מה מתבשל אצלנו בסירים לשבת

תראי,,, אני הכנתי פיצה בשרית

אז פיצה חלבית גם הולך. לגבי מילית גבינות במקום בשר כמו בורקס לא ניסיתי , כשאנסה אדווח.
 
סבבה. עדכני אותי ../images/Emo127.gif או יש לי רעיון

אולי אני אבוא אליך ונכין יחד בהזדמנות? אני אביא גבינות וכך אני אראה איך את מתעסקת עם הבצק ואוכל ללמוד המון.
 
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif הסיידר-

בערך סיידר
- בסיר קטן עם מים שמתי קוביות מ-2 תפוחים+ 3 מקלות קינמון לא גדולים+סוכר חום ובישלתי הרבה זמן על אש קטנה. אני מכורה לתה, אז בסוף הוספתי תיון של תה רגיל.
למחרת התחשק לי לגוון אז למה שנשאר הוספתי 5 תרמילי הל ו-5 ציפורן ושתיתי עם חלב. יצא לי נורא טעים
. אני גם מתה על סיידר שעושים עם פחית
 
הסיר הוא סיר דייסה קטון. הכמות

הספיקה לי ל-4 כוסות סיידר כשכוס היא מאג לקפה רגילה מחרסינה.
 
בערך 4 כוסות מאג. למה בערך? כי

לקחתי את הסיר ומלאתי מים כמה שנראה לי. אם בסוף הספיק ל-4 כוסות ובאמצע היה בישול והתאדו מים, אני משערת ששמתי קצת יותר מ-4 מאגים. מקווה שעזרתי
. סליחה שאני לא יכולה להיות יותר מדוייקת. אם הייתי יכולה הייתי באה אליך הביתה
עושה לך ולא מסבכת אותך עם הסברי "בערך".
 

נופר א

New member
מה התבשל בסירים לשבת

אתמול התמוטטתי מעייפות אז היום יש לי כוח והנה מה שבישלתי לשבת: מרק ירקות עם עוף את הירקות אני מועכת אחרי שמתרככים,וגם הוספתי קרפלך ואיטריות . דגים בנוסח עדת בעלי(מרוקאי) בתחתית הסיר סידרתי פרוסות גזר,שיני שום,כוסברה קצוצה פלפל גדול מתוק חתוך לרצועות 3 פלפלים אדומים חריפים קטנים על ערימת הירקות שמתי את הדגים ועל הדגים שפכתי תערובת של מים שמן(הרבה אחרת בעלי לא אוכל) פפריקה מתוקה כמון ומלח. קציצות עם ארטישוק ירושלמי לבשר הטחון הוספתי ביצה תפוח אדמה קטן מגורר,דלעת מגוררת כוסברה,תבלינים מלח ויצאו ממש רכות, את הקציצות שמתי על הארטישוק הירושלמי (אותו רק צריך לקלף ולשטוף היטב). הוספתי בצל מטוגן. מטבוחה- התחלתי עם 2 סירים ענקיים מלאים עגבניות ,ונשאר 1/2 סיר בסוף..... סידרתי את העגבניות בתבניות אפייה אפיתי אותם עד שנהיו סדקיםבקליפה שלהם, קילפתי אותם ושפכתי את המים המיותרים והתחלתי לבשל אותם,הוספתי פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לפרוסות,ראש שום. מלח וקצת סוכר.צריך לערבב מידי פעם ועשיתי את חלת הלחמניות של הלורד: חלת לחמניות-יוצאת לי יפייפיה ממש כמו בתמונה מתכון: חלת לחמניות רכיבים: לבצק: 1/2 קילו קמח 1 כף שמרים יבשים 3 כפות סוכר 1/2 כף מלח 1/2 1כפות גדושות אבקת חלב פרווה 3 כפות שמן קנולה 1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות) לציפוי: ביצה להברשה סומסום + מעט סוכר לפיזור פרג + מעט סוכר לפיזור גרעיני חמנייה גרעיני דלעת זרעי פשתן אופן הכנה: לערבב את חומרי הבצק וללוש מס' דקות לבצק אחיד וגמיש. לקמח מעט את הבצק בקערה ולכסות עם ניילון למשך כ 40 דקות במקום חמים (הבצק אמור להכפיל את נפחו). ללוש מעט את הבצק על משטח משומן, לחלק ל 9 כדורים. (אם רוצים, ניתן בשלב של לישת הכדורים לערבב כל כדור עם מעט גרעיני חמניות / גרעיני דלעת / זרעי פשתן / עגבניות מיובשות שהושרו במים חמים ונקצצו וכו…). לצפות תבנית קפיצית "26 בנייר אפייה (עיגול לתחתית + פס לדופן). לסדר 8 כדורים בהיקף התבנית. את הכדור התשיעי לחלק ל 3 כדורים שווים ולסדר במרכז התבנית. למרוח בביצה ולפזר מעל לכל כדור את הציפוי המתאים לו. לכסות עם מגבת ולהתפיח כ 40 דקות במקום חמים. האפיה כ 30 דקות בתנור מחומם ל-180 מעלות, במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו)… עד לקבלת צבע זהוב. לצנן על רשת. הערות: המתכון מאוד דומה למתכון של הבייגלה הירושלמי… רק שהוא יותר שומני (בשל העבודה עם שמן לאחר ההתפחה הראשונה) וגם האפייה בתוך תבנית המגבילה את התפשטות הבצק לצדדים… גורמת לקבלת לחמניות גבוהות ואווריריות… המרקם די מזכיר חלה מתוקה אבל ללא המתיקות. מומלץ. מקור המתכון: Lord_of_Code
 
פששש.. איזה הספק../images/Emo45.gifממש השקעה

עכשיו אני יודעת לאן נעלמת לנו
. נשמח מאוד לקבל את שאר המתכונים. מקווה שיהיו תמונות בעתיד.
 

נופר א

New member
ושכחתי להוסיף את הקדאיף

של מדינת ישראל ושל צוצונת, לא היה כל כך קל לערבב את האיטריות בקרמל,והן עדיין קשות,עשיתי משהו לא בסדר? אני חזירה ואוכלת את זה ככה עד שישברו לי השיניים..... המתכון לקדאיף היה פה לפני 3 ימים ואם אני אמשיך ככה בעלי אומר שיצטרך להרחיב את כל הדלתות בבית........
 

נופר א

New member
../images/Emo52.gifהתמונה של החלה לא שלי

היא של מישהו מפורום מתכונים אני רק שמרתי אותה במחשב שלי כדי לדעת איך לעשות,והסתכלתי והעתקתיויצאה לי אותה החלה בדיוק, זה לא רעיון שלי,אני עשיתי מה שהראו בפורום מתכונים, תודה על המחמאות,אבל אני רק העתקתי....... יצא לי כמו בתמונה בדיוק!!!!!!
 
למעלה