מילון המונחים

noamrap

New member
לא מדויק...

ארתור לי הוציא יותר משלושה אלבומים עם love . מה שכן, באמת שלושה עם ההרכב הקלאסי.

forever changes

New member
צודק יש גם את forever changes

בקונצרט וגם עוד אחד פורסל משהו כזה, אבל דיברתי רק על אותו הרכב לפני שארתור לי החליף נגנים, והרמיסטאר יצא לפני 3-4 שנים אם אני לא טועה (אני טועה ?).

melancholy man

New member
יש עוד כמה

באחד מהם אפילו מנגן איתו הנדריקס (השניים היו חברים טובים ודומים מאוד זה לזה באופי), אבל בהרכב המקורי אכן יצאו 3 אלבומים,

noamrap

New member
דווקא...

לא חשבתי על הקונצרט. הוא הוציא עוד כמה אלבומים בסוף שנות השישים ותחילת השבעים תחת השם "לאב".

Jflyaway

New member
THE As - PART ONE: BANDS

A PASSING FANCY הרכב קנדי של פופ/רוק הרמוני מסוף שנות הששים, שאחראי לאחד האלבומים היפים שיצאו מקנדה. ABSTRACT TRURH אחד מן ההרכבים החשובים בסצינה הפסיכדלית המוגבלת של דרום אפריקה בשנות הששים והשבעים. SILVER TREES היה אלבומם הראשון והחשוב. TOTEM , אלבומם השני הראה נטיות פרוגרסיביות יותר. ACHIM REICHEL פסיכדליה גרמנית משנות השבעים, חלק מתנועת ה KRAUTROCK AFTERGLOW מן ההרכבים ההרפתקניים והנסיוניים יותר של ארה"ב בסיקסטיז, עשו לא מעט שימוש בכילים אלקטרונים אנלוגיים. AGAPE לא להתבלבל עם הרכב אחר בעל אותו שם. זהו ההרכב האמריקאי ששילב שירי הלל לישו עם רוק פסיכדלי, באלבום GOSPEL HARD ROCK AGGREGATION MIND ODYSSEY היה האלבום הנהדר של ההרכב האמריקאי המיוחד הזה שעסק בעיקר בפסיכדליה הזוייה עם מוטיבים פולקיים וג'אזיים. AGINCOURT (ראו ערך אצל גיל ברשימה שלו) ALEXANDER RABBIT הרכב אמריקאי יוצא דופן אשר אחראי לאלבום אקלקטי נדיר ומעניין. ALGARNAS TRADGARD הרכב שבדי פסיכדלי, בעל נטיות "מתקדמות" יחסית. אחראי לשורה של אלבומים מעניינים בשנות הששים והשבעים. ALMENDRA (ראו הרחבה אצל גיל...) ALRUNE ROD (ראו הרחבה אצל גיל...) AMBOY DUKES הרכב רוק בסיסי מארה"ב שהיה אחראי לאחד משירי הפסיכדלייה הטובים בכל הזמנים: JOURNEY TO THE CENTER OF YOUR MIND AMERICAN BLUES אחד מהרכבי הבלוז-רוק האמריקאים הפסיכדלים יותר, אחראי לשני אלבומים מצויינים: AMERICAN BLUES IS HERE ו DO THEIR THING AMERICAN REVOLUTION הרכב גראז' פסיכדלי מארה"ב שאלבומם היחיד נחשב פריט אספני. AMON DULL 2 (ראו הרחבה אצל גיל...) ANDROMEDA היו מספר הרכבים עם שם כזה. לענייננו ההרכב החשוב היה ההרכב הבריטי שהיה הרכב ההמשך ל THE ATTACK ולפרוייקט FIVE DAY WEEK STRAW PEOPLE. הרוח החיה של ההרכב על כל גלגוליו הייתה המוסיקאי JOHN DU CANN ANDWELLA’S DREAM הרכב קצר-מועד של רוק פסיכדלי בריטי . האלבום המצויין שלהם LOVE & POETRY היה ונשאר פריט אספני. ANIMALS ללהקה הבריטית החשובה הזו מניו-קאסל היה גלגול פסיכדלי בדמות "אריק ברדן והאנימלס (החדשים)", בחוף המערבי של ארה"ב. ההרכב הופיע הרבה, והקליט מספר סינגלים ואלבומים לא אחידים ברמתם, אך בעלי ערך רב לחובבי הז'אנר הפסיכדלי. ANT TRIP CEREMONY (ראו הרחבה אצל מועדון הרוק הישראלי...) AORTA הרכב רוק אמריקאי אשר הקליט בסוף הסיקסטיז אלבום בעל גוונים פסיכדליים מובהקים. APHRODITE’S CHILD (ראו הרחבה אצל גיל...) APPLE אחת מלהקות הפופ הפסיכדלי הטובות של בריטנייה בסיקסטיז. ההרכב הזה הוציא אלבום נהדר שנקרא: AN APPLE A DAY APPLES IN STEREO בשנות התשעים קמו מספר לייבלים שהחתימו הרכבי פסיח צעירים חדשים. אחד הלייבלים היה: 6 ELEPHANT האמריקאי. ההרכב הזה היה אחד מנושאי הדגל של הלייבל, מומלץ מאוד. APPLETREE THEATRE מן ההרכבים האמריקאים הלא מוכרים, אך ה(מאוד) מוכשרים. האלבום הנדיר PLAYBACK משלב פופ עם פסיכדליה תיאטרלית קלילה. מומלץ בחום. AQUA TURBIA הרכב צ'יליאני עם סולנית מעניינת, שילוב של רוק "היפי" מהול בבלוזיות. הוציאו שני אלבומים. האלבום PSYCHEDELIC DRUGSTORE מומלץ. AQUELARRE אחת הלהקות הארגנטינאיות המעניינות, הקליטו לא מעט אלבומים, חלקם גובלים ברוק מתקדם. ARCESIA הרכב אמריקאי יוצא דופן, קשה מאוד למצוא את אלבומם הנדיר REACHIN אריק איינשטין ושלום חנוך הצמד שאחראי לאלבום הפסיכדלי הראשון המושר בעברית: שבלול. ARS NOVA להקה אמריקאית אשר שילבה פסיכדליה עם תזמור רחב יותר, ולא מעט אלמנטים של בארוק. האלבום הראשון מומלץ ביותר. ART OF LOVING אחד מהרכבי הפולק הפסיכדלי המעניינים של החוף המערבי, אלבומם מזכיר במקצת את ג'פרסון איירפליין. ART (ראו הרחבה אצל JOHN NBARLEYCON..) ASTRAL NAVIGATIONS הרכב רוק פסיכדלי למחצה מבריטנייה, אלבומם מ 1968 מומלץ. ASTRAL PROJECTION הרכב רוק פסיכדלי מארה"ב, אלבומם היחיד יצא בהוצאה מחודשת, ומומלץ לחובבי הז'אנר.. ATTACK MAGIC IN THE AIR מהרכבי הגל הפסיכדלי הבריטי הראשון, יופי של פופ פסייח. מנהיג ההרכב הזה ג'והן דו-קאן היה לאחד הדמויות הפוריות בז'אנר. AUTOSALVAGE להקה "היפית " מארה"ב, שהאלבום היצירתי המחתרתי שלה גבל ב EXPLOITATION של הז'אנר. AXE אחת הפנינות הנדירות של ה UNDERGROUND FOLK הבריטי. אלבומם הנדיר הוא הרפתקה של פולק-רוק פסיכדלי מרתק.

Jflyaway

New member
תיקון ל ATTACK

ATTACK MAGIC IN THE AIR ATTACK היה שם ההרכב MAGIC IN THE AIR היה שם האלבום, והיו גם הרבה סינגלים מצויינים.

Gil Keltch 1

New member
Absynth

Absynth משקה אלכוהולי רב עוצמה המופק מאניס, עלול לגרום להזיות גם אם נצרך בכמויות קטנות יחסית אנשי רוח רבים בני המאה ה19 בעיקר בצרפת שאבו השראה מן המשקה

קטריס

New member
טעות, הוא לא מופק מאניס בכלל

הוא מופק מלענה ריחנית, או לענת האבסינט, המכילה חומר פעיל בשם thujone. אניס, נענע, אגוז מוסקט (שגם מכיל חומר פעיל אבל ברמות קטנות) ועוד עשבים, הוספו למשקה כדי לכסות על הטעם המר של לענת האבסינט. בתור אחד ששתה אבסינט מפוצץ ב-thujone אני יכול להעיד שזה אחד החומרים הכי מענגים ומכשפים שיש
פשוט משקה עילאי
וכותבים Absinthe

MerryRecords

New member
לא מומלץ לחסרי נסיון

האבסינט הוא משקה שנעשה במזרח אירופה ( צ'כיה ליתר דיוק ) ולא סתם הוא מיוצר שם, המזרח אירופאים הם אנשים בעלי קיבולת מיוחדת לאלכוהול, דבר שאי אפשר להגיד על מרבית ישראלים ( אפילו אם במקור הם מזרח אירופאים ). אז אם בירה זה משקה קל בשבילכם, אתם יכולים לשתות הכל. למי שאין ממש נסיון רב בשתיה כבדה מומלץ לא להתחיל מאבסינט מאחר והמשקה הזה חזק מאוד ולכן הוא מסוכן. המשקה הגיע לארץ בעצם רק לפני מספר קטן יחסית של שנים, והאחראים לכך הם בעיקר מהגרים מחבר העמים ( שיודעים איך לשתות אותו ). בקרב אנשים צעירים נוצרה אופנה סביב המשקה, אך רובם לא באמת מסוגלים להתמודד איתו ואם השלכותיו. אם בכל זאת אתם בעניין ומגיעים מדי פעם לביקורים בירושלים, יש כאן פאב בשם פראג שמחזיק מבחר עצום של סוגי אבסינט שונים. הפאב נמצא ברח' ריבלין מספר שלוש בנחלת שבעה. ואם אתם כבר שם, תקפצו לפאב הקטן מעבר לרחוב ( סטארדאסט ) ותגידו לי שלום.

Jflyaway

New member
לצערי (או שמחתי) יש לי נסיון שתייה

עצום... ועדיין - 80% כהל + רעלים מתמציות איזוטריות... NO THANKS אני בעידן הכושר הגופני עכשיו - לא בא לי על הרעלה. ואגב- המוח זה לא מה שמדאיג אותי - זה הגוף

LadyG

New member
כל נושא האבסינת

קצת יצא פה מכלל פרופורציה ואני לוקחת את האחריות עלי. חכו חכו איזה המלצה אני מכינה לכם לשבוע הבא.

melancholy man

New member
היה לי פעם שכן

גרמני זקן (היה קצין בצבא הגרמני במלחמת העולם הראשונה, הפך ליהודי בעקבות אהבתו לצעירה יהודיה מפולין שפגש במקרה במלחמה, עלה לארץ לפני מלחמת העולם השנייה, סיפור מקסים אבל לא זה המקום...), ששתה כל הזמן משקה בש 89 (בגרמנית, אכט אונט נונציג או משהו כזה), כשהייתי קצת יותר מבוגר הוא הסביר לי ש 89 זה גם השם וגם אחוז האלכוהול, איש יקר היה...

למעלה