ספר אורחים

../images/Emo45.gifאני תמיד טענתי שזה לא טוב לעשות

כמעט הכל בלקוח. זה מיותר הCPU עולה לשמים למשך הרבה זמן ולרוב המחשב נתקע.

havlaz

New member
אני גם לא מבין מה ההתלהבות

להפיל הכל על הלקוח אז מה אם זה חוסך לשרת עבודה.. תקנה עוד קצת זכרון ומעבד לשרת, מה יקרה? למה אני הלקוח צריך לסבול? אתה מציע השרות, תדאג לו אתה.. כמו שאתה דואג לפס מהיר, תדאג גם שהשרת יוכל לטפל בכל מה שהוא צריך לעשות
אם יש דברים שהם לטובת הלקוח, אז ניחא.. למשל תפוז שהסידור הוא ברמת המשתמש, בשביל שהדף יעלה יותר מהר (הדפדפן בונה את המבנה וכך הקוד שנשלח מהשרת יותר קל ויורד יותר מהר), למרות שאני עדין לא מת על תפוז, הוא עדין בולע לי זכרון כמו משוגע..

תראה, תשמע...

לכל דבר יש יתרונות וחסרונות. בדר"כ מערכת פורומים לוקחת הרבה מאוד קצב תעבורה ולכן הצטמצמו כמה שיותר. לתפוז אין שום תמונה בדף חוץ מסמיילים. צריך להתחשב גם בשרת אבל הרבה יותר בלקוח. לגבי תפוז הם עשו עבודה בסדר הCPU עולה לכמה לשתי שניות ל100% זה עדיף מאשר שהשרת יעלה ל100% לא?

havlaz

New member
תפוז הבנתי עשו זאת לא בגלל

החישוב של הפורום.. אלה בשביל שהפורום ירד יותר מהר למחשב.. מכוון שהלקוח בונה אותו, אין צורך לבנות אותו לבד ולהוסיף אלפי שורות קוד המעצבות את העמוד ולשלוח ללקוח. כך הלקוח מוריד את המבנה וההוראות, ובונה לבד. לא בשביך לחסוך כוח חישוב, אלה בשביל שהדף ירד יותר מהר, כי הוא ממילא כבד כי כל התוכן בפנים.. אגב, השיטה הזאת בעייתית .. היא מונעת מGOOGLE לאנדקס את תפוז.. כך שמיליוני ההודעות בתפוז לא מאונדקסות במלך הרשת...

אתה צודק. אבל תתאר לך...

שתפוז היו עושים כמעט את כל החישובים שלהם בשרת גם הייה קצב תעבורה גבוה וגם הפורומים היו נטענים שעה. אני מרחם על מי שיש לו אינטרנט רגיל. עד כמה שתפוז ניסו להוריד כמעט הכל מהשרת ולהעביר ללקוח עדיין הפורומים שלהם איטיים. ולי זה גם בגלל כמות המשתמשים העצומה בו זמנית?

havlaz

New member
לי דווקא הם די טסים...

במיוחד בהתחשב בעבודה שאני מוריד את כל העמוד אלי למחשב... ולא כמו בוואלה שאני לא קורא את כל הדיונים, כי אין לי כח לחכות שיטען העמוד מחדש כל כניסה להודעה... אם הפורום מאוד פעיל, עשרות הודעות ביום, ואהת נכנס בלילה, פה זה כמה קלילים והכל נפתח, בוואלה צריך למשל להתחיל לפתוח הודעה הודעה, לחכות שתטען, לחזור אחורה, לחכות שיטען וכו' וכו'... פה הכל יותר מהיר..

Ohad18

New member
טוב, אני עוד מעט עף...

לאילת. כל מה שהייתי צריך לעשות צורף כאן - למרות שיש מה לשפר, תשפרו, תשנו תעשו מה בראש שלכם... אלא אם כן אתם מתכוונים לסיים את המערכת אחרי יום חמישי, ועד אז אני אחזור ואשפר ואתקן ואשנה וכו' וכו' וכו'... שיהיה לכם בהצלחה...

למעלה