אני חושב שהבעיה טמונה בעיקר בהתיחסות לעולים מחבר העמים כ"מגזר". יש בעייתיות עצומה בהגדרה של "מגזר העולים"... וזה גורם לריחוק מסויים של "מגזר" זה. אני אישית לא רואה בחברי שעלו מרוסיה כשייכים למגזר מסויים בדיוק כמו שאני לא רואה בחברים ישראלים אחרים - לא משנה מה העדה שלהם ומאין הוריהם עלו במקור - כמגזר. אין שום סיבה לריחוק הזה, הרי בסופו של דבר המשפחות של כולנו עלו ממקום כזה או אחר וכולנו ישראלים, ולכן כל שר ישראלי הוא נציג של כל אחד מאתנו. כמצביע "קדימה" אני חושב שיש מקום למרינה סולודקין בממשלה, כמו שאני חושב שיש מקום לכל אחד מהמועמדים של קדימה... אבל לא בגלל שהיא שייכת למגזר כזה או אחר, אלא בגלל שהיא ראויה ללא קשר.
השאלה היא מה ההבדל בין למנות מישהו שעלה לפני 15 שנה לישראל (מרינה סולודקין) לבין מישהו שעלה לפני חמשים שנה... יש לטפל בקליטה של עולים חדשים בישראל ללא שום ספק, ויש לעשות שינויים באופן הטיפול, אבל למה הגישה ש"עולים חדשים" שעלו לארץ לפני 15 שנה יעשו את זה יותר טוב מכל אחד אחר? בשורה התחתונה יש למנות לפקיד הזה אדם לפי הכישורים שלו ולא לפי לפני כמה זמן הוא עלה לארץ ומאיפה...
אני לא בטוחה עד כמה היא לא מוכשרת באמת. דבר שני, אדם שעדין 'זוכר' את קשיי הקליטה יכול לעזור לטעמי קצת יותר מאחד שהוא כבר 'ישראלי' לכל דבר. הוא עדין יותר רגיש לבעיות ולמצוקות שהוא חווה, שהם גם יותר רלוונטים מאלו שלפני חמישים שנה.
אבל הבעיה טמונה בזה שהיא טוענת שהיה צריך למנות לממשלה מישהו מה"מגזר" של העולים מרוסיה. אני חושב שכל אדם מוכשר ובעל רגישות ויכולת להבין את הבעיות בקליטה במדינה חדשה, יכול לשמש כשר הקליטה והעלייה, בלי קשר ל"מגזר" או עדה שהוא שייך. ההיפך, ההתעקשות הזו של למנות מישהו ששייך למגזר רק ממסד את הסקטוריאליות. מה שאני אומר זה שאני מסכים שאם היה אפשרי היה צריך למנות אותה לשר - אבל לא בגלל שייכותה למגזר כזה או אחר או היותה עולה לפני ככה או ככה שנים, אלא על בסיס כישורים ותו לא.
אני חושבת שבתחומים מסוימים כן צריכים למנות אדם מתאים עם רקע שמתאים לזה. אני לא חושבת שאני בתור צברית יכולה להבין מהן בעיות קליטה גם אם למדתי באופן תיאורטי את הבעיות, וגם לא אחד שחווה אותם לפני חמישים שנה, וחלקן לא קיימות בשנות ה-2000. אתה יודע -- יש מעט הבדל בין התיאוריה לבין המעשים . אני לא בטוחה שבאמת יש פה עניין של סקטואליות.
בציבור הרוסי. עכשו מנהיגי קדימה ויחצ"ניהם בפורום מתהלכים זחוחים כטווסים מנופחים במסיבה, אבל אחרי השיכרון בא ההנג-אובר וכשיתחילו לנחות עליהם הזאפטות מהבוחרים המאוכזבים יתחילו גם החיוכים והציחקוקים להיעלם ונראה אותם בממדיהם האמיתיים ובעליבותם כשכל אחד דואג לתחת שלו כמו אחרון העסקנים.