סלט וולדורף יאמי יאמי ../images/Emo3.gif
אחה"צ אנחנו נוסעים למסיבת יום ההולדת של התאומים הקטנים שלנו עמית וגיא בני השנה (נולדו ב- 19.1.2003 - את הברכות כבר קיבלתי קודם, נא לא לערב שמחה בשמחה
היום זו השמחה של אממי שלנו
). כתוספת טעימה לתקרובת שתוגש, אנחנו מביאים סלט וולדורף וסלט סלק (בסגנון רוסי) שהכנו בעצמנו ... יצא אחלה טעים ... יאמי יאמי ...
למי שמעוניין במתכונים... אז אין מתכון מדויק, רק בערך ... ולא, אני לא פולניה
אצלי זה באמת "בערך" ו"לפי הטעם" העיקר המרכיבים. סלט וולדורף: שני שורשי סלרי צעירים וטריים בקוטר של 9-10 ס"מ (אחרי הקילוף והניקוי) לגרד במגרדת הגסה לאורך. 5 תפוחי-עץ גרנד גדולים מגורדים אף הם במגרדת הגסה לאורך. כ-4 כפות מיונז (אחרי נסיונות רבים, דוקא "תלמה" הרגיל הכי מתאים...). כ-50 גרם אגוזי מלך שבורים (רצוי ידנית) לחתיכות קטנטנות. מיץ מחצי לימון בינוני. כף - עד כף וחצי סוכר. חתיכות אננס קטנות (בלי המיץ - רצוי של וילי-פוד, הם הכי טעימים). לערבב הכל יחד בתנועות קיפול עדינות כדי לא לשבור יותר מדי את המיונז. טיפ: מיד עם גירוד הסלרי ותפוחי העץ לזלוף עליהם מיץ לימון שלא ישחירו. וכמובן, כל הכמויות והיחס בין המצרכים לפי הטעם האישי. אני שמה, טועמת, מוסיפה, טועמת וכו' עד שמגיע לטעם המושלם מבחינתי. להגיש בקערת הגשה מזכוכית ולקשט למעלה בחצאי אגוזים ואננס (משולשים או עיגולים קטנים). סלט סלק: 3-4 סלקים טריים ויפים, לבשל כשעה (אחרי קילוף וחצייה לשניים) או עד שיתרככו במידה מספקת (לא יותר מדי, שאפשר להחדיר סכין אבל לא כמו בחמאה). כשיתקררו לרסק במגרדת הגסה. כ-4 כפות מיונז. אגוזי מלך מרוסקים לחתיכות קטנטנות (בפטיש עץ בתוך ניילון). מעט קורט מלח. מיץ מחצי לימון קטן. 1-1.5 כף סוכר. הכל לפי הטעם ... למהדרין - אפשר להוסיף חתיכות שזיפים יבשים או כל מה שאוהבים ... בתיאבון