מה הם מסלולי החובה בארץ?

IlanShacham

New member
../images/Emo41.gif מה הם מסלולי החובה בארץ? ../images/Emo41.gif

אנחנו חיים בזמנים טובים של עושר במסלולי טיול - שלושה ספרי טיולים וכמה אתרים מלאים במסלולי טיולים. הבעיה היחידה היא שלרובנו אין זמן לבדוק את כולם והבחירה כל כך קשה.. אי לכך אני מבקש מכל הטיילים פה בפורום לחשוב היטב מה לדעתם הם מסלולי החובה - המסלולים שעד שלא רכבת אותם אתה לא יכול להקרא טייל אופניים אמיתי. על מנת שיהיה גם ערך לעניין הזה, אבקש מכל אחד לבחור שלושה עד חמישה מסלולים (טיילים ממש כבדים יכולים קצת יותר), ולכתוב לגביהם את הפרטים הבאים: 1. שם המסלול, אורכו ודרגת הקושי. 2. מה עושה את המסלול כל כך מיוחד. 3. חשוב מאוד - מראה מקום לתאור הטיול - באיזה ספר הוא מופיע או קישורית לתאור באינטרנט. תודה מראש, בשם העם הרוכב בציון

alonaski

New member
מסלולי החובה:

= הם אלה - שאתה רוכב בהם ונהנה עד הגג!!! ועושים אותך מאושר!!! ואתה חוזר הביתה מלא וגדוש ב..סיפוק אישי!!! ובמשך השבוע הקרוב אתה מסתובב עם חיוך וגעגועים בלב לחוויה...
זה יכול להיות מסלול בכרמל, בגליל, ברמה"ג, בהרי ירושלים ואצלי זה בד"כ קורה - במדבר!...
וזה לא רק תלוי במסלול ובנוף ובטע... הרבה מאוד תלוי גם = בפרטנרים לרכיבה!!!!!!
לכן המלצותי האישיות ל"מסלולי חובה" הן אלה: 1. עם גדי אלוני - למדבר יהודה!
2. עם גדי אלוני - לנגב!
3. עם אורגול - למרכז מיר"ב!
4. עם איתי נחשון - לכרמל
5. עם בעלי - לגליל!
ו... עוד אחד - 6. בעקבות מסלול של איקי רהט ברמה"ג!
מקווה שעזרתי....

IlanShacham

New member
אז זהו, שלא ממש עזרת... ../images/Emo10.gif

אולי תנסי להיות קואופרטיבית? תתפלאי, אבל לא לכולם יש גדי אלוני/אורגול/איתי נחשון/בעלך מתי שהם רוצים. בואי תנסי את ההגדרה שהוספתי למטה: אם היה מגיע אליך אורח חובב רכיבה מחו"ל לשבוע, לאיזה מסלולים היית לוקחת אותו?

alonaski

New member
אילן!!!! למה אתה כזה שלילי?!?!?

גם לי אין את: גדי אלוני, איתי נחשון, אורגול, ובעלי = מתי שאני רוצה!!...
אבל עדיין... הם אלה שעושים בשבילי את הטיולים - לטיולים הכי מוצלחים!!
יאלללללללללללהההה.... אל תהיה כזה תבוסתני!!!
ואם היה מגיע אלי אורח מחו"ל... הייתי לוקחת אותו תיכף ומיד ל.... כותל!!! להכניס פתק! ואח"כ עורכת לו סיור מקיף על קצה המזלג בירושלים - שהיא העיר הכי יפה בעולם!!
(והשניה לה - איסטנבול!
). אח"כ לוקחת אותו לאכול חומוס ופלאפל באבו גוש או בעין כרם ואח"כ... מציעה לו לרדת למדבר יהודה לבקר במצדה... וכל ההשקעה הזאת למה?!.. אתה מצליח לנחש?! למה?!...
כדי שכשהוא יחזור לארה"ב אני אוכל לעשות איתו משלוחים של קניות שלי מהאינטרטנט של ציוד אופנים, ביגוד וכד'...
...
וככה - להעביר עוד מזלג של מרזוקי, שילדה של אורנג', צמיגי אינטנס חדשים ו... כד' וכד'!...

קטן

New member
אותי יש לך מתי שאת רוצה!../images/Emo24.gif

אני הייתי לוקח אורח/ת מח"ול למסלול נחל עקב ואיזור נחל צין וגם למסלול מערד לים המלח עם עיקוף קטן לבריכת צפירה, יופי של מים יש שם, וגם הנוף של הנחל (צאלים?) שם מדהים

../images/Emo42.gif../images/Emo59.gifרק נגב ../images/Emo42.gif

1-החלום בהתגשמותו - 40 ק"מ של סינגל - מחאן שחרות דרומה להר ברך - ירידה במעלה גדנ"ע לבאר אורה
2- מדרשת שדה בוקר - כביש לעבדת - עין עקב עליון - תחתון - עליה לרמת דבשון וירידה בדרדרת לעין עבדת ( להזהר מהפקח).
3- מצפה רמון - לאורך שפת המכתש עד למעלה מחמל - ירידה - חניון בארות - עין סהרונים - מעלה דקלים - נחל ארדון - חניון בארות - עליה במעלה העצמאות למצפה רמון - לא יודע כמה ק"מ אבל הרבה.
4- ערד - דרומה לכיוון מעלה עמיעז למישור עמיעז - הר סדום - תצפית עמק הבומרנג (לא מגלה איך מגיעים) חזרה לנחל סדום - צפונה עד לצומת זוהר.
5-כביש גבול מצרים - עזוז - הר כרכום כולל עליה להר - הקניון הלבן - נחל צניפים - סינגל הכרבולת ודרומה עד לחאן שחרות.
חלק מהמסלולים רכבתי וחלק אני עדיין חולם עליהם.

רֶשֶף

New member
בויינה, יא סוציומט! ../images/Emo123.gif

מ'זתומרת "לא מגלה איך מגיעים"? לא רק שתגלה, גם תוביל
במיוחד באלו שאתה חולם עליהם. (את הטלפון שלי אתה עוד זוכר, כן?)

נשבעתי באבותי החיים והמתים../images/Emo41.gif

לא לגלות את השביל לתצפית למרות שהוא ידוע להרבה אנשים - אולם ברם אני מוכן להוביל אותך בתנאי שעיניך תהיינה קשורות
אבל למרות זאת - אנחנו עוד נקרע את הנגב יחד בחורף - הבטחה שלי

גם אותי הובילו לשם בעיניים קשורות.

באמת. (אני מניח שמדובר באותה תצפית) הלכנו בשביל קניוני מעט בהר סדום, סלעים גבוהים משני הצדדים. לא ידעתי לאן בדיוק הולכים, ומה הגובה. בנקודה מסויימת קשרו לנו את העיניים. הייתי בטוח שעוד רגע דוחפים אותי לאיזו "ברכת פודרה". ואז אמרו לנו לשבת על סלע, ולהוריד את כיסויי העיניים. קצת התאכזבתי שלא קרה כלום. ואז... ראיתי שאני על שפת מצוק, וכל ים המלח פרוש 200 מטר מתחתי. חוויה מדהימה שאני זוכר עד היום.

Nadav 7

New member
מה אתם עושים מזה עיניין

אני מניח שמדובר במסלול רשמי מסומן שחוצה את הר סדום מראש נחל סדום לצד השניקמת דרומה לאשת לוט. בדרך יש תצפית נהדרת.

רֶשֶף

New member
אהמ... ../images/Emo22.gif רק אתמול אמרה לי מישהי

שכדאי לי לקחת בחשבון, שאם אני אמשיך לשבור שיאים אישיים בקצב הזה, מהר מאד לא ישאר לי מה לשבור
נו נו, לא כל כך מהר נגמרים השיאים. גם בארץ הקטנטונת שלנו יש עוד הרבה מה לשבור. אז גדי, הבאת לי רעיון
מכיוון ש-65 הק"מ של הכינרת כבר לא נראים אתגר כזה גדול, אז חשבתי... אולי אני אעשה אותם בעיניים קשורות?
אמנם זה יגרום לי להפסיד את המראות המלבבים שיש לענף הזה להציע
אבל... אני, כשנכנס לי ג'וק... כל מה שצריך זה "סָמַן ימָני" אמין ואחראי שישא איזה זמזם וידאג לי לנתיב פנוי מרוכבים ונקי ממכשולים. הממ... מטורף?

אורנָה

New member
מישהי, אה../images/Emo35.gif

אם אתה מתעקש אפשר אולי לסדר לך איזה טנדם, רק תשים לב לפני שאתה קושר לעצמך את העיניים מי רוכבת אתך...

רֶשֶף

New member
אין מצב שאני קושר את העיניים

אם היא יושבת במושב הקדמי
("שיואווו...")

למעלה