שאלות שונות של Khepera

Khepera

New member
Spent

The value of time spent in researching - survey and evidence זו כותרת המאמר - אני די מתלבט בנוגע ל Spent - ערכו של זמן המחקר ? ערכו של הזמן המועבר במחקר? ערכה של כמות הזמן המושקעת במחקר? אני אשמח לקבל הצעות חדשות
 

Khepera

New member
שאלה לוגיסטית

כשאתם מתרגמים , אתם מנחים את הדף מולכם ומקלידים , או מתחת למקלדת? אני פשוט מתחרפן מהגודל של הפונט (משהו נורא ואיום) , וכל רגע אני מחפש מקום מוצלח לשים בו את הדף. :)
 

Eldad S

New member
אני מניח את הדף מולי, לצד המסך,

בצורה חצי-אנכית, ופעמים רבות גם על השולחן לצד המקלדת. נראה לי שלצד המקלדת זה די נוח. כשאתה אומר שהפונט "משהו נורא ואיום", אתה מתכוון שהוא מיניאטורי מדי?
 

Khepera

New member
סליחה מכל הגולשים שדחקתי לעמוד השני

תודה אלדע . וכן , אני מתכוון שהפונט קודם כל ממש קטן , ולכן גם כמעט לא מובן ( אין כמעט הבדל בין ה e ל c)
 

unordained

New member
אני מסכים עם אלדע- -

לי יש סטנד שעליו אני מניח את המאמרים/ספרים. נראה לי שהפונטים הקטנים מפריעים בעיקר משום שיש פער בינם לבין האותיות על המסך, והתזוזה מהספר למסך למקלדת עושה קצר במוח. בינתיים לימדתי את עצמי הקלדה עיוורת בשלוש שפות, וזה חוסך הרבה ממפח הנפש, אני פשוט לא מסתכל על המסך ולא על המקלדת!!! לפעמים אני מופתע מזה שהרבה מהעוסקים בכתיבה/תרגום לא טורחים ללמוד הקלדה עיוורת. העלות היא לא גדולה (כמה שבועות עבודה), והתמורה מגיעה בענק כעבור כמה חודשים. אלדע - גרסה חדשנית של "דעואל", שתרגומו ללע"ז - תיאולוג! מה שמביא אותי לשאול: מה זה אלדד? אל שַׁדַּי?
 

Eldad S

New member
../images/Emo6.gif

אתה מלא המצאות כרימון :) וזו עלתה על כולנה....
 

Boojie

New member
אני למדתי הקלדה עיוורת באמצעות

תוכנה (ואין מה לעשות, הטובה ביותר שראיתי עד היום היא הארנבת, לא סתם היא כל כך פופולרית). אפילו לא שבועות. ימים ספורים של עבודה לא מאומצת מדי, ויש. קצב ההקלדה שלי היום נאה למדי, וזה שאין צורך להסתכל בכלל על המסך (ובטח שלא על המקלדת) מאד עוזר.
 

Eldad S

New member
אני לא למדתי בעזרת הארנבת,

אבל התאמנתי עליה, לאחר שקיבלתי אותה. אני מקליד עיוור לגמרי, אבל לא הצלחתי להטמיע את נושא המספרים, כלומר, השורה העליונה במקלדת. האם את מקלידה באופן עיוור גם אותה?
 

rattlehead

New member
אומנם אני לא "את" ../images/Emo13.gif

אבל לדעתי יותר נוח להקליד מספרים עם הצד הימני של המקלדת. (במיוחד ספרות רבות). הרבה יותר קל להתמצא שם בלי לראות (בגלל הסידור וכמובן בגלל הצ'ופצ'יק של הקומק.. אהם .. סליחה.. של החמש)
 

ססילי

New member
בצבא,הייתי צריכה להקליד הרבה מספרים

ולימדו אותי כך: ארבע האצבעות של שתי הידיים המונחות על המקלדת (בדרך כלל -ףךלח כגדש) עוברות לנוח על המספרים: 7890 1234 . את 5 ו 6 מקלידים עם האצבע של יד שמאל וימין בהתאמה. זה נח מאד לסדרות של מספרים, אבל האמת היא שעל שילוב ספרות בטקסט זה לא ממש מקל.
 

Eldad S

New member
תודה.

ייתכן שגם אותי לימדו את זה בצבא (כיצד להקליד מספרים באופן עיוור), אבל כשאני מנסה עכשיו להושיב את הידיים על שורת המספרים, כלומר, להזיז אותן מתנוחת הבסיס אל ה"מוצב מעבר לגבול" (קרי, השורה העליונה), זה לא פשוט...
 

Boojie

New member
אני משתמשת בטיוטן זרוע.

הוא מחזיק את הטקסט תלוי ליד המסך (זה שיש לי כרגע הוא של aidata), ונוח להפליא. אפשר לכוון לו את הגובה, את המיקום... אחלה. ולאור העובדה שאני ברדקיסטית לא נורמלית, והשולחן שלי תמיד עמוס, טוב שהספר מרחף לו מעל ולא נמצא בסכנת הליכה לאיבוד בתוך המהפכה.
השתמשתי בכמה סוגי טיוטנים שונים עד היום (טיוטן משקולת, טיוטן ניצב שדומה למחזיק תווים, ולפחות שלושה סוגים שונים של טיוטני זרוע - נדמה לי שהסוג היחיד שעוד לא ניסיתי הוא זה שמתחבר לצד המסך) ועד היום, הסוג הטוב ביותר לטעמי הוא טיוטן זרוע. צריך להקפיד על כמה פרטים - שהזרוע שמחזיקה את הטיוטן תהיה חזקה אבל גם גמישה במפרקים, שאפשר יהיה להדק את המפרקים, שה"רגל" שבאמצעותה מחובר הטיוטן לזרוע תהיה ממתכת (כי פלסטיק נשבר אחרי כמה זמן), ושהתפסן (שעובד על עקרון מקל הכביסה, עם קפיץ) בראש הטיוטן שמחזיק דפים בודדים יהיה מספיק חזק (זו המגרעת היחידה של הטיוטן שיש לי כרגע - התפסן שלו לא מחזיק כלום). את הספר אני מהדקת לגוף הטיוטן בחוט אלסטי, כי הסרגל שבא עם רוב הטיוטנים מאד לא נוח כדי להחזיק ספר, ולפעמים נעזרת במקלות כביסה כדי להדק את הדפים שלו הצידה, שיהיה קל לראות את החלק המרכזי של הספר.
 

unordained

New member
פיליפ ק דיק

מנוחתו עדן, למד להקליד במהירות, כי היא לא יכול היה לסבול את הפער שנוצר בין מהירות המחשבה שלו לאיטיות שבה זה יוצא בכתב או במכונת הכתיבה. אומרים שהוא הגיע למהיריות הקלדה מדהימות, אני כבר לא זוכר את כמה לדקה. למעשה, היתה פעם שמועה שהוא הקליד יותר מהר ממהירות המחשבה שלו, וכמו כל קוראיו, גם הוא נחשף לטקסט לראשונה לאחר שהיה שולף את הדפים ממכונת הכתיבה. ובאותו עניין, קראתי פעם שמהירות ההקדלה (בממוצע) של קלדני עברית איטית בהרבה ממהירותם של קלדנים באנגלית, מה שקשור כנראה לסידור לא אופטימלי של הא"ב העברי על המקלדת.
 

Boojie

New member
לאחרונה גיליתי שכשאני עובדת

בשעות מאוחרות, אני מתחילה לנקר מול המסך וממשיכה להקליד גם כשאני חצי רדומה (היתרון הגדול של הקלדה עיוורת - אפשר להקליד בעיניים עצומות...), ואחר כך פתאום קופצת ושואלת את עצמי, "מה זה היה שהקלדתי כרגע?" החלק המוזר באמת זה שכשאני בודקת את הטקסט למחרת, הוא בסדר גמור. היתכן שגיליתי דרך לתרגם מתוך שינה?
 

Eldad S

New member
../images/Emo41.gif שאלות שונות של Khepera ../images/Emo41.gif

שים לב שכדאי לשרשר את שאלותיך לפתיל אחד: היות שיש מקום רק ל-15 הודעות/פתילים בעמוד הפורום, כל פעם שאתה מוסיף שאלה נוספת שעומדת בפני עצמה ואיננה חלק משרשור - אתה דוחק הודעה/שרשור של גולש אחר לעמוד הבא.
 
למעלה