איןציקלופדיה משעשעת מאד
אבל זה עניין אחר לגמרי, וחיבה לאתר אחד לא חייבת לבוא על חשבון חיבה לאתר השני. ויקיפדיה היא פרוייקט נהדר. כמובן שיש לפעמים טעויות, אבל היקף וכמות החומר הם ללא תחרות. אנציקלופדיות רבות עולות כסף ומכילות מספר ערכים קטן הרבה יותר מזה שבוויקיפדיה, ואולי תאריך לידתו של ליאונרדו דה-וינצ'י או משהו כזה מדויק, אבל זה לא באמת מידע שמעניין מישהו. אנציקלופדיות שעולות כסף הן - פשוט מאד - לא פייריות. ידע לא צריך להיות משהו ששמור לבעלי ממון. בוויקיפדיה אתה יכול למצוא מידע על כל נושא שבעולם, בחינם, ולעיתים בצורה מעניינת הרבה יותר מזו שבאנציקלופדיה של ynet ודומיה, כיוון שהערך נכתב על ידי אנשים שמתעניינים בנושא ובחרו לכתוב אותו. אתן לך דוגמה: פתחתי את הבריטניה בערך אנרכיזם. מצאתי חמש פסקאות תמציתיות המתארות את האידיאולוגיה וזרמים שונים בה. הערך כל כך תמציתי שלולא ידעתי את פירוש המילה, לא הייתי מבינה אותה לגמרי. "בין האנרכיזם לקומוניזם (ראו ערך) נוצר קשר פוליטי, אידיאולוגי ואינטלקטואלי, בעיקר בגלל ההשקפה המשותפת על גוויעתה ההכרחית של המדינה הבורגנית". אין מה לומר, מרתק פשוט. עכשיו פתח את הויקיפדיה בערך אנרכיזם. זה ערך מעניין, מפורט, שמעביר את האידיאולוגיה בצורה ברורה הרבה יותר. שלא לדבר על כך שבוויקיפדיה יש ערכים מרתקים שאין סיכוי למצוא באינציקלופדיות אחרות, כשהאהובים עליי מביניהם הם הערכים על נושאים הקשורים בפגאניזם, מוות ומקאברה. אתה יכול למצוא המון מידע על תנועות חברתיות, מפלגות, אקטואליה, סרטים, שחקנים, ספרים - אני משתמשת בוויקיפדיה גם כמכשיר להמלצות ספרים וסרטים. ויקיפדיה הוא כלי נהדר כדי לגלות דברים. אני לא משתמשת בו הרבה בשבילי שיעורי הבית - הוא הרבה יותר טוב בשביל להעשיר את הידע סתם ככה. אני משתמשת בו כדי לברר מושג שלא הכרתי, לגלות איך נקרא משהו באנגלית ולהיפך (זה טוב לתרגום) - ופשוט לכל דבר. זה כלי נפלא. הזלזול שלך באנשים שכתבו בו מעציב מאד. ...שלא לדבר על כך שדיברת בצורה מאד מעליבה כלפי חנונים, כאשר רבים מחברי הפורום הזה מכנים עצמם חנונים בגאווה.