ולמחר-יוכנס בערב לאשפוז חמין....
הפעם של שמואליק כהן ממעדת האוכל היהודי בתל-אביב - אני אוסיף מלמעלה ג'חנון שקניתי מוכן לאפייה וכמובן ביצים..איך לא????ביצים קשות שבושלו מראש. מתכון: החמין של שמוליק כהן רכיבים: חומרים ל 12-15 מנות 5 קג' תפו"א קלופים 5 כוסות שעועית לבנה (מומלצת הגדולה), שהושרתה במים ללילה. 5 כוסות גריסים 10 בצלים גדולים, פרוסים שמן לטיגון 25 שיני שום ואם רוצים להוסיף בשר: 400 ג' בשר בקר, חתוך לקוביות – שפונדרה או חזה מעיים ממולאים (לא חובה) מלח לפי הטעם למעיים ממולאים של שמוליק כהן חומרים מעיים ממולאים אופן הכנה: 1 מטגנים בסיר גדול את הבצל עד שישחים, מוסיפים את השום ומטגנים מספר דקות, מוסיפים את תפוחי האדמה, השעועית ואת הגריסים. 2 יוצקים מים לכיסוי תפוחי האדמה, השעועית והגריסים. שופתים על להבה בינונית, מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מכסים את הסיר היטב ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את הבשר והמעיים, מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך כל הלילה. 3 ניתן להכניס לתנור בחום נמוך מאד 100 מע' למשך לילה. אחרי 3-4 שעות בודקים את כמות הנוזלים ואם יש צורך מוסיפים מים. מגישים חם. כמובן שניתן להוסיף ביצים, כמספר המנות. . הערות: (מתוך כינוס בינלאומי "הבישול היהודי" שנערך ב-1992 בירושלים) מקור המתכון: פורום אורט הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2