שאלות
תשובות
ודברים אחרים

אולה

מלאכים א פרק י"ז יז וַיְהִי אַחַר הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה חָלָה בֶּן-הָאִשָּׁה בַּעֲלַת הַבָּיִת וַיְהִי חָלְיוֹ חָזָק מְאֹד עַד אֲשֶׁר לֹא-נוֹתְרָה-בּוֹ נְשָׁמָה׃ יח וַתֹּאמֶר אֶל-אֵלִיָּהוּ מַה-לִּי וָלָךְ אִישׁ הָאֱלֹהִים בָּאתָ אֵלַי לְהַזְכִּיר אֶת-עֲו‍ֹנִי וּלְהָמִית אֶת-בְּנִי׃ יט וַיֹּאמֶר אֵלֶיהָ תְּנִי-לִי אֶת-בְּנֵךְ וַיִּקָּחֵהוּ מֵחֵיקָהּ וַיַּעֲלֵהוּ אֶל-הָעֲלִיָּה אֲשֶׁר-הוּא יֹשֵׁב שָׁם וַיַּשְׁכִּבֵהוּ עַל-מִטָּתוֹ׃ כ וַיִּקְרָא אֶל-יְהוָה וַיֹּאמַר יְהוָה אֱלֹהָי הֲגַם עַל-הָאַלְמָנָה אֲשֶׁר-אֲנִי מִתְגּוֹרֵר עִמָּהּ הֲרֵעוֹתָ לְהָמִית אֶת-בְּנָהּ׃ כא וַיִּתְמֹדֵד עַל-הַיֶּלֶד שָׁלֹשׁ פְּעָמִים וַיִּקְרָא אֶל-יְהוָה וַיֹּאמַר יְהוָה אֱלֹהָי תָּשָׁב נָא נֶפֶשׁ-הַיֶּלֶד הַזֶּה עַל-קִרְבּוֹ׃ כב וַיִּשְׁמַע יְהוָה בְּקוֹל אֵלִיָּהוּ וַתָּשָׁב נֶפֶשׁ-הַיֶּלֶד עַל-קִרְבּוֹ וַיֶּחִי׃ כג וַיִּקַּח אֵלִיָּהוּ אֶת-הַיֶּלֶד וַיֹּרִדֵהוּ מִן-הָעֲלִיָּה הַבַּיְתָה וַיִּתְּנֵהוּ לְאִמּוֹ וַיֹּאמֶר אֵלִיָּהוּ רְאִי חַי בְּנֵךְ׃ כד וַתֹּאמֶר הָאִשָּׁה אֶל-אֵלִיָּהוּ עַתָּה זֶה יָדַעְתִּי כִּי אִישׁ אֱלֹהִים אָתָּה וּדְבַר-יְהוָה בְּפִיךָ אֱמֶת׃ פ לא רק ישוע הקים מתים אלא גם אליהו הנביא וגם אלישע ולפי מקורות חז"ל גם אמוראים פשוטים מה שאומר שלא רק ישוע הקים מתים כפי שטוענים נוצרים ואם ישוע הוא אלוהים למה הוא זועק "אלי אלי למה עזבתני" איפה ישוע נולד ולמה מרקוס ולוקס לא סגורים על זה?! למה הכותל עדיין עומד אם ישוע הבטיח שלא תשאר אבן אחת? למה שום מסמך היסטורי לא מעיד על אדם בשם ישוע או ישו? לא תנך ברית חדשה אלא מסמך היסטורי המון שאלות אה?

שאלה לגבי נזירים

האם הנזירים אלו שחייהם מוקדשים לאלוהים שלהם בנצרות המשיחית האם הם כמו חרדים<? האם הם לא עובדים וכל חייהם רק לומדים? אם לא כיצד הם משלמים את מחייהתם?! ראיתי את הבלוג הנ"ל http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=beseh יהודים לכל דבר האם הם כמו חרדים אוכלי חינם?!

זרדוז

New member
מתקשה למצוא כותרת

אני ישן חדש כאן בפורום. תחילה- אני רואה את עצמי כמאמין שנולד מחדש באמונה במשיח ישוע. אני מאמין באלוהים ומקבל את ישוע כאדון וכמושיע. יש לי קשיים עם בראשית א' ובראשית ב' לעתים אני מקבל את ספר בראשית כמות שהוא, ללא קושי ואז אני גם מרגיש די שמח. לעתים אחרות יוצא שאני קורא כל מיני מאמרים על אבולוציה ועל מאובנים כאלה או אחרים, וכן ראיות כאלה ואחרות שבעלי חיים מסוימים שאנו מכירים אותם כיום בגילגולם האחרון, הם למעשה גילגול של בעלי חיים קדמונים יותר ואחרים. קשה לי שיש כל מיני ראיות לדינוזאורים, או שיש טענות שהלוויתן היה פעם בעל חיים יבשתי מהלך. הטיעונים האלה של אבולוציה, בעיני מסלקים את אלוהים ממעשה הבריאה. זה כאילו שאלוהים לא מתערב בבריאה, לא ברא את היצורים "מוגמרים" אלא נתן אותם לשינויים בלתי פוסקים של הסביבה. קשה לי לשמוע טיעונים שמוצא האדם הוא מאב קדמון המשותף לקוף. דבר זה מנוגד למצוין בספר בראשית. כשאני אומר "קשה לי" אני מתכוון שכל אלה פוגעים באמונה שלי. הלוואי שהייתה איזו דרך לסלק את טיעוניהם של הדוגלים באבולוציה. חבל שיש בכלל ראיות לכאורה על אבולוציה. איך אני יכול לבטל את ההשפעות האלה של תורת האבולוציה, שממנה יוצא שספר בראשית ותיאור הבריאה, כביכול אינם נכונים?

lion 7

New member
מסמכים הסטוריים יש

/tapuzforum/images/Emo113.gifברישומי הארשיף של אמפרית רומי , (מהראש) מזכירים אדם שעשה בעיות לשלטונות והוצא להורג , יש גם אגרות בשפה הסריאנית (ארמית עתיקה) בין ישוע ומלך בשם אדג`ר שמבקש ממנו לבוא לרפא אותו .. יש הסטוריון רומי המצטט הסטוריון שומרוני על הפינומינה של רעידת האדמה ועוד בעת צליבת ישוע .. החיפוש אחרי מקורות רק עלה לנו בסוף המאה ה18 כאשר התחילה הביקוש מצד נוצרים אתיאסטים המבקשים הוכחות ולאו דוקא אמונה .. ישוע הקים מתים הלך על המים (יש אחד קוסם גם הלך ביוטיוב) אז מה אם הם הקימו מתים , למען האמת ישוע מקים מתים בכדי שנבין 2 דברים , תקומה מהמתים פיזית ורוחנית , כל אחד ימות פיזית ואילו מי שנולדו מחדש מרוח הקדש הם קמו כבר מהמות השני (אם לא מאמינים בישוע כמושיע אישי נשאר במות השני שהוא בילוי האין סוף שנים בתהום יחד עם השטן ומסרבי הבן ישוע) מי שהתמזל מזלו יחיה בקרבת ישוע לנצח בתוך גוף הלל לא נכחד .. ההבדל בין מי שמקים מתים הוא הראשון לתהילה עצמית והשני לתהילת אלוהים ובנו ישוע ... הקמת המתים וכל הנסים בידי ישוע הן אחד לטובת האנושות ושנית כרמז לתחיית האדם הישן מחדש במה שנקרא הלידה החדשה .. למה מיקום הלידה לא נזכר ב2 הבשורות , המשך

עוד שאלה

לא ברור לי איך הם תורמים לדתם בזה שהם מתבודדים? האם הם מפיצים את הנצרות?

Mana Sama

New member
אוכל לתת לך לינק לבלוג של חברה~

ואגב,מי אמר שלא היו דינוזאורים? כתוב בבראשית שאלוהים ברא את התנינים הגדולים,מי לדעתך היו אותם תנינים? :) נשלח לך הקישור לבלוג שלה במסר,היא עשתה שם פוסט לא מזמן בדיוק על עניין האבולוציה

lion 7

New member
שמע

שמרנו על הפורום (עד כמה שאפשר) מכל מיני דיונים פוליטיים והשואאות דתיות, לא הבנתי כאן מה רצית לומר על הנצרות? אין שום קוים דומים בין חב"ד לנצרות, אז תחסוך מאיתנו את הזמן ואת ההשקעה ואנו לא המקום לפרסום הבלוג שלך... נ.ב אם אתם לא מודעים בנצרות (לרוב ) הבישור כבר הסתיים הוקפא בסוף המאה ה19 אז מסיון ושאר ירקות אל תזכירו לי, פשוט רק המילה מסיון מעלה לי את הדם לראש

lion 7

New member
איתן סופסוף אתה כאן

ברכות על האתר (חדש?) , מה עם אתר גן עדן ? או כפי ששמעתי נסגר ? בכל אופן זלגו לי הדמעות על העוול של החמס היהודי נגד הילד בסרטון , נבלות וישוע אמר לנו לברך את האויבים , לכל אחד יש את החמס או הטרור שחי במחיצתו, אבל וזה אבל גדול, ישוע אמר לא לפחד אני ניצחתח את העולם הזה כן הללויה ניצחנו אותם בדרך ארץ, לחבדנקים גם לכל מי שתקף נוצרים בארץ, למשיחים גם נוצרים בשם תקפו אותנו והיה על ידיהם פשע, כולם נקראים העולם המסכן זה , לילד זה עומרי ולמשפחתו תפילה מלב מאמין שישוע הוא זה הבטחון כאשר החוק רופף ובתי המשפט על גזר דין של לעודד עוד מקרי אלימות רק בשבוע זה שמעתי על מקרי רצח במגזר הערבי שלי, וכמובן הפשע משתולל, אין כוחות משטרה אין דין ואין דין ישוע ישמור וישמור את כנסיתו שקנה אותה בדמו היקר ואת הפורום והנמצאים בו מכל חיצי השטן , ואני מאמין גדול אם הינו רוצים לנקום היה האב שולח 12 צבאות של מלאכים שיעשו בהם סדום ועמורה, אבל אלוהים עדיין מבקש אותם שיחזרו אליו כבניו התועים ,כולל כל המין האנושי, אמן

lion 7

New member
שמע

שלום לך : ראשית כל ,אתה יכול לקרוא עד מחר על התפתחות המין האנושי, על המאובנים על הדיניזוארים, אין שום סתירות להפך המדע כן תומך בתיאוריות הספר הקדוש, השאלה למי אתה מאמין, אני חקרתי המון לפני ואחרי האמונה מה שמתברר (גם אם אתה לא חוקר כזה גדול) שסיפורי התנ"ך הן אמיתיות, הן אמיתיות כי הן לא ממעשי בני אדם, אבולוציה ? מקור האדם מקוף ? קראתי אי פעם על מציאת האדם הקדמון (נדמה לי באיי מליזיה) זה אחד ועל עוד אחד, הם טוענים שהוא אבי האנושות או גלגול אחד מפי כמה, אז שיחליטו אם הוא אדם או קוף ממין אורנג אוטן שנכחד המדע בלי ישוע רופף ואף ינחל כישלון , כל בסיס או תיאוריה לא בנויה על בסיס שאלוהים בראשית ברא היא נחלת כישלון, אלוהים לא אוהב שיסלפו לא את דבריו, ואם הם טוענים לאמת יום אחד ימצאו איזה תיאוריה חדשה שתחליף את הראשונה וחוזר חלילה למה כך? פשוט מאוד כי האדם הוא יצור לא מושלם, אנחנו שומעים בתדרים מוגבלים , ואתה יודע מה, אומרים שיום אחד יקליטו את התדרים השמורים באוויר של קולות המפורסמים שהיו עלי אדמות ובינהם מייסדי דתות ישוע מוחמד או פילוסופים כמו אפלטון וכו עד שהמדע יגיע לשלמות אנו נחכה לו (לא בכליון עיניים) כי כתוב בברית החדשה המדע מנפח את האדם ואילו את האהבה בונה אותו

שלום זרדוז../images/Emo140.gif

שמתי כבר את הקישור הזה, של האתר IGOD שם תוכל למצוא תשובות מעניינות לשאלותיך. אך במיוחד בשבילך הנה הוא: אבולוציה? בנוסף אחי היקר, אם אכן קיבלת את ישוע לחייך, פשוט פנה לרוח הקודש ובקש ממנו שידריך אותך אל כל האמת, ופתח את ליבך אל מה שהרוח יגיד.

בשורה התחתונה

אחרי כל המחקרים וכל וה"הוכחות" לכאורה השאלה הסופית האם יש בורא האם האדם הוא נברא או לא.. ולשאלה הזו אין למדע תשובה אלא השערה בלבד הם יסחבו אותך לתהליכים שבמורכבות אבל בסופו של דבר זו השאלה שאין להם עליה תשובה באמת הם פחות או יותר משערים את ה"איך" ומתעלמים מה"מי"

lion 7

New member
יש נזירים שהיה להם משקל עצום

נגד המינות בתחילת דרכה של הנצרות, אוגוסטינוס , ויש כאלה היו נר אמיתי לאחרים (הם רבים מאוד ) ואין עליהם שום חדשות כי רק ישוע מברך אותם בסתר על מעשיהם) תאר לעצמך איטלקי בן משפחה עשירה עוזב את ביתו ובא לנצרת בשנות ה30 בארץ, תחת איום של רצח מצד הכנופיות שהיו בגליל, הוא מבקש ממשפחתו לתת עזרה (לא מהותיקן או מתרומות מחול) ) ובונים מנזר מעבודות יד מזדמנות, האדם העשיר נהיה עני מאוד, אוכל שך פיתה יבשה ביום (בשר או עוף רק בימי ראשון) , הוא מצטרף למנזר אלמוני במקום נידח, משפחתו כבר הבינה שבנם מת מהעולם זה תרתי משמע לא יחזור אליהם לא יתחתן לא ימשיך את השושלת שלו בזרעו, הוא יהיה נר אמיתי לאחרים, חייתי במנזר זה בילדות בבית הספר, הם חיים חיי צנועים מאוד מאוד סגפנות, היו צרפתים ואיטלקיים , שני עמים שיש ביננו דרגות של תרבות וחינוך , והם באים לתת לנו לעזור לנו אנו הערבים הנוצרים, ויחד גם תלמידים מוסלמים מקבלים את מה שהיה מיועד תחילה לנוצרים, אבל אצלהם אין גזענות דתית, הכל לטובה למען תהילת ישוע רק תנסה לטעום או תריח את האכל שלהם (אתה בודאי לא תרצה לשהות שם חמש דקות) אנחנו אסירי תודה להם, הם היו נזירים למופת, נזירה בדן הבנות עד גיל 4 שנים, קיבלה את הבנות בפנים מסבירות, היא בכתה על הפרידה שלהן לפני שנה וחצי,, יודע למה בכתה? היא אמורה להיות כמו השאר להתחתן להביא ילדים וילדות אבל העדיפה את הבן ישוע כחתן , יום אחד יבואו על שכרם , כמו רבם מהם\ן אין שום קהילה בפטיסטית (משהכרתי) יכולה להשוות לנזירים על הנזירים כתבתי כאן בקישורים, אתה מוכן לקרוא על המתנה שישוע נתן לכנסיה וחבל היום הנזירים הם במספר יורד

אני מכיר אותם באופן אישי

אלו הם אנשי אלוהים, שחיים באמונה ומתוך אמונה. הם עובדי אלוהים טהורים וצדיקים, שמתפללים רבות עבור ישועת ישראל, הגנה ושמירה על הארץ. הם תורמים רבות לחברה. את מחייתם הם משלמים מתרומות שהם מקבלים מאנשים שונים שמכירים אותם, ושהאדון שם על ליבם לתמוך בהם. הם מעולם לא ביקשו כסף מאדם, אנשים פשוט מצאו לנכון בזכות רוח הקודש לתרום להם את מעשרותיהם.

Thoma

New member
נפלא! פשוט נפלא שיצאו אנשים כאלה מקרב

היהדות המשיחית. זה כבר סימן ראשון לפריחה שמחכה לקהילה שלכם! יעקב האחד - תוכל בבקשה לפרט במה בדיוק הנזירים הללו עוסקים? (כלומר איך נראה סדר יומם) אם ידוע לך כמובן.

../images/Emo20.gif

אני נולדתי מחדש וגדלתי בקהילייה הזו. יש שם היום שלושה אחים באמונה, שנים מהם אחים בבשר(מאותה המשפחה), שהם גם רועי הקהילה שלי. כיוון שהם רועיי קהילה, ומנהיגים בגוף המשיח בארץ, יש להם הרבה מאד מפגשים שונים, אסיפות וכנסים. הם פועלים לאחדות גוף המשיח, ומקיימים מפגשים רבים, בין יהודים משיחיים, פרוטסטנטים וקתולים. ובין יהודים וערבים. סדר היום בתקופה שבה גרתי במקום, היה, תקומה בשעה 6:00 לזמן שקט עם האדון, אחרי שעה וחצי ארוחת בוקר, אחרת תפילה במשך שעה, לאחר מכן עבודה בתחזוקת הבית, ובמשק בית(כביסה, ניקיונות, בישולים, וכל מיני דברים שונים שיש לעשות בשביל הקהילה), עד ארוחת צהרים, שלאחריה נחים מעט, לאחר מכן עוד זמן שקט עם האדון, ובערב פעיליות שונות של הקהילה, כגון ערביי תפילה, קבוצת בית ומפגשים שונים. אני אישית חשבתי שגם לי ישנה קריאה דומה, ושאלתי את האדון לגביי הדבר בצום ובתפילה, וקיבלתי מהאדון, שאין לי קריאה שכזו. היום אני נשוי.

Thoma

New member
תודה על המידע!

אני מעריץ אתכם (וגם קצת מקנא) שיש לכם קהילה כזו ואנשים כאלה תבורכו!

למעלה