שלום מיכל- שאלות לגבי התחלת מוצקים
בני בן 6 חודשים. שוקל מעל 8 קילו להערכתי (שבוע הבא נהיה בטיפת חלב). נמצא באחוזון ה-90 בגובה, ובאחוזון ה-80 למשקל. ילד חייכני ובריא, ומגיל חודשיים וחצי ניזון מפורמולה. מגיל 3 חודשים התחיל לשיון יותר מ-10 שעות רצופות בלילה, ללא קימה לאכילה. לפני כשלושה שבועות החל להתעורר בלילה בבכי הסטרי. דבר לא הרגיע אותו מלבד אוכל- הוא אכל במרץ את המנה הקבועה שלו (150 CC) ורק אז חזר לישון רגוע. לא הצלחתי להבין מה השתנה. הרופא שלל מחלה (אוזניים וכדומה) וחשבנו שמדובר אולי בשיניים. אך הם לא הופיעו... לפני כשבועיים התחלתי עם הטעימות של הירקות- קישוא, גזר, תפוא ובטטה (לא התלהב במיוחד). ביום שישי האחרון, אחרי שסיימתי עם הטעימות, הכנתי לו מכל הירקות הללו מרק. הוא מאוד אוהב ואת המרק ואוכל כ- 3 כפות בערך. יומיים אחרי שהתחלתי עם המרק, פתאום הוא חזר לישון כרגיל...ללא קימה בלילה... שאלותיי הם: 1. האם יכול להיות שבגלל משקלו, הוא היה זקוק לתוספת המוצקים עוד לפני גיל 6 חודשים, ולכן התחיל להתעורר רעב בלילה? 2. כיצד לפעול עכשיו? מתי להתחיל להוסיף את העוף/בשר? פירות? אילו עוד ירקות ניתן להכניס למרק? 3. מהי הכמות שעליי להאכיל אותו במרק? כרגע אני נותנת לו עדיין מעט, כדי לא להכביד עליו, אך מתי המנה אמורה להחליף בקבוק פורמולה? (אם תוכלי לתת לי מידת CC אודה לך). 4. האם אני אמורה להוסיף לו מים לשתייה? אם כן, מהי הכמות שעליו לשתות? 5. שאלה קטנה אחרונה- מהי השעה המומלצת לאכילת מנת מוצקים בגיל זה? כעקרון, אני מאכילה אותו בצהריים, אך האם זה בסדר להאכיל אותו בערב לפני השינה, במידה ובאותו יום היינו מחוץ לבית ולא התאפשר לי להאכיל אותו בצהריים? או שאולי עדיף לפסוח על המרק במקרה כזה כדי לא להכביד על מערכת העיכול לפני השינה? מצטערת על מבול השאלות...כבר שבוע שאני משאירה הודעות לאחות שלנו בטיפת חלב בשביל לשאול אותה....אבל... תודה מראש על תגובתך. גלית