שאלות בנושא תזונה

שאלה לתזונאית - מים מינרלים בטעמים

איתי, בן 9.5 חוד', מאוד לא אוהב לשתות מים. רוב הארוחות שלו מבוססות על מוצקים, והוא אוכל כ - 2 בקבוקי בסימילאק ביום. יש לו לפעמים עצירות, ונראה לי שזה בגלל שהוא לא אוהב לשתות. לאחרונה נתנו לו לשתות נביעות+ - מים מינרלים בטעמי תפוח ואפרסק, והוא ממש אהב! מותר לתת לו? מעתיקה את הרכיבים שרשומים על האריזה:
מים מינרלים טבעיים (95%), סוכר פירות, חומצת לימון, תמצית טעם תפוח/ אפרסק, ויטמינים מקבוצת B: ניאצין, חומצה פאנטותנית, ויטמין B6, חומצה פולית, ויטמין B12. תודה

Hadar 123

New member
אוכל ושתיה - ילדה בת שנה וחודש

שלום, ביתי בת שנה וחודש, באחוזון 45 במשקל, אחוזון 30 בגובה. מתפתחת נהדר מבחינה מוטורית ואף מבחינת דיבור (אומרת מס' מילים, מחקה קולות של חיות). בגיל 7 חודשים התחלנו עם מוצקים – אכלה מנת פירות ומנת ירקות עם עוף כל יום (בערך חודש וחצי). עם כניסתה לגן, חלתה המון (לא היו אפילו שלושה ימים רצופים שבהם היתה ללא חום, נמשך כחודשיים), והפסיקה לאכול מוצקים – אכלה אך ורק סימילאק. עדיין, תזונתה העיקרית היא חלב (כחמישה בקבוקים של 180CC ביום). בתקופה האחרונה, מסכימה לאכול מעט אוכל אצבעות (מסרבת לכל הטחונים למיניהם) ומעט גרבר פירות (לא מוכנה לאכול פירות טבעיים מרוסקים). בחודש האחרון היא שותה פחות חלב (לא מסיימת את החלב בבקבוק) –אני חושבת שהמוצקים מחליפים כבקבוק אחד ביום. היא לא אוהבת לשתות מים – שותה כ- 20CC לכל היותר. למרות שאני מציעה לה מים כל הזמן – היא מסרבת. הרגשתי היא שהיא שותה את החלב גם כשהיא צמאה, ולאו דווקא רעבה. לאחרונה ניסיתי לדלל לה בקבוק אחד של חלב (כפית אחת של סימילאק ל-150CC ) והיא שתתה ברצון. האם הדבר עלול לגרום לה איזשהוא נזק? האם עדיף לתת לה משקה אחר (תה צמחים ממותק??) או להמשיך ולהתעקש על המים? כמה נוזלים היא צריכה לשתות ביום? האם העובדה שתזונתה העיקרית היא חלב צריכה להדאיג אותנו? האם ניתן לתת לה סימילאק שלב 3 עם כזו כמות של חלב? (יש שמועות שלא רצוי בגלל עודף סידן... האם נכון?) תודה רבה, הדר

התחלת מוצקים

שלום, הבת שלי בת 6.5 חוד' , התחלנו מוצקים, לפי ההוראות של טיפת חלב, בכל צהרים מחית של ירק , למשך 3 ימים , עד 5 כפיות. בינתיים נתתי לה גזר ובטטות והולך מצויין היא מאוד נהנית ורוצה עוד, היא גם מאוד מתגרה שהיא רואה אותנו אוכלים. השאלות שלי הם: מתי אפשר לתת לה ממש מנת אוכל? ואיזה כמות נחשבת למנה? מתי אפשר להתחיל גם פירות, למשל בבוקר פרי ובצהרים ירק? מתי אפשר לערבב כמה ירקות? וכמה מים היא צריכה לשתות? מפני שעד עכשיו היא רק ינקה, עכשיו פעמיים ביום במקום הנקה היא מקבלת תחליף ועוד את הירק. ושאלה אחרונה , האם יש לך להמליץ לי על מקום בו אני יכולה ללמוד על הזנת התינוק לעומק תודה והמשך יום נעים, שני

הלינקה

New member
אוכל לתינוקת בת 6 חודשים ../images/Emo53.gif

תינוקת שלנו מתקרבת לגיל 6 חודשים (נכדה מחו"ל, תהיה אצלי כחודש) איך אני אתחיל לתת לה אוכל רגיל? במה מתחילים ואיך? אשמח לכל מידע, ולהפניה לקישור מתאים. תודה

מאמא לה

New member
מנצל"ש לתזונאית- תזונה משמינה

בתי בת 8 חודשים באחוזון התחתון במשקל. בחודש האחרון לאור מחלות שפעת ושלשולים היא בקושי עולי במשקל. היא אוכלת מוצקים כחודשיים וחצי. איזה מאכלים/ תוספות עתירי קלוריות ניתן לתת לה? היא אוכלת דייסות, והתחלתי השבוע לתת לה פתי בר.... חברות הציעו לי לתת לה חלבה עם הפרות. אודה לעצתך בנידון

שלום להלינקה

אם הבנתי נכון אז זו ממש חגיגה-הנכדה מגיעה אליך לחודש, וואו. האם היא מגיעה ללא הוריה? האם התחילה מוצקים? בארצות הברית לדוגמא מתחילים בגיל מוקדם יותר מהמלצות משרד הבריאות. בחודש הזה ניתן להתחיל לחשוף אותה בהדרגה לירקות ופירות. בתחילה כל ירק או פרי בנפרד ולאחר כ-3 ימים של אכילה של ירק או פרי ספציפי שלא יצרו אלרגיה, ניתן להוסיף ירק/פרי חדש. (לדוגמא אם התחלת בבננה והיה בסדר,אפשר להוסיף תפוח ואז אם לפתע יש תגובה אלרגית מבינים שזה התפוח..) לגבי מרק אותו דבר-אפשר להתחיל בגזר,קישוא,תפוח אדמה (פחממה אך מותר בגיל צעיר),דלעת,בטטה ועוד.. רצוי להתחיל בירקות כיוון שמתיקות הפירות מושכת אותם והם לעיתים מעדיפים פירות על ירקות. מבחינת בישול בהתחלה מספיק "לזרוק" רבע גזר לסיר קטן עם קצת מים ולבשל עד ריכוך ולמעוך. כאשר כבר הוספו מגוון ירקות אפשר להפוך את המרק לרגיל לשלכם רק לא עם תבלינים ,מלח ואבקות מרק. ניתן להוסיף פטרוזיליה,עגבניה ובצל למי המרק ולהוציאם לפני שטוחנים. בהמשך ניתן להוסיף כ-50ג' עוף או הודו למנה של הילדה (בתחילה סביר שתאכל כפית ורבע..) כעקרון נראה לי שבתקופת שהותה אצלך זה מכסה. בכל מקרה אני כאן ואהיה כאן לענות לך על כל שאלה שתתעורר. בתאבון

הלינקה

New member
הכן, ללא הוריה, החגיגה היא מלאה.

וגם האחריות גדולה. תודה על תשובתך, אני מבינה שבמקביל התינוקת תקבל גם בקבוק עם פורמולה, שהיא רגילה לה. וכשאמה תגמור את ההשתלמות, זה יהיה חלב אם. (כן, כן, כל התקופה הזו היא שואבת) מאחלת לך בריאות טובה.

שלום למאמא לה

יש להיזהר ממתן חלבה או טחינה לפני גיל שנה כיוון ששומשום נחשב כאלרגני במיוחד ומסוכן לפעוטות מתחת לגיל שנה. אכן שקדיה היא תוסף קלורי מצויין ובריא. (חבל רק שצריך לשדוד בנק בשבילו..). ניתן להוסיף דייסות דגנים ולהמתיקן במעט סילאן או לרסק פרי פנימה. (תמר לח מרוסק ,בננה,תפוח). ישנן תוספות קיצוניות יותר אך אינני סבורה שזה המקרה. האם תמיד היתה באחוזון תחתון? באם ישנה שבירה ש ל2 עקומות מטה יש להיוועץ באיש מקצוע. בהצלחה

הודעה בנוגע למענה על שאלות בתזונה

עקב שפעת קשה עם 40 חום,נבצר ממני לענות לכם. מבטיחה לחזור ולענות על כל השאלות בקרוב. להתראות

רפואה שלמה מיכלי

סוודיש ביטר ניסית? אצלינו עובד מצויין כשמרגישים שאו טו טו מתחיל

נגה אר

New member
החלמה מהירה ../images/Emo140.gif

הקטן שלי בן חצי שנה ושבועיים. כבר לפני כחודש וחצי התחלנו עם מוצקים, עקב דרישה שלו. מתלהב מאוד כשרואה אותנו אוכלים ורוצה גם, אבל מה, מוכן לאכול רק פירות. ברגע ששומע את המיקסר עובד, רץ למטבח, יודע שזה בשבילו, וצורח שרוצה לאכול, אם זה פירות, הוא שמח וטוב לב ואוכל כמה כפות נדיבות. אך אם זה מרק- עושה פרצוף, לא מוכן לשבת ועם שכנועים רבים מסכים לאכול אולי כפית. ניסיתי לטבול את האצבע שלי במרק ולתת לו, הסכים לכך בפעם הראשונה וסירב בפעם השניה (טוב, מי אוהב שדוחפים לו אצבעות לפה?!) איך לשכנע אותו שזה טעים? שכדאי לאכול? תודה

נגה אר

New member
../images/Emo66.gif עדכון קטן...

היום הפשוש הסכים לאכול מרק ואכל מאוד יפה אבל...
ישר "מהסיר" לא נתן לי להעביר אותו מהבלנדר לקערה, אלא עמדנו ליד הבלנדר, כאשר הוא על הידיים ומשם ישר לתוך הפה
אם התחיל לאבד עניין, התענגתי על המרק גם כן וזה דירבן אותו להמשיך

שלום לנגה אר

תני לזמן לעשות את שלו. זהו גיל כה רך מבחינת השינוי בתזונה והחשיפה לטעמים ומרקמים חדשים ולוקח לחלק מהפעוטות זמן הסתגלות. נהוג להציע ירקות לפני הפירות על מנת למנוע את מה שקורה אצלך..לא פראייר הילד..מעדיף את מתיקות הפירות על הירקות. חשוב להתמיד ולהציע ולהכין לאחר בדיקת אלרגיות כמה שיותר דומה למרק אמיתי. אפשר אולי לא לטחון בבלנדר אלא לתת בתחילה את מי המרק שמכילים את רוב הויטמינים ואחר כך לרסק גזר ולתת לן למצוץ ולהמשיך משם. בתאבון

נגה אר

New member
../images/Emo51.gif על התשובה ושאלה

את בדיקת האלרגיות הוא כבר עבר ולא התעוררו בעיות. התחלנו בירקות ואחר כך הוספתי פירות. ואין ספק שהוא לא פראייר!!!!!!!1
יש לו כבר 2 שיניים ודיי מפחיד אותי לתת לו דברים שהוא עלול לנגוס בהם, כמו מלפפון, גזר וכו'. למרות הבישול , הגזר מצריך לעיסה והוא לא "פראייר", ישר נוגס... מה לעשות? או שפשוט לשבת לידו, לתת לו לאכול ולדאוג? תודה לך, טלי

שוב שלום לנגה אור

משהו כזה... לשבל ליד, לפקח ולא רק לקוות לטוב אלא לדבר ולהגיד וללמד מגיל כזה. תלעס היטב (למרות שלא יודע ללעוס..), זו חתיכה גדולה.. ובעיקר להכין רך, מאודה ולתת להם עצמאות. (זה מאוד קל לכתוב את זה כאשת המקצוע ,אך כשישבתי ליד אריאל שלי הלב שלי נפל לתחתונים. אבל לא היתה לי ברירה..)

למעלה