מקומות מומלצים ללימוד קבלה חסידות ויהדות

../images/Emo41.gifמקומות מומלצים ללימוד קבלה חסידות ויהדות

בס"ד דברי ספר הזוהר פרשת קדושים דף פ"ה עמוד א' : " 'ומלפני עיור לא תיתן מכשול '- כמשמעו. ובארוהו במי שגורם לאחר לחטוא. 'ולפני עיור לא תיתן' וגו' – במי שלא הגיע להוראה ומורה, שנאמר 'כי רבים חללים הפילה ועצומים כל הרוגיה'. הוא עובר משום 'ולפני עיור לא תיתן מכשול', מפני שהכשיל את חברו לעולם הבא. ששנינו: מי שהולך בדרך ישרה בתורה, ומי שעמל בתורה כראוי, יש לא חלק טוב תמיד לעולם הבא, שאותו דבר תורה שהוציא מפיו, הולך ושט בעולם ועולה למעלה, וכמה עליונים קדושים מתחברים באותו דבר תורה. והוא עולה בדרך ישרה ומתעטר בעטרה קדושה, ורוחץ בנהר העולם הבא הנמשך ויוצא מהעדן... ומי שעמל בתורה ואינו עוסק בה בדרך אמת ובדרך ישרה, דבר תורה זה עולה ותועה בדרכים ואין מי שיתחבר עליו, וכולם דוחים אותו החוצה והולך ושת בעולם ואינו מוצא מקום. מי גרם לו זאת? - רבו שהטהו מדרך הישרה. זהו שאמר הכתוב: 'ולפני עיור לא תיתן מכשול', ולפיכך נאמר 'ויראת מאלוקיך אני ה'. ... אשרי היודעים דרכי התורה ועוסקים בה בדרך ישרה, שהם נוטעים עצי חיים למעלה, שכולם הם רפואה. ולפיכך נאמר: 'תורת אמת הייתה בפיהו', וכי יש תורה שאינה אמת? – כן, באופן שאמרנו, שמלמד מי שאינו יודע, ודבריו אינם אמת, ומי שלמד ממנו למד דבר שאינו אמת. לפיך נאמר: 'ותורת אמת הייתה בפיהו' ." וכדי שבאמת נזכה ל- 'ותורת אמת הייתה בפיהו', להלן רשימת מקומות ה-'תורת אמת' המומלצים:
הידברות - בואו נכיר מחדש / בראשות הרב זמיר כהן לימוד יהדות וקבלה למתחילים באפיק 97 ב- HOT וב- YES / ובאינטרנט: http://www.hidabroot.org/
עולמות נפגשים - המקום בו הרוח והחומר נפגשים / בראשות הרב יצחק פנגר לימוד יהדות וקבלה למתחילים: http://www.olamotn.com/
חברותא - בלי לקום מהכסא רק תבחר שעה ונושא / בראשות הרב שלמה רענן לימוד יהדות, או חסידות, או קבלה, בחברותא אחד/ת על אחד/ת בטלפון, עם תלמידי חכמים מהחלקים השונים של התורה, לפי הזמנים ואורך הלימוד שאת/ה קובע/ת, ללא כל עלות מצידך. טלפון: 1-800-202-502 http://www.b-2.co.il/ (כמו כן דרושים מלמדים מתנדבים נוספים ללימוד מהבית בטלפון, לנושאי חסידות וקבלה)
מודעות - מרכז רוחני בדרכו של הרב אשלג זצ"ל 'בעל הסולם' / בנשיאות הרב מרדכי שינברגר לימוד קבלה למתחילים ומתקדמים בדרך "בעל הסולם". רח' אחווה 24, שכונת נווה צדק, תל אביב; טלפון 03-5100587, טל' נייד 052-5807826 http://www.mudaut.co.il/
שמים (שורשים) - לצמיחה רוחנית מהשורשים עד לב השמים / בראשות הרב רוני אילון (חסידות בלז) לימוד חסידות וקבלה למתחילים רח' מלצ'ט 41 תל אביב (פינת בורוכוב) טלפון: 072-251-00-31 http://shamayim.info/
תפילת ישי - המרכז להפצת חכמת הקבלה בדרכי נועם, בהמון עם / בראשות הרב יובל אשרוב הכהן לימוד קבלה למתחילים ומתקדמים בדרך "בעל הסולם" ישוב אור הגנוז, ד.נ. מרום הגליל 13909 משרד: 04-6987348 , 04-6987398 אברהם: 052-7655052 http://www.ayeh.net/default.asp
ערוץ ברכת שלום – ערוץ שיעורים בקבלה ופנמיות התורה / בראשות האדמור מאשלג הרב גוטליב לימוד קבלה למתחילים ומתקדמים בדרך רבותינו לבית אשלג רח' אבינדב 2, ת.ד. 532, קרית יערים (טלזסטון) ד.נ. צפון יהודה 90840 02-5340023 / 02-5709882 / 052-7637465 http://kabbalah.org.il/
ברכת שלום – לימוד קבלה ופנמיות התורה / בראשות האדמור מאשלג הרב גוטליב לימוד קבלה למתקדמים בדרך רבותינו לבית אשלג רח' אבינדב 2, ת.ד. 532, קרית יערים (טלזסטון) ד.נ. צפון יהודה 90840 02-5340023 / 02-5709882 / 052-7637465 http://obshalom.org/
שיעוריו של הרב חיים כהן ("החלבן") שליט"א / בראשות הרב חיים כהן שיעורי קבלה למתחילים ומתקדמים על דרך פרשת השבוע. מידי יום שלישי . השיעור מועבר בביה"כ בית יוסף בגבעתיים, רח' האצ"ל פינת הגלבוע. (עזרת הנשים פתוחה). http://ravhaim.org/

hamber

New member
קבלה עיונית היא הדרך לקבלה מעשית

ברוב מרכזי הקבלה , בדרך כלל אתה שומע הרצאה כללית וזהו , אין מה לקחת הביתה. ודאי שזה יותר טוב מכלום, ודאי שהלימוד הכללי הוא הכנה לימוד קבלה מעשית. עדיין חסרים כלים מעשיים לפעולה ביום יום וחבל. למשל ראה קבלה לעם ?. לכן, יש חשיבות לאחר לימוד קבלה כללית ללמוד קבלה מעשית. בהצלחה לכל הלומדים

"קבלה מעשית" זה שמירת מצוות מעשיות !

מה שלא שמעו עדיין עליו בבני ברוך שלא מלמדים קבלה בכלל אלא המצאות מהרהורי ליבו של לייטמן של שעטנז בין תיאוריות מדעיות למושגים מהקבלה שהוצאו מהקשרם. ובחלק מהמקומות ללימוד הקבלה שברשימה יש לימוד קבלה למתקדמים ברמה מאוד גבוהה ללא עיוות וסילוף של המקורות כמו שעושים בבני ברוך.

hamber

New member
המחשבה של האדם היא הקובעת.

התורה מעידה שנח היה איש צדיק תמים וכו' נח מצא חן בעני ה' כי המחשבה שלו היתה טהורה.. כמו כן כתוב וטהר ליבנו לעובדך באמת. מחשבה = מח - שב - ה' הקשר שלנו לבורא היא דרך ה-מח-שב-ה' בלבד. תפילה ללא מחשבה = תפלה. ולכן רב התפילות אינם מתקבלות. תודה לך קבליסט ותיק.

מחשבה בלבד לא שווה כלום ללא המעשה הגשמי בפועל

שנאמר: "סוף מעשה מחשבה תחילה". והדרך היחידה להגיע לקדושה ולעבודת התיקון הרוחני היא ע"י שמקימים קודם כל את התורה והמצוות בפועל למעשה ועליה מוספים (לא במקום) את לימוד הקבלה - המחשבה והכוונה הנכונה. ולכן מה שמלמדים בבני ברוך נקרא בלשון הקבלה המקורית סטרא אחרא ורוחניות של טומאה. שתזכה להבין זאת ולהמשיך למקומות ללימוד קבלה אמיתיים כגון הרשימה לעיל.

hamber

New member
משה רבינו עשה ניסים גדולים דרך המחשבה

משה רבינו ז"ל עשה ניסים גדולים כפי שאתה ודאי יודע, הכל דרך המחשבה. אז מה כל כך קשה לך להבין שלמחשבה יש כוח.. גם הבן איש חי אמר צייר ודמיין בנפשך שהדבר הגיע לידך ואז יגיע לידך. אמונה נותנת כח להצלחה. בברכת הצלחה.

"אמונה נותנת כח להצלחה", נכון אבל מה זה קשור

בנוסף לאמונה צריך גם לעשות מעשים גשמיים בפועל ! ניסתה פעם לאמין שתהייה שבע מבלי לאכול באופן גשמי בפועל? או להאמין בהבאת ילדים לעולם ללא מעשים גשמיים בפועל? זה בדיוק הטעות של לייטמן והעיוות והסילוף של הקבלה והיהדות שהוא עושה, בכך שהוא טוען מהרהורי ליבו בשם "הקבלה" שהכול זה רק רוחני, ומנתק את הפעולות הרוחניות מהמעשים הגשמיים של שמירת התורה והמצוות, כנגד כתבי אשלג והאר"י המפורשים וכל המקובלים לדורותיהם. אז למה ללמוד מכזה אדם שממציא תיאוריות מהרהורי ליבו בשם "הקבלה" ? כאשר יש היום כלכך הרבה מקומות של לימוד קבלה לחילונים מתחילים ומתקדמים, ע"י מורי קבלה אמיתיים שבקיאים בכל חלקי התורה (שהקבלה היא רק חלק ממנה).

hamber

New member
אנו חיים בסוף עידן ובתחילת עידן חדש

אנו חיים היום בסוף עידן האדמה והמים. יסודות המים והאדמה הם יסודות כבדים ולכן הכל לאט. אנו נכנסים בקרוב (2012) לעידן חדש , עידן האש ואויר. יסודות העידן החדש הם קלים ומהירים, ולכן הכל יותר מהר. הסבא שלי הגיע לארץ ישראל בתקופת הטורקים. מנמל יפו להגיע לירושלים, עברו 3 שבועות. כיום מתל אביב לירושלים כשעה אחת בלבד. כשנוהגים במכונית מרוץ כל סטיה = מות.
ולכן חייבים להגביר את היכולות שלנו.לקראת העידן החדש הלימוד והתרגול הוא שנותן את היכולת לנהוג "במכונית מירוץ" ולהישאר על הכביש. הדרך היחידה היא דרך לימוד קבלה מעשית. בהצלחה לשורדים.

שוב, "קבלה מעשית" זה קבלה עם מעשים בפועל

של שמירת תורה מצוות כפי שאומרים כל המקובלים לדורותיהם כולל בעל הסולם והרב"ש אשלג זצוק"ל. ומי שאומר לך אחרת טועה ומטעה אותך, ולא מלמד אותך קבלה אלא המצאות מליבו של הסיטרא אחרא ורוחניות של טומאה.

Mr Adam

New member
אתה יכול להיות רגע בקשר ל2012

אני מבין שאיפה שאתה לומד אוהבים לעודד את הרעיון ההזוי של 2012 ושאר האפוקליפסות שעולות בראש של המורה שלך..אבל המציאות שונה וסוף העולם לא יגיע בקרוב..זה נכון שיש שינוי מגמה רוחני ויכול להיות שתהייה דחיפה לא נעימה מצד הבורא ..אבל אתם שם שוכחים שהבורא הוא לא באמת המורה שלכם. הבורא הוא רחמן וחסוד ויש לא את הדרכים שלו להוביל שינויים . אני חושב שאם תפסיק להקשיב לשטויות שמדברים שם תרגיש הרבה יותר טוב ונעים אם עצמך..יש מקומות הרבה יותר נחמדים ללמוד בהם קבלה ולהתפתח גם לחילונים כמו הרשימה שמופיע בתחילת השירשור . "עשה לך רב וקנה לך חבר" . בהצלחה

hamber

New member
אני מצפה בשמחה לשנת 2012

אני בציפיה ובשמחה גדולה לקראת 2012 . 2012 היא התחלה של השינוי הגדול שעם ישראל מצפה לו. לעם ישראל יש תפקיד גדול בתקופה זו להיות אור לגויים. ולכן עלינו להכין את עצמנו לטוב בברכת אני לדודי ודודי לי ושנה טובה.

Mr Adam

New member
איך זה מסתדר אם מה שכתבת על הישרדות וכ'ו ?!

"כשנוהגים במכונית מרוץ כל סטיה = מות." או את זה "הדרך היחידה היא דרך לימוד קבלה מעשית. בהצלחה לשורדים." אלה ציטוטים שלך אדון זה נראה שהחבר'ה נוקטים בטקיטקה מכוונת שמטרתה היא להפחיד את הציבור ואז למשוך אותו אליכם,זה פשוט ושקוף וזה מה נקרא אצלכם "הפצה" .. ועוד משהו שחוזר על עצמו באופן קבוע זה ברגע שמבקשים ממכם הסברים על השטויות שאתם אומרים אתם פשוט משנים את דעתכם או מיפים אותה . לא ככה אדון ? לדעתי המקום שאתה לומד לא מיצג את חוכמת הקבלה אלה איש אחד בלבד וזו גם אחת הסיבות הגדולות למה המקום הזה לא ראוי כרגע . חוץ מזה שאני לא מבין מה יש לך לחפש כאן ?! כנס לפורום שלכם וכתוב שם..כי לי זה מתחיל להראות כניסיון להטיף לנו דברים שאנחנו לא רוצים לשמוע עליהם וברור לך גם למה . שתהיה לך שנה טובה ומלאה בהתפכחות והתפתחות אישית ורוחנית . בהצלחה :)

hamber

New member
זה מידע מתוקשר עם "תודעת העל"

זה לא ציטוטים שלי, זה מידע מתוקשר של "תודעת העל", ע"י המתקשר זאב אבירז. תודה ושבת שלום

hamber

New member
אולי זה רצון ה'

בחיים הארציים רוב האנשים שמצליחים מאוד, אינם מקיימים מצוות. אולי זה רצון ה' ?. ודאי ידוע לך שרוב אחינו בית ישראל שנספו בשואה היו מקיימי מצוות. מדינת ישראל הוקמה ברובה על ידי לא מקיימי מצוות. הרמח"ל ז"ל נרדף על- ידי אחינו בית ישראל , מקיימי המצוות וספריו נשרפו . הכל ברצון ה' יתברך ? ואולי השואה בגלל זה?. "כנס לאינטרנט והקש הרמח"ל". מספרים שיהודי נדבן מאמריקה, בא לבקר בעיר הקודש, וראה שיהודי מתפלל כל היום בכותל, שאל הנדבן את היהודי הירושלמי, על מה כבודו מתפלל ומבקש כל היום ?. השיב הירושלמי , אני מתפלל שיהיה שלום בין היהודים לערבים. והאם תפילתך מתקבלת בשמים ?. השיב , אני מרגיש שאני מתפלל לקיר. כדי שאנו לא נתפלל תפילה "תפלה" לקיר ?, חייבים ללמד מה רצון ה' באמת. בהצלחה ללומדים .

בוודאי שאצל לייטמן לא תלמד מה רצון ה'

אז איך נדע מה רצון ה' באמת ? פשוט, ע"י לימוד כל חלקי פרד"ס התורה בנוסף לקבלה, וע"י אנשים שבקיאים בכל חלקי התורה שלא מעוותים ומסלפים אותה, ושם כתוב מה רצון השם ומה בניגוד לרצונו, וכן בספרי ההלכה, שהמושג "הלכה" בא מהמילה "להוליך" אותנו על פי רצון ה'. לגבי שאר דבריך, הרב דן כרמון תמיד אומר: "אל תיתן ליהודים להרוס לך את היהדות". כלומר זה שאתה רואה אנשים שכביכול שומרים מצוות ועושים מעשים עקומים, זה לא אומר שהתורה והיהדות עקומים, אלא רק שלאותם אנשים יש עוד עבודה של תיקון עצמם כמו לכולנו.

hamber

New member
תפקיד האדם להתקדם לנבואה.

הרמח"ל בספרו דרך ה' , בפרק ראשון בענין הנפש ופעולותיה (דף - רסז ) . הנושא המרכזי הוא : הנבואה. "דביקות הנברא בבראו , ותכלית זו מתקיימת בשלמותה במצב הנבואה. זאת אומרת שכל תכליתו ועבודתו של האדם בעולם הזה הוא רק להכשירו לנבואה. על פי רבינו משה חיים לוצאטו (הרמח"ל) , זה רצונו של הבורא וזה תכליתו של האדם.

אתה צודק, אבל שוב את מוציא את הדברים מהקשרם

כפי שכנראה למדת מ"הרב" שלך מר לייטמן אוהב לעשות את זה, מאחר שאותו הרמח"ל בספרו מסילת ישרים מסביר שהנבואה זו המדרגה האחרונה בסולם של התפקיד ועבודת האדם בעולם, כאשר השלב הראשון בסולם הם המצוות פה בעולם הגשמי הזה: מסילת ישרים, פרק א': " יסוד החסידות ושרש העבודה התמימה הוא שיתברר ויתאמת אצל האדם מה חובתו בעולמו ולמה צריך שישים מבטו ומגמתו בכל אשר הוא עמל כל ימי חייו. ...והדרך כדי להגיע אל מחוז חפצנו זה, הוא זה העולם. והוא מה שאמרו זכרונם לברכה (אבות ד): העולם הזה דומה לפרוזדור בפני העולם הבא. והאמצעים המגיעים את האדם לתכלית הזה, הם המצוות אשר צונו עליהן האל יתברך שמו. ומקום עשיית המצוות הוא רק העולם הזה. על כן הושם האדם בזה העולם בתחלה כדי שעל ידי האמצעים האלה המזדמנים לו כאן יוכל להגיע אל המקום אשר הוכן לו, שהוא העולם הבא., לרוות שם בטוב אשר קנה לו על ידי אמצעים אלה. והוא מה שאמרו, זכרונם לברכה (עירובין כב א): היום לעשותם ומחר לקבל שכרם. וכשתסתכל בדבר תראה כי השלמות האמיתי הוא רק הדביקות בו יתברך, והוא מה שהיה דוד המלך אומר (תהלים עג): ואני קרבת אלקים לי טוב. ואומר (שם כז): אחת שאלתי מאת ה' אותה אבקש שבתי בבית ה' כל ימי חיי וגו', כי רק זה הוא הטוב. וכל זולת זה שיחשבוהו בני האדם לטוב, אינו אלא הבל ושוא נתעה. אמנם לכשיזכה האדם לטובה הזאת, ראוי שיעמול ראשונה וישתדל ביגיעו לקנותה, והיינו שישתדל לידבק בו יתברך בכח מעשים שתולדתם זה הענין, והם הם המצות.

hamber

New member
צדיק באמונתו יחיה

כתוב בכתובים : במחשבתי יצרתי. דרך המחשבה היוצרת, ניתן ליצור בחומר, כמעט כל דבר טוב. שנה טובה
צבי

שוב, מחשבה ללא מעשים אין לה קיום !

כך שמה שמוכרים לכם בבני ברוך זה אשליות ללא כיסוי ולא יוביל אף אחד משם להתחיל אפילו לעבוד על התיקון הרוחני שלו פה בעולם, עד שהוא יתקדם הלאה למקומות שמלמדים קבלה ויהדות באמת !!! בהצלחה רבה,
שבת שלום,
ושנה טובה גם לך.

למעלה