פינת "המקרה השבועי" נפתחת!

יפה

אם כך מה שאתה אומר שישנם נושאים עליהם אתה לא תאמן כיוון שלדעתך הם חורגים מהיכולת של גישת האימון שלך לתרום ללקוח. עוד אתה אומר שאתה תבקש להציב מטרות שניתן לכמת ואינן נבירה בנפש האדם. ולהגדרת האימון - אתה מתייחס לאימון באופן המסורתי כפי שאימון ספורט לדוגמא נתפס. האם אתה יכול לראות ולקבל שישנם גישות אימון אחרות בהן למאמנים יש את הכלים להכנס לתחומי אימון שאתה בוחר שלא להכנס אליהם? האם אתה יכול לראות ולקבל שבגישות שונות יש למאמנים את הכלים ו/או הבהירות לגבי עבודתם על מנת לזהות מתי אימון נכנס לתחומים לא להם ולנתב את הלקוח לדרכי עבודה משלימות? כגישה אישית שלי אני חותר עם הלקוח להצבת מטרות קונקרטיות שניתן לזהות את השגתן או מדידת התקדמות כל שהיא ויחד עם זאת אני לא שוכח שבזמן שהמטרות לא פעם נמצאות במרכז תשומת הלב של הלקוח הלקוח עצמו הוא זה שנמצא במרכז תשומת הלב שלי (ולא המטרות שלו) - תרצה תקרא לזה נפש, SELF ואם להשתמש בדוגמא שאתה הבאת אם הלקוח הציב לעצמו מטרה למצא בת זוג, הוא אולי (לא תמיד) ישים את בת הזוג העתידית במרכז תשומת הלב שלו אבל מה שאותי מעניין זו תפיסת העולם הזוגית שלו ואיזה מין בן זוג הוא רואה את עצמו ואיזה בן זוג הוא רוצה להיות. כל אחד אחראי על החלק שלו באימון. ללקוחות שלי אני אומר - אתה אחראי על התוצאות אני אחראי על התהליך. יום מבורך

גלעד63

New member
אתה אדם מבוגר

אתה מחליט איזה סיכונים אתה מוכן לקחת, אם נראה לך שאתה מסוגל להיכנס לפינות שלאנשים אחרים לוקח שבע שנים של הכשרה אינטנסיבית כדי להיכנס אליהן ולצאת מזה בשלום (או שלחילופין יש לך ביטוח מקצועי ממש ממש טוב
) - ת'פאדל. היומרות שלי הרבה יותר צנועות - אני פועל שחור, לקחו אותי כדי לבצע עבודה מסוימת, זה מה שאני עושה. אנשים באים אלי, משלמים במיטב כספם כדי לקבל תוצאות נתונות בזמן נתון וזה מה שאני משתדל לתת להם. אני יכול להעמיד את ה-SELF שלהם במרכז אם זה מה שאני חושב שצריך לעשות (ואגב, חלק מהאימון בהחלט מכוון לשיפור הדימוי העצמי אם כי גם כאן אני מתרכז בתוצאות ולא בתהליך) אבל אין כאן שותפות ואין חלוקת עבודה - המטרות קובעות את סדר היום.

אם תחפש סיכונים

יש סיכוי טוב שתמצא אותם אני מעדיף לחפש פריצות דרך בדרך כלל אני מוצא אותם ומעבר לזה התאור של הלקוח הפוטנציאלי כמבולבל, מפוחד, מבוהל, אולי קצת פסיכוטי שעוד רגע עומד להתפרק הוא לא ממש מתאים ללקוחות שמגיעים אלי

גלעד63

New member
זה כי אתה חושב

שלדרך שבה אתה חושב על העולם יש השפעה על האופן שבו הוא מתנהל (אולי אפילו בהשראת הסרט "הסוד" אליו נחשפתי, שלא בטובתי, אתמול
) - לי אין את הפריווילגיה הזאת - אני מאמין שיש עולם שם בחוץ שמתנהל לפי חוקים שלא אני קבעתי ושהדרך היחידה להצליח בו הוא במסגרת החוקים האלה. והמתאמנים שלי הם בדרך כלל אנשים נחמדים ונורמטיביים ביסודם - אני התייחסתי למתאמנת שפתחה את השירשור.

יש הבדל

בין להגיד הדרך שלי היא הנכונה ותו לא לבין להגיד זו הדרך שאני מכיר ומאמין בה ולגבי דרכים אחרות אינני יודע וזה בהתייחס להודעה שלך ממנה התחלנו ועד לשימוש שלך כאן במילים "אני מאמין..." יום מבורך

גלעד63

New member
אין הבדל

מתאמן משלם לי כדי שאגיד לו מה הדרך הנכונה. זה שהדרך הזאת היא הדרך שאני מכיר ומאמין בה ולגבי דרכים אחרות אינני יודע זה מובן מאליו (לא מאמן אנשים שלא מסוגלים להבין את זה) או כמו שהבת שלי אומרת - כאילו דא??? יום טוב.

מצויין

לדעתי אנחנו יכולים לקיים שיתוף פעולה פורה אתה תשלח לי את אלה "שלא מסוגלים להבין את זה" כדבריך ואני אשלח לך את אלה שרוצים שאני יגיד להם מה הדרך הנכונה ברכות ושיתוף פעולה פורה

w i n d s

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif סיכום - "ארגז הכלים"!

זיהוי ערכי-יסוד - דמויות שהן מודל, ומה הופך אותן למודל? - כתיבת "הצהרת משימה" - "חוקה אישית" (מספרו של סטיבן קובי, 7 ההרגלים של אנשים אפקטיביים במיוחד) - זיהוי ערכים - תרגילים מתוך co-active coaching (לדוגמא - רגעי שיא/שפל...) - לחזור לגיל מוקדם ו"לפנטז" איך היית רוצה להיות כשתהיי גדולה? - לדמיין את החיים שהיית רוצה לפרטי-פרטים... (כולל שימוש ב"גלגל החיים"). - כתבה של עיתון שעושים עלייך בעוד 15 שנה - מה יכתבו? לפרטי פרטים בכל התחומים (איפה גרה, במה עובדת...)
תיאור "הזהות העצמית" ומה המתאמנת רוצה להיות: - דמיון מודרך - איך נראית הזהות העצמית שלך? (עמוד, עץ...) - תיאור מילולי של ה-self / "זהות עצמית": מה המרכיבים שלו? עוצמות, תכונות, יכולות... - טכניקת EMP - תרגול לשיחרור מהשיפוטיות העצמית - את בסדר גמור, ותמיד היית...
תרגילים שונים - בחינת פרספקטיבות ואפשרויות - כיצד הזהות הנוכחית משרתת/תוקעת את המתאמנת? - בדיקת האיום / המקום שמאיים עליה: מה מאיים ולמה? מה יקרה אם הדברים שמאיימים באמת יקרו? איך אפשר להדגיש יותר את הדברים החשובים, ופחות את המאיימים? - אימון של שרירים חלשים: מה השריר החלש שלך? מתי בכל זאת נעשה בו שימוש? באילו נסיבות, עם מי? בחינת הצלחות מהעבר וההווה... מה ניתן לעשות כדי לתת לשריר הזה יותר נפח בחייך? (מכאן נגזרת משימת אימון מוגדרת). - סיפור האישה החכמה והלא-כל-כך מבוגרת...

למעלה