ושוב, חוזרים למילה "השלכה"
(ובהחלט אין צורך לראות בהתייחסות עניינית לדברים שאתה מביע תקיפה אישית) אתה מדבר על תהליך שאתה עברת, ומשליך אותו על האחרים ובפרט עלי. אבל, למעשה, השלב בו נמצאת, כמוהו השלב בו אתה נמצא עכשיו, אין בהם להעיד על הכלל כי אם אך ורק על עצמך. טענתך כי אני נמצאת בשלב זה או אחר וכמו כן אמירה כמו "אני מודע לזה שאני מתנשא על אנשים שמשוכנעים שהם מיוחדים...", על אף אי היותך בעל כשרון בתחום האינטואיטיבי (את זה אין צורך לראות כעלבון. רוב האנשים שאני מכירה, גם מבין אלה שאני מעריכה, הם כאלה), מן ההפקר זוכה לכינוי התנשאות, אך כזו מאוד ירודה שמקורה בבורות ובחוסר הכרה ולו שטחית את המונח "השלכה" והצורך להזהר ממנו כאשר מנסים לפתח תיאוריה כללית יותר. כעת אתנשא אני (ובניגוד אליך, בזכות ולא בחסד) ואנסה להעמיד אותך על טעותך, ואסביר לך מדוע ההכללה שביצעת שגויה. למעשה, נראה לי שלא אצטרך לעמול קשה מדי, שכן בעצמך אמרת שאשלית (וכן, זו באמת הייתה אשליה במקרה שלך) שלמותך העצמית עם היותך מיוחד הגיע ממקום שכאב תחושה של נידוי חברתי, וככל הנראה לא היה זה נידוי חברתי אובייקטיבי אלא הקצנה שמקורה בתסכול על כך שלא הצלחת להשתלב בחברה כפי שהיה אידיאלי בעיניך. לפיכך, באמונת מיוחדות זו לא היה דבר מלבד רציונאליזציה (שכנוע עצמי), רצון לברוח מההתמודדות עם החברה וצורך להאמין שאותו "נידוי" לא באמת מפריע לך. אני מקווה בשבילך שבאמת עברת את ה"שלב" הזה, כי הרציונליזציה רק מרחיקה אותך ממה שאתה באמת רוצה וצריך. יחד עם זאת, נראה שכעת אתה שוגה ברציונאליזציה אחרת אשר גורמת לך לאמץ דרך חשיבה קונפורמית וזו, ידידי, אומר לך גם מבלי להכיר אותך - כלל לא הולמת אותך. דע לך כי על מנת להרגיש טוב עם אופן ההשתלבות אינך צריך לוותר על עצמך ולו בחצי סנטימטר, הדבר הראשון שצריך הוא להתפשר על הסטנדרטים. השאר לא בטוח שיבוא מעצמו, אבל יהיה כבר הרבה יותר קל. כעת, כפי שהבטחתי, אעמיד אותך על טעותך בהבהרה מדוע לא שלמות עם מיוחדות (אשר אובייקטיבית יש בה דברים רבים שניתן לסווגם כ"עליונות") מגיעה ממקום שכזה. למעשה, מה שאני מדברת עליו הוא ההפך הגמור מהמצב אותו אתה מתאר. אובייקטיבית, אני מבינה עד כמה אני שונה, אבל, רגשית, קשה לי עם זה שכן מבחינתי אני הדבר הכי נורמאלי וטבעי שיש, הרי זה מה שאני מכירה מקרוב והכי טוב. מה שמסמל אצלי את ה-התגברות הוא ההשלמה עם כך שהאחרים ממש שונים ממני. בגיל 15 עזבתי את בי"ס, למדתי באוניברסיטה הפתוחה ובלימודי שם פגשתי בתיכוניסטים שלמדו במקביל לבי"ס. לא יכולתי לתפוס למה לעזאזל אלה מביניהם שלא תיארו את השהות בבי"ס כדבר מהנה במיוחד בכ"ז נשארים שם, הרי אין להם שום צורך בכך כי ממילא יהיה להם תואר לפני הצבא (או שישלימו במהלך הצבא, אלה שלא דחו את השירות). תחושת האבסורדיות החמירה כאשר לא היה כל הסבר הגיוני בפיהם. בנוסף, ממש לא הייתי מסוגלת להבין למה אנשים חושבים שצריך הרבה אומץ בשביל לעשות את הצעד הזה, הרי עבורי זה היה הדבר הטבעי ביותר, אז למה שיהיה מפחיד? המסוגלות לחיות בשלום עם כל אלה, כרוכה בהשלמה עם כל שאיני כאחד האדם ולכן לא יכולה לשפוט את האחרים בהתאם לאמות המידה שלי ולצפות מהם לעמוד בקריטריונים. זה לא פשוט, זה תהליך, ובטח לא יהיה קשה להבחין בכך שאני שיפוטית למדי. יחד עם זאת, במסלול התבגרות כשלי מרוויחים המון חכמת חיים (הרי את כל הדברים המוזרים שקורים סביבך אתה מרגיש צורך להסביר לעצמך איכשהו), וזו בהחלט מעלה, ואף מעלה משרתת. לך תדע, אולי אפילו אתה תיעזר בי בהמשך.