פורומים חדשים בתפוז

Miss CB

New member
מגניב לא?

אבל זה לא ווטרס אלא איזה חבוב (נשמע אירי-משהו, או אולי אני שומעת רק מה שאני רוצה לשמוע) שהיה שומר שם או משהו כזה.

Miss CB

New member
אחחח איזו יצירה

בכלליות זה אלבום גאוני למדי (לא רע... חחח... הגיטריסט שלהם בכלל לא רע
) אבל יש כמה דברים ספציפיים שאהבתי - הפתיחה של מאני למשל. אם קולות הרקע בטיימ קצת הבהילו אותי כל פעם מחדש והיו טיפטיפה סתם-שם, חפיפ, אבל הפתיחה של מאני שהטינגטינג וכל זה יוצרים מנגינה... גאוני...! והיו עוד כמה. אבל אין לי כוח לפרט. אני גם לא צריכה... (אגב המחשב חי!)

Tomer 123

New member
נכון...

הפתיחה של מאני, עם הקופות הרושמות שיוצרים מנגינה, היא פשוט מדהימה! ליצור קצב מצלילים של קופות נפתחות ונסגרות זו גאונות, לא פחות... עוד קטעים מדהימים באלבום הם: הקול של הזמרת, קלייר משהו, ב the great gig פשוט מדהים ומרגש, הסולואים של גילמור במאני וטיים, טיים בכללותו, וכמובן הסיום, הגרנד פינאלה הגאוני והמדהים, של brain damage ו eclipse.

Miss CB

New member
../images/Emo13.gif

אה, אפשר להמשיך ככה עוד הרבה זמן, לתת את החלקי םהחזקים של האלבום. כמו למשל הפזמון (?) של US AND THEM... חזק לאללה, לא? אם אני כבר פה אני אשאל אותכם שאלה ששאלתי כבר כמה ועדיין לא השגתי תשובה מרצה. על מה השיר הזה?!? החלק הראשון הוא על מלחמה לא? נו כי - "אחרי הכל כולנו אנשים רגילים", שני הצדדים שנלחמים אותו דבר בעצם (ע"ע BROTHERS IN ARMS של הדייר סטרייטס). "אלוהים רק יודע שלא זה מה שהיינו בוחרים לעשות" - אף אחד לא באמת רוצה להילחם. ואז הפזמון:"קדימה, הוא קרא מאחור" מישהו מאחורה קרא לצאת לדרך, להתחיל להילחם, לזוז קדימה או מה שלא יהיה;"והקדמי מת" השורה הקדמית מתה מן הסתם ראשונה כי הם היו פגיעים להתקפה מהצד השני; הגנר ישב עם המפה והקווים (מיקום החיילים וההתקפה) זזו! כאילו זה סתם כלי משחק שלו. מלחמה או לא מלחמה?

תראי,

לפינק פלויד ובעיקר רוג'ר ווטרס יש קטע עם מלחמה: באלבום החומה "פינק" זה בעצם הוא, ואבא של "פינק", זה אבא של ווטרס שמת במלחמה. למרות שווטרס לא התמכר לסמים וזה, הוא בהחלט אוהב לשיר על העניין. the final cut כולו מדבר על מלחמה "is it for this daddy die?" זאת אחת השורות הפותחות את האלבום, שלדעתי אחד הטובים שלהם. למי שראה את הסרט החומה נתן לראות בבירור רמזים ברורים למלחמת העולם השניה (הילדים ברכבת), (פינק נואם את הנאום שלו).... בקשר ל-us and them לפי מה שהבנתי הוא מדבר על חילוקי דעות בכללי: הוא אומר משהו, ואז "על זה בעצם מבוססים כל הריבים!" משהו כזה.... שימי לב בכל בית יש עימות בין שני דברים ואז שורה שמציגה את שניהם כמשהו שלא צריך להתווכח עליו... בערך... בעעעעעעעעעע מקווה שעזרתי!!

Miss CB

New member
בערך

לא השפעה ישירה של הווירוס (לא נסגר החשב כל דקה, נגיד את זה ככה) אבל נרהא לי שבגלל זה.

Tomer 123

New member
אמממ....

זו פרשנות מעניינת לשיר. האמת שאף פעם לא באמת הבנתי על מה הוא, ויכול מאוד להיות שהוא עוסק במלחמה. ואם כבר, אז תמיד עניין אותי על מה בעצם נכתב Breathe, אם בכלל יש לו משמעות.

Tomer 123

New member
אמממ....

זו פרשנות מעניינת לשיר. האמת שאף פעם לא באמת הבנתי על מה הוא, ויכול מאוד להיות שהוא עוסק במלחמה. ואם כבר, אז תמיד עניין אותי על מה בעצם נכתב Breathe, אם בכלל יש לו משמעות.

Miss CB

New member
ברית' דווקא יותר ברור לדעתי...

קראתי גם פרשנות של ווטרס לשיר - השיר בא להגיד בעצם משהו קצת דומה למה שטיימ אומר: תחיו את החיים. זה מתאר בערך חיים שלמים (קצת אפורים במקרה הזה, בכלל האלבום הזה פסימי לאללה). "נשום את האוויר... אל תפחד להרגיש" (תרגום גרוע אני יודעת, אבל נו זאת הכוונה). תחייה, אל תחכה שהחיים יתחילו, חיה אותם במלואם. "עזוב אך אל תעזוב אותי" נאמר כנראה במובן אישי יותר, אולי למישהו מסוים. "הסתכל מסביב, בחר לך את שטח משלך". שוב, חיים: תחליט מה אתה רוצה לעשות עם עצמך. שתי השורות הבאות מתארות דברים שקורים בחיים, ואז "כל מה שאתה נוגע בו, כל מה שאתה רואה, זה כל מה שחייך יהיו" - אין יותר מזה, אל תחכה למשהו נשגב יותר, אלו החיים אז תחייה אותם! הבית השני: בערך אותו דבר, עם השוואה לחיי הארנבים אבל עדיין, המשמעות זהה. קצת יותר מדבר על העבודה, זה צורה רעה יותר לחיות: להיות שקוע בעבודה ולא לחיות ולכייף מעבר לזה.

שמעתם, ראיתם, ידעתם....

שיצא סרט, ע"פ הסיפור הזה... נו, עם דורותי ואיש הפח.... אולי זה בכלל זה על ג'ודי גארלנד..... לא יודעת אם במיוחד או מתוכנת מחדש שהוא לא מדובב אלא במקום משמיעים את דארקסייד מההתחלה ועד הסוף.... dark side of ozz.... אהה כן נזכרתי הקוסם מארץ עוץ.... בכל מקרה, זה ממש מתאים!! כדאי לכם להוריד....

Miss CB

New member
את מתכוונת

ל DARK SIDE OF THE RAINBOW? נשמע חביב, אני אנסה את זה בהזדמנות. יש ציטוט משעשע של גילמור בנושא, הוא טוען שהוא ניסה את זה וזה די שטויות, והוא גם מרחם קצת על מי שבילה את חייו בלמצוא את זה...

Tomer 123

New member
באמת מעניין

מי שר כל קטע באלבום... כי לפי מה שהבנתי ווטרס לא שר את כולם (וחוץ מזה שומעים שזה לא אותו קול בכל השירים). קיצר, מי שר מה?

נירה לי שגלמור שר את הרוב

בכל מקרה יש לו סולואים ב- breathe money time us and them brain damage ונירה לי גם שווטרס שר את הסיום הגאוני eclipse

Miss CB

New member
סולו וסולו זה לא אותו דבר

אני אסביר ממה שאני יודעת. סולואים, אם את מתכוונת לגיטרה, הם מן הסתם כולם של גילמור (...בתור הגיטריסט!). מבחינת שירה, אממ גילמור שר את MONEY, גם את BREATHE נדמה לי, אני יודעת שווטרס שר את ECLIPSE, אמרו לי שדווקא רייט (הקלידן) שר את TIME, בקשר לשאר השירים אני לא בטוחה. וכשאמרתי שהוא ניסה את זה התכוונתי ניסה לשמוע את הדארקסייד במקביל לקוסם מארץ עוץ...

Tomer 123

New member
וואלה?!

לא ידעתי שרייט שר בהקלטות, ועוד שיר מדהים כמו Time.

למעלה