אני אתחיל
שמי נתי טילתי ביבשת פעמיים בעבר , די הרבה זמן 16 חודשים בפעם הראשונה שנה שלמה בפעם השניה + 8 ימים במקסיקו באוכוסט 07 . התחלתי בטיסה לארה"ב דרך לונדון ,המשכתי לכיוון ניו יורק משם באוטובוס למיאמי ממיאמי תיכננתי לרדת למקסיקו בליז וגוטמלה אך בשל הכסף או נכון יותר חסרונו .... דילגתי מידית בטיסה משולבת לאיי קיימן ממיאמי עם קרניבל איירליינס של מיודעינו מיקי אריסון הם היו 10 אגב ולא אמרו כלום על ה 38 ק"ג שנשאתי עמי ..... משם קיימן ישירות ללימה פירו אחרי 3 שעות מעבר בטרנזיט כך קוראים לזה שם .... וישירות ללימה עם פאוסט חברת תעופה פירואנית , ולפתע מצאתי עצמי לבד בלימה פעם ראשונה בחיים ..... מגמגם בקושי כמה מלים בספרדית .... זה היה מפחיד .... ההכנות שלפני היו כדלהלן : שמעתי שלוש הרצאות בלמטייל , קיבלתי ייעוץ מודרך אז נצנו באיסתא ייעוץ חינם במשך שעה או שעתיים הסבר על מפה , בפועל לא היה בו צורך כי בספרי המטיילים רשום הכל . השלב הבא היה קבלת חיסונים ושמיעת הרצאה בנושא , למיטב זכרוני בבית החולים רוטשילד בחיפה , אך מאחר ונסעתי כל כך הרבה פעמים מאז וקיבלתי חיסונים בהתאם קשה לי לזכור .... השלב הבא היה ההצטידות , כאן הגזמתי בענק , קניתי הרבה מעל ומעבר וכבד כל כך כבד שבטרק הראשון שלי מעיירה קטנה אל פרק לאוקה טרק בו הגעתי אל העיירה בלילה לנתי בה התעוררתי עם כאב ראש מטורף איכשהו התחלתי ללכת עליתי עד הכביש הראשי , מעשה גבורה בפני עצמו עם כל המשקל בגבה של כמעט 4000 מטרים .... כשהגעתי לכביש היה ברור שזה לא זה ..... הנפת אצבע טרמפ עם שני ציליאנים חביבים מאד במשאית בדרך מבוליביה לנמל בצילה ותוך שעתיים הגעתי לאריקה צילה עיר האביב הנצחית כאב הראש חלף מיד מלון ים שוק בילויים מי צריך יותר מזה ....... אגב גם בהלוך תפסתי טרמפ עם כומר חביב בגיפ לעיירה , בקיצור עשיתי הרבה טרקים מאוחר יותר שהצליחו יפה , אך את הכישלון אני זוכר היטב , זה היה כישלון צורב מבחינתי לא עמדתי בציפיות שציפיתי מעצמי מאוחר יותר שלחתי 20 ק"ג מיותרים בחבילה הביתה וירדתי ל 18 ק"ג ציוד .... שלב הבא היה קנית ספר לימוד ספרדית מאנגלית , למדתי די לאט ובעצלתיים הנחיתה שלי מארה"ב בלימה החתה טראומטית ולכן החלטתי לברוח מלימה ישירות לגבול בטוריסט אינפו בשדה התעופה מוסד שנעזרתי בו רבות בכל רחבי דרום אמריקה המליצו על חברת האוטובוסים אורמניו שלה יש טרמינל נפרד והציעו לנסוע בהסעה של שדה התעופה במחיר 10 דולר מן קומבי מונית שירות כזו .... כך עשיתי אתי במונית ישבה מטילת גרמניה ששוחחה עם הנהג בספרדית שוטפת .... ואני איך אני קינאתי .... הגעתי לטרמינל קניתי כרטיס אגב את הציוד השארתי בשמירה בשדה התעופה ולפתע בחזור תפסתי אומץ .... אוטובוס צהוב עבר כתוב עליו היה אאירו פורטו בספרדית ... בלי לחשוב פעמיים קפצתי עליוזו היתה הנסיעה המקומית הראשונה שלי ביבשת ... השתלבתי המחיר היה .... 3 סול או 30 סנט אמריקאי בלבד ואז הבנתי שיש בדרום אמריקה שתי מערכות מקבילות ..... אחת למקומיים ושניה לעשירים ולזרים ....... אני את הבחירה שלי עשיתי במקומיים .... לטרמינל חזרתי שוב בקומבי עם כל הציוד קור בשרשרת פלדה מעמיד פנים של איש מסוכן ומסובב את השרשרת מעל הראש כדי שאף אחד לא יתקרב ..... האוטובוס הגיע מצאתי מקום ישיבה ודי התפלאתי לראות כי הוא עוצר שוב מחוץ לטרמינל שוב עולים אנשים שלמיטב הבנתי לא מקבלים כרטיסים ולא מקום ישיבה ... כאמור יש בפירו שתי מערכות מקבילות .... ליד איקא עלו לאוטובוס שוב בעמידה שוטר ושלוש בחורות יפהפיות .... היפה שבהן עמדה לידי בעוד אני מקוה שתתישב לידי , לפתע התישב השוטר ... כהה זה חוקי מרפי אלא שפתאום .... קרה דבר מוזר .... השוטר קם והציע לבחורה ליז .... לשבת , כך פגשתי את ליז כרמן וננסי איתן העברתי שני ימים ולילות ראשונים ביבשת תוך שאני לומד בנסיעה בטירוף ספרדית מהספר ..... יש יתרונות לנסוע לבד ויש יתרון לקפוץ למיים פשוט מי שלא שורד טובע ....... ואני שרדתי .... מה אני מצפה מהפורום : אני מצפה שהפורום הזה ידגיש את ההתחלה , כל ההתחלות קשות ואין קיצור דרך לשום מקום ששוה להגיע אליו ....... יהיה מערכת מהימנה להחלפת מידע מן ספר מטילים בו אנשים כותבים חוויות המלצות וכאלה במהלך טיולם , אני מצפה שהפורום יצליח להעביר את המנטליות הסובלנית השונה כל כך ביבשת מאשר פה , ושיהיה כיף לנהל ולהיות בו .