ציונים ממבחן דצמבר 2002

The Reaper

New member
אל יאוש

ראשית לשאלה בנוגע לרישום, כעקרון,לרוב תחומי הלימוד באוניברסיטה ניתן להירשם רישום מאוחר (כך שמועד יולי עוד יכול להספיק) אבל, בפקולטאות מסויימות לא ניתן להירשם באיחור (בד"כ היוקרתיות יותר - משפטים, רפואה וכיו"ב) ועבורן מועד אפריל הוא האחרון. הכי טוב שתברר במשרד לקבלת תלמידים של האוניברסיטה/אות אליהן אתה רוצה להירשם. ועכשיו בקשר לציון- גם אני בראשון לדצמבר הלכתי להיבחן. עבורי זו הייתה הבחינה השלישית.(את הראשונה עשיתי ב-1993 !) וכן, למדתי באינטנסיביות ואפילו שיפרתי את הציון ב- 36 נקודות שלמות. אבל, מה לעשות, בשביל מה שאני רוצה ללמוד, הציון שלי לא מספיק. אז כן, אני מסתכל קדימה למועד יולי ויודע שאין לי כוונה להישבר. זה מבחן שנכתב ע"י אנשים עבור אנשים. וכן, אפשר להשתפר אם לומדים כמו שצריך. אולי בגלל זה צריך להמתין חצי שנה, - שלושה חודשים לנוח ולצבור מוטיבציה ושלושה חודשים של ללמוד בטירוף. אני זוכר איך למדתי (או לא למדתי) לבחינה הראשונה, השניה והשלישית ואני יודע מה אני צריך לעשות ברביעית. אז שיהיה בהצלחה.

dovyair

New member
אפשר לגשת שוב

השאלה היא - איך מתחלק הציון? יש דברים שאפשר לשפר בקלות יחסית ויש דברים שלא.

השאלה כמה אתה רחוק

מסף הקבלה שאתה צריך. אולי אתה לא בנוי לפסיכומטרי (זה לא אומר חס וחלילה שאתה טיפש!) ועדיף לך "ללכת על בטוח" ולשפר בגרות או שתיים, ואולי לעשות איזו בגרות שרלוונטית למקצוע שאתה הולך ללמוד כדאי מאוד אם אתה רוצה ללמוד מדעים

asafpp

New member
זה תלוי בך

תראי, החומר של הפסיכומטרי הוא לא קשה בכלל, ולא חייבים מורה שיסביר לך אותו. השאלה כאן אם יש לך תחת לשבת ללמוד ולתרגל עם ספר בלי שמישהו אחר יפעיל אותך ויתן לך שיעורי בית . אם כן, אז חבל שתיפרדי מכמה אלפי שקלים לחינם.

asili

New member
פשש הוצאת 715 ....

אולי היה עדיף שהייתי לומד איתך :) תגיד למדת לבד? כמה זמן למדת? השתמשת בהרבה ספרים?חדשים?משומשים? זה הפסיכומטרי הראשון שלך? אני צריך ציון פסיכומטרי שמתקרב ל 700 אני יודע שאני מסוגל אבל משום מה תמיד מתפספס לי משהו לא בא לי לעשות עוד פסיכומטרי! אבל אני כנראה אהייה חייב בהצחלה עם ה 715 שלך ומה אתה רוצה ללמוד?

LifeGiver17

New member
קיבלתי את הציון...

633 כמותי: 135 אנגלית: 135 מילולי: 106 מיותר לציין שאני מאוכזב ביותר!

BrownEyedGirl

New member
../images/Emo7.gif

לא תאמינו כמה קיבלתי... 649 אנגלית 125 (אין פטור :(((() מילולי 128 כמותי 125 משמע אין לי שום סיכוי להתקל ללימודי כלכלה לא בעתודה ולא אח"כ בלי פסיכומטרי חוזר. זה אפילו לא 650... אכזבתי את כל מי שיכלתי לאכזב. אוף...כנראה אינטיליגנציה היא לא הצד החזק שלי... בצער רב וביגון אני נפרדת מהפורום...חייבת להתאושש... נו טוב, לפחות ניצחתי בהתערבות ואני לא צריכה לצבוע לבלונד.. מה אתם אומרים, כדאי לי לעשות עוד פעם ביולי או אחרי הצבא?

LittleBigGirl

New member
קיבלתי ציון...

קידום לא טעו\ הם אמרו טווח ודי עמדתי בו. את ה- 600 לא עברתי, ככה שעתודה זה חלום אבל..... קיבלתי 146 באנגלית. שזה הדבר הכי חיובי שיצא לי מכל הקורס וכל הלחץ!

asili

New member
יש לי שאיפות גבוהות

טוב בהתייחס לתגובה שלך ילד חורף אני חושב שאני מסוגל להוציא 680-700 בפסיכומטרי אני חושב שיש לי ראש ואם לא הייתי חושב שאני מסוגל ליותר לא הייתי ניגשד בדצמבר. אני לא יודע בדיוק מה יתפקשש אולי זה בגלל שלא עשיתי קורס רציני כמו של יואל גבע לדוגמא שעולה בהתאם אלא עשיתי קורס ב 1000 דרך מסגרת בית ספר של קידום קורס שהיה לא ממצא ולא הכין אותי מספיק. ואז למדתי פעמיים לבד כך שאני לא יודע מה לעשות ומתלבט האם לעשות קורס רציני ולהציא 5000 שקל או שוב ללמוד ללא קורס אבל עם ספרים חדשים? מה אתה מציע לי ילד חורף? אני רוצה להקבל למדעי המחשב בבן גוריון או בת"א יש לך מושג כמה פסיכומטרי צריך?

asafpp

New member
715

איפה החמוד, סליחה, חמור, שהתווכח איתי בקשר לבחינות באוגדן לפני שבועיים?

apl

New member
טוב

למרות שאני בינתיים משתתפת פאסיבית בפורום פסיכומטרי,אני מרשה לעצמי להתלהב בשם אחי ולהגיד ששנה שעברה הוא עשה פסיכומטרי והוציא 778
(כמו הריבה )... אבל 715 זה מצוין ואפשר ללכת עם זה אפילו לרפואה...

asafpp

New member
אז ככה

למרות שאני חייל משוחרר ולא נגעתי בספר כמה שנים טובות ולמרות שזו הפעם הראשונה שאני ניגש לבחינה הזו למדתי לבד בלי עזרה של קורס. אם יש משהו שהייתי בטוח בו כל הזמן זה שהקורס הזה מיותר בשבילי והוא בזבוז כסף. חילקתי את הזמן ,כך (בהערכה גסה): שבוע 8-5 - לימוד ביטויים ומילים בעברית ובאנגלית. תרגול פרק האנגלית בפחינה. שבוע 4- תרגול פרק הכמותי.(המשך לימוד מילים וביטויים). שבוע 3- תרגול מילולי. שבוע 2 - תרגול כללי. שבוע 1 - תרגול בחינות בתנאי אמת. בשלושה הימים האחרונים לפני הבחינה תרגלתי שתי בחינות כל יום (קשה באימונים קל בקרב). אני חושב שעשיתי מספר טעויות: ראשית כל , הייתי צריך להקציב יותר זמן לתרגול בחינות, לפחות 10 ימים אם לא שבועיים. דבר שני צריך לתרגל לפתור תרגלים עם זמנים עוד מההתחלה, כבר אחרי שהבנת מה רוצים ממך. דבר שלישי וזו הטעות הכי גורלית שאני ממש מצטער עליה : תרגלתי בחינות מהאוגדן של המרכז לבחינות וההערכה. הבחינות האלה הן קלות ביותר וכלל אינן משקפות את רמת הבחינה האמיתית. זה פגע בהערכות שלי מבחינת הקצבת זמן לתרגילים והתנסות עם תרגילים קשים בתנאי בחינה. לרוב למדתי מספרי היי קיו ואנקורי של שנת 97-96. אני חיכיתי לטלפון ממך כדי שנתחלף בספרים אבל לא רצית מפני שטענת שהספרים שלי לא רלוונטים. לצערי ה715 הזה לא נותן לי כמעט כלום, אפילו שיש לי ממוצע בגרות של .101.52 מסתבר שלא שווה כמעט להשקיע בבגרויות, כי אם אתה לא מוציא בדיוק 100 אז לא תתקבל כך או כך. גם אם תעשה 5 יחידות מתמטיקה ותקבל 90. השיטה היום מחלקת לשתיים את המועמדים: או שאתה גאון פנומלי ותתקבל או שאתה כל השאר. אין אפור.

victorr2

New member
לכולם - נא לקנא

אחד החברים שלי קיבל 756!! בנסיון ראשון, ללא קורסים בהשקעה של שבועיים שלוש. קשה לעכל, אני למדתי כל הקיץ, בלי קורסים גם, והוצאתי 674. לא יאומן...

NOT IN THE ARMY

New member
שאלה חשובה

קבלתי 703 (פסיכומטרי שני, 687 בראשון) כמותי : 146 מילולי : 124 אנגלית: 139 הבגרות שלי נמוכה מאוד (90 עם הבונוסים) ולא יקבלו אותי לחשבונואות בת"א צריך לקבל 720 כדי להתקבל אוטמטית עם תעודת בגרות (לא משנה כמה קבלת בה) האם יכול להיות שיתחשבו בציון הכמותי הגבוה וגם אותי יקבלו אוטומטית? האם הם בכלל מסתכלים על התפלגות הציונים? דרך אגב לפסיכמוטרי הזה למדתי את כל המילים במילון (מה שלא עשיתי קודם) וזה לא עזר קבלתי במילולי אפילו פחות מהראשון.

dovyair

New member
למה לא?

יכול להיות שכן כדאי לך לעשות שוב. סה"כ עם שיפור בכמותי ובאנגלית תוכלי למצוא את עצמך מעל 700 (או לפחות בקירבו). נ.ב. לי יש תואר בכלכלה - זה לא כזה מעניין.

asafpp

New member
אחי, חבל בסוף שלא החלפת איתי ספרים

כי אני הוצאתי 715 . תרגל עם ספרים מכל השנים, הכי טוב לגוון וככה להיות מוכן לכל שינוי בבחינה.

asafpp

New member
יש לך גנים טובים אם כך

אפשר לבנות עלייך. איזה רפואה ואיזה נעליים. מסתבר לי שהבגרויות האלה גורמות עוול. אם את לא עושה 5 יחידות לפחות בארבע מקצועות ומקבלת בהם מעל 96 יש סיכוי טוב שלא תתקבלי להרבה מקצועות, וזאת למרות ה715. אני כמו חמור עשיתי 5 יחידות בארבע מקצועות וקיבלתי בהם ציונים טובים מאוד, בזמן שכל מי שעשה 3 יחידות מתמטיקה וסיים ללמוד כבר בי"א צחק עלי שאני טוחן. כל הזמן הזה לגלגתי עליהם בלב שניפגש באונברסיטה ואז נראה. אבל הם צדקו,אתה יכול לעשות 3 יחידות מתמטיקה ,להשקיע הרבה פחות ממני ולהתקבל לאותם מקצועות שאני יכול להתקבל, אז מה זה שווה?

Minerva

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

מאיפה לכולם יש ציון בגרות מחושב כזה????? החישוב היחיד שעשיתי היה באתר של האוניברסיטה העברית, שם קיבלתי ערך של 10.94... בכלל לא דומה לערכים שאנשים מציגים פה.
היכן ניתן לערוך חישוב עמו של כולם? (נגררת שכמותי...
)

Minerva

New member
אופסיייייי! ../images/Emo9.gif

עיינתי ב"קישורים"... הממוצע הוא 108.48- זה מספיק בשביל להתקבל לכל הפקולטות???

למעלה