רחמים וחמלה
בא לכם דיון

bflygirl

New member
לדעתי האישית

אני לא דנה בין רחמים וחמלה אני סולחת לומדת לסלוח ומלמדת לסלוח ובקשר לחמלה את ההחלטה הזו אני משאירה לאבינו שבשמיים או לשופטי מדינת ישראל שאיני נמנית בינהם לגבי התחושות- זה תלוי לדעתי במצפון של כל אחד מקומו של השיפוט---- כבר אמרתי איפה

רחמים זה לא התנשאות../images/Emo42.gif

אם לא היו רחמים בעולם לא היו עוזרים איש לרעהו, לכן רחמים הם לא התנשאות בשום אופן, הם הזדהות אולי ובכלל רחמים וחמלה לדעתי אותה מילה בהבדל דק, אבל לא התנשאות!

תודה רבה גריני...יש לי שאלה..../images/Emo13.gif

אם מה שצריך לקרות במילא יקרה... למה להתאמץ ???? אם הכל כתוב מראש, אז נשב ונחכה שהכל יגיע אלינו .????? אשמח לקבל תשובה.

גריני

New member
"הכל צפוי והרשות נתונה"

wow איזו שאלה ע-נ-ק-י-ת!!! אני צריכה לצאת כרגע ועל כן לא פנויה לענות באריכות (כפי שראוי - בשאלה זו). אני מציעה שתפתחי שרשור חדש בנושא מרתק זה. אחזור אליו, כמובן, מאוחר יותר. יום נפלא!

אחכה בסבלנות...../images/Emo13.gif../images/Emo141.gif

אנחנו לא אמורים להתאמץ לא כך ? הכל יגיע אלינו כי הכל כתוב... עבודה, אהבה, בקיצור אשרי יושבי ביתך????

סיבה מאד פשוטה

נאמר שיש למעלה אצל ריבונו של עולם בריכה ענקית של שפע. ועכשיו נאמר שנקבע בראש השנה שפעמונית הגשם תקבל XXX שפע. כדי שפעמונית תקבל את מה שנקבע לה היא צריכה לפתוח את הברז בבריכת השפע, שכתוב עליו "הברז של פעמונית". אם היא לא תפתח את השפע, אולי היא תקבל קצת ממה שישפך אליה מברזים אחרים אבל את העיקר היא לא תקבל. לכן היא צריכה לעשות השתדלות. השתדלות זה מה שאת מכנה מאמץ. חוץ מזה, מי רוצה לקבל שפע בלי להתאמץ קצת?

../images/Emo35.gifלמה הכוונה השתדלות ומאמץ?

הרי אם כל מה שצריך להיות יהיה בכל מקרה, בין אם נשתדל או לא, השאלה באמת למה להתאמץ? נכון שאף אחד לא רוצה =-לחם בזיון= כמו שכתוב בקבלה כלומר לקבל בלי להתאמץ אבל בכל זאת למה להשתדל ולהתאמץ?

ד א ר מ ה

New member
המחשבה שלי בנושא הזה...

אם אני אתייחס למטאפורת אגם השפע והברז, על מנת שאדם יוכל להבין ולהעריך את השפע, ולהשתמש בו לטוב, חשוב שהאדם יתאמץ להשיגו, אם אדם תמיד יחיה מה"טיפות" שנופלות עליו מברזים של אחרים, הוא לעולם לא יגשים את יעודו במלואו, אם מישהו אחר יפתח את הברז עבורו, הוא לעולם לא יוכל להפנים ולממש את יעודו באופן הטוב ביותר, אבל אם אדם יפתח עבור עצמו את הברז, כך הוא ילמד את הדרך ויגיע אל המטרה, יתכן שבשלושת המיקרים ה"בריכה" תתמלא, אבל המשמעות של הדרך היא שתקבע. אם מישהו ראה את הסרט "דלתות מסתובבות" זה היה הרעיון העיקרי, המטרה היתה אותה מטרה, שתי ההתפצלויות הגיעו לאותה נקודה, אבל הדרך היא שקבעה את ההתייחסות והמשמעות של המטרה הסופית. ערב נעים ומחייך דארמה

מפני ש...

אים אדם מרגיש שכל מה שיש לו בא ממנו ולא מהבורא, ושאינו צריך להשתדל כלל, מה שנגזר שמגיע לו לא בהכרח יינתן לו. חלק יימנע ממנו ייגרע. לכן הצורך בתפילה הוא כה חיוני עד שהמצוקה שאדם מרגיש לפעמים אינה אלא אמצעי לאלץ את האדם להפנות את מבטו לשמים. הצרה מזכירה לאדם שהוא מונהג על ידי ההשגחה העליונה, ואם ברצונו להיטיב את מצבו, עליו לפנות מעומק לבו למי שהיכולת בידו לעשות כן. עפ"י היהדות הצרה אינה מטרה בפני עצמה, היא מכשיר שנועד לכוון את לב האדם כלפי אבינו שבשמים. בהעדר תפילה למרום (השתדלות), אין כמעט כל אפשרות שהישועה תופיע. אם האדם יסבור שבכוחו להושיע את עצמו או אם הוא יבטח בגורמים חומריים למיניהם, גם אם הוא זכאי לסיוע ממרום, עזר זה עלול שלא לבוא, מכיוון שהוא לא פנה לכתובת הנכונה. גם אים מתוך צרה האדם ישקע בתהומות היאוש, ישועתו מתרחקת ממנו. רק כאשר הוא זועק ופונה בתחינה לקב"ה, הוא נושע ממצוקתו. טובה וברכה אינן חסרות באוצרו של המלך. האדם נדרש רק לבקש אותן בכל לבו, ואז יפתחו עבורו שערי שמים ואוצרות אין קץ יהיו מנת חלקו. לכן חשוב מאד להשתדל.

Tal_Ya_Tal

New member
'קארמה' או 'גורל'../images/Emo35.gif../images/Emo103.gif

אנשים רבים מבלבלים בין המושג קארמה לגורל. האמונה בגורל היא האמונה, שבעצם, אין לנו שום שליטה על חיינו. כי מה שלא נעשה, ישנו 'גורל' קבוע מראש והוא 'מוכתב מלמעלה'. תפישה כזאת, הופכת את האדם לפאטליסט. כי באמת אין שום אפשרות לשנות את הנתיב. ישנה המתנה, ש'דברים' יקרו. ועל כן ישנן גם פניות למגידי עתידות למיניהם, שיכינו את האדם מראש, לקראת 'גורלו' (מה שהופך לעתים קרובות לנבואה שמגשימה את עצמה) כאסטרולוגית הוליסטית, אני רוצה להדגיש, שהמושג 'קארמה' שונה במשמעותו. קארמה איננה גורל. קארמה היא נתיב הבחירה של הנשמה, על מנת להתפתח. אפשר לכנות זאת 'מסלול הלימודים שהנשמה בחרה בחיים הללו'. כאשר בעצם, 'הכל צפוי והרשות נתונה'. כלומר, ישנו נתיב מרכזי. אך יש לנו תמיד את הבחירה, איך לעבור את הנתיב, אם לקצר או להאריך את הדרך והיכן להתעכב... הגדיל לעשות הקורס בנסים, שאומר: "זהו ´קורס בנסים´ זהו קורס נדרש. רק המועד שבו תלמד אותו תלוי ברצונך.רצון חפשי, אין פירושו שאתה יכול לקבוע את תוכנית-הלימודים. פירושו הוא רק, שבידך לבחור מה אתה רוצה ללמוד בזמן נתון...." הקארמה היא בהווה. היא ב"כאן ועכשיו". לכן היא גם נוצרת ונפתרת ב"כאן ועכשיו". זה קורה עשרות פעמים ביום כאשר יש לאדם מחשבה והוא עונה עליה במחשבתו. ו'רואה תוצאה'. "הנך מה שאתה חושב והופך להיות מה שחשבת" אמר גוטאמה בודהה ("הנאור") כלומר, המחשבה יוצרת את 'עתידנו' ומי שמאמין בגורל, חייו יהיו נשלטים בידי 'גורמים חיצוניים'. "חיי אדם עומדים או נופלים על תפישתו ושימושו ב'כאן ועכשיו' שלו". אמר מרטין שולמן, אסטרולוג קארמתי. ההווה, הוא כל אשר ישנו. אם אין ביכולתו של אדם להשתמש ב"כאן ועכשיו" שלו, הוא ינסה להשתמש ב"כאן ועכשיו" של זולתו. כך הוא חי למעשה, מחוץ לעצמו ומביא אושר לאחרים, אך לעולם אינו מדגים אושר מוחלט בתוך עצמו. בהשפעה, הוא הופך בעצמו לחוק הסיבה והתוצאה . הוא השחקן והקהל. הבורא והצופה על האורות, הצבעים והסידור. הוא, הוא למעשה ה"כאן ועכשיו". מפני שב"מציאות" הוא זה כל מה שמתרחש. על מנת להבין זאת, עליו לדעת חוק אוניברסלי בסיסי אחד. או שהוא לומד את הטבע של האנרגיות הפלנטריות ופועל באמצעותם. על פי ה"כאן ועכשיו", או שהוא מופעל על ידן והופך להיות כל דבר מלבד "השחקן המרכזי בחייו". קיימות רק שתי שיטות חשיבה וכל הזמן אנו מדגימים את אמונתנו ששיטה אחת או אחרת היא הנכונה. מן ההדגמה שלנו, לומדים האחרים וגם אנו. השאלה איננה אם נלמד, שהרי בעניין הזה אין ברירה.
סדנת עבודה עם ה'קורס בניסים'

bflygirl

New member
לא דיברתי על התנשאות כלל

לא הבנת אותי בכלל אני מדברת לא אמרתי לרגע שרחמים הם התנשאות אבל מה שכן אמרתי שמה שצריך לקרות יקרה במילא ואם הבן יצטרך או יזדקק לעזרה הוןא בין כה וכה יקבל אבל לא צריך גם לגעתי לרחם על כל פיפס קטן צריך גם ללמוד להתמודד חיבוקים....... חמלה זו תחושה של אהבה ורצון לעזור ורחמים זה אותו דבר אבל בא מתוך תחושה אחרת יש הבדל בין להגיד הלוואי ולקבצן הזה יצא טוב והוא יצא ממעגל העוני - חמלה לבין לחוש רחמים על הקבצן ולתת לו כמה שקלים- רחמים בכל אופן מה שצריך לקרות יקרה

rama69

New member
כאשר יש בנו רחמים

על אדם זה לא תמיד תורם לו, בכך אנו לא עוזרים לו להתפתח, בחמלה יש המון עזרה, אמפתיה והזדהות, ברחמים יש ליעיתם משהו שלילי, בחמלה יש חיובי, בברכת אור המודעות אתי

אני...

אני מרחם רק על מי שמרחם על עצמו. וגם לא מעלה את המלה מסכן על בדל שפתי... כי אין כזה דבר מישהו מסכן...(או מישהי..)

למעלה