שאלת סקר
טלויזיה בחדר ילדים

../images/Emo41.gifשאלת סקר../images/Emo41.gif טלויזיה בחדר ילדים../images/Emo66.gif

כן או לא? אנחנו בלבטים לקראת המעבר... אשמח לשמוע את דעתכם. תודה!

יונית ש

New member
אנחנו נגד - לפחות עד גיל 3-4

אני אישית מנסה לצמצם כמה שיותר את שעות הבהייה במסך הטלויזיה. אני מאמינה שמשחקים חשובים יותר לפיתוח בחשיבה והמוטוריקה מכל תוכנית טלויזיה. אולי בגיל גדול יותר כמו 3-4. הילד מספיק גדול להימצא לבד בחדרו ןלצפות בתוכנית כל שהיא. אך כרגע נראה לי כי חדר המגורים זהו המקום שרב הזמן הפעוט נמצא בו. ולכן טלויזיה בחדר נראית לי במקרה שלנו מיותרת. חוץ מזה הרי לא רצוי שירדם עם טלויזיה או יקום לקולות תוכנית מסויימת. לכן אני לא רואה לנכון לשים לו אחת כזו בחדרו, בטח שגיל שנה - שנתיים. ואם כבר החלטת שכן אז רצוי שהפעוט יצפה קלטות, כאלה שהינן לשביעות רצונך ולא צפייה בערוץ הילדים וגם לא בהופ. חוץ מזה דש חם לעמית ממאי
יונית

לנו יש

ילדיי בכלל לא צופים בטלויזיה במהלך היום. לעומר יש טלויזיה מול המיטה ורק בערב כשהוא נכנס למיטה הוא בוחר לו קלטת וצופה בה לפני השינה. יש שיגידו שלא כדאי להרגיל ילד להרדם עם טלויזיה, אבל אני חושבת שזו דווקא דרך מאוד נעימה ורגועה לסיום היום.

לנו יש...

אבל איה לא ממש צופה בטלויזיה. זו טלויזיה שמותר לה להדליק ולכבות לבד (טלויזיה קטנה וישנה) כי בסלון יש לנו קולנוע ביתי שאנחנו משתדלים שהיא לא תיגע בו (כל הרכיבים סגורים בארון עם דלתות הזזה ומנעול). אני בעד שהיא תוכל לראות מה שהיא רוצה בפרטיות ובנוחות של החדר שלה. אצלה זה עדיין משמש כרקע והיא לא ממש צופה בתוכניות (היא בת שנה+4).

שירי ל

New member
לי אין כלום נגד טלוויזיה

אצלינו הטלוויזיה פתוחה מהבוקר עד הערב, ואני בהחלט מתכוונת לשים לאופיר טלוויזיה בחדר. וגם ווידאו, ויש לה שם גם מערכת סטריאו.

אמיר.

New member
לו היה לי משהו נגד טלויזיה.. ../images/Emo13.gif

הייתי משתמש בזה ...

דניעל

New member
טלוויזיה - האם בכלל?

עד לפני חמישה ימים בכלל לא היתה לנו טלוויזיה בבית. כן, אנחנו חיים כבר למעלה משמונה שנים ללא טלוויזיה. פשוט נפלא! ביום שני האחרון, בערב, ההורים שלי הביאו את הטלויזיה הישנה שלהם. אני לא פתחתי אותה בשביל עצמי בכלל מאז. בעלי היה בחו"ל עד יום חמישי. היחידי שהתעניין במכשיר החדש היה דניאל. בבוקר יום שלישי הוא התעורר, נכנס לסלון, וקרא בהתרגשות "זיזיה! זיזיה!" (תבינו, הוא בקושי אומר ארבע מילים, מאיפה הוא קלט את המילה הזאת???) מאז כל חמש דקות "זיזיה, זיזיה, זיזיה..." כשאני כבר מפעילה אותה, בצהריים, אחרי הארוחה, ויש תוכניות נחמדות שמתאימות לו, הוא מאבד עניין אחרי דקה. ואני שואלת - טלוויזיה, האם נחוץ בכלל?

אמיר.

New member
בהחלט אפשר בלי .. מומלץ ..

לנו אין טלויזיה (כבר 10 שנים) מזה חמש שנים יש לנו וידאו מחובר למחשב. צריכת הסרטים נמצאת בפיקוח... אני מכיר אנשים שאין להם גם את זה.. והם חיים עם זה מצוין. עכשיו ההורים שלי רוצים לתת לנו טלוזיה ישנה לחבר לוידאו. אין חשש שהיא תשמש למשהו אחר כי חדר הצפיה הוא הממד ומנסיונם של אחרים - באזור הזה אי אפשר לקלוט בו כלום. הבעיה תתחיל כאשר הילד יראה שלאחרים יש טלוזיה ולו אין..

לנו כרגע אין../images/Emo168.gif

אבל אני חושבת שכשהם יגדלו ויראו יותר טלויזיה , חוץ מהקלטות שהם רואים עכשיו אני אשים להם טלויזיה בחדר.

michal@gal

Active member
מנהל
אני נגד

חשוב לי ליצור איזור בבית שבו משחקים בלי רקע של הטלויזיה. וגם, בגיל הזה חשוב לי להיות נוכחת כשהילדים בוחרים את התוכניות שהם צופים בהן. וכמובן, גם הבעיה הפרקטית. אצלי יש כבר 2 חדרי ילדים. אני צריכה לקנות עוד טלויזיה לכל חדר? ועוד וידיאו? ומערכת סטריאו? רק שאף אחד לא ירגיש מקופח. ומה יהיה כשהקטנים שיגדלו וכבר לא יהיו באותו חדר ויהיו 3 חדרי ילדים?

מאיה10

New member
אני נגד בינתיים

כל עוד הוא לא יהיה מספיק גדול לדרוש זאת בעצמו אני בטח לא רוצה לעודד את זה, אני מעדיפה שיתעסק בפעילויות אחרות ואת הקלטות אני שומרת ל"מצבי חרום" שאני ממש חייבת להתארגן. אני לוקחת בחשבון שדברים יכולים להשתנות, אני יודעת שהוא יהיה חשוף לזה במילא אצל חברים ולכן לא מתכוונת למנוע ממנו משהו בשם העיקרון שלי אבל כאמור יש עוד זמן לזה.

anat30g

New member
יש ולא רואים בה

לנו יש טלויזיה בחדר השינה של הגדולים (8 ו-6) - אבל הם לא רואים בה בכלל - הם מעדיפים לשבת בסלון איפה שיש פעילות או אפילו לשכב במיטה של אמא ואבא (יש לנו טלויזיה בחדר השינה שלנו), אבל לא רוצים לראות בחדר שלהם בכלל. יש להם גם וידאו בחדר - שגם הוא לא בשימוש... אפילו כשהם חולים הם מעדיפים לשכב בסלון...

jole

New member
לנו יש בחדר משחקים../images/Emo104.gif

ולפני שהיגיע הקטן היא הייתה בחדר שלו ומכוון שזו טלויזיה מארה"ב עם וידיאו בתוכה היא לא קולטת את הכבלים ואפשר לראות בה קלטות בלבד. כמובן שהיום הוא כבר גדול מספיק לבחור לעצמו ולשים לבד קלטת אם בא לו במהלך היום אנחנו עדיין בשליטה מלאה על הנצפה. כך שאם הוא רוצה לראות FOX KIDS או הופ זה בסלון ואני רואה בדיוק על מה הוא צופה. אני בעד, כמובן עם שליטה של ההורים. זמן הצפיה בכל יום מוגבל ואני מקפידה שהוא יעשה דברים אחרים - משחקים, ציורים, חברים וכל דבר אחר שהוא לא מסך. אני חושבת שהטלויזיה בחדר נתנה מספר דברים: 1. הרגשה של בוגר , האפשרות לבחור מה לראות (בגדר ההגבלה שלנו על תוכן) 2. עצם זה שהטלויזיה הייתה זמינה כמו שאר המשחקים לא הפך אותה לאטרקציה, והצפיה בה הייתה פשוט דבר אחד מיני רבים. 3. זה נתן לנו ההורים את האפשרות לשבת בשקט ולצפות בתוכניות שאנחנו אוהבים גם בשעות שהן לא אמצא הלילה. אני חושבת שטלויזיה היא כמו כל דבר אחר, כשהיא בשליטה היא יכולה להיות כלי חיובי ומועיל.

לאה_מ

New member
אני נגד.

זה מסוג הפעילויות שגוזלות זמן משותף. אז אם כבר צופים בטלויזיה - לא עדיף ביחד? (ואני לא מדברת על מתבגרים שרוצים את הפרטיות שלהם, אלא על פעוטות וילדים). לא עולה בכלל בדעתי לשים טלויזיה בחדר הילדים אצלנו, והאמת שגם אין דרישה לכך מצד הילדים.

ronnieyuval

New member
אני נגד טלויזיה בחדרי השינה

ובכלל נגד יותר מאחת בבית. לא צריך להגזים ולחיות בלי טלויזיה בכלל אבל אחת בסלון מספיקה בהחלט! גם בחדר השינה שלנו אין TV וגם לילדים לא יהיה.

הייתה לנו

טלויזיה בחדר משחקים, ואף אחד לא צפה והיא סתם העלתה אבק, אז העברנו אותה למרפסת שירות והיא מעלה אבק שם.... לחדר שינה שלהם אני לא מכניסה טלויזיה וגם לא משחקים והן יודעות שאסור משחקים בחדר שינה

מזנקת לתוך הסקר מבחוץ

להגיד - אני בעד. אני בעד הפרדת הצפיה בטלויזיה מיתר הפעילות, כדי להפוך אותה למשהו שהוא לא "רקע", למשהו שיש בו בחירה, ויש בו גבולות. אצלי פתוחה הטלויזיה בסלון לעתים מאד רחוקות (בדרך כלל כשאני צופה בסרט בוידאו), ובחדר הילדים, הטלויזיה פתוחה כשהם בוחרים לראות טלויזיה ותו לא. הילדים יודעים, שאם הם רוצים לראות טלויזיה הם צריכים להפסיק את הפעילויות האחרות. הם יכולים לצפות בתוכנית איתי, אם הם קובעים איתי מראש, או מבקשים ממני לשבת איתם, ואז גם לי יש הזדמנות להביע דעה על בחירת התוכנית. הם יכולים להחליט לשבת לבד, ואז אין רווחים משניים - והכי חשוב, אם הם בוחרים לראות תוכנית, הם צריכים לכבות את הטלויזיה בתום התוכנית הזאת. בגלל כל אלה - כן לטלויזיה בחדר הילדים (ונכון - הם בני שבע ושלוש, "גדולים"), לא לצפיה חסרת גבולות. בעיני, כמובן.

אמיר.

New member
יפה.... אם יכולת, האם היית שמה..

את המכשיר בחדר נפרד ? במקרה כזה ממש מוכרחים להפסיק את הפעילות בשביל לצפות.

למעלה