שאלת סקר - סדר יום:

יש איזה סדר שהיא קבעה...

קמים בבוקר/ צהרים, יונקים, מחליפים חיתול ועוברים לבגדים שאפשר ללכלך בלי פחד.... יוצאים לטיול עם הכלבה. כשחוזרים אוכלים 2 גמדים ויופלה אחד, ואז משחקים איזה שעתיים- שלוש, זוחלים על הרצפה ובגינה, שרים, מתנדנדים וכו'. אחרי כן יונקים שוב ונרדמים לשעה- שעתיים. כשמתעוררים ממשיכים עם הבלאגן- ותוך כדי מנשנשים חצי מהאוכל של אמא (פיתה, חומוס, ירקות, שניצל, חביתה- מה שיש). בערב אבא חוזר- אוכלים ביחד ארוחת ערב, ואז משתוללים קצת עם אבא- וקופצים לאמבטיה, אחרי כן מתפנקים קצת בחיבוקים ומשחקים שקטים- ובסוף הולכים לישון עם אבא ואמא.... זה טיפה משתנה כל יום- אבל בגדול זה הסדר. כמובן שאני לא קבעתי כלום- זה משהו שהיא פיתחה לעצמה (והיא אוטוטו בת שנה)

T noki

New member
סדר יום שהוא קבע...אבל מתאים לנו

עודדי מגיל 5 ימים ישן לילה שלם (התחיל ב-6-5 שעות ועבר כיום ל10-11 שעות רצוף). אגב, שכחתי לציין שהוא יונק מלא. הוא הולך לישון בערך ב11:30 בלילה, אחרי מקלחת בערך ב-10:00 (אחרי שא בא חוזר מהעבודה...) אחרי המקלחת הוא מקבל ציצי. אם הוא נרדם על הציצי הוא עובר למיטה ואם לא - הולכים למיטה, מכבים את האור הגדול ומדליקים אור קטן. אני מקריאה לו סיפור לפני השינה, אומרת לילה טוב, ונשארת לידו עד שהוא נרדם. מכסה בשמיכה, נשיקת לילה טוב... הוא קם בבוקר ב9:30-10:00, מקבל ציצי. אח"כ משחקים במה שבא לנו, או הולכים לסידורים (הוא בעגלה או במנשא) בצהריים (13:00-14:00) הוא מקבל ירקות בבלנדר ואם רוצה משלים בהנקה. אח"כ משחק. בין לבין הוא מנמנם לו מתי שהוא רוצה כחצי שעה כל פעם. אחה"צ לפעמים הוא מקבל פירות ולפעמים ציצי. לפעמים רואים יחד קלטות וידאו שרים וורוקדים ומשחקים, הכל תלוי במצב רוח ומה שבא לנו, או יוצאים לטיול בהתאם למזג האוויר. בערב - שוב חוזר. אבל יש לציין שלא אני קבעתי את סדר היום, הוא אוכל מתי שהוא רעב ופשוט הוא הרגיל את עצמו לשעות קבועות פחות או יותר של שינה ואוכל. ציצי הוא מקבל מתי שבא לו.

שכחתי לכתוב את הסדר יום שלנו

בכל אופן הוא מאוד דומה לזה של וונדי ויעלי. מיכאל שלי בן 3.5 חודשים וסדר היום נע סביב סבב ה- "שלוש שעות" - כמו שהמליצה הלוחשת, כאילו מיכאל קרא את הספר.....אוכל - פעילות - שינה, כאשר את הזמנים המדוייקים וכמה זמן נמשך כ"א מהם - הוא קובע. לאחרונה התחיל להתעורר כמו שעון בסביבות 07:00. מה שמאפשר לי להניק אותו וללכת לעבודה. הוא ער קצת (מובייל וכו'), וחוזר לישון, מתעורר, אוכל (יוצא בד"כ בסביבות 10-11), פעילות כלשהי (כל פעם משהו אחר, אין סדר קבוע), בסביבות 13-14 אבא שלו מביא אותו אלי לעבודה להנקת צהריים. לישון הוא הולך בין 20:00 ל- 22:00.

talsh

New member
בכל פעם שהיה

נדמה לי שהנה הגענו לאיזשהו מבנה קבוע, תום הפך אותו מהתחלה
פחות או יותר הוא מתעורר ב6:30 עד 07:00 בבוקר, טיול עם אבא ומשחקים קצת עם אבא. בערך בשמונה וחצי הוא אוכל ואז משחקים שוב עד 11:00, טיול של שעתיים בערך והוא אוכל בחוץ בסביבות 13:00. בערך בשתיים טועמים קצת ירקות מרוסקים (כל פעם משהו אחר וממש מעט, רק התחלנו) בבית תנומה של שעה בערך ואז משחקים (כל פעם קצת שונה) אמא מגיעה מהעבודה בערך בארבע וחצי ואז משתוללים עם אמא שוב אוכל בחמש. ועושים משהו עם אמא - פעם הולכים לטייל, פעם באים חברים, סבתא באה לבקר, חוגים... ואז בשמונה וקצת אמבטיה, אוכל+דייסה ולישון ללילה בערך ב21:00. תום מתעורר בלילה - בערך ב2:00 לאכול. חוץ מזה הוא גם מתעורר, רוצה חיבוק וחוזר לישון. לפעמים גם מתעורר, שותה קצת מים וחוזר לישון. חוצמזה מה זה משנה, כל פעם שבא לו הוא משנה את הכל ממילא ואנחנו הולכים איתו, לא כל כך מנסים להקנות סדר, רק האמבטיה בערב שאני כל כך אוהבת איתו וגם בגלל שאחרי אמבטיה הוא ישן רגוע יותר כך שאני מעדיפה בערב ולא ביום.

למעלה