שאלת סקר
טלויזיה בחדר ילדים

אצלנו עדיין אין

אני אישית לא נגד - אנחנו מאוד אוהבים לצפות בטלוויזיה. החלטנו שבחדר השינה לא תהיה טלוויזיה, כיוון שאם גם בשעות שיש לנו להיות יחד נתפצל לשני חדרים - אז מתי נפגש? בעתיד אני אשמח להתקין לאורן טלויזיה בחדר שתוכל לצפות במה שהיא רוצה. כרגע זה לא רלוונטי כיוון שזה לא ממש מענייין אותה ואני מוצאת את עצמי צופה לבד. לעיתים זה פשוט ברקע ומידי פעם היא מרימה מבט

../images/Emo51.gifרבה לכולכם. אתם נהדרים../images/Emo140.gif

החלטנו שתהיה טלויזיה בחדר של עמית.. ממילא הוא צופה רק בקלטות.. ובשלב הראשוני זה יכול להיות נעים לסיים כך את היום (כמו שדורית הציעה). אז שוב תודה רבה והמשך יום נעים!

אמיר.

New member
תשובה בערך (כי אני פסול..)

אין לנו טלויזיה... אבל יש לנו וידאו מחובר למחשב שאיננו בחדר הילדים. כלומר, אם אני מנסה להתחבר למציאות שלך, לא הייתי ממליץ לשים טלויזיה בחדר הילדים, יש בזה משום הסרת אחראיות, לא ? גם הסלון הוא לא מקום מומלץ לדעתי, האם הטלויזיה כל כך חשובה ? עדיף לשים שם ספרים... בהצלחה בכל...

שרהודיה

New member
לאחר התלבטות דעתי היא נגד

אני יודעת שהיום האופנה היא כן לשים טלוויזיה בחדר הילדים, ולכן היתה לי מחשבה שאולי כן.. (ואם כן אז אולי טלויזיה בלי כבל שתהיה אפשרות רק לראות קלטות וידאו..) במחשבה שניה החלטתי (לפחות כרגע) שאני מתנגדת שזה יהיה בחדר הילדים... לדעתי ילד זקוק להרבה דברים בחדר וטלויזיה היא לא בינהם, בעיני טלוויזיה היא גורם ממש "מפלג" (כל אחד רואה טלויזיה בעצם לבד.. מה גם שבעידן הכבלים כשיש כמה טלויזיות אז כל אחד יכול לשבת במקום אחר ולראות תוכניות שונות..) כמו כן אני לא רוצה שיקרה מצב שהילדים יראו בחדרם טלוויזיה, ויצפו בדברים שאני לא היתי רוצה שהם יראו (אם הם יראו את זה בגיל 14-15 זה משהו אחר.. אבל לעתים חס וחלילה ילד יכול לראות את זה בגיל 5-6 וזה אז לא מתאים לגילם..) לדעתי אם חושבים על טלוזיה לילדים שווה שזה יהיה בחדר מרכזי, כמו חדר משחקים או פינת משחקים ולא בחדר השינה

ומה לעשות שאין את הפריוילגיה...

של חדר משחקים? מה לעשות, אצלנו חדר השינה של איה הוא גם חדר המשחקים שלה (וגם הסלון, אבל זה דיון אחר), לכן אני שמחה שיש לה שם טלויזיה, אולי יום אחד זה יתחיל לעניין אותה והיא תתן לנו כמה דקות של שקט....

אני בעד../images/Emo127.gif

כאמא לילדים גדולים 12וחצי 9 ופיצי בת 4 חודשים. כיום לכל ילד יש את העדפות שלו והפרטיות שלו ולכן הם בוחרים בעצמם מה הם רוצים לראות (בשעות המקובלות כמובן) וכך אין מריבות מה רואים ומתי.

גם לנו אין כרגע

אבל אני בטוחה שאם יהיה מכשיר נוסף בטלוזיה הוא לא יגיע לחדר השינה של הילדים !!!!

Big Al

New member
לא ולא ולא לטלביזה לחדר ילדים

לדעתי ילדים נתפסים מהר מאוד לכל מני דברים מותנים למשל הם לא יוכלו להירדם בלי טלביזיה וזה דבר שיהפוך יותר מאוחר לתפוס מאוד קשה להירדמות.

חשבתי פעם שאני נגד....

וכבר די הרבה זמן אני לא בטוחה. לחברה שלי יש שני ילדים, עם טלויזיה בחדר. שמונה וחצי הילדים במיטות, צופים בקלטת. תוך חצי שעה אין עם מי לדבר.... גם אני נרדמת מול הטלויזיה לא פעם. מי קבע שזה רע ? אנחנו אישית עדיין מתלבטים...

גם אני הייתי נגד, עד ש....

עד שבעלי יצא למילואים, ועברתי עם תומר באופן זמני להורים שלי. מכיוון שזה לא הבית שלו ולא המיטה שלו, תומר התקשה להירדם, ושם הייתה לו בחדר טלויזיה עם וידאו (תבינו - בבית ההורים שלי גרים שני אנשים, עם שלוש טלויזיות ושני וידאו), אז לפני השינה שמתי לו קלטת, הוא היה ממש מתמסטל מזה. אחרי רבע שעה הייתי מכבה את הקלטת, משכיבה אותו, והוא היה נרדם בלי שום בעיה. אז עכשיו אנחנו שוקלים בחיוב להכניס לחדר שלו טלויזיה עם וידאו, ללא חיבור לאנטנה, כך שהוא יוכל לראות רק קלטות. ואני רוצה לנצל את ההזדמנות להמליץ על קלטת שקיבלנו לאחרונה, היא לא חדשה בשוק אבל תומר מאוד אוהב אותה - אצבעות. שירים חמודים חמודים (בדר"כ אני לא אוהבת את השירים בקלטות, ואם אני אשמע עוד פעם אחת שיר מ"אפרוחים", אני ארסק את הקלטת הזו...)

חה חה, גם ההורים שלי ככה. כי

לאמא שלי יש סדרות לראות... (למרות שזה לא מצדיק את הטלויזיה השלישית)

הטלויזיה השלישית....

הייתה למעשה עבורי בחדר שלי, וכשעזבתי את הבית לא לקחתי אותה, כי יש לנו אחת. ולמה עכשיו הם צריכים כ"כ הרבה טלויזיות? בסלון יש את הטלויזיה הגדולה עם הכבלים, ואבא שלי כל היום משחק טטריס (מנסה לשבור שיא שקבעתי...) אמא שלי רואה בחדר שינה בטלויזיה הקטנה ובחדר שלי לשעבר הטלויזיה משמשת לרקע כאשר אבא שלי גולש במחשב.

אני לא בעד....

אבל מבחינתי גם אפשר היה להוציא את הטלוויזיה מהבית לגמרי ובשנתיים הראשונות שגרנו יחד לא היתה באמת (עובדה שבלבלה לחלוטין את כל הסוקרים הטלפוניים שחשבו שהגיעו לבית "דתי"). אז אמנם כבר התרגלתי לזה שיש טלוויזיה בסלון למרות שכמעט אף פעם אני לא מדליקה אותה בשביל עצמי. אבל בחדרים, אני מאוד לא רוצה שיהיה. לטעמי רוב התכניות שמיועדות לילדים הן אלימות ו/או מלאות מסרים שלא מתאימים לגיל הרך. אבל נדבר שוב בעוד כמה שנים, אולי כשהיא תהיה יותר גדולה ועוד יותר עקשנית אני ארים ידיים...

אורית ג.

New member
אני עם הדוסים ../images/Emo8.gif במקרה הזה

אצלינו אין טלויזיה בכלל . יש וידיאו מחובר למונטור ואפשר לראות אחת מ-300 הקלטות ללא הגבלה כמעט של שעות ועם הגבלה על גיל (יש קלטות כמו "במבי" או "מלך האריות" או "שלגיה" שאני לא מראה לילד קטן ) אם יש משהו מוצלח בטלויזיה (נדיר
) - מקליטים לי או שאני קונה (כמו "נאדי"). אצלינו זה בחדר המשחקים אבל,לדעתי לא נורא אם נרדמים עם וידיאו (ולא טלויזיה) - זה לא גורם שום נזק ובכלל הילדים לא מכורים (למרות שהקטן רואה די הרבה, במיוחד את "בלי סודות" שלמרות שזו סדרה שמיועדת ללמד קריאה הוא בטוח שמלמדים אותו לדבר "בה" ו"נה" וכל מיני כאלה. לא שזה עוזר לו
) לדעתי כן נורא אם רואים : חדשות, תוכניות סקסיסטיות ואלימות מערוץ הילדים וכו´. אצל סבתא או חברים אני כמובן מרשה לראות אם הטלויזיה פתוחה אבל משתדלת אצל אמא שלי , ששם רואים קבוע "ערוץ 8" (נדמה לי) , שזה "ערוץ טבע" (== או רואים אריה טורף לתיאבון זברה צעירה ואומללה , כולל כל הפרטים, או שני בופאלו (נניח) מזדיינים (סליחה על הביטוי) - ואת שני אלה אני חוסכת מהלדים) - אז אני מבקשת לשים הופ. אם יש חדשות עם גופות, מיטות מלאות דם ואתרעות על פיגועים אני משתדלת ללכת עם הילדים לחדר אחר. אצל חברים בדרך כלל גם יש רגישות ל"מה רואים הילדים" - אז אין בעיות. בכל מקרה בתי יודעת שאם היא תרצה טלויזיה אני אקנה לה מיד (ולא אשים בסלון, אולי בחדר העבודה). היא לא רוצה (בת 6.5) בגלל האישיות העקשנית שלה : שאי אפשר לבחות מה רוצים לראות ואי אפשר לדלג על קטעים או פרסומות ואי אפשר להחזיר אחורה אם רוצים לראות פעמיים. אני כמובן מעודדת את זה ואין לי מלה טובה להגיד על טלויזיה. בעלי לא רק מסכים אלא תומך בהתלהבות וככה אם יש רבע שעה ביום שיוצא לנו לדבר בלי הפרעות ובלי ילדים - הטלויזיה לא מפריעה (אם אין... הוא שולח לי אי-מייל).

מירי,

New member
למה?

האריה טורף את הזברה - זה דרך העולם האריה טורף אך ורק מה שהוא צריך לקיומו! הלוואי שגם אנחנו (בני האדם) היינו לוקחים רק מה שאנחנו באמת צריכים... ושני הבאפלו שמזדיינים - מה לא טיבעי בזה? למה צריך להסתיר את זה מילדים? ויש התראות על פיגועים! ויש כניסה של צה"ל לשטחים! אנחנו חיים כאן , איך אפשר להסביר אח"כ לילד למה שוב סגרו את הגנים? ולמה אמא מאחרת מהעבודה? ולמה סבתא חזרה לגור בארץ ולא אנחנו עברנו לאמריקה? זה לא שאני מעודדת צפיה בטלויזה , הלוואי ובן זוגי היה מסכים להוציא אותה מהבית.... אבל השיקולים שלי קצת אחרים...

אמיר.

New member
לפני האריה והזברה...

האם יהיה זה מוגזם לבקש להתנסח בלשון עדינה יותר ??? אכן אריה טורף זברה זה חלק מהטבע, צריך לחשוב איך ומתי לחשוף את הטבע כמות שהוא. זברה טרופה איננה מחזה מרנין. על אחת כמה וכמה שני באפלו בתהלכי היתרבות... בענין הזה אני מסכים עם אורית.

למעלה