שאלה חדשה

../images/Emo41.gifשאלה חדשה../images/Emo41.gif../images/Emo80.gif

איך התחלתם להתעניין בביולוגיה? מה גרם לכם לרצות לדעת עוד...? אני, כשהמורה שלי לביולוגיה נכנסה בפעם הראשונה לכיתה שלי, בכיתה ט' והסבירה לנו על הגנים והאללים זה שיעמם אותי, רק כשהתחלתי לראות משפחות שלמות, עם צבעי עיינים שונים וממש התחלתי לפענח את הגנוטיפים שלהם- הבנתי שביולוגיה זה פשוט התחום שלי

SHARON 103

New member
אני אף פעם לא שנאתי ביולוגיה...

בפעם הראשונה שלי בכיתה ט' לא הבנתי כמעט כלום כי היה לי מורה רוסי שהתרגז כל שנייה אבל שנה שעברה (כיתה י') המורה שלי החדשה לביולוגיה פשוט גרמה לי להעניין בזה מאוד ...... למדנו על גוף האדם ועל תופעות מרכזות בביולוגיה , אהבתי מאוד לעשות את הניסויים במעבדה וזה היה כיף.. קיצור שווה

בערך מגיל חמש

אני ילד שאוהב לשאול שאלות. מאז ומתמיד בכל נסיעה ארוכה הצקתי להורים שלי ותהיתי על נבכי העולם. סבתא שלי רופאת שיניים, ומגיל חמש אני אצלה במרפאה. התחלתי להתעניין בערך בגיל 10 בחיידקים, ומאז אני קורא וקורא וקורא. חח זהו

וִיקוּש

New member
מאז ומעולם בערך....

כשהייתי קטנה היה לי ספר על איך פועל גוף האדם, מן "ביולוגיה לילדים" ואני הייתי חולה על הספר הזה! אחרי זה בחטיבה תמיד אהבתי "מדעים" וביולוגיה ורק חבל שהיו לי חרא של מורים... ככה גם בהגברה שלי, זה פשוט הולך לי בקלות...

תמיד!

הייתי צופה אדוקה שלי "החיים" (ועכשיו היא חוזרת, איזה יופי!) ובתור ילדה צפיתי שעות בטלויזיה. אפילו במשדרי ההכנה לבגרות. כנראה כל הסלילים המסתובבים בהדמיות היפנטו אותי :). זכור לי רגע בתור ילדה בתחילת היסודי, כשהבנתי שיש ילדים בגילי שלא יודעים מה זה DNA... ההלם.
לבגרות בביולוגיה למדתי עם שתי החברות הטובות ביותר שלי, ועכשיו אני שוקדת על התואר - ועדיין נהנית מהתחום (חוץ מהכימיה).

חחח מוכרת לי הסיטואציה

שרק אני יודע מה זה תא, גרעין וDNA וגם שפוטוסינטזה זה סינית ושאני סתם חנאג'ה חחחח אבל הכל השתנה.... היום הנוער מקנא באלו שיודעים. שאלה שיש להם על מה לדבר

shyoni55

New member
המצב שלך עוד טוב...

האנשים בכיתה שלי פשוט קורעים אותי... (ואם מישהו מהם קורא בפורום הזה אז חבל...) הידע שלי בביולוגיה הוא מאוד מצומצם באופן יחסי אבל 95 אחוז מהאנשים בכיתה הביוטכנולוגית שלי יודעים עוד פחות ממני.... דברים בסיסיים ומובנים מאליהם קשה לאנשים לקלוט ולזכור חודש אחרי זה... רק בשנה שעברה למדנו את מבנה התא ואני בטוח שיש אולי 2 אנשים בכיתה שלי שיכולים להגיד לי ממה בנויה הממברנה.... עוד בעיה ששמתי לב אליה רק השנה זה העובדה שלאנשים קשה מאוד להפנים מילים לועזיות.... איפה שאפשר אנשים יעדיפו להכניס מילה בעברית במקום המילה הלועזית המקורית.. אצלי זה בדיוק הפוך... ואז כשבמקום להגיד - "שלב הגידול המעריכי" אני אומר "לוג" אנשים מתעצבנים.. כשבמקום קרום אני אומר ממברנה כל הכיתה שלי קופצת בבת אחת ומתלוננת שאני עושה מעצמי גאון.. זה מעצבן

המצב שלך יותר טוב משאתה חושב

אתה כנראה כבר מוכן להיות מיד מרצה... חלולית וקרום - תזכיר לי מה זה? אף אחד באוניברסיטה לא ישתמש במילה העיברית - לא משנה כמה נוחה, הגיונית, פשוטה ושימושית היא תהיה אם אפשר לדחוף במקומה מילה לועזית מנופחת ופומפוזיונית (כן, כן, מילה לועזית, נו...) שתגרום לדובר להרגיש כאילו הרגע נחת אלינו מMIT או אוקספורד, כשלמעשה הוא נשמע לרוב כמי שאינו שולט די צרכו באף אחת משתי השפות שהוא מתיימר לדבר :\. אני, כמו שכבר הבנת בוודאי, מתנגדת לקבוצה "שלך" בדוברים. אני מבינה את השימוש בלועזית במונחים "מיקצועיים" - אז נוצרת שפה משותפת עם הקהילה הבינלאומית ובלאו הכי אף אחד לא מתרגם את המאמרים והחומר בתחום, כך שמתרגלים למונחים הלועזיים - אבל, בחיי! יש לנו שפה יפה, עשירה ומלאת ביטויים משלה (ומכל שפה שנקרתה בדרכה, כמובן) - למה להצר את עולמך הלשוני? אם אתה משתמש רק בביטויים המקצועיים בלועזית (שזה, אכן, פשוט נוח) - אנא, סלח לי. הזילות של השפה העברית בידי כמה ילדים, ומבוגרים, שמשום-מה מאמינים שהם נשמעים "בינלאומיים" או "מתוחכמים" בבליל העילג של עברית ואנגלית-ישראלית פשוט מרגיזה אותי. וממילא אני סוטה מהנושא...

shyoni55

New member
זה לא עניין של תחכום.....

את החלק הראשון של ההודעה שלך אני אקח כמחמאה
אבל החלק השני עניין אותי... זה ממש לא עניין של תחכום.. זה עניין של נוחות ושל הרגל... כשאני יושב וקורא מאמר באנגלית נוח לי לקרוא שם מילים שאני רגיל אליהן ולחזור עליהן יום אחר כך ולא להתחיל לתרגם את זה לעברית ולהפך... יש לי חברים שאולי יודעים ביולוגיה יותר טוב ממני אבל לא מסוגלים לקרוא מאמר כי אם הם יקראו שם "וקואולה" יהיה להם מאוד קשה לקשר את זה לחלולית שהם מכירים... וכשיש כבר מילה שאין להם ברירה אלא לבטא אותה בלעז כמו גלוקופרוטאינים למשל אני מבין מיד על מה מדובר מהסיבה הפשוטה שאני מכיר מילה "מסובכת" כל כך כמו פרוטאין! להם ייקח יומיים לזכור "בעל-פה" מילה "מורכבת" כל כך כאילו שמדובר בשפה של איזה שבט אפריקאי נידח... עברית היא לא שפת המדע... היא שפה לא נוחה כשזה נוגע במונחים מדעיים או בכל הקשור בהם.. אל תסיק מהדברים שלי שאני מזלזל בשפה.. להפך - אני מאוד אוהב את השפה ומאוד מתעניין בה ובמרכיבים שלה אבל זה פשוט לא זה..

הוקפץ../images/Emo9.gif../images/Emo80.gif

או במשפט של המורות הנאחסיות: "רוצה לעמוד מול הכיתה במקומי???" חיחיחיחי

amitp

New member
תתפלאו

למרות שאני עוד זוכר, באחד הימים בשנה א', באיזושהי שיחת פתיחה, את סגן הדיקן שלנו זורק כמה שמות של מחלות בלועזית ואת אחד החבר'ה אצלנו ששאל אם "אפשר בעברית בבקשה?" - אני זוכר אותו מחייך, ומספר לנו שהוא כבר רואה את אותה שיחה בשנה שישית, כשמישהו ינסה להכניס שם כלשהו בעברית ואז השאלה תהיה אם אפשר באנגלית בבקשה..
יש דווקא את המרצים שמתעקשים ללמד בעברית ולנו לא נותר אלא להגיע עם המילון השלם למונחים שכוחי אל בעברית (פרס מובטח לכל מי שיצליח לתרגם את דמומת, מרירה, חלולית וחבריהם..), ויש את אלה שמלמדים באנגלית כשצריך דווקא בעברית (מנחשים מהי כתובת תאתו'? השגיאות במקור). בכל מקרה, את הליזוזומה (במבטא ארגנטינאי חזק) עד היום אף אחד עוד לא הצליח לנצח....

shyoni55

New member
לא התכוונתי

חלילה לזלזל במעמדך... פשוט...פשוט...פשוט....

ועכשיו נראה סרט קצרה

(הבנתי שיש כאן כמה נפגעי ת"א...
) אל תדאג, אני לא חושבת שאתה מתנשא - וכן התכוונתי לחלק הראשון כמחמאה, בערך. אני אפילו חושבת שאתה צודק - אם תשים לב הפרדתי בין שימוש במונחים לועזיים "במקום" - בשמות של מחלות, אברונים וכד' לבין שימוש במונח לועזי בכל מקום שרק אפשר, ובכמה שאי אפשר. גם אני לא אומרת אף פעם חלולית, באמת... אלו רק מעוותי השפה שמרגיזים אותי. ___ הערת אגב - מישהו כבר סיפר לו שסרט זה קצר
משביתי שמחות!

יו עכשיו נזכרתי../images/Emo80.gif

שגם לי היה מין ספר כזה על חתכים באצבעות ומה עושים איתם, וכל פעם התלהבתי כשקראתי על הכדורים הלבנים שבאים להרוג את הכדורים הרעים, ואז הם נלחמים... יו הייתי עושה מזה סרט שלם

ונזכרתי בעוד דבר...../images/Emo80.gif

כשהייתי קטנה הייתי בחוג זאולוגיה
נה, אני מתערבת שאני היחידה בפורום הזה שהיתה בחוג כזה...

Ronron21

New member
גם אצלי זה היה כך....

מאז ומתמיד אהבתי ביולוגיה, וגם אני הייתי צופה אדוקה של "החיים" (אפילו קניתי בזמנו את החוברות.....
) ועד היום אני אוהבת את המקצוע, שאותו אני לומדת באוניברסיטה - ביולוגיה כימיה :) שאלה ל-התפוז של ולנסיה- איפה את לומדת?

למעלה