סקר קטן

ו שתי

New member
אין לי

נ' קרוב אלי מאד, אני מדברת איתו, והוא החבר הכי טוב שלי (בנוסף לכל התפקידים האחרים שלו בחיי. מסכן) ויש לי חברות בכל דרגות הקרבה האפשריות, אבל אין "נפש תאומה". אני קצת מקנאה במי שיש לה.

משוש30

New member
תלוי איך מגדירים

אם מגדירים ב"לספר הכל" אז כמעט כל אחד יכול להיות הנפש התאומה שלי. מעטים מאד מאד הדברים שאני מרגישה שהם פרטיים שלי. גם דברים שאנשים אחרים מגדירים בהכרח ככאלו. כך שרב החברים שלי יודעים עלי כמעט הכל. לי ולבעלי יש הרבה קטעים בהם אנחנו אומרים יחד את אותם הדברים אבל זה נובע גם דרך חשיבה דומה בדברים מסוימים, וגם הכרות רבת שנים.

אין ספק - האיש שלי

ממש נפלתי על נפש תאומה. הראשון לדעת הכל ולהיפך. הוא גם מבין בדיוק מאיפה זה בא. והוא הרבה יותר בת ממני בכל מה שקשור לדיבורים וכאלה. זה היה ברור די מהתחלה (אנחנו מהזוגות שאיך שהתחלנו לצאת כל מי שפגש אותנו ידע שתצא מזה חתונה
). חוץ מזה אני אדם די סגור, ואני עדיין מופתעת איך הוא פרץ את כל המחסומים שלי בכזאת קלות. אני רגילה להיות החברה שלה מספרים דברים, לא הלהיפך.

בעקבות התגובות

אני רוצה לספר לכם שאני מרגישה ממש בת מזל. מילדות מאוד צעירה הבנתי שעל המשפחה שלי אני לא יכולה לסמוך מכל מיני סיבות, "והלכתי" על כיוון החברים חברות. תמיד לחברים בחיי יש מקום מאוד גדול אצלי. אפילו עכשיו שכתבתי "רק" את אחותי ועוד שתי חברות אני מרגישה לא בנוח עם עוד הרבה מאוד חברות שלי - שאני באמת מחשיבה את כולן כחברות טובות מאוד. משוש כתבה משהו שנכון מאוד לגבי - כאשר אני פוגשת מישהו/י שאני מרגישה "קליק" הם מייד הופכים לחברי הטובים. אני אוהבת אנשים ואני אוהבת להיות בסביבה עם הרבה חברים. אבל אני באמת מרגישה בת מזל. על התמיכה שאני זוכה לה מצד החברים, על היעוץ, על ההשלמה עם מיש אני כמו שאני, על האהבה לי ולילדי ועל כך שתמיד יהיה מי שיעזור לי אם אני רק אבקש (שהלכתי ללדת את טלטל חברה באה לשמור על עופרי משום מה זה היה ברור שאף אחד מהמשפחות לא יעשה את זה וחברות כן). מסכימה גם עם דלדן בקשר לשיחות עם האיש - הצלחת לכתוב את מה שאני מרגישה. אז זה נכון שמשפחה לא בוחרים - אבל חברים למזלי כן. שבוע טוב לכולם.

חושחושה

New member
אחותי ../images/Emo23.gifאחותי../images/Emo23.gifואחותי../images/Emo23.gif

יש לי אחות אחת אגב, למי שהתבלבל!

יש לי ../images/Emo99.gif

הראשון- ללא עוררין!- המהמם
. השניה- חברת ילדות אהובה במיוחד. ותמיד, תמיד, תמיד ועד היום אני מתה לאחות!

עינבלית

New member
האיש שלי, הנשמה התואמת שלי../images/Emo23.gif

אף חברה לא הצליחה מעולם להגיע לדרגת החברות שלי עם האיש שלי. החברות הכי טובות לא במקום הראשון. אבל יש דברים ששמורים לשיחות בנות ויש דברים ששמורים לנו.

עינבלית

New member
ועכשיו אחרי שקראתי את כל התשובות

תמיד קצת ריחמתי על עצמי שאין לי חברה טובה-חברת נפש כזו שהיא עיקר עולמי ואני עיקר עולמה. אבל אולי בעצם זוגיות טובה היא היא הבסיס לשלמות- והחיפוש אחרי חברה טובה אופייני יותר לשלב בו טרם מצאנו את הזוגיות שלנו?

אז מה את אומרת בעצם?

שלמי שיש חברה תאומת-נפש אין זוגיות טובה (=שלמה)? אולי נלך כולנו לטיפול זוגי?

daldan

New member
אני לא מסכימה איתך

לדעתי בחברה טובה יש אפילו משהו משלים לזוגיות טובה. זוגיות הוא דבר כל כך דינמי עם המון רגשות, בחברת נפש יש לרוב איזון כזה שנמצא שם בדיוק בזמן שאת צריכה.

שִירָה

New member
אצלי זה בדיוק להפך../images/Emo36.gif../images/Emo26.gif

הכרתי כמה וכמה גברים שהיו יכולים להיות "נפשות תאומות" שלי; חשבנו באותו אופן, ניתחנו סיטואציות ורגשות באותה צורה והתרגשנו מאותם דברים, ומה לעשות? הם לא משכו אותי בשום אופן. הייתי שמחה להיות ידידה שלהם, להחליף איתם חוויות, אבל לא הייתי יכולה להתחתן איתם בשום פנים ואופן; לא הייתי יכולה לחיות עם אף אחד מאותם גברים - בדיוק כמו שלא הייתי יכולה להינשא לחברות הטובות שלי. ובעלי
- שונה ממני כל כך, ודווקא בגלל זה, אני אוהבת כל כך לחשוב איתו יחד ולחלוק איתו בכל. היו לי כמה וכמה חברות נפש - שדמו לי מאד - והן סיפקו אצלי צורך שונה לחלוטין.

אחותי הגדולה

היא הנפש התאומה שלי- וגם אדם שאני מעריצה ואוהבת עד אין קץ. אבל החבר הכי טוב שלי הוא עמית- גם אם שונה ממני לא מעט.

שִירָה

New member
חברה שלי ../images/Emo13.gif

ס' הוא אהובי היקר מכל - והראשון לחלוק עימו פיסות מחיי - אבל הוא לא הנפש התאומה שלי.

שִירָה

New member
האמת היא שזה יותר מורכב

כי עכשיו כשאני חושבת על זה - הכי הכי אני אוהבת לחלוק את מחשבותי עם בעלי, אבל מצד שני אנחנו שונים מכדי להיות נפשות תאומות. אופן החשיבה שלו, ודרך הסקת המסקנות שלו, ויכולת הניתוח שלו - כל כך שונים משלי, וזה בדיוק מה שאני אוהבת בו...
ויש לי כמה חברות טובות טובות, שכל אחת מהן מספקת צד אחר באישיות שלי, ובכל זאת - לשתיים מתוכן- אני קשורה באופן מיוחד, ובמיוחד לאחת מהן...

אמברון

New member
האיש שלי

פחות בהיבט של "נפש תאומה" אלא יותר בהיבט של חברות אמיתית, נטולת סודות וטוטאלית לגמרי!

שִירָה

New member
נראה לי ש"נפש תאומה" הוא מישהו

שיש לו צורת חשיבה דומה לשלך, עם אותם עקרונות, ואותה זווית ראיה; מישהו שמנתח דברים כמוך.

למעלה