מטרת ומי בפורום

natyh

New member
../images/Emo41.gifמטרת ומי בפורום ../images/Emo41.gif

כדי להתמקד וכדי לייעל את הפורום כדאי שאנשים יציגו עצמם ויספרו מה מטרת הטיול שלהם ולמה הם כלומר אתם מצפים מהפורום . יש לי הרגשה שהפורום הזה מפספס כמה דברים כפי שאני מכיר אותם מהטיול ולא מצליח לתת לאנשים הרגשת בית התגובה היא בהתאם . בקיצור בואו ותעזרו לי ולצות לעזור לכם . דיון פתוח מה אתם מצפים מהפורום , וחברים נא להציג את עצמכם אין צורך להסתתר מאחורי כינויים ....
לפחות לא פה ...

natyh

New member
אני אתחיל

שמי נתי טילתי ביבשת פעמיים בעבר , די הרבה זמן 16 חודשים בפעם הראשונה שנה שלמה בפעם השניה + 8 ימים במקסיקו באוכוסט 07 . התחלתי בטיסה לארה"ב דרך לונדון ,המשכתי לכיוון ניו יורק משם באוטובוס למיאמי ממיאמי תיכננתי לרדת למקסיקו בליז וגוטמלה אך בשל הכסף או נכון יותר חסרונו .... דילגתי מידית בטיסה משולבת לאיי קיימן ממיאמי עם קרניבל איירליינס של מיודעינו מיקי אריסון הם היו 10 אגב ולא אמרו כלום על ה 38 ק"ג שנשאתי עמי ..... משם קיימן ישירות ללימה פירו אחרי 3 שעות מעבר בטרנזיט כך קוראים לזה שם .... וישירות ללימה עם פאוסט חברת תעופה פירואנית , ולפתע מצאתי עצמי לבד בלימה פעם ראשונה בחיים ..... מגמגם בקושי כמה מלים בספרדית .... זה היה מפחיד .... ההכנות שלפני היו כדלהלן : שמעתי שלוש הרצאות בלמטייל , קיבלתי ייעוץ מודרך אז נצנו באיסתא ייעוץ חינם במשך שעה או שעתיים הסבר על מפה , בפועל לא היה בו צורך כי בספרי המטיילים רשום הכל . השלב הבא היה קבלת חיסונים ושמיעת הרצאה בנושא , למיטב זכרוני בבית החולים רוטשילד בחיפה , אך מאחר ונסעתי כל כך הרבה פעמים מאז וקיבלתי חיסונים בהתאם קשה לי לזכור .... השלב הבא היה ההצטידות , כאן הגזמתי בענק , קניתי הרבה מעל ומעבר וכבד כל כך כבד שבטרק הראשון שלי מעיירה קטנה אל פרק לאוקה טרק בו הגעתי אל העיירה בלילה לנתי בה התעוררתי עם כאב ראש מטורף איכשהו התחלתי ללכת עליתי עד הכביש הראשי , מעשה גבורה בפני עצמו עם כל המשקל בגבה של כמעט 4000 מטרים .... כשהגעתי לכביש היה ברור שזה לא זה ..... הנפת אצבע טרמפ עם שני ציליאנים חביבים מאד במשאית בדרך מבוליביה לנמל בצילה ותוך שעתיים הגעתי לאריקה צילה עיר האביב הנצחית כאב הראש חלף מיד מלון ים שוק בילויים מי צריך יותר מזה ....... אגב גם בהלוך תפסתי טרמפ עם כומר חביב בגיפ לעיירה , בקיצור עשיתי הרבה טרקים מאוחר יותר שהצליחו יפה , אך את הכישלון אני זוכר היטב , זה היה כישלון צורב מבחינתי לא עמדתי בציפיות שציפיתי מעצמי מאוחר יותר שלחתי 20 ק"ג מיותרים בחבילה הביתה וירדתי ל 18 ק"ג ציוד .... שלב הבא היה קנית ספר לימוד ספרדית מאנגלית , למדתי די לאט ובעצלתיים הנחיתה שלי מארה"ב בלימה החתה טראומטית ולכן החלטתי לברוח מלימה ישירות לגבול בטוריסט אינפו בשדה התעופה מוסד שנעזרתי בו רבות בכל רחבי דרום אמריקה המליצו על חברת האוטובוסים אורמניו שלה יש טרמינל נפרד והציעו לנסוע בהסעה של שדה התעופה במחיר 10 דולר מן קומבי מונית שירות כזו .... כך עשיתי אתי במונית ישבה מטילת גרמניה ששוחחה עם הנהג בספרדית שוטפת .... ואני איך אני קינאתי .... הגעתי לטרמינל קניתי כרטיס אגב את הציוד השארתי בשמירה בשדה התעופה ולפתע בחזור תפסתי אומץ .... אוטובוס צהוב עבר כתוב עליו היה אאירו פורטו בספרדית ... בלי לחשוב פעמיים קפצתי עליוזו היתה הנסיעה המקומית הראשונה שלי ביבשת ... השתלבתי המחיר היה .... 3 סול או 30 סנט אמריקאי בלבד ואז הבנתי שיש בדרום אמריקה שתי מערכות מקבילות ..... אחת למקומיים ושניה לעשירים ולזרים ....... אני את הבחירה שלי עשיתי במקומיים .... לטרמינל חזרתי שוב בקומבי עם כל הציוד קור בשרשרת פלדה מעמיד פנים של איש מסוכן ומסובב את השרשרת מעל הראש כדי שאף אחד לא יתקרב ..... האוטובוס הגיע מצאתי מקום ישיבה ודי התפלאתי לראות כי הוא עוצר שוב מחוץ לטרמינל שוב עולים אנשים שלמיטב הבנתי לא מקבלים כרטיסים ולא מקום ישיבה ... כאמור יש בפירו שתי מערכות מקבילות .... ליד איקא עלו לאוטובוס שוב בעמידה שוטר ושלוש בחורות יפהפיות .... היפה שבהן עמדה לידי בעוד אני מקוה שתתישב לידי , לפתע התישב השוטר ... כהה זה חוקי מרפי אלא שפתאום .... קרה דבר מוזר .... השוטר קם והציע לבחורה ליז .... לשבת , כך פגשתי את ליז כרמן וננסי איתן העברתי שני ימים ולילות ראשונים ביבשת תוך שאני לומד בנסיעה בטירוף ספרדית מהספר ..... יש יתרונות לנסוע לבד ויש יתרון לקפוץ למיים פשוט מי שלא שורד טובע ....... ואני שרדתי .... מה אני מצפה מהפורום : אני מצפה שהפורום הזה ידגיש את ההתחלה , כל ההתחלות קשות ואין קיצור דרך לשום מקום ששוה להגיע אליו ....... יהיה מערכת מהימנה להחלפת מידע מן ספר מטילים בו אנשים כותבים חוויות המלצות וכאלה במהלך טיולם , אני מצפה שהפורום יצליח להעביר את המנטליות הסובלנית השונה כל כך ביבשת מאשר פה , ושיהיה כיף לנהל ולהיות בו .

shima

New member
מקווה שאפשר לתת ביקורת בונה

אם זה לא המקום המתאים, לא אעלב ממחיקה. קודם כל, אני שירה, בוגרת טיול בדרום אמריקה ("אחרי צבא") ובמרכז אמריקה ("אחרי תואר"). בתור מי שנעזרה המון בפורומים לפני הטיולים, במיוחד בפורומים המאוד אינפורמטיבים של למטייל, עצוב לי לראות שהפורום הזה לא ממש ממריא. לטעמי יש לכך כמה סיבות: 1.כמעט כל שאלה נענית מיד ע"י מנהל, או מומחה אדום. הנכונות לעזור היא יפה, אבל בד"כ שרואים שהמנהל ענה לא רואים צורך להכנס להודעה ולהוסיף תשובה. (זו עצה חשובה שניתנה לי ע"י מנהלת האשכול כשאני ניהלתי פורום מצליח, לא צריך לראות יותר מדי כחול בעניים שנכנסים לפורום, והפורום הזה הוא אך ורק כחול ואדום). 2.למנהלים/ מומחים יש נטייה "תרמילאית כבדה" ברורה, אבל אוכלוסיית המטיילים לא מונה רק מטרקים, אוהבי גילוי שממה, וחבר'ה שרוצים לגלות מקומות נסתרים בעצמם. אנשים ששואלים שאלות שנראות בנאליות מדי, או מעידות על מטייל לא מספיק איכותי לטעמכם לא נענות במקרה הטוב, או נענות בגסות וציניות במקרה הרע. 3. לפעמים צריך לענות על אותה שאלה מליון פעמים, כמו איפה מוציאים כסף, וכו'. אין בזה פחיתות כבוד, ואפשר לפתוח סקשיין שאלות נפוצות במיוחד בשביל זה. גם אם מישהו שואל שאלה שאינה רלוונטית לפורום כמו חיסונים, אין צורך לנזוף בו. 4.הפורום לא מספיק מקודם. מדוע אין קישור ישיר אליו מפורומים שמתעסקים בנושאים דומים? מקווה שהדברים נלקחו ברוח טובה.

natyh

New member
אלו הן חלק מהבעיות

שקימות בפורום הזה , גסות בתשובות שבאות ממספר מומחים מצד אחד ומצד שני המומחים כמו כל אחד נעלנים כשמעירים להם ומפסיקים לכתוב זו דילמה בעיתית מאד , שהרי המומחים לפחות בפורום הזה הם כאלו שהשקיעו שנים אוכות בטיול , והם אלו שמכירים את התרבות שם על בוריה וללא ספק שם הם מגלים סובלנות רבה מאד ,אך כאן הם מתנהגים בצורה שונה . אני בהחלט מתפלא על חוסר הענין באירוחים למשל , הבאתי לאירוח בחור שצובע למד את אמנות הצביעה באש בקושי נשאלו שאלות באירוח ההוא .... כנ"ל באירוחים אחרים , מצד שני השאלה היא מה מטרת האנשים שנכנסים לפורום אולי המטרות שלהם ושלי שונות ואני לא מכוון לגל שלהם .

shima

New member
תודה על התשובה

תראה, לדעתי הפורום צריך להבנות כקהילה: תחילה אנשים יכנסו וישאלו את השאלות הבנאליות- המלצה על הוסטל, טיסות זולות ומזג אויר. אם בפורום תהיה אוירה לבבית, האנשים הללו ירצו להשאר ולתרום מנסיונם כשיחזרו. כך יהיו פה גם שרשורים אינפורמטיביים, לצד שרשורים של העלאת חוויות, חידוני תמונות וגם אירוחים יוצאי דופן. צריך להיות מקום לשני הדברים.

pako27

New member
אני בקצרה ועוד מבט

אני חן טיילתי ביבשת ד.אמריקה בשנת 97-98 .....ובעוד כמה מקומות על פני הגלובוס, העיסוק שלי הוא תחום הציוד.............בתחביבים שלי הם טיולים ורכיבת אופניים...... בהקשר להודעתה של shima אני מסכים עם דעתך בגישה אל הפונים בפורום ואת דעתי כבר כאן בפורום תרמילאים וזה המשיך באופן מקרי גם פה ...................... מבחינתי אני מוכן לוותר על הצבע האדום בשמחה עם זה מפריע, המטרות שלי בפורומיםמלבד כול עזרה שאני יכול לתת הם: 1)להאיר את נושא התרמילאות למטיילים בכול מקום או סגנון טיול ולהביע את דעתי בנושא כולל בטיחות אישית בטיול. 2)לתת ידע אמיתי ואמין על ציוד בתור אחד מבפנים (וכבר היו לי סייגים על איכות מול קולגות ויבואנים למען היושר לטובת המטיילים). 3)להכיר חובבי טבע ותרמילאים, ואנשים איכותיים. 4)לקדם את החנות. 5)להזיל עלויות ברכישת ציוד ע"י מתן הטבות. בנושא הקהילה אני רק יציין שרבים פה ובפורומים אחרים נכנסים על מנת לקבל מידע ואחר כך נעלמים, להבדיל מהקומונה ששם כמעט כולם מכירים באופן אישי . ואחרו ןבנושא הודעתך shima אני חושב שראוי ראשית להגיע לפורום, לתרום ולהוכיח יכולת לגולשים ואז להעיר ולמתוח ביקורת....דעה זו היא לא בשביל "להתנגח" אלא לדעתי האישית גישה ראויה יותר........... וראי בדפי העבר כמה פעמים אני לא מסכים עם אחרים וזה בהחלט בסדר וחלק מהענין, אפילו איתך יש לי דברים שאני מסכים וחלק לא :) ברוכה הבאה.

shima

New member
ערוך חיפוש על הכינוי שלי

גם בפורום זה, וגם בפורום תרמילאים, וראה שבהחלט ניסיתי להיות שותפה בפורום, וזה לא הביקור הראשון שלי, וכאן פרטתי את הסיבות שגרמו לי להמנע מלהשאר. לא יודעת לגבי "הוכחת יכולת", לטעמי מכיוון שזה פורום צעיר, ומטרת השרשור היתה לקבל פידבק, גם קורא סמוי יכול להביע את דעתו.

pako27

New member
בוודאי....

אבל פורום צעיר, גם צומח מתקדם ומשתפר....דברים לוקחים זמן ואני גם בטוח וגם יודע שנתי ידאג שהפורום יהיה מהמובילים בנושא ד.אמריקה ברשת....

The Cat Woman

New member
נתי, אם אתה מעוניין

אני בתהליך של כתיבת ספר המלצות למטייל הממוצע, זה שטס עכשיו לטיול של אחרי צבא לדרום אמריקה... לא באמת ספר, פשוט בת-דודה שלי טסה בקרוב ואני כותבת לה ספר כדי שלא תיאלץ לסחוב את הלונלי פלאנט המעיק הזה אם תרצה, אין לי בעיה להעלות אותו לכאן כשאסיים לכתוב (וזה יקח קצת זמן, רק עכשיו חזרתי עדיין לא סידרתי את התיק הקטן) יש לי המון המלצות להוסטלים, שמות כתובות ומספרי טלפון כנ"ל לגבי מסעדות, מתכונים ופטנטים לבישול יעיל וקל בשטח ועוד המון דברים שלמדתי בעצמי מהטיול הזה טיילתי לבד לא מעט זמן, וכשאני אומרת לבד- אני מתכוונת גם בלי ישראלים, טיילתי עם צ'יליאנים, קולומביאנים, מקסיקנים, פרואנים וכו'... בקיצור- יצא לי ללמוד את השפה ממש בקלות (יש לי קליטה טובה לשפות) לרמת השיחה אני מתכננת להוסיף שם בספרון הזה את כל שמות המאכלים, הירקות, הפירות... כדי שמי שמגיע לא יסתבך כמו שאני הסתבכתי בהתחלה עד שלמדתי שPOLLO זה עוף (או FRANGO אם אתה בברזיל) ושDAMASCO זה בעצם משמש, בלי להסתכל על האריזה ולנסות להבין אם הציור הזה הוא אפרסק או משמש. בכל מקרה, סתם הצעה

natyh

New member
מעולה

זו תמצית הפורום לשמש ספר מטילים הפורום, לא רק נתי ,מאד מעונין בזה אני ממליץ שתפתחי שירשור חדש המלצות מטיול כתבי את כל מה שמתאים ואני אעלה הכל למאמרים. כנראה אפתח קטיגוריה חדשה בשם הזה המלצות מטיול. תודה .

The Cat Woman

New member
קבל את הטיפ הראשון ../images/Emo3.gif

נכון כל מה שכתוב באתר גרינגו? עשו ההיפך!

מטרת הטיול- להנות

מה אני מצפה? למידע רלוונטי כללי (ציוד,לינה), וספציפי למקומות שאני מתכוון לבקר בהם. אבל הטיול שלי רק בינואר שנה הבאה, אז אני בנתיים רק קורא, ולא שואל.

אני אמשיך ואנצל גם לשאול את דעתכם ../images/Emo9.gif

אז למרות הניק אפשר לקרוא לי דרור :) מטיילת וותיקה בארץ, וותיקה כלומר לפני שהתגייסתי, מנסה לשחזר את "ימי התהילה" ולהרחיב אופקים מחוץ לארצנו הקטנטונת (שאומנם אחת היפות!) מתכננת לצאת לטיול של כ3 וקצת חודשים, לדרום ומרכז אמריקה, התיכנון הוא להתחיל ביולי מגואטמלה, משם-דרך הנדורס, לקוסטה ריקה, ולפנמה, כשכל זה במסגרת החודש-חודש וקצת, מפנמה לעלות לטיסה לפרו, לחקור לטייל ולהנות גם שם עוד כחודש, להמשיך לארגנטינה דרך גיחה קצרצרה בבוליביה-בחלק של המדבריות מלח, ואז עוד חודש בארגנטינה ומשם בחזרה לארץ לספסל הלימודים בנובמבר. בנתיים חדשה בפורום ובעיקר מטיילת בארכיונים ובמאמרים ובקישורים של הפורום, אבל מתכננת להישאר ללמוד ואולי יום אחד גם ללמד

The Cat Woman

New member
וואו איזה סיבוך...

את מודעת לכך שאויוני נמצאת בדרום בוליביה? איך את עוברת את כל בוליביה מפרו עד הסלאר (מדבריות המלח)? מבוליביה זה כבר ממש לא בעיה כי את במרחק יריקה מצפון ארגנטינה, אבל הכיני עצמך לנסיעה מטרטרת בטירוף מלה-פאז לאויוני והכיני עצמך לאחת העיירות הכי מכוערות שתיתקלי בהן בחייך- הלא היא אויוני, העיירה והסיוט.

אכן, מודעת..

התיכנון הוא לעבור דרך אגם טיטיקקה לפרו, לעשות יום-יומיים בלה פס, ומשם לנסוע לסלאר, ושם להמשיך במקום בחזרה ללה פס לארגנטינה. זה באמת סיבוך מטורף? ואולי תוכלי לספר קצת ולפרט, אני אשמח לשמוע כל פיסת מידע שנראת לך רלוונטית ושימושית.

The Cat Woman

New member
אוקי, אני.

נעים מאוד, אני ענבר ועד לפני 5 ימים (כלומר- יום שני האחרון, 26.5) הייתי בדרום אמריקה. בסך הכל טיילתי חצי שנה, התחלתי בצ'ילה, עברתי לארגנטינה ועשיתי את הזיגזג הידוע בפטגוניה מדרום (אושוואיה) עד בארילוצ'ה בחזרה. וכן, כמובן שעשיתי טרקים. יותר ממה שציפיתי שאעשה. ב25 לינואר טסתי לפלוריאנופוליס, ברזיל, שם העברתי שבועיים - שבוע לפני הקרנבל ואת השבוע של הקרנבל עצמו. אחרי שטיילתי קצת בברזיל חזרתי לארגנטינה דרך מפלי האיגואסו, נסעתי לרוסריו, קורדובה, בואנוס ומשם עליתי לעיירות הצפוניות יותר עד סלטה משם כבר עברתי לבוליביה בגלל קוצר זמן. שהיתי בבוליביה במשך חודש בערך, עברתי לפרו שם גם שהיתי כחודש ומשם טסתי לריו דה ז'נירו משם חזרתי לארץ. (הסיבה לכך שחזרתי מריו היא סיפור קצת ארוך, אם תרצו אספר בהזדמנות אבל זה לא כזה מעניין
) לצערי הכרתי את הבחורה שנרצחה באריקיפה, לשמחתי למרות זאת אני עדיין לא השתכנעתי במה שכולם מנסים לשכנע- אין מה לפחד!!! כי למזלי לא עברתי שום ניסיון לשוד, אף אחד לא ניסה לגנוב לי את התיק הקטן ולא את המוצ'ילה, לא עברתי שום טראומה כזו או אחרת (במזל, מזל, מזל!) האמת? אף פעם לא פחדתי, לא שידרתי חוסר ביטחון, אבל נקטתי אמצעי זהירות מספקים (נראה לי שגם זה שדיברתי ספרדית עזר איפשהו...) בקשר לעתיד- אין לי כל צל של ספק שאני- עם היבשת הזאת- לא סיימתי! עדיין לא נאמרה המילה האחרונה והאמת? אני בספק אם אי פעם אפשר לשבוע ממנה... אין כמוה יבשת מדהימה! על תושביה, מנהגיה, השפה, התרבות, האוכל, החגיגות האינסופיות, פשוט הכל!!! כולי געגועים. אני מתחילה השנה ללמוד תקשורת וצילום סטילס, לכן היעד הבא שלי לאחר סיום הלימודים מסתמן כגלפגוס (אותו לא עשיתי כי לא הצלחתי לאסוף מספיק כסף לפני הטיסה וגם כי ידעתי שבמילא אחזור
) משם קולומביה וצפון ברזיל, מי יודע אולי אכנע לעצמי ואחזור גם לבוליביה ופרו... אהבתי אותן מאוד!!! ואח"כ מרכז אמריקה... כי גם את התרבות הלטינית שם צריך לטעום
לא? בקיצור, אשמח לעזור, אני מלאה בהמלצות מפה ועד להודעה חדשה... שאלו ואל תתביישו!

pako27

New member
ברוכה החוזרת ../images/Emo8.gif

מה כבר עברה חצי שנה
נשמח לשמוע עדכונים וחוויות ....

The Cat Woman

New member
עברה כמו הרוח- יותר מדי מהר.

כרגע אני עסוקה בלבכות על זה שאני בארץ ולא בפרו...

natyh

New member
מדהים

כבר עברה חצי שנה ... לא להאמין ! ברוכה השבה .

למעלה