מוצא ומוצע
אני לא כל כך בטוח שהעניין העדתי והעניין המזרחי מקבל פה תפקיד ובמה.
נהפוך הוא, השופט עצמו (ג'ורג' קרא) שהוא כלל לא יהודי ואינו מזרחי אלא ערבי נוצרי, אינו מזוהה עם אף עדה, יכול היה לעשות את ההכרעה הכי נייטרלית שיש ! בייחוד כדי שלא יהיה מצב שמישהו מחברי הכנסת לא יעז להזכיר את העניין העדתי.
כל העניין הוא מבוכה גדולה לישראל. ובאמת כפי שנכתב, אין זה משנה באם האדם שסרח שייך למוצא מסויים והאם לפי הסטטיסטיקה פוקדי תאי הכלא שייכים לקבוצת מגדר מסוימת זו או אחרת.
מה שכן יכול להיות מכעיס זו השייכות הפוליטית , קצב מילא תפקידים בכירים במפלגת הימין ומזוהה עימה עוד מימי שמיר.אינו חביב התקשורת כפעיל מדי אלא נחבא אל הכלים, לא היה פעיל מדי לעולם ולכן גם לא נאהד על התקשורת ומייד עם רגע הגשת האשמה נגדו התקשורת החלה לחרוץ דינו וגורלו ללא כל קשר באם הוא עשה או לא עשה.
אני בספק אם במקום קצב היה נשיא מזוהה עם השמאל, דינו המשפטי היה שונה , ייתכן והתקשורת הייתה עוסקת בכך פחות ולא מרבה לנפח את העניין.
ואכן, בכירים שהיו סביבו מכל התחומים המקורבים לפוליטיקה ידעו על מעללי מכנסיו ולא פתחו פה, לא בטוח שמישהו שיער שמופעל פה כח פיסי אלא רק ניצול סמכויות ותמימות של עובדות כפופות, , לא שזה בסדר, אבל עדיין ידוע ונפוץ.. והוא לא הדוגמא היחידה.
ממליץ בחום לקרא על כל אחד מהשמות הבאים ולראות באמת כיצד התקשורת התייחסה לכל אחד...
חנן גולדבלט - שחקן, בדרן, גשש בלש. - הממצאים ידועים... סיפור של שנים על גבי שנים.
פרופסור אחי יותם - פסיכולוג מאד מפורסם למי שזוכר,התכנית המפורסמת מהטלויזיה קשר משפחתי. במשך עשרות שנים הפך נערים שהיה תחת טיפולו לעבדי המין החולני שלו. הכל נחשף יום אחרי שהוא מת.
ד"ר יוסף זיידר - בדיוק כמו אחי יותם, , משהו חולני היה בתכנית הזאת קשר משפחתי.
יובל זמיר - שחקן, מורה לתיאטרון, מדובב. . כנ"ל. מעשים מגונים בנערים, פדופיליה וכו'.
מר יצחק מרדכי.. כנ"ל ידוע.
חיים רמון - היה או לא היה ?
אף הורה אינו מייחל שבנו או בתו ייפלו להיות קרבן לניצול יצר מיני ... אני חושב שמדובר פה בעניין שחייב להתחיל עוד במערכת החינוך מגיל צעיר.. המון הסברה והמון שעות שיחות של חינוך מיני, מה מותר, מה אסור, מה מומלץ ומה לא נכון..זה חסר מאד.