לי דווקא הייתה מורה פיכס
(בתור מורה). אלו האנציקלופדיות והמשדרים של החינוכית (נו, לא היה לי אז ערוץ 8) שגרמו לי לאהוב את התחום. או בעצם הסקרנות שלי שדחפה אותי אליהם. דרך אגב, באותו עניין - אתם חושבים שערוץ הילדים החדש "לוגי" באמת יוכל לשנות משהו? האם ילד שהיה בוהה בתוכניות משתקות המוח של ערוץ ילדים צווחני ומקושקש, מונחה דוגמניות כזה או אחר, או בערוץ 2 (שהוא אותו הדבר
) - ישב היום ויראה "החיים", "עולמו של ביקמן" ותוכניות טבע לילדים? או שאולי ישבו מול הערוץ דווקא ילדים שמכל מקרה היו מחפשים את הידע? היום לא חסרים מקורות מידע - כל ילד בן שלוש כבר שולט בגלישה בסיסית, יש בחבילה הבסיסית בלבד של הכבלים (וכאן מדובר על ערוץ בתשלום נוסף, בדיגיטלי) לפחות 2 ערוצי מדע וטבע (8 ונשיונל ג'יאוגרפיק) שבהם לא מעט תוכניות ידידותיות וחלקן אף דובר עברית (כמו "חדשות המדע" המעולה, או "חלון ישראלי" שמעולם לא יצא לי לראות והמעברונים החמודים ומלאי האינפורמציה) וכמובן אותם ספרים שאני למדתי מהם עדיין כאן. טוב, חוץ מ"תרבות"... <ולנסיה מרגישה זקנה פתאום>. זה מזכיר לי תוכנית שיצא לי לראות ב"לוגי" וממש אהבתי - ילדים שולחים אליה שאלות (תוכנית מקור של הערוץ) והמנחים השונים מראים את תהליך חיפוש המידע ומסבירים עליו. הם משתדלים לגוון במקורות המידע (יש להם איש-אינטרנט, ספרים ואורחים מומחים בתחומים שונים, למשל) כדי להקנות לילדים את הכלים להתמודד עם השאלה הבאה שתצוץ להם ולא רק לספק תשובה מן המוכן. והכל באוירה מהנה וחביבה - אפילו אני נהנתי לגלות כמה תשובות שלא ידעתי. זה, בעיני, לימוד אמיתי.