מעין סקר... מעין...

yaelia

New member
דברי עם אמא שלך

תבררי איתה מה העניינים, ובעיקר אל תקשיבי לאחותך. אולי היא רואה את הדברים שונה לגמרי מאיך שהם באמת. לכן כדאי לגשת למקור עצמו. אנחנו מתראים בערך פעם או פעמיים בשבוע עם כל אחד מהצדדים, פעם אחת למטרות בייביסיטר ופעם אחת בששי/שבת או סתם אחר צהריים כשמתגעגעים. איפה? - איפה שנוח באותו יום ובאותו רגע. כשלא נוח או כשעייפים אומרים ואף אחד לא נעלב.

sipor

New member
אם יש לך אמא כמו החמה שלי...

סביר להניח שאחותך צודקת, החמה שלי מעולם לא מזמינה אליה, כדי שלא תצטרך לארח אותנו ושלא נבוא להרבה זמן, כי היא רוצה לנוח, והבת שלי מעניינת אותה בדיוק לחצי שעה. ולכן, היא באה אלינו, דואגת שזה יהיה אחר הצהרים כדי שלא תצטרך להיות חייבת "להחזיר" לנו בארוחת צהרים, למרות שלי אישית אין בעיה עם לארח אותה בכל שעה, משחקת רבע שעה עם הבת שלי.. יושבת על הספה בסלון שותה קפה,, מעבירה ככה עוד רבע שעה .. והולכת... בטוח שהיא לא הייתה נהנית שנשאר אצלה בבית הרבה זמן.... אצל הורי ז"ל, לא היה סוף .. הם היו מאוד נהנים לארח וזה תמיד היה בבית שלהם, אני יכולה להעיד שאת האחיינים שלי שהם גידלו יום יום, הם חיכו לרגע שיבואו ונהנו מאוד לבלות איתם, אבל הגיל עושה את שלו, באיזשהו שלב הם העדיפו שהם ילכו הבייתה כי הם כבר היו מאוד עייפים מזה, ואחותי הייתה כמוך נשארת שבת שלמה... כשהם הלכו שמחנו בדיוק כמו שהם באו.. יש טעם ויש זמן וצריך לדאוג לזה, אל תשכחי שזה גם רעש והרבה עבודה וזה גם יום המנוחה שלהם.. והם לא צעירים כמו פעם.. בקיצור יש משהו בטוח בדברי אחותך, אבל לא חייבים להעלב, אפשר להבין שזה גם קשה, כמו שלך קשה לגדל את הילדים שלך כל היום, וזה לא אומר שאת לא אוהבת אותם.

tookish

New member
אצלנו ../images/Emo41.gif

את ההורים שלי רואים משהו בן שלוש ארבע פעמים בשבוע - פק"ל שישי ערב אצלם ובדרך כלל שאר הפעמים אצלנו. שאיתי היה קטן היינו מתנחלים בסבבה מחמש וחצי עד אחת עשרה שתים עשרה היום שהוא כבר גדול והולך לישון בתשע וחצי זו השעה שאנחנו בחוץ. אצל החזק הסיפור שונההההההההה לגמרי - פעם ב-..... לשלוש שעות מטכ"לי והבייתה. אצל ההורים שלי יש הרגשה נורא נוחה הוא מעדיף לשהות אצלם מאשר אצל ההורים שלו וכנ"ל אני אצלם תמיד יש מעין מתח ואין נינוחות ולכן לשנינו זה לא נעים קצר קולע והבייתה. אני במקומך הייתי מדברת עם אמא שלך ולא מחזיקה בפנים.

מיהדר

New member
אנחנו מבקרים כמה שיותר את ההורים

שלי וההורים שלו. לא סופרת כמה, אבל בדר"כ בסופי שבוע נפגשים (גם עם האחים כמובן). לא מודדת זמן אבל כל ביקור אורך כמה שעות (ובדר"כ כולל גם ארוחה...). אל תקחי ללב את מה שאחותך אומרת, תעשי מה שאת מרגישה. אני בטוחה שהוריך שמחים שאתם באים. במיוחד אם זה רק פעם בשבועיים. אין דבר כיפי יותר מלפגוש את הנכדים והילדים. תרגישי בנוח עם עצמך, ומקסימום תשאלי את אמא שלך למען הסר ספק.

isidora

New member
אצלנו ב../images/Emo82.gif

ההורים שלי גרים 10 דקות מכאן. אני נמצאת אצלם ה-מ-ו-ן. לפעמים גם בהתנחלות, אבל רק כשזה בא בהזמנה ישירה (מאבא שלי שכל-כך מאושר שסופסופ יש לו נכדה ליד הבית
) אצל אמא של האיש (אבא נפטר) פעם בשבועיים לספ"ש. זה בקיבוץ וגם היא פשוט באקסטזה מהרגע שאנחנו מגיעים וממש מתבאסת כשאנחנו הולכים. מרגישים טוב מאד בשני המקרים, מאד נוח ונעים לנו. אצל אמא שלי לפעמים מרגישים שנמאס לה ואז אני משתדלת להעלם לה מהרשתית כמה שיותר מהר. זה עוד יתרון בלגור קרוב.

אור יום

New member
ההורים שלי גרים קרוב יותר אז אנו

מבקרים אצלם קצת יותר , בערך פעם בשבוע, לפעמים פעמיים לכ 2-3 שעות. ואני בטוחה שהם היו שמחים אם היינו מגיעים הרבה יותר. ההורים של בעלי גרים רחוק יותר כך שזה בערך פעם בשבועיים ל 3-5 שעות. וגם הם היו שמחים אם היינו יכולים להגיע בתדירות גבוהה יותר..

אביטלתל

New member
אצלנו

תדירות נפגשים פעמיים בשבוע לפחות כשעבדתי ואיילה הייתה בגן זה היה פעם בשבוע בשישי או שבת מקום מפגש אצל ההורים שלי בבית אני לא זוכרת מתי הפעם האחרונה שהם היו פה ומבחינתי זה בסדר גמור לכמה זמן לרוב כמה שעות, אנחנו לרוב מגיעות בסביבות 11 ועוזבות בסביבות 16-17 לעיתים רחוקות יותר (כשאני ממהרת) מדובר בביקור קצר של שעה הרגשה לרוב הרגשה טובה הזמן הזה לרוב נותן לי יותר זמן עם עצמי כי איילה עסוקה עם ההורים שלי, בעיקר עם אמא שלי איילה נכדה ראשונה וההורים שלי לא עובדים כל זה יוצר מצב קצת שונה מאשר אצלכם בכל מקרה, השאלה החשובה היא האם הדברים של אחותך מבטאים את המציאות של אמא שלך אם כן, כדאי אולי לדבר על זה ולראות איך משפרים את המצב

boringvered

New member
וואו!

לא תארתי שתהיינה כל כך הרבה תגובות - דברתי עם אמא שלי שכמובן מיד אמרה שזה לא נכון - ונרגעתי. אני בעיקר כעוסה על אחותי שניסתה להציג אותי בצורה לא מתחשבת כלפי הורי. קצת לפרט - אנחנו 4 ילדים במשפחה, ושלושת הבנות נשואות עם ילדים, וגל היא הנכדה הכי טריה ולאותה אחות יש שני ילדים. הורי באים באופן קבוע לאותה אחות פעם בשבוע כדי לעזור, ופעם בשבועיים לאחות השניה. שתיהן עובדות יותר שעות ממני ואני החלטתי שאני לא אקשה על הורי ואגרום להם לעשות נסיעה נוספת גם אלינו היות ואמי לא נוהגת ואבי שמסיע אותה כבר עבר את גיל 70 ולא קל לו. יוצא שאנו בעיקר רואים את הורי והורי הבעל בסופי שבוע... ולכן נשארים יותר. אני פשוט מרגישה באמת בנוח, במיוחד בבית הורי, אבל מעבר לכך נראה לי שאם כבר מגיעים אז נשארים כדי שיהיה מספיק זמן ביחד. ביחוד כי אנחנו לא זוכים לראות את ההורים מספיק לטעמי. ואז לאחר שאני מנסה בעצם לוותר על אמצע השבוע מתוך התחשבות מלאה... באה אחותי ואומרת שאני לא מתחשבת בזה שאני באה בסופי שבוע ולא לוקחת בחשבון שלהורים אין זמן לחברים במהלך השבוע... וזה שאני נשארת הרבה זמן שם... והמשמעות של הרבה זמן היא בדרך כלל משעה 13:00 עד לשעות הערב... לאחרונה יצא שבאנו להורי תמיד בימי שישי לא. ערב ובקושי הם ראו את גל איזה 3 שעות ... פעם אחת הגענו והיא ישנה כבר ואבא שלי אמר בצחוק שלא נבוא אם היא ישנה... אבל נו באמת... קטרתי לאמא שלי שאני רוצה לראות אותם בשבת כשיש יותר זמן להיות איתם ולהם להיות עם גל... וכשספרתי על זה לאחותי, אז יצא כל הסיפור הזה.... מעבר לכך היה מעניין לראות את התשובות של כלכן - כמספר המשתתפות כאן, כך מליון תשובות שונות... מכל מיני סיבות למיניהן... תודה רבה על התשובות ועל כל ההצעות
ורד

עכשיו זה ברור../images/Emo8.gif

הסיטואציה מוכרת לי קצת. פתאום יש עוד אחות עם ילדים שצריכים "להתחלק" איתה על הסבים.... מבחינת אחותך הסבים עוזרים באמצע השבוע ולכן היא "נותנת" להם מנוחה בסופ"ש ומצפה גם ממך...רק שוכחת שאת יכולה לראות אותם רק בסופ"ש... בקיצור תלמדי "לסנן".. כל עוד התקשורת פתוחה בינך לבין ההורים אין סיבה להתרגש ממסרים עקיפים... אנחנו גרים קרוב (כולם!) ורואים כמעט כל יום את ההורים שלי והבני דודים..אצל אמא שלי יש התנחלויות רוב שעות אחה"צ ורוב הזמן היא נהנת מזה..ונכון שהיא מתעייפת לפעמים ואז כל אח מצפה מהאחים האחרים שיתחשבו בה......רק שהוא חייב בייבי סיטר לאותו יום...

אלינה12

New member
אצלינו

אנחנו כל יום שישי מגיעים לשני ההורים: שלי ושל בעלי. בדרך כלל אוכלים ארוחת צהריים אצל הורים שלי וארוחת ערב קלה אצל הורים שלו. כל ביקור נמשך בין שעתיים לשלוש. אני מרגישה בסדר גמור בביקורים. כמובן שהם היו רוצים לראות אותנו יותר, אבל אין לנו אפשרות, כי בשבת אנחנו רוצים לנוח או לפגוש את החברים. ויום יום גם לא יוצא, כי כולם עובדים ובערב עייפים מידי בשביל לבקר.

אני חושבת שהבעיה פה היא אחרת,

לא קראתי מה אחרות ענו-אינזמן, אבל לדעתי הבעיה פה היא פתיחות או מחסור בה,אם למשהו יש הרגשה לא נוחה כשמבקרים אותו,והוא שותק,אז יש כאן בעיה בתקשורת,במיוחד אם הוא אמור להיות כ"כ קרוב.(אם-בת) מיגגעת אלייך...

rona25

New member
נושא כאוב ביותר../images/Emo4.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

עוברת עלינו תקופה לא קלה בתחום הזה, בעיקר מהצד השני... לשנינו הורים שגרים רחוק ועם החמות המצב רק מדרדר עם הזמן זה הגיע למצב שלא ראינו אותה 4 חודשים כמעט

ה ו ב י ט

New member
ההורים שלי גרים רחוק, שלו גרים קרוב

ובהתאם הפגישות איתם, הלוואי שזה היה הפוך. את ההורים שלי אנחנו רואים בערך פעם בחודש. אם זה חודש מוצלח אז פעמיים. וזה ממש מעט לי. את ההורים שלו פוגשים פעם בשבוע קבוע, ואם זה שבוע "מוצלח" אז גם פעמיים...

למעלה