שאלות תזונה

גרגרי

New member
שאלת שתיה../images/Emo182.gif

פיציק שלי בת 5.5 חודשים, עד לפני שבוע ינקה בלבד. לפני שבוע התחלנו מוצקים בגלל רצון שלה. (שלחה ידיים אל האוכל שלנו ופתחה עיני עגל כשראתה אותנו אוכלים) עם המוצקים הולך ממש טוב, אבל יש לי שתי שאלות: 1. יש ירידה בתדירות ובכמות היציאות, כשהיא כבר עושה היציאות מוצקות למדי ועם ריח הרבה יותר חזק. היא עושה בערך פעם ביום ולפעמים פעם ביומיים. (זה היה קורה גם כשרק ינקה). נראה לי שזה בסדר אבל אני רוצה לוודא. 2. ביום-יומיים הראשונים היא ינקה בנוסף לאוכל כאילו היא לא אכלה כלום, אבל בימים האחרונים היא יונקת מיד אחרי האוכל ממש מעט. בהמשך היום היא יונקת כרגיל. היא סרבנית בקבוקים עקשנית וסירבה גם לחלב שאוב ועכשיו היא מסרבת לקחת מים, בבקבוק, בכוס פטנט ובכוס רגילה והשאלה- האם היא מקבלת מספיק נוזלים? איך אני משכנעת אותה לשתות מים, אני רוצה שהארוחה תחילף את ההנקה וזה לא אפשרי אם היא לא תשתה, נכון?!

../images/Emo41.gifגזר ובטטה-לא טוב../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

בתי בת החמישה חודשים וחצי החלה לאכול בהנאה מרובה בטטה.. כעבור שבוע, המטפלת הוסיפה לתערובת גם גזר. בחצי עין ולא זוכרת איפה, ראיתי שיש בעיה בערבוב של מספר ירקות כתומים מחשש לעודף משהו --- האם יש אמת בדבר?? ואם לא גזר-מה לערבב עם הבטטה שיהיה טעים?? כבר לא הריונית, רק עצלה להירשם שוב בתפוז עם שם אחר...

עודף ירקות כתומים

אתחיל ואומר שמשרד הבריאות ממליץ על מתן מוצקים החל מגיל חצי שנה ויש לכך סיבות מוצקות ומוכחות מדעית. עודף קרוטנאודים עלול לגרום לידיים כתמתמות ועוד.. אין מניעה לתת גזר ובטטה יחד. כמובן שיש לשים לב לכמויות. ניתן לצרף לה למרק גם ירקות בהירים יותר כמו קישוא ותפוח אדמה. בתאבון

שופי 27

New member
בת 8.5 חודשים

אוהבת מאד לאכול
... שאלת
: ראיתי בתשובות קודמות המלצה לתת לחם עם חומוס וירקות- אילו ירקות ניתן לתת בגיל זה? בינתיים נתתי לה אבוקדו ועגבניות. בעבר אמרו לי שכדאי להגיש ללא קליפה וגלעינים, האם זה עדיין רלוונטי בגיל זה? הפיצית מאד אוהבת לחם, אני מפרקת לה אותו לחתיכות קטנטנות (כמו לציפורים...), יש דרך אחרת? תודה מראש

שלום שופי

אני בגישה שתמיד לנסות ולראות מה מתקבל באהבה ובהצלחה. כמובן לפי המצב ההתפתחותי של הילד. אפשר לתת למצוץ מלפפון, פלפל, גזר מאודה ועוד המון.. בנוגע לקליפה , רצוי לקלף עקב תכולת הסיבים הגבוהה בקליפה. בתאבון

שלום לאמא של גיאיו

נשמע שהבן שלך הוא ממש "הפנטזיה של כל אמא פולניה "
אין בעיה באכילת אבוקדו כל ערב . כמובן שרצוי לא לתת לו אבוקדו שלם.. זה בדיוק הגיל בו ניתן להתחיל להוסיף מוצרי חלב (לא חלב ניגר) לתפריט. ההמלצה היא לתת גבינה לבנה ,קוטג' 9% ושאר גבינות.. יוגורט 3-4.5% לבן ללא פירות וסוכר מיותר. לא מומלץ לתת גמדים, סקי וניל ,מעדני פירות ולא דניאלה.. עדיף כמה שפחות וכמה שיותר מאוחר לחשוף אותם לסוכר. ניתן לתת לחם עם גבינה צהובה, ירקות, חומוס וירקות, פשטידות על בסיס ירק +גבינה+חלמון ביצה +ירקות טריים או מואדים ליד,פסטות למיניהן ועוד המון רעיונות.. מרקי קטניות, לביבות.. מבחינת הורדת הכמות אני לא מגדירה אותה בגיל אלא הילד מאותת ויאותת לך בעצמו. ככל שארוחות המוצקים יגדלו ויספקו אותו יותר , כך תרד תדירות הבקבוק והכמות. בהצלחה

שלום לקיצי המקורי

מדוע את נותנת לו את המוצר? הגיל פחות משנה במקרה הזה אלא המשקל. חשוב לזכור שצריכה של למעלה מחצי גרם סיבים לק"ג משקל ליום היא לא טובה. בהצלחה

שוקל 7.5 קג

שבר אחוזונים מטה מ 60% ל 23% לאורך כמה חודשים, הוא לא כל כך אוהב פירות (בלשון המעטה) ובשילוב עם המוצר הזה הוא מוכן לאכול אותם (מצליחה לתת לו כך בננה ותפוח ואגס) וכן רציתי לתת לו משהו יותר משביע ועשיר קלורית בארוחת הבוקר של הפירות. כך שאני מכינה לו קובייה כזו עם אבוקדו כפית גדושה של שקדייה ופרי כלשהו. האמת שאת הרעיון להשתמש בזה לקחתי מהספר טעמים ראשונים שם היא ממליצה על זה בחום. ניסיתי גם דייסת שיבולת שועל - לא התקבלה בהתלהבות יתרה. האם לדעתך לא מומלץ לתת לו את המוצר ? האם יש דגנים אחרים שניתן לתת ? התחלתי לתת לו את הפירות עם קינואה - מוכן לאכול זאת...

למעלה