מ ו " ר

itsish

New member
מהאתר של את"א..

"הודעות קבלה לרפואה תישלחנה, ככל הנראה, החל מה-20 ביולי"

דודשי

New member
אושרית,מה הסיכוי להיות במו"ר השני?

אם יש לי סכם 709.85 מה הסיכוי לקבל זימון למו"ר השני. ומה בכלל הסיכוי להתקבל אחרימו"ר שני, עם הסכם הנ"ל. פשוט- קיבלתי את המכתב על קורס הקיץ, ועדיין לא היה לי מו"ר. אני מתלבט אם בכלל לטרוח להרשם...

NikoMD

New member
הערכה

לטינית בנשמה, קיוויתי שתוכלי לעזור לי. ציון הסכם שלי באת"א הוא 719.5 והציון במבחן מור 210. האם תוכלי להעריך את הסיכוי שאתקבל ללימודים בת"א עם הנתונים הללו? תודה!

המו"ר של ספטמבר

מיועד בעיקר לבעלי רקע אקדמי ולבוגרי מכינות. יזומנו אליו 140 מועמדים ורובם המוחץ יהיו או בעלי רקע אקדמי או בוגרי מכינות. אם יישאר מקום, יזמנו גם עוד מועמדים שנרשמו על סמך בגרויות. לכן, סף הזימון למו"ר לא צפוי לרדת עוד הרבה, ולצערי אני בספק שהוא ירד למתחת ל710. הסיכוי להתקבל עם סכם גבולי הוא ריאלי רק אם תקבל ציון גבוה במו"ר. אבל, למרות כל זה, לדעתי כדאי לך לברר קודם אם הקורס הזה ייתן לך פטור גם לשנים הבאות. אם כן, אז בהחלט שווה לך להירשם אפילו השנה ולהיפטר מזה. אם לא, אז מקסימום אם תקבל זימון למו"ר תלמד לבד ותיגש רק לבחינה.

סיכוי סביר.

תראה, הציון שלך מעל הממוצע, אז כנראה שהסכם שלך יעלה. לחזות את הסיכויים זה לא אפשרי כי אף אחד לא יודע מה נתוני המועמדים האחרים, כמה מקומות יש בשנה הבאה, וכו'.

ibrahimbia

New member
שלום לכולם :)

727.6 בתל אביב. 189 במור. סכם כולל בטכניון 94.27 . מה אתם אומרים אנשים.....קבלה או דחיה לא חשוב איפה.... :)

ibrahimbia

New member
אמיר תהיה רגוע.

אנחנו כמעט אותו דבר גם בתל אביב גם בטכניון.... לפי דעתי יש סיכוי טוב. מקסימום נשפר ציונים ונתקבל בשנה הבאה. בהצלחה אחי.

derwansin

New member
וכמה מתוכם מתקבלים?

אני מנחש שיש מספר מקומות מינימלי, כי אם כולם היו מתקבלים על סמך המו"ר הראשון בלבד, בכלל לא היה צריך לעשות את השני... אז מה מספר האנשים המינימלי שיכולים להתקבל על סמך המו"ר של ספטמבר? (הערכה לפחות), והאם הם (מוזמני מו"ר ספטמבר) מתחרים רק בינם לבין עצמם, או גם נגד אלה שעשו את המבחנים בסבב הראשון? עתודאים גם עושים מו"ר בספטמבר?

אין לי מושג

אני יודעת שהציון במו"ר ניתן ביחס למועד שלו, כל מועד בפני עצמו. מן הסתם מי שמזומן למו"ר של ספטמבר לא בדיוק יכול להתחרות במי שעשה את הסבב הראשון, כי בספטמבר מי שעשה את הסבב הראשון כבר יהיה אחרי שקיבל הודעת קבלה/דחיה, אז הוא כבר לא יהיה ממש רלוונטי. אם אתה רוצה מספרים מדויקים, אולי כדאי להתקשר לפנינה ולשאול. בכל מקרה, לקבלה לתל אביב עתודאים לא עושים מו"ר, אלא עוברים ראיון. אולי בשביל הטכניון יהיו עתודאים שיזומנו למו"ר בספטמבר, אבל אני לא בטוחה, עדיף להתקשר ולשאול.

dimiorr

New member
בעייתיות

הפרדה שכזו בין נבחני יוני ונבחני ספטמבר לא מרמזת על מדיניות הקצאות מסויימת של מקומות לאנשי הסבב השני? שדרך אגב חלקם (לפחות אחד :) ) נבחנו בכלל ביוני.

אם נבחנת ביוני

אתה שייך לסבב הראשון, לא משנה שיש לך רקע אקדמי. את הזימון למו"ר אני מניחה שקיבלת על סמך בגרויות+פסיכומטרי, לא
אם כן, והסכם שלך מספיק גבוה בלי הציונים של ביולוגיה, פשוט אל תגיש את הציונים של ביולוגיה ותתקבל על סמך בגרויות.

dimiorr

New member
סכם וציוני שנה א'

התיחסנו לא מעט לנושא הזה של קבלה עם רקע של שנה א', אז הנה הבהרה נוספת - בת"א, בכל מקרה, ציוני שנה א' לא יזיקו. האפשרות ללכת במסלול הטוב מבין בגרויות+פסיכו' או אקדמי+פסיכו' נשמרת גם לאחר הזימון למבחני מו"ר. המשמעות לי ולכל שאר המומעדים בעלי רקע אקדמי - יש להעביר בכל מקרה את ציוני שנה א' לפקולטה לרפואה והסכם הסופי הקובע הוא השילוב הגבוה מבין השניים - אפילו אם זומנת למו"ר במועד הראשון על סמך בגרויות. זה לפי בירור מול פנינה. לי אישית זה עוזר, הסכם שלי אמור לקפוץ בשבע נקודות בערך.

כן, אבל עד שתצטרך להעביר את הציונים

רוב הסיכויים שכבר תקבל הודעת קבלה (או דחיה, לא עלינו
), ואז הציונים שלך כבר לא ממש ישנו שום דבר...

dimiorr

New member
לא אתלונן במקרה כזה....../images/Emo13.gif

הכוונה, כמובן, למקרה שמחוץ לסוגריים....

כן, דיברתי היום עם פנינה

והיא אמרה שייקח להם לפחות עשרה ימים לעבד את הנתונים של מו"ר ושברגע שיהיו תשובות סופיות הן תתפרסמנה באתר, ככה שאין מה להתקשר אליהם בימים הקרובים.

למעלה