איך יודעים לזהות אם לילד יש קושי
בהתפתחות השפה או לא, ומה אפשר לעשות כדי לעזור לו? הגור שלי בן שנה וחודשים , מקשקש בלי הפסקה, (ממש פטפטן
) רק לא באף שפה שאנחנו מבינים
לפעמים נשמע שהוא אומר אמא (רק ברוסית שזה ממה) והםהם לאוכל ו ררררר כל פעם שמשחק במכונית- אבל אני לא בטוחה אם כשהוא אומר את זה הוא מתכון לפירוש שלנו או סתם אומר את זה בתור הברה (לפעמים נראה לי שכן לפעמים נראה לי שסתם מקשקש) הבנה נראה לי שיש לו כי לא מילולית הוא מתקשר איתנו ע"י הצבעה , או לעשות עם הידים תנועה של איפה או אין כשהוא מחביא צעצועים, משחקי קוקו , לדחוף את הצלחת כשלא רוצה לאכול יותצר
וכדומה ןגם יודע להצביע למשל על תמונות של חיות בצורה הנכונה כששואלים אותו איפה פיל וכדומה (קצת יותר טוב ברוסית מאשר בעברית , כי עברית רק אני מדברת איתו ורוסית כל השאר כולל המטפלת שאיתה נמצא כל היום) הקיצר הבנתי שילדים בגילו כבר אומרים מילים שאין ספק שהם מתכוונים אליהם. האם זה אומר שיש לו בעיה בהתפתחות שפה? ושאלה נוספת , כדי לעודד אותו לדבר אם למשל הוא קורא לי ממה , כיון שאני מדברת איתו עברית ולא רוסית , האם להגיד לו משהו כמו נכון אני אימא , יבלבל אותו? (כי הרי הוא קרא לי ממה ולא אימא , ולהגיד ממה אני לא רוצה כי זה ברוסית) הקיצר אני מבולבלת מכל הסיפור.