פינת השאלות

כשסוס רץ מהר מדיי....

זה בעצם בדרך כלל אומר שהסוס לקח על עצמו את הפיקוד ובעצם אומר לך "אני יודע מה טוב בשבילך" אז אפשר לעשות כמה דברים: * אפשר לנסות לעשות מטח והרפייה ולבקש ממנו טיפה להאסף.. * אפשר לעשות איתו שמאלה ימינה - מעגל קטן שמאלה כשאתה מבקש מהסוס להביא את הראש הצידה ממש כמעט עד לרגל שלך עד שאתה מרגיש שהוא נותן בלי בעיה ואז לצד השני.. ככה איזה פעם פעמיים ואז לצאת שוב למסלול ולבקש טיפה את הראש ובדרך כלל הסוס יאט.. אם הוא מאט ואז שוב ממהר אז איך שהוא מתחיל למהר אז שוב פעם שמאלה וימינה. * אפשר כשהסוס ממהר לתפוס אותו ולהוריד אותו שזה אומר לתפוס אותו ולמשוך עד שהוא עוצר ולוקח כמה צעדים אחורה (בלי לומר וואו או שום דבר אחר!) * ואני יודעת שעם שוחר עושים גם דבר כזה שכל פעם שהוא ממהר לוקחים אותו בפתאומיות שמאלה ובפתאומיות ימינה ואז הוא כל הדרך חושב על מתי תתקילו אותו ואז הוא לא ממהר יותר...

חמוטל זה לא בדיוק נכון........תקשבי

שניה.. כששוחר לוקח פיקוד אז צריך למשוך אותו אחורה בלי להגיד וואוו פשוט למתוח את המושכות ולגרור אותו אחורה ולעשות את זה כמה פעמים ואז הוא מתחיל לחשוב שהוא לא יודע הכל וגם הוא לא רוצה שיגררו אותו אחורה ובכללי גילי ורותי לא אוהבות את השיטה הזאת... אבל רותי מצאה שיטה שעובדת מעולה על שוחר כשעוברים איתו לקאנטר והוא מתחיל להאיץ בלי בקשה שלנו פשוט מורידים אותו מקצב מסובבים אותו ימינה ומדרבנים ברגל שמאל והוא טס ימינה ואותו דבר לצד שמאל ומתחילים מחדש ככה כל פעם אחרי פעמים שוחר בכל השיעורים היה מלך ולא האיץ ללא בקשה של הרוכב! אני עשיתי את זה איתו ושני השיטות האלה באמת עובדות את אמרת את זה... אבל הקטע של הראש... שהוא יביא אותו ולא ישען על היד זה בשביל שהוא יוריד את הראש ..... או יש עד שהוא לוקח צעד הצידה במקום קדימה זה הכנה לספין עזבי בקיצור עירבבת קצת נושאים והקטע של הראש לא קשור להאטה...

דני הי

New member
תשובה

כשסוס מתחיל להאיץ בניגוד לרצוננו צריך לשבת באמצע האוכף בשיווי משקל, לשמור שיש לנו משקל שווה על שתי רגליים וקשר שווה עם שתי ידיים ואז לשבת עמוק באוכף ולקחת את הידיים לכיוון הבטן, במידה והסוס באמת נמצא בין העזרים הסוס מאט את הקצב במידה והוא לא נמצא בין העזרים - טוב, אז יש לך עוד הרבה מה ללמוד ...........

TauraMan

New member
בין העזרים זה...

רגליים, ידיים, ישיבה.. והמשניים זה דורבנות, שוט וקול.. ואם אתה לא ידוע מה זה בין העזרים אז תבקש שעור מהמדריכים שלך כי זה דבר בסיסי שהרוכב צריך לדעת..

אז זהו שלא!

מה שאתה תיארת זה מח והרפיה.... ובמידה והסוס לקח על עצמו פיקוד הרבה פעמים הוא יעשה לך אצבע משולשת אם עשה רק מתח והרפיה... תלוי בסוס ובסיטואציה.. אבל חשוב לדעת גם עוד דרכים....

NTL

New member
אם

סוס בדרך קבע לא מקשיב ורץ קדימה... פעם הבאה שהוא עושה את זה מדרבנים אותו כל כך קדימה שהוא לא יודע מאיפה זה בא לו ואים נמצאים בשטח אז פשוט לתת לסוס את הגלופ לא להלחם חזק לשמור מושכות מתוחות ולתת לסוס להוציא מה שהוא צריך. לקבוע זמן מסויים מתי רוצים לעצור ואז לעצור פשוט לשבת על התחת להתנגד לתנועה של הסוס שהסוס יבין שעכשיו עוצרים. ככה כמה פעמים והסוס יגיב הרבה יותר טוב לפקודות. הוא יבין מה רוצים ממנו יותר טוב.

RMXXX

New member
../images/Emo31.gif

תעשה את זה כמה פעמים ויש לך סוס מטורף כראוי...

NTL

New member
אז ככה

אני בת. ואני לא באתי להתוכח על התשובות שלי ככה אני עושה את זה וככה זה עובד לי כבר 13 שנה יופי טופי.

למעלה