פינת השאלות

GrEeNwOmAn

New member
../images/Emo41.gifפינת השאלות../images/Emo41.gif

יש לכם שאלות שתמיד תהיתם מה תשובתן? שתפו אותנו, כמובן רק שזה יהיה על סוסים! חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח איזה דמיון...

mkuzi

New member
מדהים שאני הראשון שעונה!

טוב אז...... כשהסוס מתחיל לרוץ יותר מהר ממה שרוצים אז מה אתם עושים???? אפשריות שאני למדתי: למשוך בכוח את המושכות או "לנסר" עם המושכות או לעשות מעגלים. מעגלים מאיטים את הסוס משום שבמעגל קטן מאוד הסוס לא יכול לרוץ באותה מהירות כשהוא רץ ישר. לכן זאת ניראת לי האפשרות הנכונה ביותר. אלא אם למרות כל השכנועים הסוס לא נכנס למעגל..........

Shai Felton

New member
אמ...

לנסר בתור אופציה ראשונה? ממש לא נראה לי. מה שאני עושה זה יושבת עמוק באוכף ולוקחת ת'מושכות קצת אליי, לוקחת קצת ומרפה, אם אני אקח את המושכות בכוח ולא יעזוב זה לא ממש יעזור לי. מעגל זה גם אופציה טובה. ואתה לא צריך "לשכנע" את הסוס להכנס למעגל, אתה צריך "להגיד" לו לעשות את זה.

בחור 27

New member
שאלה שאלה שאלה ...

איזה חוות לרכיבה יש באזור שבין נתניה לת"א , לפני כשנה רכבתי..אני פשוט לא זוכר איפה...(יכול להיות שבחבצלת השרון) אני רק זוכר שירדנו לים עם הסוסים ורכבנו על החוף ... תודה מראש

אסף 1989

New member
כן

זה כנראה היה בחבצלת השרון, הם עושים טיולים על החוף. ד"א, יש לי שאלה: יש שם סוסים טובים, בחווה הזאת שבה יצאת לטיול? ועוד שאלה: הם עושים גם גאלופ בטיולים שלהם? כי יש חוות שלא נותנות לעשות גאלופ.

mkuzi

New member
יש בזה משהו אבל.....

צודקת- לא צריך לנסר כבר בפעם הראשונה קודם צריך לנסות אופציות אחרות. הבעיה במשיכות והרפיות חזרות ונשנות היא שהסוס יכול להספיק להעיף אותך לפני שתסיימי את ההרפיה השניה (בערך). הסוס יכול להתנגד למשיכה שמתמשכת כל הזמן אבל בסוף זה יכאב לו והוא יעצור. אני יכול "להגיד" אני יכול "לבקש" אני יכול לנסות "לשכנע" אבל הסוס יכול לסרב כל הזמן לבקשות שלי להיכנס למעגל- עד ששוברים את רוחו. (כמו שאפשר לשבור את רוחו של בן אדם בעינויים וכך לחלץ ממנו מידע).

Shai Felton

New member
לא ממש הבנתי..

דבר ראשון אם מושכים לסוס ולא מרפים אז הוא לא יעצור, אלא להפך! אם תמשוך אלייך ותרפה, נגיד שתי משיכות חזקות ואז לתת, ושוב שתי משיכות ולתת, אז הסוס ירגע הרבה יותר מהר מאשר פשוט תמשוך לו. ומה זה לסרב לבקשה להכנס למעגל? אם אתה עושה את זה נכון אין שום סיבה שהוא לא יכנס למעגל.

mkuzi

New member
אז תביני..........

1) עם מתג "חזק" מספיק ואם תפעילי מספיק כוח במשיכה שלא מרפים ממנה לסוס יכאב (בשלב מסוים) כל-כך שהוא יאלץ לעצור מתישהו. הוא יוכל להתנגד או להעיף אותך ממנו אבל הוא לא יכול להפסיק את המשיכה עם לא תפלי ממנו!!!!! 2) לסוסים כמו לבני אדם יש רצונות משלהם ויכול להוצר מצב שבו לא חשוב מה תעשי הסוס לא יעשה מה שתאמרי לו לעשות נ-ק-ו-ד-ה! אני חושב שיותר מזה אני לא יכול להבהיר את עצמי טוב יותר. עם לא הבנת את כל מה שכתבתי למעלה אני כבר לא יודע מה לעשות...... אבל בכל אופן תכתבי לי תגובה.

Shai Felton

New member
חבל שאתה כל כך אגרסיבי ברכיבה

ומפעיל כוח כאין צורך בו! למה להכאיב לסוס כשיש דרך לעשות את זה בצורה רגועה יותר? ואני לא מסכימה איתך, אולי סוס לא ירצה לעשות מה שאתה רוצה ממנו אבל אתה לא שואל אותו, אתה מכריח אותו.

mkuzi

New member
מי אמר שאני אגרסיבי ברכיבה?????!!!!

1) הצעה שלי: פשוט תקראי עוד פעם את מה שכתבתי שמה. גם אני צריך לקרוא את זה עוד פעם כדי להבין מה אני כתבתי. אני רוכב רק עם מתג "שבור רגיל" שהוא מתג שלא מכאיב לסוס בדרך כלל כי גם אני יודע וגם המדריכים יודעים שאני לא יודע מה לעשות עם הידים שלי בזמן הרכיבה..... 2)ועכשיו למשהו אחר: איך אני יכול להכריח סוס/ה לעשות מה שאני רוצה (במקרה שבו הרצון שלי מנוגד לרצון של הסוס) בלי להכאיב לו קצת???????? 3)אני מאוד מקוה שהבנת את מה שכתבתי כי זה יצא (שלא מרצוני) קצת מסובך.....

Shai Felton

New member
אוקיי זה באמת יצא מסובך קצת../images/Emo13.gif

אז רגע אתה לא יודע מה לעשות עם הידיים שלך בזמן הרכיבה? ואולי תצטרך להכאיב לו זה תלוי במצב... אבל בתור התחלה הסוס אמור לעשות מה שאתה אומר לו בלי שזה יכאב לו בפה, כלומר כשאתה רוכב אתה לא אמור להכאיב לסוס.

mkuzi

New member
אני מפורסם באוצר המילים הרחב שלי...

"אני לא יודע מה לעשות עם הידים שלי בזמן הרכיבה" היה ביטוי למחצה אמירה שהיא לא ביטוי למחצה... פפפפפחחחחחחחחחחחחחחחחחח הפעם באמת סיבכתי את המצב.................. כמובן שאני לא מכאיב לסוס באופן קבוע הכוונה הייתה שאני מתקשה להאריך ולקצר נכון את המושכות וכדומה....... וכמובן שהסוס עושה מה שאני אומר לו (בדרך כלל) הבעיה היא שאני חושב על דבר אחד ואומר לסוס דבר אחר והסוס עושה את מה שאני אומר לו לעשות ולא את מה שאני חושב שהוא צריך לעשות.........

אסף 1989

New member
אבל אם

את נמצאת בחוץ בגאלופ מהיר איך תוכלי לעשות מעגל הרי את נמצאת על שביל צר ובמהירות כזאת, לא ניראה שהסוס יוכל לעשות מעגל קטן...

Shai Felton

New member
אני לא מדברת על גאלופ בחוץ

אני לא יודעת מה איתך אבל כשאני עושה גאלופ אני עושה את זה רק כשאני יודעת שהסוס יעצור במקום מסוים.

אסף 1989

New member
לפי דעתי

לא צריך לעשות משהו רק לפי הרצונות וההרגלים של הסוס. הסוס צריך ללמוד שאם את מבקשת ממנו לעצור הוא עוצר, לא מנשה איפה ולא משנה איזו מהירות!!!!!!!!!!

Shai Felton

New member
וקרה לי כבר...

שסוס לא עצר כשאמרתי לו (בגאלופ) ופשוט עם כל הכוח מסובבים אותו למעגל, ואין לו ברירה והוא עוצר.... אבל זה היה מקרה חד פעמי

אסף 1989

New member
אני

אני רוכב גאלופ בחוץ על סוס שדי קשה לעצור אותו אבל אם הוא לא עוצר אז אין ברירה, או שצריך לתת לו מכה בפה או לנסר, הרי סוס צריך ללמוד שכשמבקשים ממנו לעצור הוא חייב לבצע את זה על השנייה ולא להלחם.

למעלה