סיכום: הביטחון והחינוך לעבודה

איילה חסון, לעומת זאת, טענה כרגע

שתיק המשפטים יהיה של חיים רמון. בקיצור, ספקוליציות... שגיאת הכתיב במקור היא באמת שגיאת כתיב, אבל כשראיתי אותה דווקא חשבתי שזה די מתאים - ספקולציות + קואליציות = ספקוליציות, אז שיישאר כך.

טלמ

New member
חיים רמון יהיה בסוף שר איכות הסביבה

ככה אני מרגיש

לדעתי האישית

עדיין היו צריכים להפריד בין החינוך לבין ההשכלה הגבוהה ולתת לרייכמן לדאוג לנושא של השכלה גבוהה. של מי היה הרעיון מלכתחילה לחבר בין שתי הנושאים הלא-קשורים-האלו, אין לי מושג. למה מי שאחראי על החינוך של הילדים בישראל, צריך לדאוג גם לציבור אחר וחשוב לא פחות - הסטודנטים? החיבור בין שתי הנושאים האלו הביא במשך השנים למצב שאחד מהנושאים האלו מוזנח יותר מהשני, ולא מגיע לנושאים כל כך חשובים כמו חינוך והשכלה גבוהה להפסיד על חשבון האחר. הרי שני הנושאים האלו מעצבים את האנשים במדינה שלנו - אם זה הילדים שלנו ואם זה אנשי המקצוע של העתיד, והאנשים זה מה שקובע את פני המדינה. יש לנתק בין הנושאים האלו ולחבר את נושא ההשכלה הגבוהה לנושא המדע או התמ"ס, כי הוא קשור לכך הרבה יותר ממה שהוא קשור ל"חינוך".

כתבה משעשעת - קטעים נבחרים:

"אני מאושר מהיכולות של אולמרט להכניע את מפלגת העבודה", אמר גורם בכיר בקדימה ל-ynet, בקול ציני שאינו משתמע לשתי פנים. "יש צורך לשמור על האחדות הלאומית ויציבות הממשלה, ולמען המשימות החשובות שעומדות בפנינו, ישראל צריכה אחדות וביטחון, ואת שתיהן יחד אולמרט מספק. אין לי ספק שלמרות הוויתור הכואב שנדרשנו לעשות, האינטרס הלאומי עמד לנגד עיניו של ראש הממשלה בפועל". הבכיר ציין כי "זה מה שאמרו לי לומר לעיתונאים, וזה מה שאני אומר. אני מנסה להיצמד לתשובות שביקשו ממני לתת". "בקדימה העבירו גם ביקורת חריפה על העברת תיק הביטחון לעמיר פרץ. בכיר במפלגה אמר: "ראש הממשלה מודע לכובד הארחיות ולהכרח ליצור שותפות בינו ובין יו"ר מפלגת העבודה. לאור האתגרים הקשים שבפנינו, ולאור ההתפתחויות האחרונות בתחום הביטחוני, לא היתה ברירה אלא להעביר את תיק הביטחון". כשנשאל הבכיר מה הן אותן התפחויות בתחום הביטחוני, השיב בציניות רבה: "עדיין לא אמרו לנו מהם ההתפתחויות הביטחוניות האלה"." "עוד הוסיף הבכיר: "אין ספק שהצלחנו להשיג את היעדים שהציב בפנינו אריאל שרון. איש מאיתנו, שהקים את קדימה, לא ציפה למידה כזו של הצלחה"." לפי "ההישגים" הללו, אולי גם עדיף שפרץ יהיה אחראי על המו"מ עם הפלסטינאים (אם יהיה כזה) ולא אולמרט.

למעלה