מילון המונחים

Roonil Wazlib

New member
סוזן

סוזן: השנייה לבית פיוונסי. לסוזן דמות קצת "חיוורת" - היא תמיד נגררת, חסרת יוזמה, ועם הזמן מתנתקת מנרניה ומתייחסת אליה כמשחק ילדים. סוזן מופיעה בשלושה ספרים: "האריה, המכשפה וארון הבגדים" (שם הוכתרה כמלכה בנרניה), "הנסיך כספיאן" ו"הסוס ונערו", אולם בכל הספרים דמותה היא משנית. סוזן לא חוזרת לנרניה עם אחיה ב"קרב האחרון".

עוד קצת + הערה

נתחיל עם ההערה - לדעתי הדמויות הראשיות כמו ילדי פוונסי, יוסטס אסלן וכו' צריכות לקבל ערכים מורחבים. הם בעיקרון הגיבורים של הספר וצריך להרחיב עליהם. תוספות לסוזן (מה שאני יודע עד דורך השחר): סוזן, האחות הבוגרת מבין ארבעת ילדי פוונסי מתאורת כילדה יפה, בוגרת לגילה וחכמה. כשהם לראשונה מגיעים לנרניה היא לא רוצה להישאר, ובכל פעם שקורה משהו היא מנסה להתחכם ולהיראות חכמה. קיבלה מסנטה חץ וקשת, וקרן קסומה שאם תוקעים בה תגיע עזרה. בסוף אמא"ב משאירה סוזן את הקרן שלה על יד הפנס האחרון, והיא נמצאה מחדש ע"י דר' קורנליוס. ב"נסיך כספיאן" סוזן משתתפת ב"תחרות" נגד טרמפקין בחץ וקשת על מנת להראות לו את רמתה והיא מנצחת. כשלראשונה לוסי מספרת להם על אסלן היא לא מאמינה, והיא גם האחרונה לראותו. בתחילת "דורך השחר" מספרים שסוזן גדלה להיות ילדה עוד יותר יפה והיא טסה עם הוריה לארה"ב.

מירז

המלך מירז - טלמריני אציל. אחיו של המלך כספיאן השמיני. היה אדם חמדן ותאב בצע שחמד בכס המלכות. הוא ארגן את מותו של המלך וגירש את חבריו הטובים, בעוד הוא מקרב אצילים המקורבים אליו. לאחר שכל האצילים הקרובים למלך המנוח גורשו או נהרגו, הפצירו האצילים האחרים שמירז ייקח על עצמו את עול המלכות. ככל הטלמרינים, גם הוא פוחד מנרניה הקדומה ואינו מוכן לסבול שאחיינו, הנסיך כספיאן התשיעי ויורש העצר, ידבר או ישמע על התקופה הזו, ולכן מגרש את האומנת. לאחר הולדת בנו, מחליט מירז להרוג את כספיאן, כדי שבנו ימלוך אחריו. כספיאן בורח ומכריז מלחמה. מירז וצבאותיו נלחמים ומנצחים, עד שהגיע שליחו של כספיאן בהצעה לדו קרב. אציליו הקרובים אומרים לו שאל לו לקבל את ההצעה מכיוון שהם כבר כמעט מנצחים, אך הוא מחליט לקבל אותה והוא מובס. נרצח ע"י אחד מאציליו, שחמד את השלטון, בעת ההתקפה של הטלמרינים על הצבאות של נרניה הקדומה.

מוגרים

מוגרים - זאב אכזרי בשירותה של המכשפה הלבנה ששימש כראש המשטרה החשאית שלה. יצא לחפש אחר הילדים בהוראתה של המכשפה וכמעט תפס את סוזן, כשפיטר בא. הוא נהרג כשפיטר תקע את חרבו בין רגליו הקדמיות ואל תוך ליבו.

(ה)מכשפה הלבנה

האחרונה בשרשרת המלכים הקדומים של העולם הקדמוני, שמתעוררת לחיים ב"אחיינו של הקוסם". ב"האריה המכשפה וארון הבגדים" מתברר שהיא שולטת בנרניה שלטון מקפיא ואכזר. את אויביה היא הופכת לאבן ואין חג מולד. פיטר, סוזן, אדמונד ולוסי נלחמים בה ולאחר נצחונם הם מוכתרים למלכים החדשים של נרניה.

ToryMaster

New member
בשביל זה אני כאן לתקן ../images/Emo3.gif

אגב, אם את מזהה חלק מהשמות ויודעת איך הם באנגלית, אני אשמח אם תכתבי אותם כדי שאוכל להכניס גם ערכים באנגלית עבור אלה שקוראים בה.

Roonil Wazlib

New member
אני לא בבית כרגע אבל ../images/Emo168.gif

אבל אני אשמח להוסיף את כל השמות. אני אבדוק בספרים אצלי

לא. זה "המכשפה הלבנה".

בכל הספרים בהם היא מופיעה, היא מכונה "המכשפה הלבנה". השם ג'דיס מוזכר פעם אחת באמא"ב ועוד פעם או פעמיים ב"אחיינו של הקוסם".

ToryMaster

New member
א. זה לא סותר [המשך בפנים]

היא המכשפה הלבנה, אבל השם שלה הוא ג'דיס. ב. בא"ק היא נקראת ג'דיס, זה שלא אומרים את השם הרבה לא אומר כלום.

otollo

New member
עכרור השלולית

עכרור השלולית הוא דר-ביצות שמופיע בספר "כס הכסף". יש לו נטייה לדבר בהגזמה , אך עם זאת , הוא מאוד חכם. הוא יוצא עם ג'יל ויוסטס לארצות התחתיות בכדי להציל את הנסיך ריליאן.

למעלה