טוב אז ככה
קוראים לי שגיב אני נכון לעכשיו עדיין משרת כקצין בנחל ואני משתחרר בסוף יולי. ממש לא הייתי סגור לאיפה אני רוצה לטייל אחרי הצבא, אבל בעקבות הרבה שיחות עם חברים שכבר עשו את הטיול אחרי הצבא שלהם הבנתי שדרום אמריקה זה בדיוק מה שאני מחפש.. בחודשים האחרונים ביקרתי פעמים רבות בפורום,במקביל לעוד מספר אתרים ברשת וניסיתי לאגור כמה שיותר מידע בקשר לדרום אמריקה.. אני מאוד מתחבר לכותבים הקבועים פה ולילד הבננות(שאת ספרו רכשתי מאביו בראש הנקרא) בכל הקשור לתופעת ה"עדר" וסימון ה"וי" על מקומות,בטיול שלי אני רוצה לטייל באמת ,ביבשת לחוש ולספוג כמה שאני יכול מאותם מקומות ותרבויות שאני יתקל בהם. אני מחפש את אותם טרקים נידחים ומתויירים פחות אבל יפים וקסומים יותר. אני כמובן ינסה בטיול להיות כמה שפחות מקובע ופשוט לזרום אם התחושות שלי ואם מה שבא לי באותו רגע,לכן הטיול יהיה מורכב מקווי יסוד שאני ישתדל לנוע לפיהם. טוב אחרי שפרטתי את ה"אני מאמין" שלי אני יפרט קצת על המסלול שאני רוצה לעשות סוף אוגוסט/תחילת ספטמבר-תחילת אוקטובר:טיסה לארה"ב לבקר את אחי שגר שם, מי יודע אולי אני יספיק לעשות איזה טרק באיזור קולורדו כבונוס. תחילת אוקטובר-תחילת נומבר:טס מארה"ב(לא ברור עדיין מאיפה הכי ישתלם) לקוסטה ריקה. תחילת נובמבר-תחילת דצמבר:מקוסטה ריקה לפרו. תחילת דצמבר- תחילת ינואר:יורד מפרו לאראוקניה ואזור האגמים תחילת ינואר עד אמצע פברואר מרכז פטגוניה ודרום פטגוניה (עדיין לא החלטתי אם מתחשק לי את אושואייה והתמקדות בה, למרות שהבנתי שהקרוז הזה לאנטארקטיקה זה משהו של פעם בחיים). אמצע פברואר -אמצע מרץ: ברזיל ומשם חזרה לארץ או דרך ניו-יורק או מריו. מה שמגביל אותי זה שאני רוצה לעשות את חוצה ישראל באפריל.. כפי שראיתם אני מתמקד בפטגוניה והמטרה של הטיול היא כמה שיותר טרקים, וכמה שיותר להכיר את האזורים שאני נמצא בהם. ויתרתי(בכאב גדול) על בוליביה וקולומביה וכמובן שחודש בברזיל זה גם סוג של התפשרות אבל כמו שאמרתי בהתחלה להיות שבועיים בכל מדינה ולסמן ווי על כל המקומות זה משהו שאני ממש לא רוצה ואני בטוח שאני לא יהנה מזה. אני מתחיל ללמוד ספרדית בשאיפה כבר ביולי במכון לידידות אמריקה(קורס מזורז של שלושה שבועות) על מנת שיהיה לי את הבסיס והכלים ללמידת השפה,אם מישהו עשה קורס כזה או התנסה עם המכון לידידות אמריקה אני אשמח אם הוא יפרט.. אני מצפה מהפורום שיהווה מאגר מידע בטוח,אמין וסבלני למטיילים אשר מעוניינים לטייל ביבשת. אשמח לשתף חוויות מהטיול עצמו תו"כ ואחריו לייעץ לאנשים כמוני לפני טיול. אני מודה מראש לכל מי שיעזור לי וישתף אותי בנסיון אישי כדי שיהיה לי טיול קצת אחר ומהנה.. בתודה מראש שגיב א.