על אמון/אמונה ומהות החיים

פפקורן

New member
לכל חברי הפורום הזה.

קראתי קצת מהגיגכם על כותרת הפורום "לדבר עם...." אני חייב לומר לכם מסקנא אחת ויחידה! כדור או שתיים וקצת אמונה אמיתית לא יזיק לכם! (אני מסורתי לא דתי!)

osho7

New member
אמונה והדרך

זה לא במקרה שאנשים מתחילים דרך רוחנית דווקא כשקשה להם. אם לא היינו באים לעולם הזה כדי לעשות דרך רוחנית , לא היינו חווים עצב וכעס פחד ותסכול ויחד עם זה חמלה אהבה ותודה. כל מה שאלוהים רוצה זה שנחווה אותו בכל הצורות והתחושות, ושנדע תמיד שאנחנו אלוהים. הספקות מלחילים כשאין אמונה, ואז העבודה הרוחנית קשה באמת, כי צריך להתגבר על הספקות ולהמשיך להאמין שהכל לטובה, התכנית הגדולה היא לטובתנו. אלוהים זו האהבה האמיתית הפנימית והנקיה ביותר קודם כל כלפי עצמנו, כי עצמנו זה אלוהים, ואז גם האחרים הופכים לאלוהים. "שיוויתי יהוה לנגדי תמיד" להסתכל על כל אדם ולשלוח לו אותיות "יהוה" זה גם מרים אותנו לרמה יותר גבוהה וגם מגן עלינו.

nobody 0

New member
מחשבות של מישהי שהפסיקה להאמין...

מעניין אותי אם אלוהים באמת קיים. לכל דבר בחיים צריך הוכחות. האם יש הוכחות לקיומו? אם אנחנו העם הנבחר למה היתה שואה? הארוע הכי הרסני שיכול להיות בתולדות האנושות. וזה קרה לנו. לעם הנבחר. למה? למה נהרגו 73 מחיילינו המובחרים? הם היו בשמיים, קרובים לאלוהים...למה הוא לא עשה משהו? כשאני רואה בחדשות משפחה דתיה המונה הורים ועוד כעשרה ילדים, משפחה שמתפללת, מאמינה, שומרת כשרות, שומרת שבת, עושה את כל מה שכתוב, נשחטת באכזריות ע"י מחבל פסיכופט, קמה בבוקר וכעת מונה רק הורה אם בכלל ושניים שלושה אחים, זה גורם לי לחשוב אם יש אלוהים... מה זה? איוב? מישהו מוכן להסביר לי? אני לא מבינה את זה. לפני מספר שבועות ראיתי אישה בחדשות לאחר שבעלה נרצח בפיגוע אומרת: "כנראה שלא הגיע לי להיות איתו..." מה????????? אני הכי שונאת אנשים שמתרצים דברים כאלה... אני לומדת באוניברסיטת בר אילן, שם אנו חייבים לקחת מספר קורסים ביהדות. בקורסים מסוימים הוגים "חכמים" מנסים להסביר למה כל הרעות האלה נופלות עלינו...עונש...אנו הבאנו את זה על עצמנו...הפרנו חוזה עם אלוהים... נו באמת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! עכשיו ברצינות! אני רוצה תשובות. למישהו יש?...

גריני

New member
אמונה אמיתית אמרת... מעניין

ומהי בדיוק אותה אמונה "אמיתית"? מי קובע, מי מחליט מהו "אמיתי" בעולמנו, מהו "מזוייף"? כשאתה אומר אמונה אמיתית - האם אתה מתכוון לזו שגרמה במשך מאות שנים למיליוני אנשים להיות משוכנעים שהם "טובים יותר" מאחרים, שדרכם צודקת או נכונה יותר מאחרים, שאלוהים בחר רק בהם - ולכן מותר ואף רצוי להרוג מיליונים שלא חשבו כמוהם??? או אולי - אמונה כזו שגורמת למיליוני אנשים לחיות את חייהם בפחד מפני אותו אל נורא - שמחכה להם ביום הדין, עם שלל יצירתי של עונשים על אי מילוי מצוותיו כראוי? ואולי אתה חושב שאמונה שגורמת לילדים שכל פשעם היה שנולדו להורים שאסור היה להם להוליד ילדים (עפ"י אמונה "נכונה") - ואז הילדים האלה, הם ובניהם ובני/בנות בניהם - משלמים מחיר כבד מאוד - ונחשבים "מוקצים"???

אור ה101

New member
לדעתי.

השאלה מתחילה ב מי ברא את העולם? לפי דעתי התשובה הכי הגיונית זה אלוקים כי כמו אדם, פרח, חייה, משהו היה צריך לעשות פעולה מסוימת ליצור את אותו (פרח) כך צריך להיות גורם כל שהוא שברא את העולם המורכב הזה. אחכ` נשאל למה הקב`ה צריך בני אנוש פה מה הוא צריך אותנו פה מה חסר לו שם למעלה? לעניות דעתי הקב`ה נתהווה לברוא דירה בתחתונים שזהו העולם הכי נחות מתוך 4 עולמות אצלות בריאה יצירה עשייה שעולמינו הוא העשייה לכל אדם ולכל בריאה בעולם יש יעוד מסוים שהוא בא לעשות פה אצלינו על ידי מעשים טובים וכו` אנחנו מזככים את העולם ומשלימים את יעודינו שמלמעלה קבעו לנו. את שואלת למה היתה שואה למה נהרגים אנשים וכו`? בכנות אין לי שמץ למה היתה שואה למה כל רצח חפים מפשע הניסתרות לה` אלוקינו והניגלות לנו ולבנינו.

גריני

New member
שאלות כבדות וקשות לך....

וקשה לי להאמין שאנחנו יכולים למצוא תשובות "מדעיות" (ביקשת הוכחות...) לכולן - לפחות לא כל עוד אנחנו חיים בגוף פיסי אבל, כל אחד מאיתנו - אם מחפש מספיק - מוצא, כך אני חושבת, את התשובות שלו. על כל פנים, אני חיפשתי ומצאתי - תשובות שמספקות אותי...בערך... מצאתי אותן בספרים, דוגמת: הנבואה השמיימית/ ג'יימס רדפילד, סדרת הספרים שנכתבו ע"י ד"ר בריאן וייס: שורשים ושיעורים בזמן, רק אהבה היא ממשית, ריפוי בנבכי הזמן ו כמובן - שיחות עם אלוהים. בגדול - ישנם דברים שהם נשגבים מאיתנו, לא הכל נוכל להבין. הציפיה שאלוהים "יציל אותנו", יעשה עבורנו דבר זה או אחר, או להיפך: יגרום לכך שמשהו לא יקרה לנו - הציפיה הזו, למיטב אמונתי והבנתי היא שורש הבעיה שלנו, משום שהיא שמה על אלוהים תפקידים שהוא לא לוקח על עצמו. אנחנו נוצרנו בצורה הפיסית שלנו, וניתנה לנו זכות הבחירה - משמעה: אנחנו בוחרים את חיינו - לטוב ולרע. כמובן שאנחנו לא מודעים לכך - הדברים מתרחשים ברובד רוחני. אבל, הגברת המודעות הרוחנית שלנו מקרבת אותנו אל התובנה הזו, ואז הבחירה יכולה להיות מודעת יותר, במידה מסויימת. זכות הבחירה הזו שלנו הינה מוחלטת! לא אלוהים ולא כוח רוחני/שמיימי כל שהוא מתערב בדברים... גם אני לא מנסה להסביר דברים כמו השואה, פיגוע התאומים, הפיגועים הרבים בארץ וכו' - אני מסתפקת באמונה/תובנה - שישנם דברים שאני לא אבין במהלך חיי, אבל אני מאמינה ששום דבר לא קורה סתם כך... מקווה שעניתי במשהו? אה, ודרך אגב - ברוכה הבאה

nobody 0

New member
שאלת קיומו מטרידה אותי

יש לי אלף שאלות והתשובות מספרים לא מספקות אותי, התבוללות? אני יודעת שלא הכל צריך לדעת ויש דברים נסתרים אך יצר הסקרנות שלי עירני ביותר ודורש תשובות. אני מאמינה בתורת אבולוציה. כן, מוצאנו מהקוף. איך תסבירי את קיומם של הדינוזאורים??? יש הרבה "חכמים" שמנסים לתרץ ולהצדיק. אני אישית למדתי קורס בפילוסופיה "הגות יהודית על השואה". לאורך כל הקורס ישנו ניסיון של "חכמים" להצדיק את המעשה הנורא. אני לא יכולה להבין את זה! מה? האם ביצענו חטא כה חמור שעונשנו הוא הכחדה כמעט טוטאלית?? אני יודעת שאני שואלת שאלות קשות וכבדות... אבל אני מקווה למצוא תשובות, אפילו חלקיות.

גריני

New member
מספר הבהרות

ראשית, אין בעיני דבר שאנחנו לא צריכים לדעת! מה שאמרתי זה שישנם דברים שלא נוכל לדעת, וזאת משום שהתפיסה שלנו מוגבלת לעולם הפיסי, בעוד שיש עוד הרבה יותר מעבר לזה - בעולם הרוחני. לגבי התשובות מספרים: חלק מהתשובות מתקבלות אצלי בקטע של אמון/אמונה: אני קוראת משהו ומאמינה שהאינפורמציה נכונה. ואולם החשיבות הגדולה יותר היא באותם הדברים שאני קוראת, מקבלת רעיונות, בודקת אותם בעצמי - ואז האינפורמציה הזו הופכת עבורי לידע מוצק. כך, למשל, אם ניל דונאלד וולש כותב בספריו שאלוהים מדבר עם כל אחד ואחת מאיתנו, שישנה מעורבות שלו בחיינו, בצורה שמתפרשת ע"י בני האדם כניסים - זה דבר שלקחתי ובדקתי בעצמי, על חיי האישיים - מרגע שקיבלתי הוכחות לכך - זה הופך לידיעה אישית שלי, וזה בכלל לא חשוב אם מישהו אחר מקבל את דעתי בעניין או לא. לא הבנתי את הקטע עם הדינוזאורים... אם מוצאנו אכן מהקוף - איך זה קשור לדינוזאורים? הם היתה להם ההתפתחות שלהם, לא? אשר למתן הסברים לשואה (ואסונות אחרים) בכיוון של עונש - את תעשי טובה גדולה לעצמך אם תתנתקי מהר מאוד מכל צורת חשיבה על שכר ועונש! לדעתי הדברים הם הרבה יותר מורכבים מכך, ובגדול - מהות החיים שלנו (עפ"י אמונתי, כמובן) היא: התנסות שמובילה אותנו לצמיחה. את מחפשת תשובות, ולוא חלקיות, מה דעתך לקרוא את ספריו של ד"ר מייקל ניוטון: מסע הנשמות וגורלן של נשמות? ד"ר ניוטון הינו פסיכיאטר - מטפל בהיפנוזה (כמו ד"ר בריאן וייס), המטופלים שלו, כשהיו במצב היפנוטי, מספרים על הסכמים בין נשמות שנערכים לפני שאנחנו מתגלגלים לכאן - לחיים. שני הרופאים הללו (ד"ר וייס וד"ר ניוטון) - הם לדעתי מקור המידע הקרוב ביותר למשהו "מדעי" - משום שהם באים מעולם האקדמיה, הם שואלים שאלות, הם בודקים את הדברים עפ"י עשרות מטופלים וכותבים בצורה מרתקת. שניהם נותנים היבט מאוד מעניין על החיים שלנו, על מהותם - נקודת מוצא טובה להבנת הדברים ברמה גבוהה. הספרים האלה יפתחו לך צוהר לחשיבה עצמית שלך ואחרי שתקראי לפחות חלק מהם, לא תוכלי עוד להסכים להסבר בנוסח: תאונת דרכים זו קרתה משום שההורים אכלו חזיר/לא שמרו שבת/.... השלימי בעצמך

גריני

New member
למה אני? את מתביישת?../images/Emo6.gif

עייפה כרגע, אין לי כוח. אולי אכתוב מאוחר יותר. גם לקחתי מהספריה שוב את רגעי חסד
אחחחח... איזה ספר

../images/Emo127.gifשאלות קיומיות....

גם את מוצא האדם מהקוף צריך להוכיח לא? לא הבנתי מה הקשר לדינוזאורים ? יש שאלות שאין עליהן תשובות עד היום, זה באמת מסקרן. אני זוכרת כשקראתי את הספרים של פון דניקן...התהפך עלי עולמי הריגשי לגמרי, והתחלתי לפקפק בכלל אם סיפורי התנ"ך היו במציאות או מישהו כתב אותם! גם לדברי דניקן אין הוכחה ממשית, הוא הביא הוכחות נכון, אבל זה לא היה ממש רציני והספרים נשכחו והתאוריה שלו גוועה. אז כל אחד שואל שאלות, מן הסתם לא נדע את התשובות לעולם, חבל להשקיע אנרגיות בשאלות האלה. לסיום..אני לא כל כך רוצה להאמין שמוצאי מהקוף

גריני

New member
objection ../images/Emo70.gif

כדאי מאוד מאוד להשקיע אנרגיה בשאלות האלה, בדיוק משם מגיעה ההבנה שלנו, הצמיחה שלנו, הבגרות הרוחנית (אם אפשר לקרוא לזה כך). אם לא נשאל - לא נדע. נכון שלא הכל נוכל לדעת, אבל השאלות האלה מובילות להבנה טובה יותר של הדברים - גם אם איננה מוחלטת. לי דווקא אין בעיה עם מוצאי מהקוף - דווקא חיות חמודות

חמסה 5

New member
מה ניראה לך שאדם וחווה ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif -*

אז ככה על פי היהדות נאמר כי האדם ניברא בצלם אלוהים חווה מצלע האדם ולהם נולדו קין והבל (זוג בנים) ותתפלאו !!!! אבל הסבר אומרת שקין והבל התרבו לאוכלוסיה מפני שהיו להם תאומות בנות שחוברו להם על הגב ..... נישבעת ככה כתוב. אני מניחה שזו רק מיתולוגיה נחמדה לא יותר הסברה היותר הגיונית ומתקבלת על הדעתי היא שהתקימנו מגלגול של בעלי חיים

...Oo

New member
אם קין והבל היו בני אדם כמונו אז

מבחינה ביולוגית זה ממש בלתי אפשרי להתרבות מבעלי חיים. ולזאת שמאמינה במוצא מהקוף יש לי שאלה- איפה כל שלבי הביניים? ולאן נעלמו השרידים שלהם?

...Oo

New member
חמסה- עכשיו הבנתי אותך

קבלי ביטול של ההערה הראשונה.

למעלה