שאלות לאירוח פנג שוי

• פותח הנושא uvls
  • פורסם בתאריך

uvls

New member
../images/Emo41.gif שאלות לאירוח פנג שוי ../images/Emo41.gif

מחר בערב תתארח כאן אביבה חיים טובים, יועצת פנג שוי. החל בשעה 1900 היא תענה על שאלותיכן/ם. אתם מוזמנים (בחום) לשרשר כל שאלה, תהיה, קושיה או חידה להודעה הזו. שבוע טוב ורב שיח פורה יובל

מתוקה מהדרום

על פי הפנג שוי, הקיר שאיליו מכוון הראש בזמן שינה אמור להיות לגמרי שקט. ללא מדפים, תמונות או חפצים. מעבר לכך, אני מקווה שתהיי איתנו בהמשך כדי לענות על שאלות כמו: איך השינה המיטה זו? מה הוא תאריך הלידה שלך? ובעיקר, מה את אומרת על החדר שלך. בהעת דיעה בפנג שוי אינה הדרך מכיוון שלא מדובר כלל בטעם אישי... אם את מרגישה טובה, ישנה טוב, שמה בריאה ועוד כמה אלמנטים... סמין שהפנג דוי שחדרך נעים וטוב עבורך. אם לא...או! אז מתחילה העבודה. ערב טוב

garbil

New member
החדר שלך מ ז ע ז ע

עזבי את הפנג שוי ואת כל החרטה אנשים זה פורום לעיצוב !?@?#?!

uvls

New member
שאלה?

אחת הביקורות הנפוצות על שימוש בפנג שוי במערב, היא כי השימוש בו נעשה בצורה חלקית בלבד ולא ממומש כדרך חיים. אשמח אם תוכלי להרחיב על כיצד נתפס בעיניך הישום החלקי כל כך של עקרונות התורה? האם בהזזת כמה פריטי ריהוט או תליית כמה אלמנטים יוצא אדם ידי חובתו, או האם זה יותר עניין של הכל או כלום? לפי האופן בו אני רואה את השימוש בעקרונות הפנג שוי סביבי, הרי שאף אחד לא מממש אותו בצורה מלאה. אז מה יוצא לנו מזה? תודה, יובל

שאלה טובה וערב טוב יובל

לדעתי, כל דבר שאנו עושים כדי להיטיב את חיינו - מיטיב. פנג שוי הוא אכן דרך חיים, אולם, גם בתחילת הדרך, כשאנשים עושים את שינויים עם העקרונות שלו, כבר ניכר שינוי משמעותי בחייהם. מסכימה לגמרי עם ההנחה שהזזה של כמה פירטים לא ממש תשנה את התמונה הכללית. ביעוצים שאני מייעצת, העבודה היא כוללת, בכל הבית ואינה מתמקדת ב"תליית כמה אלמנטים". אביזרי הפנג שוי, הקריסטלים, הפעמונים ויתר הדברים אינם עיקר העניין, דווקא החומרים, הכיוונים, הצבעים והצורות הם שיוצרים את האוירה המיוחדת. אתה יודעת מה? עכשיו כשאני חושבת על זה, ממש מרתק לי לדבר איתך על נושא זה. מה יוצא לנו מזה? יוצא נעים, משמח, מרגיע, ובעיקר תומך ברצונות האישיים של מי שמתיעץ. אשמח להמשיך את השיח איתך.

ערב טוב../images/Emo20.gifאביבה!

כייף לראות אותך פה! רק כדי לשתף פה-אני אחרי ייעוץ פנג שואי ובעיצומם של שינויים בביתי שמביאים אחד לאחד גם לשינויים בחיים,החל בהרגשה נעימה יותר בבית אחרי הרבה סדר וצמצום החפצים (בגדים רהיטים חפצי נוי כלי מטבח וכו) וממשיך דרך עבודה,יחסים אישיים ועוד...

uvls

New member
אם כך

נדמה שאפשר להחליף את הפנג שוי בכל ריטואל אחר, הכולל קישור כלשהו בין ארגון ועיצוב החלל לתחושת המשתמשים בו. מדבריך עולה כי עיקר המשמעות ששינויים קטנים נושאים בחובם, נובעת מעצם ההתכוונות של יוזם השינוי. הרי רובם המכריע של המשתמשים בפנג שוי עושים זאת בצורה חלקית מאוד, וגם אם מדובר בתכנון כולל, אף אחד לא משנה את סידור הבית כל שנה סינית... מה שמשאיר אותנו עם הרבה התכוונות וקצת אווירה. שזה בסדר, לדעתי, למי שהאווירה הזו עושה לו טוב וזקוק למסגרת על מנת לתמוך בהתכוונויות מנטליות כאלה ואחרות (רוב האנשים). מקווה שדברי לא יתפסו כקנטרנות, אבל זו הדרך שבא אני רואה הפנג שוי (ועוד כמה וכמה דברים), ואין מדובר בביקורת ארסית או משהו כזה. בטח נתקלת בהרבה תגובות מסוג זה, ובכל זאת אשמח אם תתיחסי לדברים. יובל

ת'שמע, אני נהנית גם מהחידוד

וגם מהניסוח... אני מציעה לא להקל ראש במשהו שעובד כל כך טוב אצל עשירי עולם ובעיר שהיא בירת מסחר עולמית כמו הונג קונג. אפשר להחליף מה שרוצים במה שרוצים, כשמדברים. כשעושים פנג שוי, משתנה הגישה... השינויים אינם קטנים כלל וכלל. אני יכולה להעיד על עצמי והנה גם במבי כאן, שהשינויים היו דרמטיים ואם יורשה לי, בכיוונים הרצויים. אני משתמשת בפנג שוי יום יום, ואין צורך לשנות את כל הבית אלא אפשר לעשות גם דברים אחרים יחד עם שינויי השנה. ממילא כל כמה שנים אנשים שהיה להם סלון כחול, משנים למשהו חם יותר באופן אינטואיטיבי...כי היה להם "קר"... וגם להיפך. יש משמעות למטבח שנמצא בצפון, או בדרום. הם "מרגישים" אחרת. אותו הדבר לגבי חדרי שינה צפוניים או דרומיים. זה לא קשור להתכוונות... זה קשור למה שיש. אנרגיה שמגיעה מצפון אינה דומה בכלום לזו שמהדרום. בכל בית יש חדר שהוא דחוס יותר, ממש "ללא סיבה", וחדר אוורירי יותר. לפעמים שינוי קטן עושה הרבה מאוד, ולפעמים שינוי כללי וכוללני, לא עושה כלום. לא רואה במה שאתה אומר ביקורת ארסית, ואני שמחה שניתנת לי האפשרות לדבר על דברים אלא, דווקא עם איש מקצוע כמוך.

שלום לך

כל אדם שמחליט לשלב פנג שוי בחייו הינו "מתחיל" ולכל אחד המינונים המתאימים לו. מאחר וההסתכלות של הפנג שוי הינה מאוד לא פשוטה לראש המערבי, נוצרות מדי פעם התנגדויות לדברים שנראים או "נשמעים" כלא מציאותיים. כל דבר שיבחר אדם לעשות בביתו שקשור להמלצת פנג שוי, יהיה התחלה. אני ממליצה לא להתחיל בספירלות, וקריסטלים אלא דווקא כן לעשות שינויים מבחינת שינויי כיוון, צבעים בקירות וכו'. אם לא רוצים בכל הבית, אפשר לבחור את אחד החדרים. בד"כ אנשים שהתחילו "בקטן" נסחפו והמשיכו הלאה בהנאה גדולה.

../images/Emo20.gif

בקשר לתמונות על הקיר שאליו מכוון הראש- בכלל לא? בקשר לצבעים- האם זה בסדר לעשות פסי צבע לאורך או לרוחב החדר? איך אני יכולה להחליט באיזה צבע לצבוע?

רצוי מאוד שקיר זה יהיה רגוע לחלוטין

ללא תמונות או קישוטים/מדפים וכו' כדי לתמוך בשינה שקטה ובריאה כמה שיותר. צבע - לא פסים. לא לאורך ולא לרוחב. פסים הם סוג של זרימה אנרגטית. כאשר מדובר בחדר שינה, מומלץ שיהיה רגוע. פסים לאורך "מרימים" את האנרגיה. הייתי שמה אותם בעסק קשור למוסיקה ותזוזה. פסים לרוחב "חוצים" את הגוף בצורה תחושתית לשניים. לא מומלץ ובמיוחד לא בחדרי ילדים. אימרי לי איזה חדר את רוצה לצבוע ומה הכיוון שלו יחסית למרכז הבית ואז אוכל לתת לך גוונים מומלצים.

../images/Emo140.gif

אני רוצה לסדר את חדר שינה שלי, החלון הוא לכיון מערב אבל החדר עצמו לא מרובע אלא יש זוית שבא הדלת באלכסון מכיון דרום מזרח. אני מקווה שהסברתי מספיק טוב תודה

הוסיפי תאריך לידה

לחדר חלון בכיוון מערב, האם החדר הוא מערבי או בכיוון אחר? מה שמשנה כאן איננו מיקום החלון אלא מיקום החדר יחסית למרכז הבית. בנושא הזוית לא ניגע כרגע, אלא בגוון הצבעים.

ורוד, לבן אפור

אפשר להוסיף גם שמנת. תוכלי להשתמש בגוונים אלה גם בקירות/ולונות/ריפוד לריהוט. את המישחק עשי בעצמך רק זיכרי לא להרבות בדברים מאחר וזהו מרחב שינה. אפשר כרים עם נגיעות קלות של מתכת בבד. שימי לב, בפנג שוי גוניים הקירות מאוד מאוד שקטים ופסטליים. אני בכוונה אומרת גוון ולא צבע מכיוון שהקיר אמור להיות בגוון שקט. משהו כמו לבן עם דיפ של צבע. ככל שהשטח שנצבע יותר גדול, כך הוא יותר שקט בגוון. צבע חזק בפנג שוי אפשר שיהיה בפריט או חפץ, לא כדאי על הקיר.

למעלה