../images/Emo41.gifעברי לידר../images/Emo41.gif
היום השני של ניצנים וכנראה היום המוצלח ביותר שבו(למרות שתיהיה לו תחרות קשה עם מחר,נראה מה יצא יותר טוב בסוף) בגלל שנגמר לי הכוח לכתוב(כן כן גם זה קורה לפעמים) אכתוב על עברי עכשיו ועל שוטי הנבואה והעברית מחר\מחרתיים אז גם אוסיף חוויות ממוש וכנסיית השכל
עברי לידר
(מועתק מפורום עברי לידר) רציתי לכתוב את זה כבר מזמן אבל עוד ניצנים ועוד ניצנים ועוד קצת חוצות היוצר ולמי יש זמן לנשום בכלל(ומחר עוד ניצנים) אבל מצאתי קצת זמן לפני השינה. ומצטער שלא הגבתי בשירשור הראשי של ההופעה פשוט הוא אוטוטו עובר עמוד ויש בו כבר מספיק תגובות(627 יא מטורפים!חבול|,אחד השירשורים היותר גדולים שראיתי בתפוז) ואם הייתי כותב שם כלב לא היה קורא,אולי עכשיו מישהו יקרא
טוב קשה להתחיל. ההופעה הזאת הייתה אחד ההופעות המדהימות שהייתי בחיים שלי(ומדובר בבן אדם שהולך בממוצע ל2 הופעות בשבוע כבר 3 שנים) חשבתי לעצמי,איך עברי יוכל לתת משהו שידגדג אותי אחרי ההופעת סיום של זה לא אותו דבר בהאנגר? הרי היא הייתה הכי קרובה לשלמות שיש. אז עברי מצא דרך,הופעה אקוסטית,הכי קרובה לשלמות שיש. האמת שכבר הייתי בעבר באקוסטית אחת של עברי,במעבדה לפני חצי שנה בערך,היה באמת טוב,אבל לא טוב כמו בניצנים. היה מן קסם בהופעה הזאת שאי אפשר להסביר. אולי בגלל שאתה נמצא בניצנים,מול במה ענקית עם כמה אלפי אנשים לידך,ואתה רגיל לקבל גיטרות לפנים ואנשים קופצים ומשתוללים,והופס,קיבלת משהו אחר,אבל לגמרי אחר... ההופעה הזאת חדרה לעצמות,עברי הופיע מול 5,000 איש בערך,אבל ההרגשה הייתה כאילו הוא מופיע לי בלבד. כמה המוני,ככה אינטימי. כבר אחרי 2 שירים הבנתי לאן הרוח נושבת,חשבתי שזאת תיהיה הופעת להיטים בניחוח אקוסטי. אבל אחרי להבין את המים וביום שמש יפה קלטתי שנפלתי על משהו הרבה יותר טוב,הופעת נדירים בניחוח אקוסטי עם קצת להיטים פה ושם. והאמת? הרבה יותר טוב. משום מה לא כזה מעניין אותי איך יותר טוב כלום,האנשים החדשים,בתי קפה ובחולצת פסים נשמעים באקוסטי אבל מטייל אוסטרלי כשאתה לבד,,כנפיים,מתחמם והחברים הישנים שלי דווקא מאוד. ואם על הדרך מקבלים שירים שגם ככה אקוסטים ולא יוצא לשמוע בהופעות רגילות כמו השיר ששרת לה,להבין את המים,כבשים וביום שמש יפה אז בכלל שיגעון. נחזור להופעה. בגלל שלא ציפיתי ליותר מדי לקחתי לי כיסא וישבתי יותר קרוב לדוחני האוכל מאשר לבמה. אבל אחרי ביום שמש יפה נשברתי,כמו שאמרתי מקודם,הבנתי מה הולך לקרות כאן,וזה פספוס אדיר לראות הופעה כזאת כשעברי נראה כמו נמלה וג'נגו נראה כמו ביצה(נו לא יכולתי למצוא דימוי יותר טוב
) אז התקדמתי עוד ועוד עד שהגעתי לידידה שלי(שורה חמישית בערך ממש משמאל ליד המסך השמאלי,אבל רואים טוב) והשירים המשיכו לבוא אחד אחרי השני ולעשות טוב. החברים הישנים שלי בגירסא נהדרת,והכוס הכחולה שגם היה נחמד מאוד. ואז שיר שאני מאוד מאוד אוהב ולא יוצא לי לשמוע יותר מדי בהופעות,"כבשים" כל כך חמוד ויפה,פשוט כיף אמיתי. ועברי ממשיך וקשה להאמין שזה אמיתי,כל שיר יוצא פשוט טוב,כל שיר מצליח לרגש,אני פשוט לא מצליח לקלוט שבאמצע ניצנים ב4 לפנות בוקר בהופעה חינמית כזאת הצלחתי לתפוס דבר כל כך טוב. הרי רק יומיים לפני כן אביב נתן הופעת להיטים אנמית,ורק יום לפני כן משינה נתנו הופעה כמו כל ההופעות. ורק באותו לילה האוזניים שלי סבלו קשות מהתופעה שנקראת סינרגיה. אז איך פתאום בא עברי ועולה כמה דרגות מעל כולם ובמקום הופעה של 50 ש"ח שכולם נתנו הוא נותן הופעה של 200 ש"ח בשקט? לא ברור. ואולי,מתחמם,לאונרדו,על קו המים,כשאתה לבד,זכיתי לאהוב,הלוואי שהיו לי הכוחות לכתוב על כל שיר ועל כמה שנהנתי בו,וכמה טוב הוא נשמע באותו לילה,אבל תאמינו לי שכל שיר היה עונג צרוף,פשוט ככה. ואז הגיע בונבון אמיתי
השיר ששרת לה אם יש רגעים שאני אנצור איתי לעתיד שכל פעם שאני אזכר בהם אקבל צמרמורת נעימה וחיוך יתפרס לי על הפנים,זה אחד מהם. איך שהוא התחיל ידעתי שזה הולך להיות כואב אבל כואב נעים. נגינת הפסנתר חותכת אותי כמו סכינים,והקול של עברי משאיר אותי עירום בין אלפי אנשים. רק לעצום את העיניים ולהרגיש איך השיר הזה עושה בי שמות,ואם זה לא היה אמצע ניצנים אני מניח שגם היו באות דמעות. פשוט קשה לתאר מה הרגשתי באותם 5 דקות שהשיר הזה נוגן. "אני רוצה לחיות חיים יותר פשוטים,לראות שמיים מעלי ואנשים" כמה שהמשפט הזה דיבר אלי באותו רגע,אם כמה שהחיים שלי הם סרט אחד גדול ששפילברג לא יכול לביים. באותם רגעים החיים היו כל כך פשוטים,רק להקשיב לשיר הזה,להביט למעלה ולראות שמיים שמתחילים להכחיל עם אור חלש שמתחיל לצאת מכיוון המזרח,ואנשים...כמה אירוני שבאותם רגעים עמדו מאחורי מיטב חברי פורום היהודים שהם האנשים שאיתי כשהחיים הופכים פשוטים(בהופעות של היהודים),ואישה אחת שהייתה איתי בהופעה,שהיא כל מה שהייתי צריך באותו רגע... זהו נגמר השיר,ואני נשאר עם הצמרמורת של הסוף,ועם התחושה של "וואו מה לעזאזל עברתי עכשיו" ואין זמן לעקל,כי ניסים דופק על הדלתות,עם תופים ממעמקי האדמה ומנגינה ספק סקוטית ספק אירית שמזיזה את הרגליים גם אם אני לא רוצה. עוד ביצוע מדהים מבית היוצר של עברי ולהקתו. ואז בא עוד אחד שלא משאיר אותי אדיש. "מטייל אוסטרלי" אוי כמה שאני אוהב את השיר הזה. "ותוכניות לברוח,ורצון לבלוע,את העיר" כן כן,ברחתי מהמציאות הלא קלה הישר לניצנים,ורצון לבלוע את הכל,את כל ההופעות,יום אחרי יום,כמה נכון,כמה אמיתי. מלטף ומשקר היה גם הוא חביב למדי. ואחרי זה לא אותו דבר...השיר הזה שכל האנשים שרים אותו ביחד,ובשעה הזאת כשהשמש מאיימת לעלות וכולם כבר עייפים ורוצים ללכת לישון,אבל עוד לא,קודם נשיר כולנו ביחד...ועברי מסיים בדרישה שניקח את כל מה שנראה שלנו בחזרה,אל תדאג עברי זה עוד יבוא... תמיד אהבה סוגר את הפלייליסט ולי נשאר טעם של עוד. הראש כבר מתחיל להריץ מחשבות,ההופעה עומדת להגמר,אבל כל כך טוב עכשיו,אני חייב עוד,עוד קצת,להמשיך לחיות את הרגע הזה. עברי עולה עם כנפיים המצוין,שיר שלמדתי לאהוב רק בזמן האחרון,והמילים ממשיכות לחדור אלי,והגיטרות ממשיכות לנסר,עברי שוכב על הבמה וממשיך לשיר ולשיר,ואני ממשיך להתמוגג,ביצוע מדהים לשיר מדהים. והקינוח הסופי מרי לנצח,כי צריך להתפרק בסוף ולהוציא הכל,אקוסטי או לא אקוסטי השיר הזה עושה את העבודה כל פעם מחדש. קופץ,מתשתולל,מוציא הכל,כל מה שנצבר בהופעה שלמה,כי באופוריה אי אפשר להיות הרבה זמן,המציאות חוזרת עוד כמה דקות והיא דופקת על השערים,אז אני נותן לשיר לרוקן אותי לגמרי,להוציא את כל הכוחות הפיזיים שעוד נשארו לי מהיום הארוך הזה,ושואב עוד כוחות נפשיים להתמודד עם מה שמחכה לי עד שהגיע הבייתה(ותאמינו לי שבשביל להגיע עד הבית שלי צריך הרבה כוחות נפשיים) זהו ההופעה נגמרה. קשה קשה לעכל,אבל באותו רגע ידעתי שזאת אחת ההופעות היותר מדהימות שזכיתי להיות בהן,ואיזה כיף שהייתי בה,ואיזה כיף שהכל הסתדר מושלם,שהייתי בדיוק בזמן הנכון במקום הנכון במצב רוח הנכון עם הבן אדם הנכון. אז ממשיכים הלאה,לתורים,לבלגאן,להסעות,לנוער הדפוק שלנו שרק מחפש איך לקמבן כל הזמן ולא לצאת פראייר,לאטימות של אגד,ולבסוף למיטה החמה "תיקח את עצמך מכאן עכשיו,ולך לישון..." וזה בדיוק מה שעשיתי. הגוף נע מאוטובוס לאוטובוס,אבל הראש רק חושב על ההופעה ומשחזר אותה ומחייך,דבר כזה לא קורה כל יום גם לא כל שנה. תודה לך עברי. הכי קרוב לשלמות שיש כבר אמרתי?