שאלות בנושא תזונה

ממה מיה

New member
אקטימייל ?

האם אקטימל נחשב לחלב ניגר ?התאומים שלי בני 11 חודש טעמו והתלהבו, האם יש בעייה בלהציע להם את זה ?

שלום לממה מיה

אינני יודעת לענות לך ב100 אחוז לגבי דין חלב ניגר אך אני חושבת שלא מומלץ לפני גיל שנה כמו במקרה הריוויון. מלבד זאת ושלא יכעסו עלי היצרנים.. מומלץ לקנות אקטימל למי שטעים לו לשתות אך ההבטחות השיווקיות רחוקות מהמציאות.. בתאבון

מיכל שלום

בני בן שנתיים וחודשיים. אינו מוכן לאכול כלל ירקות ופירות טריים (למעט בננה ולעיתים אגס). בגן הוא אוכל היטב (לדברי המטפלות), גם ירקות מבושלים. הבעיה העיקרית מתעוררת בסוף השבוע ובחופשות- הוא פשוט מסרב לאכול!!! לא מוכן לגעת בבשר, עוף, קציצות על כל המשתמע מכך. מוכן לאכול רק מה שנראה כמו אורז- כלומר אורז, פתיתים, קוסקוס לבן.אוכל חביתה, או חלבון של ביצה קשה (יורק את החלמון). אני מאוד מתוסכלת. גם אם יושבים לידו ואוכלים, זה לא עוזר. בלית ברירה הוא מקבל תוספת ויטמינים. ארוחת הערב לא קלה יותר- הוא מכן לאכול אך ורק אחד מהשלושה הבאים- פיצה, פסטה עם גבינה או פיתה עם חומוס. אני כ"כ מיואשת ולא יודעת מה עוד לעשות. יש לציין שבמשקל ובגובה הוא באחוזון 25% בערך. רופאת המשפחה די אדישה ולא מודאגת. אני כן! גם אני וגם בעלי אנשים בעלי מימדים, כך שזה לא ממש בגנים שלנו חוסר התיאבון. הצילו... דורית

שלום לעייפה ומאושרת

כבר כתבתי בעבר ארוכות בנושא זה . (נסי לבצע חיפוש) כאשר את יודעת בבטחה שבגן הוא אוכל , ברור שהבעיה היא התנהגותית. המלצתי במקרה זה (בתור אמא אני יודעת שזה בכלל לא קל) היא לקחת צעד אחד אחורה. לתת לו לאכול מה שהוא רוצה -כמובן מתוך מגוון שאתם מציעים לו (לא התכוונתי למרשמלו וביסלי),להניח על השולחן,לשבת יחד, להציע לו כמו שאתם מציעים אחד לשני או לומר בתחילת כל ארוחה-היום אוכלים 1,2,3 אתה מוזמן לקחת מהצלחת המרכזית מה שטעים לך וזהו! לא לדבר על מה שהוא אוכל או לא אוכל ולמה הוא לא אוכל ולמה הוא יורק.. אני מאמינה שהוא עלה על הגל וגילה מה גורם לאמא שלו לקרקר סביבו . ברגע שיבין שמבחינתכם אוכל זה לא "אישיו" אני מאמינה שהוא יתחיל לאכול בצורה תקינה . נסי לשבת איתו (או בן זוגך) לפני האוכל למשחק או קריאה משותפת שירגיש שקיבל זמן איכות אתכם ואינו צריך למשוך את תשומת לבכם בצורה שלילית. בהצלחה רבה, לא קלה הדרך

ממה מיה

New member
פריחה - האם קשור למזון?

אחד התאומים שלי (11חודש) קיבל פריחה על הבטן (פצעונים אדומים מחוספסים).אני מנסה להבין אם מדובר בוירוס או אלרגיה. שחזרתי לעצמי כל מה שאכל ביממה האחרונה ולא היה שום מרכיב מזון חדש אליו עוד לא נחשף. השאלות שלי: א. תוך כמה זמן מהחשיפה למזון אמורה להופיע תגובה אלרגית? ב. כיצד באה לידי ביטוי תגובה אלרגית? איך ניתן לזהות כי אכן מדובר באלרגיה למזון- האם לנסות לחשוף שוב כדי להיות בטוחים? ג. האם ייתכן כי תגובה אלרגית תופיע לפתע למזון אליו כבר נחשף התינוק בעבר ללא תגובה אלרגית? התפריט היומי של דורון היום: בקר: הנקה + פרוסה עם חמאה+דגני בקר ביניים: בננה + פרוסה עם גבינה לבנה הנקה צהריים (לאחר שנת הצהרים) - פלפל ממולא בשר (על בסיס חלמון ביצה ללא חלבון) + פסטה ביניים - הנקה ערב - סלט (מלפפון + עגבניה+גמבה+ חלמון ביצה קשה), יוגורט טבעי, פרוסה עם חומוס. הנקה. אודה לחוות דעתך על התפריט ערב -

שלום ממה מיה

תגובה אלרגנית שונה מאוד מילד לילד וממזון למזון וכן זמן הופעתה. אינני רופאה ואינני מתכוונת במדיה כזו לנסות לנתח את האלרגיה/וירוס שגילית כיוון שזה יהיה חוסר מקצועיות מצידי.. התפריט נראה לי מצויין.

talgali1111111

New member
שאלה למיכל מ6/1/07 שטרם נענתה

הי מיכל, מקווה שהחלמת ומרגישה טוב יותר. כתבתי ב 6/1/07 וכנראה שפספסת אותי... מחכה לתגובתך המהירה, ומעתיקה את ההודעה המקורית: ביתי בת 9.5 חודשים. אני מעוניינת לדעת מה ניתן להוסיף לתפריט שלה. אוכלת ככה: בבוקר - יונקת 10:00 (בערך) - פירות: תפוח, אגס, בננה, תמר. מה ניתן להוסיף? מיץ קלמנטינה שניסינו גורם לה לא לאכול את הפירות 13:00 (בערך) - מרק ירקות + עדשים + הודו. 17:00 (בערך) - הנקה 18:30 (בערך) - כפיות מעטות מאוד של אבוקדו ועגבניה בלי הגרעינים. - ניסינו להוסיף חלמון ביצה, אך אז היא לא רוצה לאכול. 20:00 (בערך) - דייסה בכפית 120 מ"ל. במשך הלילה יונקת לפי רצונה (בדר"כ 3 פעמים כולל הנקת בוקר.) מהפירות והמרק היא אוכלת ממש כמות גדולה. לעומת זאת מהאבוקדו היא אוכלת ממש קצת. אני מרגישה שאחה"צ היא לא אוכלת טוב. ההנקה לא מחליפה ארוחה. היא לא יונקת הרבה בכל פעם. השאלות הן: איזה עוד פירות / ירקות ניתן להוסיף לה בכל אחת מהארוחות? האם יש לך המלצה לגבי שינוי התפריט לשעות אחה"צ והערב? האם נראה כי היא אוכלת מספיק? מה עוד ניתן לתת לה לאכול? (מאוד חשוב לי להמשיך להניק). לגבי משקל וגובה: נולדה 3.150 ק"ג, ו 51 ס"מ. בגיל 9 חודשים: 7.900 ק"ג, ו 67 ס"מ. תודה מראש.

שלום לטלגלי1111111

נשמע שהיא אוכלת מצויין ויחסית לגילה בכלל. וואו. אולי היא פשוט לא אוהבת אבוקדו? נסי להכין לה פשטידת ירק עם חלמון הביצה בפנים-ירק מאודה,מעט מאוד קמח,חלמון ביצה ואפשר מעט גבינה לבנה. ניתן להכין לה פרוסת לחם עם ממרח או אפילו פסטה ברוטב- אם נחשפה כבר לגלוטן. לא כתבת איזו דיסה היא מקבלת. המלצתי לדייסות ביתיות ולא הקנויות. שמחה שחשוב לך להניק כי אין כמו חלב אם וזו לא צריכה להיות בעיה. כל עוד את מעונינת להניק והיא מעונינת לינוק - מצויין. בהצלחה

talgali1111111

New member
תודה על תגובתך המהירה ותשובות

בימים האחרונים אוכלת קצת יותר יפה את האבוקדו עם העגבנייה. פשוט הורדתי את החלמון ביצה. האם ניתן לתת לחם מקמח מלא? (לא אוכלים קמח רגיל בבית) עדיין לא חשפנו לגלוטן. - ממה כדאי להתחיל? מקבלת דייסת גם וגם של מטרה - דגנים מעורבים / סולת. מטעמי עצלות בעיקר. דייסה ביתית צריכה להאכל מיד לאחר ההכנה או שניתן להכין מראש? (איך מכינים בכלל???) לגבי ההנקה - נראה לי שזה ייגמר בקרוב, היא ממש רעבה אחרי שהיא יונקת (אחה"צ). זה הפך להיות סתם נישנוש. (גם הציצי כבר ממש לא מלא כמו פעם). אבל כל עוד היא לא מתלוננת, גם אני לא אתלונן. שוב תודה על תשובתך המהירה, וסליחה על מבול השאלות.

שלום לאמא של חמוצי

מצטערת לאכזב אבל אני נגד מתן שתיה שאינה מים לפעוטות. סוכר על כל צורותיו מזיק ובפרט לשיניים וגורם ליצירת תחושת שובע ללא קלוריות (כמעט). להתמיד ולהתעקש על מים בלבד. זו דעתי ודעת משרד הבריאות.. בהצלחה

שלום לפיצקוליל

מצויין שהיא מתלהבת אך זוהי רק ההתחלה ויש להתקדם לאט ובבטחון. כמו שאת עושה זה מצויין עד ליצירת מרק ממגוון ירקות. לאחר מס' ימים של מרק ניתן בכייף להתחיל במתן פירות. (חשיפה זהה לזו של הירקות). מבחינת כמויות, כל פעוט דורש כמות שונה ולא אנקוב במספרים. חשוב להיות קשובים ולהכין תמיד מעט יותר ממה שאוכלת שלא יווצר מצב שלא ישאר לה. בהתחלה טוב עשית שהגבלת ואת עודך מגבילה בכמויות כיוון שהיא אינה רגילה. היא בעצמה תגדיל את הכמות.. מים חשוב להציע במיוחד ע םהוספת ארוחות המוצקים. נסי להרגילה כבר עכשיו לשתיה בלעדית של מים. היא תשתה כמה שתרצה ותשלים נוזלים בהנקה. ישנם ספרים בנושא תזונת פעוטות בחנויות הספרים השונות אני מניחה שתמצאי ספר שיספק את צרכייך וספרי מתכונים לפעוטות קיימים גם הם אך לדעתי הם מיותרים כיוון שבישול לפעוט אינו צריך להיות שונה משל מבוגר.

שלום להדר123

ממליצה להמשיך להציע אך ורק מים ולא כל שתיה ממותקת אחרת. ניתן לתת בכוסות פלא,בקבוקים עם פיית ספורט וכוס רגילה כדי לעניין אותה. אכן בגיל כזה לא מומלץ שתזונתה הינה בקבוקים ועוד בקבוקים. נסו להציע פירות טריים וירקות לא מרוסקים. יותר אוכל אצבעות. צרו סביבה מעודדת אכילה. שבו לידה לארוחה משפחתית, הכינו מגוון רחב של מזונות על השולחן ואפשרו לה לברור מזונות ולהחליט מה היא תאכל. ירקות חתוכים /מאודים +כף טחינה ,גבינה צהובה,קוטג', לחם או צנים,ביצה/פשטידות ועוד ... גם ארוחות ביניים ככריך עשיר או פרי ויוגורט רגיל. כאשר תתמידו ותאכלו איתה היא תבין שזהו המזון שהיא אמורה לאכול ולאט לאט ירד מינון הבקבוקים. בהצלחה

למעלה