קלפי אושו-זן

גריני

New member
../images/Emo41.gifקלפי אושו-זן../images/Emo41.gif

קלפי אושו ערוכים בדומה לקלפי טארות רגילים, אולם תוכנם משמש ככלי למודעות עצמית. אני מציעה כאן לימוד משותף של קלפים אלו, שתמונותיהם מרהיבות עין. מידי שבוע אציג כאן קלף אחד מתוך החפיסה ואתם מוזמנים להתבונן בו ולכתוב כל אסוציאציה שעולה בראשכם. בעלי כשרון הכתיבה שביננו יכולים גם לכתוב מעין סיפור קצר עפ"י התמונה. בסוף השבוע אתן את הפרשנות "הרשמית" של הקלף. אני מקווה ללימוד מהנה לכולנו. שבוע טוב ומבורך

הפרשנות שלי....../images/Emo151.gif

הדמות הזאת מזכירה לי את השוטה בקלפי הטארוט...לדעתי הוא אסטרונאוט.. לא רואה שהוא עומד ליפול לתהום, הראש שלו בעננים , מרחף, אבל מאושר. אבל הקלף מאד צבעוני, צבעים עליזים, כוכבים וירח, אולי הוא לא עומד ליפול, אולי הוא סתם מאושר

orensany

New member
אושר

"דבר אינו מרתיע ,אני הולך בין עננים" התבוננתי באהובתי וליבי נסק שחקים כמו הולך בטל מרגיש אני אין דבר אשר יכול כנגדי מלח ואש לטיפה של רוח על הכל כבר גברתי בעזרתה של האהבה עינייה חיזקו את יכולתי לנשום הבאתי לאפי אוויר פסגות דרך מבט של אישה דרך כוח בלתי נדלה של אהבה דרך אלוהים יצא לי קקי אבל ניסיתי

רויהלה

New member
קלף אופטימי מאוד

למרות שהוא עומד ליפול הוא עדיין מנסה לגעת בכוכבים וירח להגיע לגבוה.. ולא לראות את הנפילה.... גריני תודה על הפינה הזו

ש ר ו ן ס

New member
ג ר י נ י ../images/Emo24.gif

יא, מתחילים ללמוד כאן על אושו? איזה כיף... אמנם יש לי אותם בבית, אבל הם נמצאים אצלי בנרתיק ואני לא נוגעת בהם. אשמח ללמוד ממך. איזה כיף!!

ש ר ו ן ס

New member
מה שאני רואה בקלף...

אני לא רוצה כ"כ להקביל אותו לטארוט המסורתיים ולכן אביט עליו מזווית קצת אחרת. ובכן-נראה בחור צעיר המחזיק פרח בידו. הוא נמצא על צוק ההר, מעל ומעבר לעננים, בגובה רב. מתחתיו משתרך לו נהר בצבע כתום, מה שאולי מרמז לדעתי על רגע של שקיעה דווקא, כי אז השמיים הופכים לכתומים והם משתקפים במים. הצעיר לובש בגדים צבעוניים, המראה על עליזות. אבל - הוא אינו שם לב שהנה, עוד רדע אחד קטן, והוא יצמא את עצמו שם למטה. הוא כולו נתון לפרח שבידו, ליופי, לעצמה ולא מביט קדימה לראות לאן מועדות פניו. הציור מראה על אופטימיות גבוהה מאוד ללא חשש ללכת בדרך.

גריני

New member
אני שמחה שאתם אוהבים את הפינה

ממתינה להמשך שרשורים, ומבטיחה להמשיך

דנהה1

New member
גם לי יש אותם...

אני אישית אוהבת את שני אלו: גם מבחינת תוכן וגם עיצוב. ואם כבר מדברים על אושו, יש אולי ספר או אתר באינטרנט שיש יותר הסברים על כל קלף וקלף אבל מבחינת משמעות לגביי או לגביי מי שפותחים לו, מאשר בספר שקיבלתי איתו? ומה לגבי פריסותץ? הפריסות של כלפי הטארוט הן אותן פריסות? אני יכולה להשתמש שהדרכה לגבי כלפי טארוט לאושו גם?

גריני

New member
פריסות בקלפי אושו

אפשר לעשות כמו בטארות הרגילות. אני נוהגת להחליט מראש על הפריסה, כאילו "אומרת לקלפים" איך אני מתכוונת לפרוס וזהו. כל פריסה שהיא מתאימה. לא ידוע לי על אתר שנותן יותר הסברים ממה שכתוב בספר.

גריני

New member
סיכום קלף 1

הקלף נקרא השוטה שוטה הוא אחד שממשיך לתת אמון. שוטה הוא אחד שנותן אמון שוב למרות כל הניסיון שלו. אתה מרמה אותו והוא נותן בך אמון, אתה מרמה אותו שוב, והוא נותן בך אמון. אז תאמר שהוא שוטה, הוא אינו לומד. האמון שלו עצום - האמון שלו טהור כל-כך, עד שאיש אינו יכול להשחית אותו... מרגע לרגע ובכל צעד השוטה עוזב את העבר מאחור. הוא אינו נושא דבר מלבד את הטוהר שלו, את תמימותו ואת האמון שלו, המסומלים ע"י הוורד הלבן שבידו. הדוגמא המקושטת על המקטורן שלו מכילה את הצבעים של כל יסודות הטארוט ומצביעה על כך שהוא נמצא בהרמוניה עם כל הסובב אותו. האינטואיציה שלו נמצאת בשיאה. ברגע זה לשוטה יש את תמיכת היקום לעשות את הקפיצה הזאת לתוך הלא נודע. הרפתקאות מחכות לו בנהר החיים. הקלף מציין שאם תיתן אמון באינטואיציה שלך ברגע זה, בתחושה שלך של "צדק" הדברים, אינך יכול לטעות. ייתכן שפעולותיך ייראו "מטופשות" לאחרים ואפילו לעצמך, אם תנסה לנתח אותן בשכל ההגיוני. אך מקום "האפס" שתופס השוטה הוא המספר חסר המספר, ובו האמון והתמימות הם המנחים, לא סקפטיות וניסיון העבר.

גריני אני חושבת ש....

שוטה הוא טיפש...אבל שוטה הוא גם תמים, האם זה שאנחנו נותנים שוב ושוב אמון באחרים זה רע ? נכון צריך ללמוד, אבל שוב אנחנו עושים אותם טעויות אז אנחנו תמימים, חבל שעידן התמימות מת! ומה על הילדים שהם תמימים ? האם נקרא להם שוטים? יש קסם בתמימות...

גריני

New member
קלף שני בפינה לשיפוטכם

שרשרו תגובותיכם לקלף זה, מה אתם רואים בו, אילו "תובנות" הוא משדר לכם... ספרו סיפור קצר (אם בא לכם). בואו ונלמד ביחד בכיף, את קלפי אושו. (הערה ליודעי הטארות: במכוון אני לא מעלה את הקלפים עפ"י החלוקה המוכרת: ארקנה גדולה/קטנה/מספרים וכו').

למעלה