מרינה סולודקין - לאן?

טלמ

New member
../images/Emo41.gif מרינה סולודקין - לאן?

מרינה סולודקין מתלוננת (וקצת בצדק) שאין נציג רוסי בממשלה. האם אתם חושבים שמגיע לה תפקיד בממשלה? ואם כן איזה?

bhnadav

New member
על אף כישלונה במטה העולים של קדימה,

שהביא למפלגה כ-2 מנדטים לעומת הסקרים שלפני הבחירות שהראו בסביבות 5-6 (שם הייתה הנפילה הגדולה, כלומר בין הסקרים לבין יום הבחירות), אני חושב שאולמרט כן היה צריך למנותה לשרה לקליטת העלייה ולמצוא פיתרון לאחד השרים לשעבר. כיום מסתמן שחברת הכנסת סולודקין לא כל כך מעוניינת בתפקידים כמו יו"ר הועדה לקליטת העלייה ולא ידוע לי אם הוצע לה להתמנות לסגנית שר.

bhnadav

New member
ופן נוסף -

לטעמי לפחות, כל הדיבורים לגבי נקמה של ציבור העולים בקדימה בבחירות הבאות בגלל אי מינויה של סולודקין לתפקיד שר, הם מוגזמים ולא נכונים. "קדימה מתה בציבור הרוסי" וכו' - עליי לפחות זה לא עושה יותר מדי רושם. כך לפחות לדעתי.

אורוש 11

New member
בפירוש לא.

למה צריך בכלל נציג לרוסים? אם הגברת סולודקין רוצה להיות שרה בבקשה, אבל אין קשר בכלל לזה שהיא רוסיה . הסקטוריאליות הישראלית פשוט נמאסה.

bhnadav

New member
לא אמרתי שזה הסיפור.

יש להתייחס למספר דברים. א. ח"כ מרינה סולודקין עמדה בראש מטה העולים של קדימה והוצבה במקום 6 ברשימה. מטה העולים של קדימה נכשל ברגע האמת והציג תוצאה מאוד מפתיעה ולא צפוייה מבחינת מטה יום הבחירות. צפוי שאדם שנכשל בתפקיד מרכזי שהוצב לו, בצורה כה חדה ובנושא הספציפי הזה, יועלו לגביו ספקות בקשר למינויים עתידיים. ב. עד כמה שידוע לי ח"כ סולודקין כסגנית השרה לקליטת העלייה בקדנציה הקודמת, עשתה עם השרה ציפי לבני עבודה טובה שכללה הישגים כבירים ושיאים בכל הקשור לנושא העלייה וקליטת העלייה. ג. יש מספר שרים שכיהנו כשרים בממשלה הקודמת, כשלכל אחד יש את המעלות שלו, שרה"מ היה מעוניין שיכהנו כשרים גם בממשלה הבאה. אני מניח שהיו עוד דברים שעלו בקשר להרכב השרים וספציפית לגבי תפקיד השר לקליטת העלייה. התוצאה מתוך כל הדברים האלה ידועה לנו, ומכאן אפשר לבחון אותה.

אורוש 11

New member
נדב

שאני יבין א.אתה בעד למנות אותה משום שהיא רוסיה , ובכוונתה לעזור לרוסים. ב.למנות אותה בגלל שהיא בת אדם מוכשרת ותו לא. ג. גם וגם.

bhnadav

New member
אף אחד מהם.

אני בעד למנותה לתפקיד מאותן הסיבות שבגללן היא הושמה במקום ה-6 ברשימת קדימה ע"י רה"מ אהוד אולמרט, כלומר בגלל הישגיה בתפקיד סגנית השרה לקליטת העלייה, בגלל הפופולריות והאהדה שלה בקרב ציבור העולים שהוא קריטי בכל הקשור לתפקיד השר לקליטת העלייה ובגלל האיכויות שלה מעבר לזה, כפי שכתובים כאן.

טלמ

New member
אני חייב להגן על סולודקין כאן

היא לא נכשלה במטה העולים. כמה אנשים מהציבור הרוסי שדיברתי איתם לפני הבחירות הסבירו שהרוסים רגילים מברה"מ ורוסיה למנהיגים חזקים ותקיפים. אולרמט לא כזה, שזה לא דבר רע בהכרח אבל הציבור הרוסי הצביע לשרון הרוסי המצביא החזק. אחרי שהוא כבר לא בתמונה, הם הלכו לפוליטיקאי החזק הבא בתור - ליברמן.

bhnadav

New member
moment

למר קלמן גייר, יועץ הסקרים של קדימה, היו סקרים מסויימים לפני יום הבחירות. יום הבחירות זימן הפתעה באשר לתוצאה של קדימה בנתון מסויים - והוא ציבור העולים. עד כמה שידוע לי, זה דבר עיקרי שהועלה בפגישה של "פורום החווה" ואהוד אולמרט במשרד התמ"ת לאחר הבחירות.

mean girl 16

New member
אז היא הביאה 2 מנדטים.

מתוך 29. כמה אחרים הביאו? (כמה בר-און למשל תרם לדעתך?)

bhnadav

New member
זו לא היא הביאה, זו המפלגה.

מרינה סולודקין עמדה בראש מטה העולים, ממנו היו ציפיות גבוהות גם לנוכח הסקרים הפנימיים של המפלגה - כפי שהסתמן מהדיווחים בתקשורת לגבי הפגישה של פורום החווה עם אהוד אולמרט במשרדו, לאחר הבחירות. כל אחד תרם את חלקו למפלגה גם כן. ראשית, בתקופת הבחירות הוא כיהן כשר בשניים או בשלושה משרדים, שזו מחוייבות בפני עצמה, אך הוא הגיע הן לבתי ספר והן לכנסים של המפלגה, כפי שעשה כל אחד אחר. אני מניח שהייתה ספציפית אכזבה קשה מציבור העולים וסביר שיהיה מרמור כלפי מטה העולים. פתחתי את הדיון בכך שלטעמי מרינה סולודקין הייתה צריכה להתמנות לתפקיד שר וזו גם דעתי, אבל צריך להציג את הדברים הנלווים כמו שהם, בלי קשר לעניין.

mean girl 16

New member
אתה אומר "לא הביאה"

אבל סותר את עצמך. או שהיא עמדה בראש מטה העולים ועבדה על מנת לגייס מנדטים מהציבור הזה, וההצלחה או הכישלון יהיו כולה שלה. או שהם מפלגתיים כמו שאתה אומר. אבל אז לא תוכל "להעניש" אותה אם אתה מאוכזב מן התוצאה. בכל אופן, קדימה הייתה מקום שני אצל ציבור העולים. וביחס לאותה מס' מנדטים שקיבלו מהציבור הזה לעומת מס' המנדטים הכולל שקיבלה קדימה, בהחלט הגיע לסולודקין להתמנות לתפקיד שרה. אם זה החשבון שעושה אולמרט כמובן.

bhnadav

New member
לא, שימי לב מה אמרתי.

זו לא סולודקין שהביאה או לא הביאה, זו קדימה שהביאה או לא הביאה. אך - מרינה סולודקין עמדה בראש מטה העולים שסיפק אכזבה רבה. לא אמרתי שבגלל העובדה הזו יש להעניש אותה ואין לי מושג אם זה היה השיקול של אולמרט. יותר מזה - אם תשימי לב, כל השרים הנוכחיים (חוץ מהנגבי) והשרים לשעבר (חוץ מאיציק) + דיכטר, התמנו לשרים. באופן מקרי מספר השרים של קדימה - התאים, למרבה המזל של אולמרט, למספר האנשים האלה, כלומר השרים בהווה, השרים לשעבר ואבי דיכטר. ברור לך שהמספר הזה, ולא אף אחד פחות ממנו (כי הוא היה בא על חשבון אחד מהשרים בהווה - בהווה הכוונה בממשלת המעבר), מנע הרבה מאוד בעיות. אני כמעט בטוח שאם לקדימה היה שר נוסף, מרינה סולודקין הייתה מקבלת אותו ולא אף אחד אחר. אני מניח שלאולמרט אין שום תחביב בפגיעה בציבור העולים, לפחות כך אני מקווה, מה גם שהוא השקיע בציבור הזה בכנסים שונים (כנ"ל לבני שהגיע איתו לעתים). לסיכום, אני מזכיר שוב - לדעתי היא הייתה צריכה להתמנות. אולם, אם נזכור את מספר השרים (הלא מוּעט) שקיבלה קדימה, אני לא בטוח שלוּ הייתי אולמרט לא הייתי נוהג בדיוק כמוהו.

vantan

New member
לי הסבירו שהישראלים מצביעים בעד מי

שיותר מושחת ומחלק ג'ובים למקורבים. עובדה שהם בוחרים בליכוד, בעבודה, בקדימה, בש"ס שהם בדיוק מפלגות מהסוג הזה. זה בגלל שהם רגילים מהגטו לאסוף את הפירורים שנושרים משולחנו של הגביר. זה נכון בערך כמו 'שהרוסים רגילים מברה"מ ורוסיה למנהיגים חזקים ותקיפים'.

bhnadav

New member
קדימה כולה כמערכת.

למערכת קדימה יש מספר אגפים, ביניהם האגף שהיה אחראי ספציפית לציבור העולים.

למעלה