שאלת סקר - סדר יום:

../images/Emo41.gifשאלת סקר - סדר יום:

האם יש לתינוק/ת שלכם סדר יום? אם כן מהו? מבקשת שתציינו גם את גיל התינוק והאם יונק או לא.

סדר יום(ארוךךךךך)

נועה היום בת שנה ו 9 ,יש לה סדר יום מגיל 3 חודשים,היא לא ינקה ולכן ניראה לי שזה היה יותר קל לסדר סדר יום. אני די "פאנטית" בנושא, הירגלתי אותה מההתחלה וזה מאוד עזר לי ועד היום היא אם סדר יום מאוד קבוע שמישתנה רק אם אנחנו נוסעות לחול או יש חג(כמו פסח או ראש השנה). קראתי ספר על גידול תינוקות כשהיא נולדה, ושם היה כתוב שילד שיש לו סדר יום קבוע גודל יותר רגוע,ויותר בטוח בעצמו. שכשדברים חוזרים על עצמם יום יום הם נותנים לו הרגשת ביטחון. גם בישבילי סדר היום שלה הוא הצלה, ביגלל שאנחנו בבית, זה מקל עלי מאוד, אני עובדת מהבית,אני יודעת בדיוק מתי היא הולכת לישון,אני יכולה לדבר בטלפון אם לקוחות,אני יכולה להיתפנות לדברים שלי. זה גם מאוד עזר כשהיתי צריכה לטוס לשבוע לחול לבד,הישארתי אותה אם בעלי,וכתבתי לו את סדר היום,הוא אמר לי שזה שהיה פשוט ניפלא, הוא ידע בדיוק מתי לישון,מתי לאכול והוא העביר את השבוע בכיף לא נורמלי....וגם היצליח לעבוד מהבית. סליחה על האורך...ניראה לי נושא מאוד חשוב.

תמרה*

New member
אצלינו זה ככה בערך:

קימה ראשונה בערך בשבע שמונה, יונקים וחוזרים לישון (בר ואמא. אבא בוכה כי הוא צריך ללכת לעבוד) קימה הבאה אחרי 3 שעות בערך. מפה סדר היום מתנה ע"פ התוכניות שלי אבל כולל טיול בחוץ , משחקים ושירים עם אמא ולבד באוניברסיטה (של טייני לאב כמובן), צפיה בקלטות וידאו (המועדפות הן בייבי באך/מוצרט - נשמח להמלצות על אחרות) בר אוכל בערך כל 3 שעות, מקלחת בערך בשמונה ולמיטה בערך בעשר (עם חריגות - כמו למשל אתמול) בלילה כשמתעורר (אם מתעורר) בד"כ מוצץ מרגיע אותו

dafgol

New member
סדר יום...ממממ...בערך....

בר בן 4 חודשים ואוכל מבקבוק. מתעורר בסביבות 6 בבוקר , אוכל , משחק עם אמא אחרי שעה אוכל עוד קצת והולך לישון...בערך שעה וחצי כשהוא מתעורר אמא משחקת איתו , מדברת איתו , עובדת איתו על מוטוריקה וכאלה...באיזה שלב בר אוכל שוב....יוצאים לסידורים לטייל...לפעמים אמא מרשה לבר לראות קצת הופ או קלטת .... בר ער כל היום...ככה שאמא צריכה להכין תוכניות לרוב.... לפעמים בר אוהב לראות איך אמא מקלידה על המחשב.... בצהריים אוכל קלות ומנמנם עוד יותר קלות... עכשיו בימים יפים וחמים אחרי 4 אחה"צ יוצאים לטיול בצ'כונה ופוגשים חברים..ומטיילים עם
ואוכלים עוד קצת בקבוקי.... בערב כשאבא מגיע הביתה אז הבנים משחקים ונהנים מזמן איכות.. בערב אח"כ עושים אמבטייה עם אבא ואמא ( " טושי טושי במים" ) ואבא מאכיל את בר. ואז בסביבות 8 בערב ........בר נרדם עד 6 בבוקר...ולאמא יש זמן להתחיל את היום.... כמובן שזה לא ממש קבוע ותלוי בנסיבות ובמסיבות....ובטח שכחתי כמה דברים.. ובין לבין יש גם ניתוב בין בר לבין עבודות הבית למיניהן וכו'...טוב שיש לול בסלון וערוץ הופ או קלטות והכי טוב שיש לאמא ידים.....

יעל של 4

New member
סדר יום קבוע החל מגיל חודשיים

שלום לכן, אני חדשה פה יש לי תאומות בנות שנה וחודשיים החל מגיל חודשיים הרגלתי אותם לסדר יום קבוע עם שעות החלפה קבועות, שעות אוכל קבועות, שעות משחק קבועות ושעות שינה קבועות. נכון שבהתחלה הם היו בזמני המשחק נרדמים לסירוגין אבל לא הייתי מעבירה אותם למיטה ואז היו ישנים וקמים לסירוגין לזמנים קצרים, מה שחשוב לא לוותר ולהקפיד על השעות שקבעתם לעצמכם. סדר יום לדוגמא לתינוק 7:00 קימה, החלפה, ארוחת בוקר דייסה אחרי כל ארוחה 15 דקות בסלקל ושמה וידיאו עם קלטת לילדים דיג דיג דוג, פים פם פה וכו 7:00 - 8:30 משחק על פעלולון 8:30 שינה במיטה 10:00 ארוחה שניה בקבוק דייסה (בהמשך מתחלף בפירות) 10:30 עד 11:30 טיול בוקר בחוץ 11:30 - 13:00 משחקים על השטיח 13:00 ארוחה שלישית בקבוק (מתחלף בהמשך למרק ירקות מרוסק) אחרי האוכל החלפה ושינת צהריים עד 16:00 16:00 קימה, החלפה, ארוחה רביעית דייסה (בהמשך מתחלף למעדן חלב) כל אחר הצהריים טיול בחוץ ומשחקים על השטיח על פעלולונים, אפשר לגוון במשחקים תלוי בגיל הילד 18:30 מקלחות 19:00 - 19:30 ארוחה חמישית דייסה והולכות לישון זה הסדר יום הבסיסי שאם מקפידים עליו הוא הופך את החיים למשהו אחר. גם לתינוקות , אצלי בגיל חודשיים הקטנות עברו ללילה שלם שינה בזכות הסדר יום המסודר הזה והחיים שלי היו ממש כיפיים גם עם שתיים. (יש לי עוד 2 גדולים בבית) בהצלחה יעל

ענתש

New member
עושה לי צמרמורת... שום סדר יום !

כשהיא היתה קטנה בכלל לא היה סדר יום בטח שלא באוכל - זה עושה לי צמרמורת לשמוע שאפשר להרגיל תינוק קטן לאוכל בשעות קבועות ! מסכן, כל שעות הרעב שעוברות עליו עד שהוא מתרגל... בטח שלא סדר יום של משחקים או מקלחת או שינה. לא מרגישה שנגה חסרת בטחון (ומי שמכיר אותה יעיד) ובטח שלא מרגישה שזה פוגע בי - להפך, אני מגדלת ילדה מאושרת. עכשיו, כשהיא יותר מבינה, אפשר להתחיל להרגיל אותה לאט לאט - למשל לשעות ארוחות קבועות (הארוחות הגדולות: בוקר, צהרים וערב. מעבר לזה היא מנשנשת חופשי, כולל ציצי). אני ממש אידיאולוגית נגד סדר יום לתינוק כל כך קטן שהצרכים שלו לא מסוגלים להיות מתוזמנים לפי השעון וכשהוא בוכה כי הוא צתריך משהו הוא לא מבין מה זה "עוד מעט" כי אצלו אין מושג זמן - הוא פשוט מרגיש שרע לו ועכשיו והוא גם לא מבין שיהיה יותר טוב. נדמה לי שאפילו בקורסים על פסיכולוגיה מלמדים שחשוב מאד מאד להענות לכל צרכי התינוק משום שכך הוא לומד לפתח את מושג ה"תקוה" (כלומר: האמונה שעכשיו רע אבל יהיה יותר טוב). אחת העיצות הכי חכמות שקיבלתי היתה מאסתר גרוניס (בפורום יעוץ הנקה): "תסתכלי על הילדה, לא על השעון".

יעל של 4

New member
סדר יום הוא חלק מהחיים

ישנו במעון וישנו בכל בית מסודר, ולהפך הוא מקנה לילד ביטחון ויציבות ילד שסדר היום כל יום חוזר על עצמו והוא כבר יודע בדיוק מה יבוא ומתי הוא ילד רגוע שטוב לו כי הוא יודע מתי הוא יצא לשחק ומתי יקבל אוכל. ולהפך סדר היום שלי כזה שהאוכל מגיע כל 3 שעות כך שהם לא מגיעים למצב של רעב כלל (יש בעיה כשמניקים, אני לא הנקתי). ברור שאם הילדה עשתה קקי היא תוחלף ולא משנה מתי. אבל מה שחשוב שסדר היום יהיה קבוע ומסודר ואז החיים טובים גם לאמא וגם לתינוק שיודע בדיוק מה יבוא ומתי, אחרי שבועיים של סדר יום מסודר הילד מסתגל ומתחיל לכפות עלינו את סדר היום שקבענו גם כשאנחנו רוצים לעשות איזה יום שונה. הבת שלי שקד כמו שעון בשעה 9:00 בבוקר דורשת להכנס לישון ולא אכפת לה כלום. אני מגדלת עכשיו תאומות שהן ילדות שלישית ורביעית ומנסיון שלי סדר יום הוא חיוני לכולם, ממליצה לך לקרא על כך בספרי הפסיכולוגיה של הגיל הרך. בהצלחה במה שתחליטי יעל

ענתש

New member
נאי לא מתייחסת לילדים גדולים

ומבינים שברור לי שצריכים מסגרת וגבולות כדי להרגיש שהעולם הוא בטוח ויציב. אני מתייחסת לתינוקות קטנטנים שיש להם צרכים שממש לא "מסתדרים בשורה ועומדים דום" לפי הגחמות של ההורים. אני כמובן לא מכוונת את זה אישית כנגד אף אחד פה וגם כל אחת מכירה את הילד שלה כדי לדעת מה טוב לו - יש לי פשוט אנטי לנושא עקב הכירות עם מישהי שאצלה הילדה מגיל חודשיים ישנה לילה שלם, אוכלת 4 ארוחות ביום ויודעת כל דקה מהיום והלילה מה עושים עכשיו ומה לא... ואני גם יודעת כמה הילדה בכתה וצרחה בדרך להקנית סדר היום הזה. לא מאמינה שילד צריך "לאכול כל 3 שעות" מתוך עקרון וסדר יום או כי לאמא לא נוח להכין עכשיו בקבוק (ושוב - לא מכוון פה כנגד אף אחד. אני פשוט מכירה מישהי שהילד שלה צורח מרעב וכשאומרים לה "אולי הוא רעב" היא מסתכלת בשעון ואומרת - "לא, כי עוד לא עברו 3 שעות") ולא מאמינה שתינוק יכול ללכת לישון "כי אומרים לו" או לא לקום בלילה כי אחרי שבוע שנותנים לו צרוח לבד במיטה (גם כן היכירות אישית של מקרה כזה) הוא פשוט לא קם יותר כי הוא התייאש וגם לא מאמינה שתינוק יכול לשחק "כי עכשיו משחקים" זה פשוט לא עובד ככה ! לא מאמינה שתינוקות קטנטנים עושים מניפולציות - אם הם "מבקשים" משהו זה בגלל שהם צריכים את זה ואנחנו פה לספק את הצרכים שלהם. נקודה. כמובן שזה ממש לא מתייחס לכל מיני "סדרי יום" כמו טיול למשל... אלא יותר לדברים כמו הקניית "משטר" אוכל, משחק ושינה (עיינו ערך "הלוחשת לתינוקות הנורא).

ענת, בעניין הלוחשת אני חולקת עליך -

אני מצאתי שהרעיון של אוכל-פעילות - שינה בסבב של 3 שעות הוא מאוד נכון (לפחות לגבי מיכאל). כמובן שאם הוא רעב לפני "הזמן" (ולא סתם המילה זמן במרכאות) הוא מקבל לאכול. ואם בא לו להרדם על הציצי אז אני לא אעיר אותו לפעילות.... אבל הרעיון הכללי שלה אם מקבלים אותו ומסתכלים על הילד במקביל - נכון ועובד. ולמעשה במקרה שלי מיכאל כאילו קרא את הספר....ואין אצלנו בבית משטר ולא חינוך - פשוט יש שלד של שיגרה מסויימת.

cookie1

New member
אני הייתי נגד, אבל מצאתי

שיש בזה משהו. כשהתחלתח להתייחס למחזוריות, ראיתי פתאום שאני מבינה טוב יותר את הבכי של יובל. פתאום התחלתי לזהות בכי של רעב ובכי של עייפות. מעבר לזה אני גם חושבת שכמובן אי אפשר לכפות סדר יום על ילד, ואני קשובה לצרכיו.

תינוקות, כמונו, אוהבים הרגלים../images/Emo70.gif

בקורסים לפסיכולוגיה גם מלמדים שתינוקות אוהבים לדעת מה הדבר הבא שעומד לקרות להם. זה נותן להם תחושה של בטחון והגנה. כמובן שלא מדובר על כך שאם תינוק בוכה אף אחד לא יתייחס אליו כי הוא אכל לפני שעה והחלפנו לו חיתול לפני דקה! יש פער עצום בין לא להתייחס לתינוק לבין הקניית הרגלים, ואני לא יודעת איפה מצאת בספר "הלוחשת לתינוקות" שהיא אומרת שצריך לתת לילד לבכות כדי להקנות לו הרגלים. במפורש נאמר שם ששתי הגישות הקיצוניות, זו שטוענת שאסור לפנק את התינוק ויש להקפיד על סדר יום נוקשה, וזו שאומרת "לך בעקבות התינוק" ותוותר על חייך, שתיהן אינן מקובלות עליה. בגישה האחת לא נותנים כבוד לילד, בגישה השניה את לא נותנת כבוד לעצמך. מה שהיא מציעה בספר היא להקנות שגרה מובנית, דפוס כללי של סדר יום פחות או יותר ידוע, על מנת שהתינוק ירגיש רגוע יותר וגם על מנת שההורים יוכלו להמשיך ולחיות את חייהם. הרצון שלנו להמשיך לחיות את חיינו ושתהיה לנו את האפשרות לתכנן זו לא מילה גסה. מאחר שאני עובדת, אני לא יכולה לאחר לעבודה כי אני זורמת עם הרצון של הילד שלי ובדיוק הבוקר הוא החליט שהוא רוצה לשחק בדיוק בשעה שאני צריכה לצאת לעבודה. אם יפטרו אותי כנראה שלא יהיה לו מה לאכול. יכול להיות שבורכתי בילד נוח במיוחד. אבל אנחנו הצלחנו להקנות לו הרגלים מבלי שהוא יבכה אפילו פעם אחת. כשהוא רעב לא אומרים לו "אכלת לפני שעתיים". אבל כן, אחת הסיבות שהחלטתי לא להניק (ולשמחתי הרבה יהב לא היה מוכן לינוק מיומו הראשון בעולם) היא שחשוב לי לדעת שהילד שלי אכל ושבע. כך, אם הוא בוכה שעה אחרי האוכל, אני יכולה לפחות להיות בטוחה שזה לא בגלל שהוא רעב. ואני לא מתביישת להגיד, שאת הילד הבא אני בכלל לא מתכוונת לנסות להניק, כי לא מתאים לי שידור חוזר של ימי התסכול שהיו לי עם יהב כשניסיתי להניק, וגם כי אני לא בנויה לזה. בהתחלה הוא קיבל אוכל מתי שהוא רצה, ובשלב מסוים הוא סידר לעצמו את סדר הארוחות. היום, בגיל 4 חודשים וחצי, הוא אוכל בדיוק 4 ארוחות ביום, פחות או יותר בזמנים קבועים. כל מי שמכיר אותו נדהם, שהילד הזה פשוט לא בוכה כשהוא רעב. הוא יודע שהאוכל יגיע מבלי שהוא יבכה את עצמו לדעת. מגיל חודש וחצי, יהב יודע שבערך בשעה 7 יש מקלחת ואח"כ הולכים לישון. לא כפינו עליו את השעה, רק את ההרגל. את השעה הוא "בחר" בעצמו, אנחנו רק נתנו לו שגרה של אוכל - מקלחת - שינה. יש לו סדר יום פחות או יותר קבוע, שכמובן יש בו גמישות. אם הוא עייף בשעה 8 בבוקר, אני לא אכריח אותו להישאר ער ולשחק עוד שעה, כי בשבוע האחרון הוא הלך לישון בשעה 9. כך שאת רואה שאפשר לגדל ילדים מאושרים, רגועים ומאוד חייכנים אפילו אם יש להם סדר יום, רחמא ליצלן

twiti

New member
אז ככה...

גיא קם פחות או יותר בשעה קבועה והולך לישון פחות או יותר בשעה קבועה אבל החוק שלנו הוא פשוט לזרום איתו. הוא יונק ולא אוכל בשעות קבועות אלא שהוא מבקש. שהוא עיף הוא ישן, שהוא ער עושים כל פעם משהו אחר, יכול להיות יום בלי טיול או בלי טלויזיה. אין משהו קבוע. מה שאנחנו כן מקפידים עליו הוא "טקס לילה טוב" בסביבות 19:00 +- שמתחילים סימני עיפות, זה תמיד יהיה אמבטיה, ציצי ולישון.

מתרגשת

New member
אין לנו שום סדר יום ואני לא מרגישה

שצריך. יש כמה דברים קבועים במשך היום אבל אין לנו שום דבר מסודר. קמים בבוקר מתי שרוצים (מתי שסתיו רוצה בעיקרון) שרים שירים של בוקר ומחליפים בגדים כדי שנדע שבוקר עכשיו. במשך היום אין שום סדר או משהו כזה אבל לקראת השינה יש את האמבטיה עם אבא (בערך בשעה 21:00-21:30) אוכל ולישון בחושך (עם מנורת לילה) כדי שנדע שלילה עכשיו. חוץ מזה בשאר היום עושים מה שרוצים ומתי שרוצים ובעיקר נהנים וזהו. אולי זה בגלל שסתיו קטנטנה עדיין (בעיני לפחות) ואולי זה ישתנה אבל זה המצב כרגע. חוץ מזה... מה שלומכם
מה שלום מיכאל החמדודי ואיך אתם מסתדרים עם הסדרים החדשים אחרי שחזרת לעבודה
אני אשמח אם תתקשרי וניפגש מתי שהוא
וחוץ מזה חג שמח

yaelli10

New member
מאוד מומלץ סדר יום קבוע (ארוך)

פשוט רכשתי נסיון של שנתיים בטיפול בתינוקות (בקיבוץ), ואולי משום שאני ממש ממש לבד כאן ללא עזרה. חשוב לי לדאוג לעצמי וגם לאלה. להלן סדר היום (ענת לא להזדעזע, אלה שלי מאוד מאושרת איתו! אף אחד לא מורעב כאן) לא מניקה, לכן היה לי מאוד קל לעשות סדר. 06:30 - 07:00 - אני מתעוררת (לא משעון מעורר
) אלה בעריסה, לא בוכה או משהו, פשוט חצי ישנה, חצי ערה שכזאת. אני מכינה בקבוק. אלה בוכה רק כאשר אני מוציאה אותה מהמיטה. לאחר הגראפס, ישיבה קצרה בטרפולינה המוגבהת ושיחה "רצינית" עם אמא. החלפת חיתול. לבישת בגדי יום. אלה מתחת למובייל, או סתם בוהה באוניברסיטה. לקראת השעה האחרונה לאוכל, אלה קורסת, אני מרדימה אותה או על הידיים או סתם נשכבת לידה ושרה לה שירים שקטים. 10:00 - שלוש שעות לאחר הארוחה הראשונה - שוב אוכל. חוזר על מה שנאמר בפיסקה הקודמת. 13:00 בערך - שוב אוכל. 14:00 מתארגנים ליציאה היומית. ויוצאים לטייל עם הג'יפ שלנו (עגלת ספורט), ברחבי העיר. כל פעם למקום אחר. יש לנו גם עם זה רוטינה. כל יום רביעי אני הולכת לחנות/מאפייה של מוצרים מהארץ וגם עיתונים. יושבת שם לשתות כוס קפה וקוראת קצת בעיתון אמיתי... קצת התגעגעתי, למרות הזעזוע. יום שישי - אנחנו בשוק השבועי בשכונת אמסטלווין, מטיילות, קונות, ורואות אולי את שוגי13 ואיה המקסימה.... יום חמישי - תיכף ניכנס לשיגרת השחייה השבועית של אלה. 17:00 - חוזרים הביתה. אלה מתעוררת לפרקים. במהלך הטיול אבל בסביבות 17:00 זמן האוכל. ואז מגיעה שעת השיא של היום. 19:30 - אבא של אלה ממלא את האמבטיה, ואלה באמבטיה בערך 20-30 דקות, משחקת בלהסתכל על הרגליים ועל הידיים. בשעה 20:00 שוב אוכל (סה"כ 5 פעמים ביום 180 CC) בשעה 20:30 - אלה מגלגלת עיניים ושוקעת בשינת מלאכים עמוקה עד לבוקר הבא. ואז חוזר על זה.

yaelli10

New member
תוספת קטנה ששכחתי

אלה בת 3 חודשים פלוס התחלתי עם הסדר יום עוד כשהיא היתה בת חודש. אף אחד לא נפגע מזה.

וונדי1

New member
../images/Emo41.gif מדהים כמה שאלה ורומי דומות...

יש להם סדר יום מאד דומה... (רק הנוף שונה
) קימה בין 6:00-7:00 אוכל ולאחר מכן משחקים (מובייל, ווידאו או סתם שירה של אמא). 8:30 - 9:00 שינה עד לארוחה הבאה 11:00-10:00 ארוחה משחקים ושוב שינה... 13:00-14:00 ארוחה טיול או משחקים ושינה אחה"צ רומי ישנה פחות רק מנמנמת לפעמים... 19:00 אמבטיה עם אבא, אוכל ושינה עד הבוקר... רומי בת שלושה חודשים ו 19 יום ואוכלת סימאלק בין 120-150 cc כמובן שסדר היום משתנה בחגים ובשבתות וסתם שבא לנו לגוון...

בערך סדר

אביתר בן ארבעה וחצי חודשים ומתעורר פעם אחת בלילה. הוא מתוזמן כמו שעון שוויצרי -בלילה הוא מתעורר בין 2.30 ל 3.00(אני רואה שכנים שכנים)ובבוקר בול ב 7.00. מפה-זה תלוי בד"כ אחרי האוכל הוא משחק שעתיים וחזור לישון בין חצי שעה לשעה וחצי. ואח"כ ממשיכים לשחק עד הצהריים-אז שוב הוא מנשנש תנומה (20 דק') ומשחק עד 17.00 ושוב תנומונת. הולך לישון כל יום בין 21.00 ל 22.00 אני זורמת איתו לגמרי-לא פנאטית בנוגע לתיזמון השינה ולאורך שלה. אני לא לא(יש בכוונה שני לא) אצא מהבית כי הוא צריך לישון בשעות היציאה(הוא ישן את השעות במהלך הטיול) אבל אני גם לא אעיר אותו אם הוא ישן הרבה.

26יפעת

New member
יובלי עושה לי סדר יום

יובל בן שלושה וחצי חודשים וסידר לאמא יופי של סדר יום. בוקר 6-7, אבא מאכיל, משחק ומנסה להרדים שוב (כדי שאמא תישן עוד קצת) 10-11, אוכל ומיד אח"כ, יובלי מתחיל לבקש ללכת לטייל. שוב, הדרישה היא יותר מצידו, אם זה היה תלוי בי, זה היה נדחה בשעה-שעתיים. 13-14, שוב אוכל, משחקים עם אמא או באוניברסיטה. 18-19 אותו כנ"ל 20 מקלחת וויטמינים 22-23 אוכל ולמיטה. אחרי האוכל שוכבים בחושך, גם אם לא לגמרי נרדמים. אם הוא קם בלילה הוא מקבל אוכל בחדר, בחושך, בלי דיבורים/שירים כמו ביום. גם אני קראתי את הספר "סודותיה של הלוחשת לתינוקת" (המליצו עליו בפורום הריון ולידה) אני משתדלת לאזן בין סדר יום שנוח לו לבין מה שמתאים לנו, ובנתיים זה מסתדר ממש לא רע. אז נכון שלפעמים המקלחת רק בעשר אחת עשרה, אבל גם לנו יש חיים לא?

למעלה