מה התבשל בסירים לשבת
אתמול התמוטטתי מעייפות אז היום יש לי כוח והנה מה שבישלתי לשבת: מרק ירקות עם עוף את הירקות אני מועכת אחרי שמתרככים,וגם הוספתי קרפלך ואיטריות . דגים בנוסח עדת בעלי(מרוקאי) בתחתית הסיר סידרתי פרוסות גזר,שיני שום,כוסברה קצוצה פלפל גדול מתוק חתוך לרצועות 3 פלפלים אדומים חריפים קטנים על ערימת הירקות שמתי את הדגים ועל הדגים שפכתי תערובת של מים שמן(הרבה אחרת בעלי לא אוכל) פפריקה מתוקה כמון ומלח. קציצות עם ארטישוק ירושלמי לבשר הטחון הוספתי ביצה תפוח אדמה קטן מגורר,דלעת מגוררת כוסברה,תבלינים מלח ויצאו ממש רכות, את הקציצות שמתי על הארטישוק הירושלמי (אותו רק צריך לקלף ולשטוף היטב). הוספתי בצל מטוגן. מטבוחה- התחלתי עם 2 סירים ענקיים מלאים עגבניות ,ונשאר 1/2 סיר בסוף..... סידרתי את העגבניות בתבניות אפייה אפיתי אותם עד שנהיו סדקיםבקליפה שלהם, קילפתי אותם ושפכתי את המים המיותרים והתחלתי לבשל אותם,הוספתי פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לפרוסות,ראש שום. מלח וקצת סוכר.צריך לערבב מידי פעם ועשיתי את חלת הלחמניות של הלורד: חלת לחמניות-יוצאת לי יפייפיה ממש כמו בתמונה מתכון: חלת לחמניות רכיבים: לבצק: 1/2 קילו קמח 1 כף שמרים יבשים 3 כפות סוכר 1/2 כף מלח 1/2 1כפות גדושות אבקת חלב פרווה 3 כפות שמן קנולה 1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות) לציפוי: ביצה להברשה סומסום + מעט סוכר לפיזור פרג + מעט סוכר לפיזור גרעיני חמנייה גרעיני דלעת זרעי פשתן אופן הכנה: לערבב את חומרי הבצק וללוש מס' דקות לבצק אחיד וגמיש. לקמח מעט את הבצק בקערה ולכסות עם ניילון למשך כ 40 דקות במקום חמים (הבצק אמור להכפיל את נפחו). ללוש מעט את הבצק על משטח משומן, לחלק ל 9 כדורים. (אם רוצים, ניתן בשלב של לישת הכדורים לערבב כל כדור עם מעט גרעיני חמניות / גרעיני דלעת / זרעי פשתן / עגבניות מיובשות שהושרו במים חמים ונקצצו וכו…). לצפות תבנית קפיצית "26 בנייר אפייה (עיגול לתחתית + פס לדופן). לסדר 8 כדורים בהיקף התבנית. את הכדור התשיעי לחלק ל 3 כדורים שווים ולסדר במרכז התבנית. למרוח בביצה ולפזר מעל לכל כדור את הציפוי המתאים לו. לכסות עם מגבת ולהתפיח כ 40 דקות במקום חמים. האפיה כ 30 דקות בתנור מחומם ל-180 מעלות, במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו)… עד לקבלת צבע זהוב. לצנן על רשת. הערות: המתכון מאוד דומה למתכון של הבייגלה הירושלמי… רק שהוא יותר שומני (בשל העבודה עם שמן לאחר ההתפחה הראשונה) וגם האפייה בתוך תבנית המגבילה את התפשטות הבצק לצדדים… גורמת לקבלת לחמניות גבוהות ואווריריות… המרקם די מזכיר חלה מתוקה אבל ללא המתיקות. מומלץ. מקור המתכון: Lord_of_Code