מה הם מסלולי החובה בארץ?

fa jing

New member
../images/Emo41.gifרגע..רגע.....חכו לי....

אמנם אני מתחיל וחדש........ אבל האם יש קבוצות שמתארגנות לנסיעה בנגב? בסופ"ש? אני עובר לגור בב"ש ואשמח להצטרף.... מה זה כולל והאם משלמים כסף על הצטרפות לטיול הללו......? אה כן.....וצריך להביא קיטבאג?( אני מודע כי השאלטות שלי הן של מתחילם....אבל צריך להתחיל מהיכן שהוא לא...?

shl17

New member
גדי

תגיד את מסלול החלומות עשית את כולו נשמע מדליק ביותר

Tweenies

New member
אולי התכוונתה למסלולים שנהננו בהם?

הכותרת קצת בעייתית מכיוון שאין דבר כזה מסלול חובה, כל מסלול שאתה באופן אישי נהנה ממנו עשה את שלו ואין דבר כזה חובה. אין רשימה כזאת. תראה את החתימה של גדי שהיא בדיוק ההפך מחובה. אני באופן אישי אהבתי את הטיולים הבאים: 1. דרך הבשמים הנבטית 2. הטיול באזור עין עקב 3. המכתש הגדול 4. הגלבוע (ובכלל זה העליה, דרך נוף גלבוע, העמק הנעלם ועוד) 5. אזור נחל אלון, שוקף וכו' ועוד רבים וטובים שהיו והכי חשוב שיהיו. רונן

GAD333

New member
למרות שזה לא "מסלול" במובן ברחב...

של המילה, לסינגל ב"קיסר" יש מקום נכבד ברשימות הנ"ל, וכן גם אני "חולה" על מדבריות הנגב

IlanShacham

New member
אז תן לי לתקן קצת את הניסוח

אם היה מגיע אליך אורח חובב רכיבה מחו"ל לשבוע, לאילו מסלולים היית לוקח אותו. תודה על התשובות (רק חבל שאף אחד לא שם קישורים, או הסבר למה המסלול כל כך טוב...)

aFish

New member
עבודה קשה עשית לנו ../images/Emo4.gif

נראה לי שההגדרה הזו טובה מאד שכן האהבה למסלולים משתנה לאורך זמן ככל שמגלים חדשים (שעולים למעלה בסולם) וככל שרוכבים ומתנסים ביותר (ואז מסלולים מוכרים ואהובים מאבדים נקודות). כשמסתכלים מנקודת מבט של ארוח רוכב אפשר להיות יותר ממוקדים במסלולים מבחינה אוביקטיבית. לצערי אאלץ להשיב מתוך נסיוני הדל ולפיכך התשובה חלקית אך ממצה למרות זאת (בכל זאת הספקתי מסלול או שנים
). ככלל אומר שאשתדל להתמקד במסלולים המשלבים מכל טוב הארץ, כלומר מסלול אידיאלי מכיל קטעי רכיבה מכל הסוגים: טכני, חוויתי, עליות וירידות יפות. ככל שהמסלול מכיל יותר אלמנטים הוא משובח יותר. עונת השנה גם היא יכולה מאד להשפיע שכן הנוף משתנה ומסלול, אשר הינו רצוף מים באביב יכול להיות יבש וצהוב בקיץ. מסלול ש"צורתו" אינה משתנה משמעותית כתלות בין עונות השנה הוא לפי הגדרתי עדיף שכן נגיש יותר ללא תלות בזמן. מקריה נוספת אינני בטוח שיש משמעות לקריטריון זה אבל לא חשוב
יום א': נחל ימין - מעלה עקרבים - נאות הכיכר
נוף מדבר, מים, טכני: מכשולים, שבילי מדבר יום ב': מכתש רמון - בארות - נחל נקרות - מיצד נקרות - מישר - ציר הנפט - בארות
כתבתי עליו למכביר. מדבר נטו. חויה טוטלית. יום ג': מסילת ציון - עין לימון - צובה - יער הקדושים
נוף הרים, מעין, עליה אתגרית, עליה חוויתית-נופית, ירידה חוויתית יום ד': שמונה המעינות
נוף הרים, הרבה מים, סינגל חוויתי (לא טכני), עליות יפות (במיוחד אם הטיול מעגלי חזרה לסטף), אתר יחודי (המנזר) יום ה': "מנוחה". מסלול טכני בפארק בריטניה - מהכניסה - שביל האלות והמשך לתל עזקה - סינגלים בלבד - זורמים, דרופים, מדרגות סלע, מדרגות עץ, חורשות, שבילים נוף מהמם מהתל, דרדרת. יום ו': כמו שכתב למעלה - מסלול שמשלב את דרך הקיסר - הייתי הולך על שמורת דולב המבוסס על גרסת יורם חן בורסיה שלנו
עליה אכזרית, מעין (עין מטע), שני סינגלים טכניים ואיכותיים במכשולים מדרגתיים ומשטחי סלע, חלש קצת בנוף - אבל באביב הוא מוצלח מאד. יום שבת: מירון-כזיב
הרבה טכניקה מסוגים שונים, נוף הרים, מים (כזיב במיוחד בעונה) זהו...

aFish

New member
דרך אגב...

אם האורח שלך יוכל ללכת
אחרי השבוע הזה דבר איתי....

steiff

New member
עוד כמה מסלולי חובה

הדישון בחורף - מי שלא היה שיקום (בעצם לא, שימתין שתתחיל זרימה בנחל ואז יקום). נופים מארץ אחרת. מסלולים זורמים (תרתי משמע). יש גרסה מעגלית אבל אני דווקא מעדיף את זו שמצריכה לוגיסטיקה של הקפצות רכבים אבל נותנת חוויה של ירידה מגוש חלב עד גשר הדודות. 1000 מטר ירידה נטו על 50 קילומטר של מסלול. דרך נוף כרמל - למרות שאין שם אתגרים "מי יודע מה" זהו המסלול שכל רוכב מתחיל יעשה במסגרת טקסי החניכה. למי שמחפש טיול ונוף - זה מסלול מובחר שבמובחרים והייתרון העיקרי - הכל כורכר. מסלול חורף קלאסי כולל פריחה, מים זורמים, היסטוריה ובעלי חיים (ולא נשכח את השווארמה אצל הדרוזי עם כנאפה לקינוח). הר שוקף - מסלול מיתולוגי שזוכה לשני סוגי תגובות: בית שמאי אומר "שווה לטפס וחבל שהסינגל נגמר כל כך מהר". בית הילל אומר "עלייה שלא נגמרת ואחרי זה סינגל בלתי עביר שלא נגמר". מיר'ב - אם זה לא היה מסלול חובה למה אין יום שלא רואים שם רוכבים? עמודי עמרם וקניון שחורת - טיולון קצר לנופשים באילת. במרחק שעת דווש צפונה מהמלונות נמצאות תופעות הטבע הכי יפות בעולם ובין היפות בארץ. מצומת צפית לנאות הכיכר - עוד מסלול מדהים שמפגיש אותנו ביום אחד עם ארבעה תוואי נוף שונים: דרום מדבר יהודה, המכתש הקטן, נחלי הנגב (צין) ונחלי הערבה (אמציהו). כולל קטע ירידה תלול למכתש שמי שסיים אותו בלי להחליק שלוש פעמים על התחת מקבל תעודת "שהיד". וממש באזור - נחל פרצים. יכול להשתלב בקלות כסיום של מסלול בעל נתיב דרומי מערד לים המלח או לעמוד בפני עצמו כחלק מסבוב מעגלי בין הר סדום למישור עמיעז. לא לשכוח להביא פנסים ואבקת אפייה. מסלול לילה משובח. את דרך הבשמים כבר ציינו פה כך שלא אחזור - מסלול חובה ללא ספק והאתגר הבא שלי הוא "דרב א-סולטאן" ממצפה רמון לעין יהב.

רמי לשם

New member
המסלולים שאני הייתי עושה אם הייתי

האורח שלך. אלה הם המסלולים שאני הכי מתגעגע אליהם (לא לפי סדר כלשהו): 1. כלח-אלון-שוקף. מסלול קלאסי שמשלב הכל, נופים, טכני למכביר, עליות בריאות וירידות מצוינות. מראה מקום - הנה משהו כזה (אבל לעלות בעליה ה"רגילה" דרך השטח - היא יותר כייפית וגם לוקחת פחות זמן). 2. הגמל האדום - נוף מדבר בראשיתי, סינגל ארוך ומדהים, טכני ויפה. במהלך הרכיבה לא פוגשים אפילו ג'יפ אחד לרפואה, רק שקט מדברי מדהים. 3. נחל דישון באביב - זרימה מדהימה, פריחה מדהימה, רכיבה במים מדהימה, עליה בריאה ובקיצור - מצויין. 4. מסלול עמרי - נקרא כך בגלל שהפעם הראשונה שרכבתי אותו היה ביום הלידה של עמרי (זה בסדר, לא פיספסתי כלום, הייתי שם כל הזמן, הרכיבה היתה בבוקר ועמרי נולד באמצע הלילה). אין לי מראה מקום כי אף פעם לא העליתי את על הכתב - להלן תיאור מקוצר: מזנוח עולים את דרך נוף נחל דולב, מדובר על הדרך שעוברת צפונית לנחל, עליה בריאה מאוד מאוד שאם אתם עולים אותה בלי לעצור מהרו להירשם לאקספרט (הבעיה היא לא רק טכניקה, אלא גם אורך), עולים עד הר יעלה ומשם ממשיכים בדרך נוף נחל סורק עד בר בהר, עוצרים לקפה ולימונדה וממשיכים לכיוון בר גיורא, חוצים את המושב ויורדים למושבב מטע, עין מטע, עולים לדרך הקיסר וכמובן יורדים אותה. מסוף דרך הקיסר אםשר על הכביש או דרך השטח לרכבים. הסיבות - עליה טובה מאוד של הרי י-ם, נוף מצויין בדרך, בר בהר באמצע, ודרך הקיסר לקינוח. 5. פארק בריטניה - סינגל האילות>סינגל הפסגות > תל עזקה > הסינגל הכחול מתל עזקה וסינגל בורות המים. גם נוף, גם טכניקה, גם הנאה ולא נורא ארוך.

IlanShacham

New member
איפה כל המתחמקים, איפה?

יש בפורום עוד כמה טיילים רציניים מאוד שעוד לא תרמו את הידע הרב שלהם לפרויקט החשוב הזה, ויפה שעה אחת קודם

רֶשֶף

New member
רגע אחד, אני רוצה להבין ../images/Emo12.gif

היתכן ו"הפרוייקט החשוב הזה" עומד להיות בסופו של דבר מעשה ריקמה של 5-6 המסלולים הטובים ביותר לכדי "מסע דילוגים" בן שבוע ימים בשטח? מישהו זרק לי פעם מין רעיון שכזה. מעניין מי זה היה. אוף, הסניליות...

IlanShacham

New member
לא משהו גרנדיוזי כזה

אני פשוט רוצה להכין Reference לכל מי שרוצה לטייל על המסלולים המומלצים ביותר.

liorca

New member
מסלולים שאני ממליץ בצפון+1 בדרום

1. נחל תבור- מגזית ועליה לכוכב הירדן וחזרה לגזית או לפי המסלול של עומר יגאל חזרה מצפון לנחל. 2.נחל געתון ונחל כזיב. 3.הירדן ההררי מגשר אריק,כרכום,בנות יעקב, בריכת המשושים. 4.קרני חיטים ונחל ארבל. 5.נווה זוהר , מערת הקמח, נחל פרצים בלילה + ערד ים המלח דרך מעלה יאיר ביום.

shl17

New member
נגב ועוד

שחרות ,שביל ישראל דרומה יופי של סינגל ירידה אחת מעלה זוגן ירידה שניה מעלה צאלה ,השני הרבה יותר קשה עם 2 קטעים למשוגעים (רק הבן שלי הצליח לרכב הכל) חוות הנוקדים שביל כחול לכיוון ערד אחרי העליה הגדולה פונים שמאלה ותופרים על הגבעות בשבילים מאולתרים עד נחל יעלים והמשך על הגמל האדום

shl17

New member
ועוד אחד

מהמדרשה נוסעים צפון מזרח לנחל צרור ירידה משוגעת בנחל(רצוי להתחמם היטב הרכיבה מהמדרשה עד נחל צרור לא מספיקה) משם לנחל עקב תחתון ועליון להמשיך במעלה הנחל מספר מאות מטרים עד השביל הכחול שהולך מזרחה לכיוון מצפה שביב ומשם לחתוך למערות נחש צמא על השלוחות בשבילי חיות ,יופי של תפירה יש לשמור על קו גובה ורצוי לא לפתוח רווחים (לפחות שתאבדו יחד) לרדת למערות נחש צמא ואז לרדת את מעלה נחש צמא עד עין שרב ולחזור למדרשה(21 קמ עד למדרשה כולל מעלה צין לקינוח) יחד 60 קמ של טרפת

IlanShacham

New member
הבחירות שלי

הנה כמה מסלולים שאני מאוד אהבתי - 1. שדה בוקר למעיינות עין עקב - נופים מדבריים מדהימים, סינגלים זורמים, ממש כיף. 2. נחל פרצים - נחל סדום - (מופיע ב "יום טיול באופני הרים") - מסלול מצוין למתחילים וגם למתקדמים. רכיבה מהנה בתוך הקניונצ'יק, טיסה בפיתולים, וביקור במערת הקמח. אפשר לשלב עם עליה להר סדום לתצפית נהדרת. 3. מירון-כזיב - טיול יום שמתחיל עם סינגל מדליק שיורד מהר מירון, התמודדות עם איתני הטבע (בעיקר עצים וקוצים) בסינגל ארוך בהמשך, וירידה לנחל כזיב המדהים, עם נופים מאירופה, ומים קרירים מהארץ.

למעלה