סקר\שאלה לדיון

silverhawk

New member
../images/Emo41.gifסקר\שאלה לדיון

היום שאחרי הה(ת)נתקות - מבחינה פוליטית. נעזוב לרגע את השינויים במצב הביטחוני שיחולו לאחר ביצוע התוכנית. בהנחה שהמצב ישאר כפי שהוא היום - מה לדעתכם יקרה בזירה הפוליטית? - שרון יפנה חזרה ימינה וירצה את המתנחלים, הממשלה תישאר על כינה עד לתום ארבעת השנים. - שנות ה-90 יחזרו - ממשלת אחדות לאומית. - הפלת הממשלה והליכה לבחירות: התפרקות הליכוד לשתי מפלגות - אחת בראשות ביבי, אשר תפנה לימין המעט יותר קיצוני, והשניה בראשות שרון אשר תפנה לימין-מרכז (ותכלול מאוכזבי שמאל רבים אשר יתמכו בתוכניתו המדינית של שרון). - בחירות: הליכוד יספוג מפלה קשה. בוחרים רבים יעברו למפלגות ימין קיצוניות. - בחירות: השמאל ירים את ראשו ויפתיע. ואגב, אל תשכחו להביע את דעתכם בסקר הפורום (בשורה בראש הפורום): התנתקות - בעד או נגד.

TheOrion

New member
היום שחארי ההתנתקות.

יום קיצי חביב, אני אהיה מחוייך, ומקווה שגם אתה
. בקשר למפלגות... מתלבט בין אפשרות (1) שלך ובין אפשרות (3) שלך. אני מאמין שלפחות חלק מהליכוד ינסה לרצות את המתנחלים. לא בטוח אם שרון יהיה חלק מהם.

batznuli

New member
היום שאחרי...

רק שתדעו לכם שהיום שאחרי יהיה עם הרבה פחות הרוגים, נרצחים ופצועים למיניהם, ואפשר לומר שכבר בחודשים האחרונים כמות חיי האדם שמבוזבזים על שטחי אדמה ירדה בצורה משמעותית לא??? אז מישהו מרגיש מרומה בקשר לשרון או למפלגות מסויימות או לגבי כל דבר אחר שקשור לפוליטקה ולהתנתקות אז שיגיד תודה שהוא לא נכנס לסטטיסטיקה כי המהלך של היום יביא שלום, שקט ושלווה לאיזור מחר!!!

הלוואי

הלוואי ותכנית ההתנתקות תביא שלום, ופחות הרוגים ופצועים. לי קשה להאמין, אבל הלוואי. המחבלים נמצאים, ופוגעים בנו. אז ניתן להם את גוש קטיף - למה שהם יפסיקו לפגוע בנו? הם יורים עלינו כבר עכשיו- פצמרים, קאסמים.

הליכוד למעשה כבר חדל להתקיים.

שרון מייצג רק את עצמו והכת שלו. הממשלה תיפול. ספק רב אם בבחירות הליכוד יעבור את אחוז החסימה אחרי שהיא בגדה בבוחריה.

TheOrion

New member
על איזו כת אתה מדבר בדיוק?

כי אם אתה מדבר על האנשים שרוצים התנתקות, אתה מדבר על רוב במדינה שלנו.

איפה היית בבחירות האחרונות? לא

שמעת את הוויכוחים בין שרון וברק? עכשיו שרון מבצע אותה מדיניות שהוא תקף. שרון רמה את הבוחרים שלו.

איפה היית בבחירות? אלה שרצו לצאת

מגוש קטיף לא בחרו שרון. אלה שבחרו בשרון היו אלה שתמכו בגוש קטיף. שרון רמה את בוחריו.

אם הוא תקף את תכנית ברק לברוח מעזה

ונבחר בגלל זה אי אפשר להגיד שהוא נבחר ביושר. שרון רמה והליכוד תשלם על זה ביוקר.

יוֹאב

New member
סליחה כן?

שרון לא נבחר על ידי העם. תהיה הוגן! העם בחר מפלגות. לא ראש ממשלה.

הלוואי והליכוד תתפרק, גם המערך...

אני בכלל בעד מפלגת מרכז אחת גדולה, שתהיה מפלגה דומיננטית ותוכל להקים קואליציה גדולה מבלי לשלם שוחד לחרדים או לפלגים אחרים. ושרון נבחר כי הוא האלטרנטיבה הכי טובה, לא בגלל שומדבר אחר, המצע היום כבר הרבה פחות מעניין..., אם ברק היה מצהיר שהוא מבטל את התכנית הוא לא היה נבחר- כי רואים בו איש שמאל מנותק מהעם, לעומת שרון...

רוננין

New member
צפויות בחירות והליכוד שוב ינצח

כי "עדות המזרח" יישארו נאמנים לליכוד--עקב זיכרון מעברות שנות ה 50. סיפור המעברות עובר מדור לדור,כמו יציאת מצרים.

למעלה