עולמות מקבילים בפנטזיה

Fairywitch

New member
../images/Emo41.gifעולמות מקבילים בפנטזיה../images/Emo41.gif

בפורום השכן ("גולשים בזמן") עלה נושא נחמ לדיון, שרלוונטי לגמרי גם לנו- באילו יצירות נוספות קיימים עולמות מקבילים כמו ב"חומריו"

SNTD

New member
בהחלט יש כמה

הראשון, כמו שאמרת, זה גולשים בזמן, כאשר הרביעייה בסידרה כל פעם בזמן מוקצב עוברים לעולם אחר. אני מניח שגם נרניה נכנס לקטגוריה של עולמות מרובים, למרות שעוד לא קראתי את הספרים, מדובר שם על ילדה שעוברת לעולם של נרניה נכון? באשר לעוד יצירות... אני לא מכיר, אשמח להכיר אבל, אני דווקא מאמין בתיאוריה הזו, היא נראית מאוד הגיונית ומתאים לי הרעיון שהמדע עדיין צעיר מאוד, הרי שאם לא, לא היינו כל יום שומעים על דברים חדשים לא? :)

קסמאישי

New member
אני יודע כמה כאלה

יש כמה שבהם זה חלק מהעלילה כמו בסדרה ההיא שמתחילה עם הספר קוסם השוליה ויש שזה דרך אגב כמו במחזור הכישור

האבק

New member
יש כמובן את נרניה

שבמה הם עוברים לעולם מקביל בכמה דרכים (ארון, תמונה וכו') - ההשוואה הזו לא מפתיעה. יש המון המון הקבלות בין שתי היצירות ולא אחת נאמר כי 'חומריו האפלים' נכתב כאנטיתיזה ל'נרניה'. כמו כן יש את הארי פוטר, כלומר - בערך. עולם הקוסמים נמצא באותו עולם של המוגלגים מצד אחד, אבל מצד שני הם שונים לגמרי; לדגומא, המוגלגים לא יכולים לראות את הוגוורטס, המעבר הסודי שברציף 9 ו 3/4 וכו'. דוגמא נוספת זה עליסה בארץ הפלאות, שהיא עוברת לעולם אחר כשהיא עוקבת אחרי הארנב (עוד הקבלה ל'חומריו': ויל מגיע לעולם אחר כשהוא עוקב אחרי חתול).

JustRain

New member
מה שלמרבה הצער מתגלה לבסוף

כחלום. מה שמוביל אותנו לנושא של "עולם החלומות", שגם הוא בעצם עולם אחר... טוב, אני נסחפת.

יש את Neverwhere

[המצוין, של ניל גיימן. חובה] גם שם יש חצי מקביל, בסגנון שהזכרת של ה"פ רק הרבה יותר מורגש.

Dubie

New member
../images/Emo90.gif../images/Emo99.gif אההה, ספר גאוני.

גיימן. *-*

Fairywitch

New member
אפרופו גיימן- קורליין../images/Emo70.gif

גם שם יש מעין עולם מקביל. אבל הספר ממש SUCKS

JustRain

New member
מה פתאום, זה ספר מקסים

קוראים אותו בדקה, אבל אני מאד אוהבת אותו.

Fairywitch

New member
זהו- שהוא מרוח. אפשר לסכם אותו

ב-5 עמודים. מה המסקנה? בזבזתי עליו יותר זמן מהמגיע לו

האבק

New member
אני? מה פתאום!

אפילו הייתה לנו הרצאה באייקון האחרון!
אני אלרגי לדברים אחרים
בן, אם אתה כבר פה, איפה ליאור היב'ניק?

IamNoa

New member
הארי פוטר זה לא עולם מקביל

זה עולם אחר אמנם מבחינת המון דברים, אבל הוא בכל זאת נמצא בתוך העולם של המוגלגים.

Fairywitch

New member
גם אני עונה../images/Emo9.gif

ההו'דעה מכילה
קטלניים ל"באפי" ו"אנג'ל"
טוב, אז באמת "גולשים בזמן" זאת הדוגמא המתבקשת מאליה. אני לא מסכימה לגבי הארי פוטר- גם אני חשבתי על זה, אבל... זה בעולם שלנו. זה שמוגלגים לא רואים מה יש להם מתחת לאף- זה משהו אחר. לאורך הספרים נאמר לנו שזה עולם שנסתר מעינינו, לא בדיוק מציאות מקבילה. כך גם לגבי לעולם-לא-עולם, למרות ששם זה באמת מוקצן יותר. מה עוד היה לנו? נרניה, ארץ הפלאות- אין שם ריבוי יקומים, אבל אלה בהחלט עולמות מקבילים. שכחתם את ארץ עוץ
ב"מכושפות" היו לפעמים עולמות לימבו כאלה, ופעם גם עולם הפוך- שבו המכושפות רעות והשדים טובים. פרק הזוי ביותר. וכמעט שכחתי
ב"באפי" וב"אנג'ל" יש כמה וכמה עולמות מקבילים, ואפילו שלחו לאחד מהם פעם איזה טרול עם פטיש
אנג'ל והחבורה בילו תקופת-מה ביקום מקביל שאליו נשאבה פרד, אנג'ל הגיע למימד גיהנום כשבאפי הרגה אותו, גלורי הגיע מיקום דמוני מקביל, וגם הבן של אנג'ל נחטף לעולם דמוני מקביל, ויהו עוד הרבה כאלה- ברוב המקרים מימדי גיהנום או שדים. וכמובן- באפי הייתה גם בגן-עדן

Fairywitch

New member
משהו מעניין:

באנג'ל ובאפי בוחרים לכנות את זה מימדים מקבילים, לא יקומים. יש הבדל, או שזה רק עניין של ניסוח. לדעתי יש הבדל- תנו לי לחשוב על לנסח אותו. ותיקון כתיב: גלורי הגיעה, לא הגיע

למעלה