מה מתבשל אצלנו בסירים לשבת

../images/Emo41.gif מה מתבשל אצלנו בסירים לשבת ../images/Emo41.gif

אנא שרשרו את המתכונים לתבשילים שלכם . בתיאבון
 
פיצה בשרית בהכנה מבצק הגוזגיזה

לנוחיותכם, מצורף המתכון ואופן ההכנה. החומרים לבצק: 1 קג' קמח 1 שמרית \ 1.5 כפות שמרים יבשים 1.5 כפות סוכר קורט מלח ¾ כוס שמן מים לפי ספיגה אני שמתי רוטב סלסה (מתכון מסתובב בפורום) ומעל חלקי פנים חתוכים לחתיכות קטנטנות, שבושלו קודם לכן כמו - קורקבנים, כבד עוף, לבבות. חשוב מאוד את הבצק אופים קודם ללא המלית כ-10 דקות אחר"כ מוציאים מהתנור ומוסיפים את המלית ושוב אופים הכל יחד.
 
אני אנסה בשבוע הבא להכין ../images/Emo78.gif

חלבית מהבצק של הגוזגיז'ה. אחלה של בצק - אפשר לעשות איתו המון דברים.
 

effyba

New member
פלפלים ממולאים - והנה המתכון

מתכון: פלפל ממולא עם שמן זית - בתנור רכיבים: 6 פלפלים אדומים בשרניים, גדולים וטריים מעט שמן זית שליש כוס יין לבן יבש כ-10 גבעולי טימין שלמים למילוי 1 בצלד גדול קצוץ דק 4 שיני שום קצוצות דק 6 משמשים יבשים קצוצים דק 2 גבעולי טימין, עלים בלבד 100 גר' בשר מעושן שמן קצוץ 250 גר' בשר בקר או כבש טחון גס כוס וחצי אורץ בסמטי שטוף ומסונן מלח, פלפל שחור טחון טרי חצי כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה אופן הכנה: לרוקן את הפלפלים בסכין קטנה וחדה חץ מסביב לכל פלפל, באזור הבסיס ליד העוקץ שלו, כך שייווצר "סיר" פלפל עם "מכסה" גם את הסיר וגם את המססה מנקים היטב מכל החרצנים - שומרים על הסדר - לכל "סיר" ה"מכסה" שלו. שמים בסיר רחב את השמן ומאדים בו את הבצל השום והטימין כ-7-8 דקות. מוסיפים את שני סוגי הבשר ומטגנים אותם עד שהם שחומים. מוסיפים את האורז המשמשים המלח והפלפל. מערבבים ומבשלים יחד כשתי דקות. מוסיפים מים כדי כיסוי האורז מביאים לרתיחה ומבשלים יחד כ-10 דקות. מכבים את האש ומקררים. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים היטב. בודקים ומתקנים תיבול. ממלאים את הפלפלים בכף כמעט עד הסוף. דוחסים מעט את המילוי אבל לא יותר מדי כדי להשאיר לו קצת מקום לתפוח. שמים על כל "סיר" פלפל ממולא את ה"מכסה" שלו ומהדקם את המכסה לסיר או בקיסמים או -קושרים בחוט משיחה כמו חבילה. את הפלפלים הממולאים שמים בתבנית חסינת חום. זולפים עליהם שמן זית, ולתחתית התבנית יוצקים כשליש כוס יין לבן יבש. בינות לפלפלים מפזרים טימין מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ואופים כשעה ורבע. אחרי כחצי שעה כשהפלפלים שחורים דיים אך לא מדיי, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום לכל ישחירו הפלפלים יותר מדי. בתאבון - טעם גן עדן! הערות: מקור המתכון: 7 ימים - ישראל אהרוני הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
מרק עוף לילדודס (בלי קרעפלעך הפעם)

מתכון: מרק עוף עם קרעפלאך של בני סיידא רכיבים: לבצק: 2 כוסות קמח 2 ביצים 1/4 כפית מלח 1/4 כוס מים למלית: 250 גרם בשר בקר מבושל וטחון 2 בצלים קצוצים דק ומטוגנים מלח ופלפל שחור למרק: 10 כוסות מים 1 עוף טרי, מחולק לרבעים 3 גזרים פרוסים 2 קישואים פרוסים צרור עשבי תבלין שמיר, פטרוזיליה וסלרי קשורים בחוט 1/4 כרוב 1 בצל חתוך לרבעים 1 שורש סלרי חצוי מלח ופלפל שחור אופן הכנה: 1. מכינים את הקרעפלאך: שמים את מרכיבי הבצק בקערה ולשים לבצק חלק וגמיש. מחלקים לשני כדורים, מכסים במגבת ומניחים בצד לחצי שעה. 2. מערבבים את כל מרכיבי המילית. 3. מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח לעלה דק, וקורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס. 4. שמים במרכז כל עגול מעט מלית, מרטיבים את שולי הבצק במעט מים, מקפלים לשניים ומהדקים. מצמידים את פינות הבסיס זו אל זו ומהדקים היטב. 5. מרתיחים מים עם מלח בסיר רחב. מבשלים את הכיסונים 10 דקות ומסננים ממי בישול. 6. מכינים את המרק: יוצקים את המים לסיר כבד ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העוף ומסירים את הקצף שצף על פני הסיר. 7. מוסיפים את הירקות, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה שעתיים. מצננים עם העוף והירקות בתוך המרק (כדי שימשיכו לתת מטעמיהם למרק בזמן שהוא מצטנן), מסננים ומעבירים את המרק הצח לסיר אחר. 8. לפני ההגשה מביאים את המרק לרתיחה ומחממים את הקרעפלאך. הערה: אפשר להכין את הקרעפלאך מראש ולאחסן במקרר או במקפיא. בשני המקרים מביאים אותם לטמפרטורת החדר לפני החימום, כי חימום ממושך במרק גורע מצלילותו. הערות: מקור המתכון: מוסף "שף" של "לאשה" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
תשובה לצימחונים

את כל המתכונים למיניהם עם הבשר הטחון, אפשר להמיר בבשר טחון מהצומח של טבעול. נמכר בכל סופר במקפיאים במדור הצימחוני. בדיוק היום הכנתי לבת הצמחונית פלפלים ממולאים עם הבשר הצימחי ויצא מעולה.
 

effyba

New member
ולמחר-יוכנס בערב לאשפוז חמין....

הפעם של שמואליק כהן ממעדת האוכל היהודי בתל-אביב - אני אוסיף מלמעלה ג'חנון שקניתי מוכן לאפייה וכמובן ביצים..איך לא????ביצים קשות שבושלו מראש. מתכון: החמין של שמוליק כהן רכיבים: חומרים ל 12-15 מנות 5 קג' תפו"א קלופים 5 כוסות שעועית לבנה (מומלצת הגדולה), שהושרתה במים ללילה. 5 כוסות גריסים 10 בצלים גדולים, פרוסים שמן לטיגון 25 שיני שום ואם רוצים להוסיף בשר: 400 ג' בשר בקר, חתוך לקוביות – שפונדרה או חזה מעיים ממולאים (לא חובה) מלח לפי הטעם למעיים ממולאים של שמוליק כהן חומרים מעיים ממולאים אופן הכנה: 1 מטגנים בסיר גדול את הבצל עד שישחים, מוסיפים את השום ומטגנים מספר דקות, מוסיפים את תפוחי האדמה, השעועית ואת הגריסים. 2 יוצקים מים לכיסוי תפוחי האדמה, השעועית והגריסים. שופתים על להבה בינונית, מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מכסים את הסיר היטב ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את הבשר והמעיים, מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך כל הלילה. 3 ניתן להכניס לתנור בחום נמוך מאד 100 מע' למשך לילה. אחרי 3-4 שעות בודקים את כמות הנוזלים ואם יש צורך מוסיפים מים. מגישים חם. כמובן שניתן להוסיף ביצים, כמספר המנות. . הערות: (מתוך כינוס בינלאומי "הבישול היהודי" שנערך ב-1992 בירושלים) מקור המתכון: פורום אורט הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קישלורן

New member
בסוף שבוע זה אוכלים אצל אמא שלי

ועוד לא פשפשתי לה בסירים . . . אבל לערב שישי בטח יהיו דגים ובשבילי משהו בשרי (לא כ"כ בא לי על דגים בהריון הנוכחי)
 
אצלינו ../images/Emo26.gif

מרק עוף רותח עם שקדים (רק ככה אני אוהבת
)
גוזגי'רה שיצאה לי מוזר
רביולי עם רוטב שמנת בטטה
חמין אצל הורי בין לבין- שוקו עם שוקולד איכותי מומס
סיידר בבישול עצמי מוגש עם קורט ברנדי
 
תשובה לגוזגיזה../images/Emo26.gif

א. היה לי מאד קשה ללוש את הבצק. הוא אמנם יצא טעים לאחר אפיה, אבל הייתי צריכה לחלק אותו ל-2 וללוש בנפרד. ב. הבשר לא יצא לי טעים כל כך. מן "מכובס" כזה. אבל רק אני לא אהבתי
יש לציין שלא עשיתי מכבש, אלא מבקר עם קצת שומן אווז ובלי קימל כי לא היה לי. נראה לי שתוספת השומן היתה מיותרת מאד
! ממש מעריצה פה את הבשלניות. כל כך הרבה לסופ"ש מפיל אותי שדודה יומיים
 
מצטערת שלא אמרתי שיוצאת כמות

גדולה מהבצק. אני לשה במקסר כך שלא היתה בעית לישה. בד"כ כשהבצק גדול אני מחלקת אותו וכל חלק לשה לחוד , כך קל יותר ללוש. לגבי המלית, לא הכנתי את המלית הרשומה במתכון אלא שאריות עוף שעורבבו בפטריות חתוכות ברוטב סלסה. אצלי יצא מאוד טעים.
 
מדינת יקירתי

אין צורך להתנצל. גם עצם הרעיון של ק"ג קמח מראה על כמות בצק גדולה. אני לשה בלי בעיות את הבצק לבבקה או הבצקובי ורק פה היה לי קשה. לא בגלל הכמות, אלא כי הוא היה קשה פיזית. הייתי בטוחה שלא יצא טוב באפיה אבל הוא יצא טעים מאד! נראה לי שעם המלית אפשר לעוף להמון כיוונים ולגוון וזה מה שאני אוהבת במתכונים.
היית ממליצה על בצק כזה עם מילוי גבינות? תודה
 
למעלה