קורסי קיץ

kontsy

New member
חניה בקורס פיזיקה

למישהו יש מושג אם תהיה אפשרות להיכנס עם רכב לאוניברסיטה? או איך משיגים אישור כזה?

natalysh

New member
למיטב ידיעתי אין אפשרות.

גם לסטודנטים אין אפשרות, אז אלא אם כן יש לך אוטו של קרוב משפחה חבר סגל באוניברסיטה, או שלאחר תחילת שנת הלימודים תזכי בתו חניה, לא תוכלי להכנס ותצטרכי לחנות בחניונים בקרובים - רפו"ש/מרכז המרשם, או ברחובות הנסתרים שאני לא כל כך בקיאה בשעות ובחוקים של החניה שם.

לא נראה לי שתצליחי להשיג אישור

כניסה עם רכב לאוניברסיטה, לא הרבה מקבלים אישור כזה. אבל יש חניונים מסביב לאוניברסיטה, ליד כל שער, וגם יכול להיות שתמצאי חניה מסביב לאוניברסיטה, לא בתוך חניון. זו תקופה די שקטה עכשיו, אין כאן הרבה אנשים.

kontsy

New member
התכוונתי לחניונים של האוניברסיטה

השיקול הוא כלכלי ולא מבחינת מרחק. אין לי בעיה גם ללכת כמה דקות כל עוד זה אומר שאני יכולה לא לשלם על חניה. אני מניחה שכל הרחובות הצדדיים הם כחול לבן נכון?

אני חושבת שכן

אבל אני אבדוק היום מה בדיוק המצב מבחינת חניה ברחובות צדדיים ומסביב לאוניברסיטה. עד כמה שזכור לי, דווקא ליד שער 1 (השער של רפואה) יש חניה במקביל למדרכה שהיא לא כחול לבן, ובתקופה הזאת רוב הזמן יש שם מקום פנוי לרכב אחד לפחות. בקיצור, אני אבדוק היום כשאני יוצאת מכאן ואודיע לך.

amnonab

New member
חניה ברמת-אביב

לפני שאת מחנה את הרכב ברחוב, שימי לב טוב טוב לשני פרטים: 1) האם הרחוב מסומן בצבע כלשהו השונה מאפור. 2) האם בתחילת הרחוב או בהמשכו יש שלט המגדיר את את החניה לתושבים בלבד (או איסור מוחלט) ומתי. באם מוצב שלט - לרוב השעות שלהן הוא תקף הן מ-17:00 ועד 08:00, מה שמשאיר את הרחוב כפי שהוא צבוע. אבל תבדקי את השלט טוב כי לא כולם ככה! אם הרחוב צבוע בכחול-לבן, ואין שלט המודיע אחרת, את יכולה לחנות שם ללא תשלום בתנאי שיש לך תו חניה של עיריית תל-אביב. אחרת, תאלצי לשים כרטיסי חניה או מכשיר EZ-Park שדורש ממך גם לא מעט כסף וגם לבוא ולחדש את המכשיר כל כמה זמן (לדעתי עד שלוש שעות). כלומר, במקרה כזה כבר עדיף לך לחנות במגרש בתשלום, שיצא זול יותר (לדעתי) וגם ייתן לך שקט נפשי. חניות אפורות הן מצרך די נדיר בתל-אביב בכלל וברמת-אביב בפרט. בכל מקרה, עדיף שלא תנסי להתעסק עם הפקחים, הם עובדים לאורך כל היום ולא יהססו גם לגרור את הרכב על כל עבירה שהיא יותר מחניה בכחול-לבן ללא תו (אדום-לבן, חניה בחניית נכים, חניה על המדרכה...). ככלל, נראה לי שאם יש לך את האפשרות להגיע בלי רכב - עדיף. אם את ממש אוהבת ללכת את תמיד יכולה לשים את האוטו בחנה-וסע ברידינג ולצאת בצעדה

amnonab

New member
שכחתי לציין

שברמת-אביב, ממש מאחורי האוניברסיטה ממוקם מגרש גרירה של עריית תל-אביב, והם דואגים לנצל את זה - כמו למשל לגרור מכוניות מאותו המקום אחת אחרי השניה... (כן אני יודע שגם ככה כבר כתבתי מגילה, מקווה שזה עוזר)

kontsy

New member
קשה קשה...

גרתי רב החיים פה אז אני יודעת מה קשה מצב החניה בעיר... פשוט לנסוע באוטובוס עבורי זה שני אוטובוסים ומינימום שעה+. ברכב זה רבע שעה על איילון... לגבי תו חניה אני מניחה שזה רק תו חניה שתקף לאיזור... אז זה לא עוזר. טוב נו, נבוא באוטובוס

amnonab

New member
לא מדוייק

אני לא רוצה להטעות, אז אני מציע שתבדקי את זה... אבל להבנתי (וכך גם נהגתי בשנה וחצי בהן גרתי בת"א, עד לפני חודש בערך) *כל* תו חניה של עריית תל-אביב מספק לחניה בכחול לבן (ללא שלט של תושבים בלבד) לכל שעות היום. להלן ציטוט מאתר עריית תל-אביב: "אבן השפה, המסומנת כחול לבן, הינה תמרור, שמשמעו חובת תשלום אגרת חניה. לפיכך, יש להצמיד כרטיס חניה/"איזי פארק" לפרק זמן חנייתך במקום. יחד עם זאת , יש לקרוא את הוראות התמרור בתחילת הרחוב. במידה ואין תמרור, חלה החובה להצמיד כרטיס חניה בימי חול, החל מהשעה 09:00 ועד השעה 19:00, וביום ו' וערבי חג החל מהשעה 09:00 ועד השעה 13:00. ברצוננו להדגיש שאם מוצב תמרור בתחילת הרחוב יש לקרוא את תוכנו ולפעול על פי ההנחיות בתמרור גם אם הן שונות מהזמנים המצוינים לעיל." כמו שאת רואה, גם זה לא בדיוק חד משמעי בנושא הזה... אולי שווה לך להתקשר למוקד או לאגף הפיקוח על החנייה ולשאול? כמו שאמרתי, אל תסמכי על מה שאמרתי בלי לבדוק קודם!

kontsy

New member
הקטע של התו זה די בטוח

על כל תו כתוב איזה איזור זה (וגם צבעים שונים) אתה לא יכול לחנות באיזור אחר.

amnonab

New member
להבנתי זה נכון רק בערב

בשעות שבהן החניה היא לדיירים בלבד. אבל שוב, זה רק להבנתי...

טוב אז אני אגיב....

תו החנייה מקנה חנייה חינם לפי אזור החנייה שעליו מספר התו מצביע... בדר"כ אזור חנייה הוא נרחב לפי מקום המגורים שלך... החנייה לאנשים בעלי תו חנייה היא חינם במשך כל שעות היום בסמוך למדרכה בצבע כחול לבן באזור ששייך לתו... בעקרון נראה שבשעות הקורס תיהיה חנייה פנויה בסמוך לאוניברסיטה מכיוון שהסטודנטים ברובם יהיו בחופשת הקיץ שלהם.... ניתן לקבל חנייה חינם בתוך תחומי האוניברסיטה במקרה שעושים מנוי לקאנטרי של האוניברסיטה - שווה בדיקה! חוץ מזה אני בטוח שיהיה הסדר כלשהו עם המזכירות האחראית על הקורס... שיהיה לכולכם בהצלחה...

אני מאוד בספק שיהיה אפשר לסדר

חניה בתוך האוניברסיטה. יש עובדים של האוניברסיטה שלא מקבלים אישור כניסה עם רכב לאוניברסיטה, ולרוב המוחץ של הסטודנטים גם אין אישור כזה.

נכון אבל..

יכול להיות שכן יהיה הסדר כלשהו מכיוון שמרבית אנשי הפקולטה והסטודנטים בחופשה....וכמו שאמרתי ניתן לקבל חנייה חינם עם רכישת מנוי לקאנטרי ואם התקבלתם לאוניברסיטה זה שווה בדיקה..

mitzipitzi1

New member
אוקי, אז זה ממש לא נכון

מנוי לקאנטרי לא מעניק, לא חניה בגבולות האוני' וגם לא חניה חינם בכלל. יש לרכוש תווי חניה במתחם שקרוב לקאנטרי. ובשום מקרה, פרט למקרים שאושרו (תלמיד נכה/פרוטקציוניסט במיוחד) לא תתאפשר חניה בגבולות האוני', אלא אם כן יש לך מבחן באנטומיה למחרת בבוקר ואתה רוצה לשהות כל הלילה בחדר דיסקציות.(וגם אז יש לך חניה רק בשעות הלילה...)

תשמע אני אומר את זה כי

אח שלי לומד בת"א והוא עשה מנוי לקאנטרי ויש לו חניה ...

למעלה