שאלות תזונה

שאלת WEETABIX לדיאטנית

שלום, התחלתי לתת לבני בן ה 7.5 חודשים וויטביקס - שזהו מוצר שמכיל 95% חיטה מלאה, ברזל וויטמינים ומעט מאוד סוכר ומלח, שאלתי היא מכיוון שזהו מוצר מחיטה מלאה - כמה פעמים בשבוע ניתן לתת אותו מבלי להעמיס על המעיים ? אני נותנת בכל ארוחת בוקר כזו קובייה אחת של זה כ 18 גרם מוצר... תודה מראש

אבוקדו

שלום, בני בן התשעה חודשים (כמעט) אוהב אבוקדו, ואוכל כמעט כל ערב אבוקדו עם שמן זית , לימון, וקצת לחם. לפעמים אני מוסיפה חלמון של ביצה קשה. האם זה בסדר לתת לו אבוקדו בתדירות כזו? מצד אחד זה בריא, אבל מצד שני נאה לי כבד מדי. מה מומלץ עוד לתת כארוחת ערב? האם גבינות ומוצרי חלב מומלצים בגיל זה? ושאלה נוספת... הוא שותה 3 בקבוקי סימילאק ביום - כל פעם 150. באיזה גיל מומלץ להוריד את הכמות? למעשה הוא אוכל מאוד מסודר, פירות, ארוחת צהרים, ארוחת ערב. וסימילאק בינהם. תודה.

שלום מיכל

הבת שלי בת 8 חודשים ויש לי שתי שאלות. 1. האם מותר לתת לה פריכיות חיטה (אלה שיש עכשיו בכל סופר מהמתקן הקופץ) ביחד עם ארוחת פירות אוסתאם כנשנש. 2. מה אפשר לתת לה לאכול לארוחת ערב בסביבות 17:30-18:00 כדי שיהיה קל לעיכול ולא יעשה בעיות בבטן (היא מאוד רגישה). הארוחה האחרונה שלה בסביבות 20:00 בערך 260 מ"ל מטרנה עם כף שטוחה של דייסה.

שקדיה

רציתי לדעת אם זה בריא לתת לכל תינוק שקדיה. הקטנה שלי בת 9 חד' אחוזון 25. אני לא נותנת לה דייסות (כמו שהמליצה לי האחות בטיפת חלב) ולא שום דבר משמין אחר. אבל אני מוסיפה לה כפית שקדיה לפירות של הבוקר. זה בריא? זה מומלץ לכל תינוק גם אם הוא לא באחוזון הנמוך? מה אני יכולה להוסיף לה כפחממות או קטניות במהלך היום? היא אוכלת פירות בבוקר, כמה כפיות מרק בצהריים (לא כל כך אוהבת
לצערי), אחה"צ ניסיתי יוגורט שגם התקבל בברכה, אבל שמתי לב שאין לה בתפריט כמעט פחממות או קטניות. כבר אפשר להוסיף לה? כמו מה? ניסינו לחם עם קצת חומוס או אבוקדו והיא אהבה, הבעיה היא שהיא אוכלת מזה כמה גרגרים. עוד אין לה אף שן בפה.

לא מקפחת אותך דניאלה..

אין כל רע בשקדיה אך לא כל תינוק זקוק להעשרה. במקרה שלך זה נשמע לי מתאים. תמיד בהתחלה הם אוכלים כמו ציפורים ומלקטים (חוץ מהבן של השכנה שגומר צלחת מרק עם עוף מגיל 7 חודשים
) אפשר להכין לה מרקי קטניות וכן ניתן להוסיף פחממות. אפשר מרק קטניות על מצע אורז, אפשר תפוח אדמה ובטטה ועוד.. בתאבון

שלום לפסיפלורה 1

הפריכיות הללו בעייתיות.. הבעיה היא שהילדים מאוד אוהבים אותן אך אין בהן כמעט קלוריות. מה שקורה (עם הבן שלי ועוד כמה מטופלים..)שהילד אוכל פריכית ולפעמים רוצה עוד חצי ואז שבע ואכל בערך 30 קלוריות.. אני משתדלת לא לקנות למרות שזה טעים ונותנת רק אצל סבא וסבתא. מעדיפה לתת כריך עם ממרח.. מבחינת ארוחות ערב כתבתי כמה תשובות מתחת הצעות רבות.. בגדול- לחם עם ממרח (עוד חודש גם ממרח חלבי), פשטידת ירק עם חלמון ביצה, ירקות מאודים,קטניות,לביבות,קציצות ירק,פסטה ברטבים.. בתאבון

הי מיכל

האם מותר כבר לתת לה חלמון ביצה? חשבתי ששהמלצה היא 9 חודשים. האם מותר לתת לה דגני בוקר של פיטנס בתחליף חלב (הבנתי שלפי בדיקה של אתר בריטי התגלה שיש בדגני בוקר אלה הכי פחות סוכר, פחות מוויטביקס)?

הי פסיפלורה

כמובן שחלמון ביצה ניתן החל מגיל 9 חודשים. (המשכתי פשוט בשוונג של תהשובה שעניתי לקודמתי וכנראה פספסתי א תגילכם.. סליחה). לגבי דגנים חשוב לשים לב לתכולת הסיבים ולא לעבור חצי ג' סיבים תזונתיים לק"ג משקל ליום. בתאבון

happpy

New member
גמילה מהנקה ותזונה

ברשותך מעתיקה שאלה ששאלתי בפורום הנקה, אולם הייתי רוצה נקודת מבט מקצועית גם כן. הפצפון (בן שמונה חודשים מחר) מקבל ציצי בלילה ובבוקר, אחרי גמילה מהנקה בלעדית. הבעיה היא שהוא הפך להיות סרבן בקבוקים (אחרי שבעבר לא היתה לו בעיה איתם כשקיבל חלב שאוב פה ושם) בעקבות הגמילה. כל פעם שרואה בקבוק, לא מוכן אפילו לבדוק אם מדובר בחלב אם או במטרנה ומתחיל לבכות. בקיצור, התזונה שלו ביומיים האחרונים מורכבת משתי הנקות טובות כל יום, ומוצקים, כשהצלחתי לתת לו עוד קצת חלב אם בתוך דייסה של מטרנה. מה לדעתך כדאי לעשות? האם המצב יכול להמשך כך והוא יכול להתחיל תזונה שמבוססת בעיקר על מוצקים (אני מניחה שלא)? כי אני לא רואה שום שיפור ביחס שלו לבקבוקים. איך אוכל לדעת אם הוא אוכל מספיק?

גמילה מהנקה ותזונה

אכן בעיה... יש אפשרות להניק הנקה נוספת או שזה מבחירה שלך? האם ניסית לתת לו חלב אם או תמ"ל שלא בבקבוק? ישנן כוסות "פלא" או אפילו כוס רגילה ,לאט לאט להאכיל.. 2 הנקות ומוצקים שעדיין לא מהווים ארוחות שלמות ומלאות עלולות לא להספיק אך מצד שני ברגע שמקבל את ההנקות את יודעת שאכן יונק עד לשובע. חשוב לשים לב ולנסות להבין מהתנהגותו האם חש רעב במהלך היום או ארוחות המוצקים מספקות אותו. בהתאם לתשובה זו יש לפעול. מחכה לתגובתך בהצלחה

happpy

New member
תודה על התייחסותך ותוספת

אז בינתיים התבססנו על שלוש הנקות, בוקר, לפני שינה ובאמצע הלילה הנקה אחת. הוא מוכן לאכול מטרנה אם אני מאכילה אותו אותה עם דייסה בכפית, האם אפשר בצהריים לתת לו מטרנה עם דייסת מטרנה בתור ארוחה ששוות ערך להנקה? איך אני יכולה להעשיר את התזונה שלו? אילו ירקות ופירות עשירים יותר בויטמינין ואילו סתם מנפחים את הבטן? מצד אחד אני דואגת מאוד לתזונה שלו, מצד שני הוא מאוד מאוד פעלתן (זוחל במרץ ונעמד על כל דבר שמאפשר את זה, וממש לא ישנוני) וגם חברות שלי אמרו שכבר אמרו להן בטיפת חלב להוריד בקבוקים ולהחליפם במוצקים. אודה לכל התייחסות

dont worry be happy ../images/Emo13.gif

חשוב להתמיד עם מתן המוצקים, לגוון בפירות ובירקות ולהמשיך לחשוף לטעמים חדשים ובסוף הוא יאכל. אל דאגה. בנוגע לדיסה, אם את מרגישה שזה עושה לו טוב אז סבבה ואם הוא לא זקוק לה אפשר מטרנה בלבד. חשוב להמשיך להציע מזון מוצק ורק אחר כך להציע בקבוק. בהצלחה

כ פ י נה

New member
שלום מיכל- שאלות לגבי התחלת מוצקים

בני בן 6 חודשים. שוקל מעל 8 קילו להערכתי (שבוע הבא נהיה בטיפת חלב). נמצא באחוזון ה-90 בגובה, ובאחוזון ה-80 למשקל. ילד חייכני ובריא, ומגיל חודשיים וחצי ניזון מפורמולה. מגיל 3 חודשים התחיל לשיון יותר מ-10 שעות רצופות בלילה, ללא קימה לאכילה. לפני כשלושה שבועות החל להתעורר בלילה בבכי הסטרי. דבר לא הרגיע אותו מלבד אוכל- הוא אכל במרץ את המנה הקבועה שלו (150 CC) ורק אז חזר לישון רגוע. לא הצלחתי להבין מה השתנה. הרופא שלל מחלה (אוזניים וכדומה) וחשבנו שמדובר אולי בשיניים. אך הם לא הופיעו... לפני כשבועיים התחלתי עם הטעימות של הירקות- קישוא, גזר, תפוא ובטטה (לא התלהב במיוחד). ביום שישי האחרון, אחרי שסיימתי עם הטעימות, הכנתי לו מכל הירקות הללו מרק. הוא מאוד אוהב ואת המרק ואוכל כ- 3 כפות בערך. יומיים אחרי שהתחלתי עם המרק, פתאום הוא חזר לישון כרגיל...ללא קימה בלילה... שאלותיי הם: 1. האם יכול להיות שבגלל משקלו, הוא היה זקוק לתוספת המוצקים עוד לפני גיל 6 חודשים, ולכן התחיל להתעורר רעב בלילה? 2. כיצד לפעול עכשיו? מתי להתחיל להוסיף את העוף/בשר? פירות? אילו עוד ירקות ניתן להכניס למרק? 3. מהי הכמות שעליי להאכיל אותו במרק? כרגע אני נותנת לו עדיין מעט, כדי לא להכביד עליו, אך מתי המנה אמורה להחליף בקבוק פורמולה? (אם תוכלי לתת לי מידת CC אודה לך). 4. האם אני אמורה להוסיף לו מים לשתייה? אם כן, מהי הכמות שעליו לשתות? 5. שאלה קטנה אחרונה- מהי השעה המומלצת לאכילת מנת מוצקים בגיל זה? כעקרון, אני מאכילה אותו בצהריים, אך האם זה בסדר להאכיל אותו בערב לפני השינה, במידה ובאותו יום היינו מחוץ לבית ולא התאפשר לי להאכיל אותו בצהריים? או שאולי עדיף לפסוח על המרק במקרה כזה כדי לא להכביד על מערכת העיכול לפני השינה? מצטערת על מבול השאלות...כבר שבוע שאני משאירה הודעות לאחות שלנו בטיפת חלב בשביל לשאול אותה....אבל... תודה מראש על תגובתך. גלית

puxa

New member
מאכלים לאכילה עצמאית

שלום, בני בן 7 חודשים, והוא רוצה לאכול קצת בעצמו. מה אפשר לתת בגיל כזה שהוא יוכל להחזיק ולאכול לבד? יש לו כבר שן אחת אבל אני לא חושבת שהיא שימושית במיוחד בינתיים.

מייב

New member
פירות רכים וירוקות מאודים רכים

פירות- אגס, מלון (או תפוח מאודה קלות) ירקות- בטטה, תפו"א או גזר מאודה.

fossa

New member
../images/Emo26.gif חלבון ביצה ../images/Emo36.gif

הבת שלי בת 10.5 חודשים. ככה יצא שהיא כבר אכלה חלבון ביצה מספר פעמים (אבא הכין לה חביתה מבלי שידעתי
) ולא נצפו שום סימנים לאלרגיה או כל דבר חשוד אחר. האם אפשר להמשיך לתת לה, או לחכות לגיל שנה בכל זאת?

למעלה