משתמשת בטרמפולינה

Miss CB

New member
*אין לי כותרת*

ניקח אותם ONE AT A TIME! 1. אחלה ביקורת, בתיה; גם אני מאוד אוהבת את האלבום הזה. לא כמו שאני אוהבת את לילה של..., אבל בהחלט יש בו משו שמתאים להכל. אלבום כייפי וקליל, עם שירים טובים אחד אחד: גם אם חלקם מאוסים (אני בטח לא צריכה לפרט...) וגם אם לא כולם שלהם (אבל זאת התקדמות מהביטלז למכירה!), אלבום מעולה. 2. עוד אחלה ביקורת, והפעם זה נאמר ל-לנון. סופסופ ביקורת על סרט, ונהנתי מאוד לקרוא ולהחכים למרות שאפילו לא ראיתי את הסרט הנ"ל *משפילה מבט*. אבל גם זה יבוא. אה ועל עניין הנגע-או-לא-נגע ועניין ה-יד-אחת-יותר-מדי, את הסיקורים הנ"ל כבר קראתי בעבר (כי פרסמת אותם כבר...) אבל תענוג גם בפעם השניה!

יש לי שאלה

הבטחת להסביר את אהבתך המשונה לשיר you've got to hide your love away... לא הסברת את זה... אני דורש הסבר! ולמה אמרת ש-you're gonna lose that girl הוא לא שיר חביב...?

Another Girl

New member
../images/Emo35.gif

משונה? למה משונה? קודם כל,על טעם ועל ריח אין מה להתווכח.האהבה הספציפית שלי לשיר לא משונה כפי שאני לא אגיד לך שאהבתך הספיציפית לשיר אחר שאני לא אוהבת היא משונה. דבר שני- זה שיר פופולרי במיוחד,ואני רחוקה מלהיות היחידה שיש לה חיבה לשיר הזה(אם כי זה ממש לא השיר האהוב עליי)ואפילו בפורום הזה.חוץ מזה,אולי תנסה אתה להביר מה אתה לא אוהב בו?

Another Girl

New member
ואיך אתה מעדיף לקרוא לגיטרה

ולחליל(או איזה כלי שלא היה שם ברקע,סלחו על על אי ההתמצאות כרגע)? רעשי אולפן ברקע?

Tomer 123

New member
הייתי מצרף גם

את הטמבורין והבס. וגם אני שואל, איפה חוסר הנגינה?

זמן לשיעור לשון

אני אמרתי, "הוא חסר מנגינה". לא נגינה, אלא מנגינה. ועכשיו אני אסביר את ההבדל: מנגינה- לחן, סוג של יצירה מוזיקלית כלית. נגינה- קבוצה של אנשים פורטים/מכים כלים מוזיקליים. ועכשיו אני אביר (בלי ה') את עצמי: ב-you've got to hide your love away, אין מנגינה! לא נגינה, מנגינה. חסר תוכן מוזיקלי.

Tomer 123

New member
אני לא מסכים

אוקיי, הבנתי את הטעות, אבל אני עדיין מתנגד לזה. הלחן ב you've got to hide הוא לא חסר, להיפך, הוא חשוב בהתפתחות של הביטלס לסגנונות אחרים. הלחן כאן מושפע מפולק רוק דילני, וג'ון גם נשמע בהתאם. אז איפה כאן חוסר המנגינה?

איך אני אגיד את זה...

זה הלחן הכי מונוטוני וחסר מעוף ששמעתי אצל הביטלס! ואני אומר את זה למרות שירים כמו: why don't we do it in the road her majesty ו- wild honey pie (שהוא אגב מצחיק ביותר)

חיפ

New member
מסכים

you've got to hide your love away זה שיר מ-ד-ה-י-ם!!!! יש לו שתי גירסאות, אחד כמו בHELP ואחר הקלטה חיצונית בתוך אולפן ההקלטות- זה באמת יפה. you've got to hide your love away - באמת אולי השיר הכי יפה באלבום! וyou're gonna lose that girl זה גם שיר טוב , עם מנגינה וקצב מעולים!

Another Girl

New member
מוצאים...

תראה,אפשר להגיד את זה על הרבה משיריו של דילן,על The days of pearly spencer,על "אני אוהבת אותך,אני כבר לא" של סרז' גינזבורג וג'יין בירקין,ואינספור דוגמאות אחרות. העובדה היא, שמדובר בשיר,שהייחוד בו הוא לא במנגינה רבת פיתולים או בנגינה וירטואוזית...יש לזה מקצב,יש לזה לחן בסיסי,יש שינויים בטונים ולכן,על אף שהסגנון דיבורי משהו לא מן הנמנע שזה שיר (בעל מנגינה.)

למעלה