סיכום: הביטחון והחינוך לעבודה

lazaroni

New member
../images/Emo41.gifסיכום: הביטחון והחינוך לעבודה

המשא ומתן הקואליציוני בין העבודה לקדימה צובר תאוצה. היום התברר שביום חמישי בלילה נפגשו בחשאי ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ויו"ר העבודה, עמיר פרץ, וסיכמו את תנאי ההצטרפות. העבודה תקבל שבעה תיקים ובהם הביטחון, החינוך והחקלאות. האוצר יישאר בידי קדימה אטילה שומפלבי התקדמות דרמטית במגעים הקואליציוניים לכינון ממשלה חדשה: ראש הממשלה, אהוד אולמרט ויו"ר העבודה, עמיר פרץ, נפגשו בחשאי ביום חמישי בלילה וסיכמו שהעבודה תקבל שבעה תיקים ובהם הביטחון, חינוך וחקלאות. בכך נסתם הגולל על האפשרות שהעבודה תקבל את תיק האוצר. דבר הפגישה החשאית פורסם הבוקר (שבת) ברשת ב' של "קול ישראל". עמיר פרץ ימונה כנראה לסגן ראש הממשלה, נוסף לתפקיד שר הביטחון. עם התקדמות המשא ומתן בין העבודה לקדימה, גבר החשש שיצטרכו להסתפק במספר קטן של תיקים ביחס לציפיות - שישה או אולי רק חמישה, אך נראה שזה היה חשש שווא ואולי עוד אחד מהספינים שמלווים את המשא ומתן הקואליציוני. על-פי הסיכום, תקבל העבודה שבעה שרים, בהם שר אחד ללא תיק. כפי שהדברים נראים כעת - יולי תמיר תהיה שרת החינוך ושלום שמחון יהיה שר החקלאות. בכיר בעבודה אמר ל-ynet: "ההישגים שלנו יפים מאוד, גם ברמת קווי היסוד וגם ברמת התיקים. המגעים עדיין נמשכים והמשא ומתן לא נפסק. לא הכל סגור, אבל כל הנושאים עומדים בשלב כזה או אחר של סגירה, וההערכה היא שתוך זמן קצר הכל ייסגר". ביום ראשון קיבל צוות העבודה את טיוטת קווי היסוד ומאז דנו הצדדים בתיקונים ובשינויים במסמך. הלילה תתקיים פגישה נוספת בין הצוותים כדי לסגור את הפרטים הנוספים במשא ומתן. עד כה התגבשו הסכמות בעיקר בנושא המדיני. שתי המפלגות הסכימו שלא לקיים משאל עם על ההכרעות הקשות שצפויות שתקופת כהונת ממשלת אולמרט. נראה שקווי היסוד בתחום המדיני יתבססו על נאום אולמרט בליל הבחירות, שבו לא מוזכרת המלה "התכנסות". הדבר יאפשר גמישות, שתקדם את כניסת ש"ס וישראל ביתנו לקואליציה. יו"ר צוות המו"מ מטעם העבודה, עו"ד דוד ליבאי, אמר באחרונה בהקשר זה כי "בנושא הרגיש הזה, בכל הקשור לפיתרון הבעיה הפלסטינית, הניסוח בקווי היסוד לא יהיה עמום מדי כדי שנבטיח שכל מפלגה שתצטרף לקואליציה תדע לפני מה היא עומדת". בעבודה ביקשו מקדימה לבאר את הקטע בנאום שבו אומר אולמרט ש"ישראל תיקח את גורלה בידה". "אנחנו לא מוכנים להסתפק באמירה הזו. אנחנו רוצים לדעת למה בדיוק מתכוון אולמרט", אמרו בעבודה. למרות ההסכמות שכבר הושגו, עדיין נותרו מחלוקות בנושאים החברתיים-כלכליים, בעיקר בשל "תג המחיר" הגבוה של דרישות העבודה. בעבודה דורשים העלאה של 500 שקלים כבר השנה, ואילו בקדימה מוכנים להתחייב על 250 שקלים השנה בלבד. גם בעבודה וגם בקדימה עם זאת, מעריכים כי בסופו של דבר יצליחו להגיע בנושא זה לפשרה שתספק את שני הצדדים. בליל חמישי, בעת שפרץ ואולמרט נפגשו לסכם את נושא התיקים, החליטו בעבודה ובקדימה להיעלם. באותו היום קיימו צוותי המשא ומתן של שתי המפלגות שתי פגישות ארוכות ובסופן נמסר ש"לא הושגה פריצת דרך". דוברי שני הצוותים נעלמו באותו הלילה כאילו בלעה אותם האדמה ובמערכת הפוליטית נפוצו שמועות על כך שהמשא ומתן נתקע, או לחילופין שהושגה פריצת דרך משמעותית. כעת מתברר שלהיעלמות הדוברים היתה סיבה. ח"כ זהבה גלאון (מרצ) הגיבה להתפתחויות הפוליטיות: "זה מעיד כי מה שמנחה את מפלגת העבודה הם לא עקרונות אלא כיסאות. העבודה למעשה הסכימה להצטרפותה של מפלגתו הגזענית של אביגדור ליברמן לקואליציה". http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3242201,00.html

טלמ

New member
אני מקווה מאוד שתיק החינוך

יישאר לבסוף בקדימה. ונכתב שהסבירות לפילוג העבודה אם יקבלו רק 5 תיקים גבוה. אני הייתי חונק אותם עם המספר הזה רק כדי לגרום פילוג. הרי גם המפולגים בראשות דני יתום וקולט אביטל ייכנסו לממשלה כי הם הצד היותר "מרכז" בעבודה. פשוט היה מאוד נחמד לראות קצת בלגאן בעבודה שיחליש את מעמדה בבחירות הבאות.

bhnadav

New member
שרק יהיה לנו טוב..

לא האמנתי שעמיר פרץ (אחרי מחשבה שנייה בעניין) יסכים לקבל את תיק הביטחון וגם לא האמנתי שאולמרט ימסור את החינוך לעבודה, לאחר שגם אחרי הבחירות שבו וחזרו על ההבטחה של שרון, גם בקדימה. 7 תיקים יביא למצב של כ-25 שרים בסך הכל, שהרי אם העבודה הייתה מקבלת 5 היה אפשר להסתפק ב-7 קדימה, לעומת המצב הנוכחי בו לא יהיה מן הנמנע שקדימה תקבל 9-10 תיקים. מקווה ששני האישים האלה יביאו להישגים משמעותיים ב-2 המשרדים בעלי התקציב הגדול ביותר מבין משרדי הממשלה.

Haemek

New member
25 שרים? 25 שרים? 25 שרים?

למה אנחנו צריכים ממשלה עם 25 שרים? ואם כבר, בוא נעשב מכל ח"כ ששותף לקואליציה גם שר, וכל אחד מהם יקבל סגן שר, ונחלק מזכירה לכל תת תת שר? למה לא, הרי העם דפוק, בכל מקרה העם ישלם. נכון שדיברו על לתת לעניים, אבל באמת לא ישאר מה לתת אחרי שיהיה לנו 25 שרים, 250 תת שרים, 4000 סגני שרים ו 8000 מזכירות לתמוך בכולם. 25 שרים? למה?

bhnadav

New member
אני לא חושב שיש מישהו מאיתנו,

שכן מרוצה מריבוי שרים. ואנחנו כנראה צריכים לקוות שזה יישאר 25, כי זה עלול לקפוץ גם ל-27, במקרה וישראל ביתנו וש"ס ידרשו גם כן לקבל מפתח של 2.5 ח"כים לשר. האם נגרי משכן הכנסת יתחילו ביום ראשון לעמול שוב בבניית שולחן ממשלה נוסף?

טלמ

New member
העבודה כל כך התלוננה על כמות השרים

והציעה אפילו לחבר משרדים כדי לא להעלות את מספר השרים על 15. שוב פרץ מראה שהוא מחפש כיסאות ולא יושר. כמו שהוא רצה ללכת עם האיחוד הלאומי לממשלה, הדברים האלה יהרסו לו את הקריירה תוך כמה שנים

bhnadav

New member
אולמרט ידון מחר עם ח"כ רייכמן ../images/Emo188.gif

אולמרט ידון מחר עם ח"כ רייכמן על הפרת ההבטחה לתיק החינוך ראש הממשלה בפועל, אהוד אולמרט, צפוי להיפגש מחר עם חבר סיעתו, ח"כ אוריאל רייכמן. הפגישה תתקיים לבקשתו של אולמרט, וצפוי שהשניים ידונו בהפרת ההבטחה שנתן אולמרט בנושא תיק החינוך לפרופסור רייכמן. רייכמן סירב להגיב על הפרסומים אודות הסיכומים שהושגו בין אולמרט לפרץ בסוף השבוע, לפיהם תיק החינוך יימסר לעבודה. (אטילה שומפלבי) http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3242302,00.html

טלמ

New member
הלוואי ונופתע לטובה והתיק יישאר אצל

קדימה. יש אפשרות לרוטציה?

אשרת

New member
נחמד לדעת שמילתו של ראש הממשלה

לא שווה הרבה
תנחומי הכנים לרייכמן שפגש את הפנים הצבועות של אולמרט.

משום מה יש לי תחושה

שרייכמן בוגר מספיק כדי להבין את המגבלות של קואליציה עם מפלגות אחרות מכדי להיעלב מהעניין הזה. אם אני זוכר נכון, גם כשההבטחה הובטחה מפיו של שרון בזמנו היא הותנתה במספר המנדטים שקדימה תקבל. אני לא רואה כאן צביעות. אני בטוח שאולמרט היה מעדיף לתת את החינוך לרייכמן.

אשרת

New member
כן, בטח.

אין ספק שתמיר עדיפה על רייכמן. רייכמן עזב את שינוי משני סיבות: א. הוא לא סבל את לפיד ופורז ואת כל ההתנהגות שלהם שם (שאגב, זה די מפתיע אם הוא ישב בממשלה עם החרדים, כי הוא היה בראש הקו המוביל לאי ישיבה עם החרדים בממשלה). ב. ההבטחה שניתנה לו הן על ידי שרון והן על ידי אולמרט לקבלת תיק החינוך. אני לא זוכרת שזה היה תלוי במספר המנדטים שקדימה תקבל. אבל שיהיה, זה מה שקורה כאשר יש לכם שאיפה לקואוליצה של 80 איש. אולמרט כל כך עסוק בלדאוג לממשלה שלו, שהוא שכח שיש כמה תושבים כאלו, בדרום, שנמצאים תחת מתקפת קאסמים. אבל מה זה חיי אזחרים לעומת קואוליציה.

כן, זה היה תלוי מן הסתם...

במספר המנדטים שקדימה תקבל. מה לעשות, שבמסגרת הסכמים קואליציוניים צריך להתפשר על נושאים מסויימים. אני אישית מעדיף את רייכמן כשר חינוך, אבל יש לי הבנה שכדי לקיים ממשלה יציבה - צריך לוותר על דברים מסויימים. ואיזו ממשלה יציבה את היית מציעה במסגרת מבנה הכנסת שהתקבלה לאחר הבחירות האלה? או שהיית מציעה פשוט ללכת לעוד מערכת בחירות בגלל ששינוי לא עברה את אחוז החסימה? וזה לא נכון שעוסקים רק בבניית הקואליציה ומזניחים את אזרחי הדרום. אני רואה שיש פעילות גם בנושא הזה וגם בנושא הזה, אבל מה לעשות שאחרי בחירות צריך להרכיב ממשלה - דבר שהיה קורה בדיוק באותו האופן גם עם שינוי כן היו עוברים את אחוז החסימה וכן היו נכנסים לקואליציה במקום החרדים ותתפלאי - היה קורה גם עם רון לונטל היה מרכיב את הקואליציה בעצמו. בקיצור, את סתם ממורמרת שזה מובן לחלוטין ואני סולח לך על זה
ותפסיקי עם ה"לכם", אני לא זוכר שאני אישית שותף בהרכבת הממשלה (לצערי
)

טלמ

New member
ברור שרייכמן עדיף על שר חינוך

במיוחד בגלל עברו בשינוי. לפי הראייה שלי יש 8 תיקים מרכזיים. 3 הבכירים: חוץ, אוצר וביטחון 5 הבכירים אך פחות: ביטחון פנים, פנים, תמ"ת(תלוי בתוספות), משפטים וחינוך. רייכמן לא ירד כאן ממעדו בממשלה אבל הוא בהחלט איבד את חלומו לשינוי בחינוך. בעצם הדעה ההפוכה לגמרי ממנו, קיבלה את תיק החינוך.

אשרת

New member
באמת? גם אתה סולח לי?

איזה יופי לי. גם אתה וגם "אני כותב" סולחים לי על 'המרמור' (המרמור היחיד שאני כרגע שרויה בו, זה בגלל העומס בלימודים שלי) שאיני חשה. נהדר. עכשיו אתה גם בוחן כליות
ולעניינו... יש מילה כזאת בעברית 'אמינות'. כאשר אדם מבטיח משהו לאדם אחר, שאם הוא יבוא למפלגה שלו אז הוא יקבל X או Y , ובסופו של עניין אותו אחד פרש ממפלגת האם שלו (כמו מרבית חברי קדימה, אגב) בגלל אותה הבטחה, הוא לא מקבל זאת, אז התוצאה היא - הונאה. אולמרט הונה את רייכמן (ולא שאני עצובה מדי עלזה, מגיע לו),אבל שיהיה - אולמרט גם ככה לא סבל מעודף אמינות. מה הקשר בין המחט לתחת? מה הקשר בין בניית קואוליציה לבין מפלגה שלא עברה את אחוז החסימה? האם זאת הסיבה לדעתך שצריך להזניח אותי בתור תושבת הדרום? אה? אתה באמת מצפה שאני אשב בשקט, אתפלל, ואהיה ילדה טובה עד שאולמרט יסיים את בניית הקואוליציה שלו ורק אז יתפנה לדואג לבטחון שלי? אתה לא חושב שזאת 'קצת' חוצפה מצדך לדרוש זאת ממני?! אני לא מציעה ללכת לבחירות חדרשות, אני פשוט חושבת שמשום שאולמרט רוצה ממשלה של 80 חברי כנסת אז הוא עושה את מה שהוא עושה , כלומר משקר לחבריו למפלגה , במקום להתספרק ב-70 חברי כנסת, ועם ממשלה עם פחות מ-25 שרים.
צורה לכם.

אשתדל להסביר את עצמי

שוב, לגבי ההבטחה לרייכמן - ואני בטוח שרייכמן מבין את הנושא, מה שלצערי את לא - זה היה מותנה מן הסתם במספר המנדטים שקדימה תקבל. רייכמן לא ילד קטן, ואין לי ספק שהוא מבין שבאילוצים של מו"מ קואליציוני, צריכים להתפשר. שוב, אין לי ספק שאולמרט היה רוצה מאוד שכל התיקים בממשלה היו בידיה של קדימה - אבל, מה לעשות, קדימה למרות ניצחונה בבחירות לא קיבלה 45 מנדטים ויש אילוצים. זו אינה הונאה, זה כורח הנסיבות. הונאה היתה עם קדימה היתה מקבלת 40 מנדטים ואולמרט היה נותן את תיק החינוך למאיר שטרית במקום לרייכמן. אני מקווה שאת רואה את ההבדל כמו שרייכמן בטוח רואה אותו. אני לא חושב שיש הזנחה של תושבי הדרום וזה גם מה שכתבתי בתגובתי הקודמת.. לפי מה שקראתי ושמעתי באמצעי התקשורת (שמה לעשות, אלו אמצעי המידע היחידים שלי, כי בניגוד למה שאת חושבת שאני לא מעורה עמוק בתוך שלטון המדינה ובכירי הממשל לא יושבים פה מאחורי ואומרים לי מה לכתוב בפורום בתפוז...) אז לפי הבנתי מחפשים את הדרכים הטובות ביותר לעצור את הקסאמים ויש התקדמות בנושא ומערכת הביטחון פועלת כל הזמן כדי לעצור את החמאס. מי יודע, אולי שר הביטחון המיועד עמיר פרץ ייעשה עבודה יותר טובה בנושא, נחכה ונראה. מה שכתבתי לגבי שינוי, זה היה כדי לנסות שתביני - בהמשך לטענתי לגבי המרמור, שאם טעיתי לגביה אני מתנצל אלף התנצלויות וחוזר בי ממנה - שיחד עם ההתמודדות עם ירי הקסאם, צריך גם להרכיב ממשלה - דבר שקורה תמיד אחרי כל בחירות. יש בחירות, מרכיבים ממשלה... ככה המערכת עובדת. אני לא חושב שהרכבת הממשלה באה על חשבון משהו, אבל זה כן משהו שצריך לעסוק בו. לגבי השאלה מה הקשר בין מחט לתחת - אז, יש חיסונים למחלות שונות וחומרים משככי כאבים שאותם מזריקים באמצעות מחט לתחת. אני מקווה שזה עונה לשאלתך. אף אחד לא ביקש ממך להתפלל (למה שמישהו יבקש ממצביעת שינוי להתפלל? זה ככמו לבקש מאלי ישי לבוא לאומן 17 בשישי בערב). אם דבר כזה אכן היה מתבקש, אז זו אכן היתה חוצפה. אבל לדעתי - אןי בקשה כזו וכן פועלים נגד הקסאמים ואני מקווה בכל לבי, כאזרח בישראל בדיוק כמוך, שירי הקסאמים ייסתיים בקרוב מאוד. אני מבין את הרצון של אולמרט בקואליציה רחבה, אני חושב שזה צורך של המדינה שלנו להחזיק 4 שנים בלי בחירות ששוב יזעזעו את המערכת. אני, בניגוד לתומכי מפלגות שלא עברו את אחוז המדינה, לא חושב שזה עושה טוב למדינה שקדנציה תסתיים אחרי שנה, ומאחר שאני לא מקבל שום ג'וב מהעניין הזה, אז אין לי שום אינטרס בנושא חוץ מאחד - המדינה שלי ויציבותה. ואני אסיים במשפט ששמעתי איפשהו - "טוב שלכולנו יש צורה, אחרת היינו נראים אותו הדבר".

אשרת

New member
תגובה על ההודעה הזאת, אתה תקבל

במסנג'ר, עקב חיבתי הרבה לך, קדימה

bhnadav

New member
מצחיק ששנייה לפני שראיתי את המבזק,

באתי לכתוב בפורום אחר שלדעתי תיק המשפטים יוצע לו.

למעלה