מספר הבהרות
ראשית, אין בעיני דבר שאנחנו לא צריכים לדעת! מה שאמרתי זה שישנם דברים שלא
נוכל לדעת, וזאת משום שהתפיסה שלנו מוגבלת לעולם הפיסי, בעוד שיש עוד הרבה יותר מעבר לזה - בעולם הרוחני. לגבי התשובות מספרים: חלק מהתשובות מתקבלות אצלי בקטע של אמון/אמונה: אני קוראת משהו ומאמינה שהאינפורמציה נכונה. ואולם החשיבות הגדולה יותר היא באותם הדברים שאני קוראת, מקבלת רעיונות, בודקת אותם בעצמי - ואז האינפורמציה הזו הופכת עבורי ל
ידע מוצק. כך, למשל, אם ניל דונאלד וולש כותב בספריו שאלוהים מדבר עם כל אחד ואחת מאיתנו, שישנה מעורבות שלו בחיינו, בצורה שמתפרשת ע"י בני האדם כניסים - זה דבר שלקחתי ובדקתי בעצמי, על חיי האישיים - מרגע שקיבלתי הוכחות לכך - זה הופך לידיעה אישית שלי, וזה בכלל לא חשוב אם מישהו אחר מקבל את דעתי בעניין או לא. לא הבנתי את הקטע עם הדינוזאורים... אם מוצאנו אכן מהקוף - איך זה קשור לדינוזאורים? הם היתה להם ההתפתחות שלהם, לא? אשר למתן הסברים לשואה (ואסונות אחרים) בכיוון של עונש - את תעשי טובה גדולה לעצמך אם תתנתקי מהר מאוד מכל צורת חשיבה על שכר ועונש! לדעתי הדברים הם הרבה יותר מורכבים מכך, ובגדול - מהות החיים שלנו (עפ"י אמונתי, כמובן) היא:
התנסות שמובילה אותנו לצמיחה. את מחפשת תשובות, ולוא חלקיות, מה דעתך לקרוא את ספריו של ד"ר מייקל ניוטון: מסע הנשמות וגורלן של נשמות? ד"ר ניוטון הינו פסיכיאטר - מטפל בהיפנוזה (כמו ד"ר בריאן וייס), המטופלים שלו, כשהיו במצב היפנוטי, מספרים על הסכמים בין נשמות שנערכים לפני שאנחנו מתגלגלים לכאן - לחיים. שני הרופאים הללו (ד"ר וייס וד"ר ניוטון) - הם לדעתי מקור המידע הקרוב ביותר למשהו "מדעי" - משום שהם באים מעולם האקדמיה, הם שואלים שאלות, הם בודקים את הדברים עפ"י עשרות מטופלים וכותבים בצורה מרתקת. שניהם נותנים היבט מאוד מעניין על החיים שלנו, על מהותם - נקודת מוצא טובה להבנת הדברים ברמה גבוהה. הספרים האלה יפתחו לך צוהר לחשיבה עצמית שלך ואחרי שתקראי לפחות חלק מהם, לא תוכלי עוד להסכים להסבר בנוסח: תאונת דרכים זו קרתה משום שההורים אכלו חזיר/לא שמרו שבת/.... השלימי בעצמך