שובו של המלך, פעם 2, סינמאקס

Y. Welis

New member
../images/Emo41.gif שובו של המלך, פעם 2, סינמאקס

זהו, ראיתי את הסרט סוף-סוף (אתמול בערב) במקום האחד והיחיד שראוי לראות אותו - באולם הסינמאקס שב'סינמה סיטי'. הפעם, אני מאמין שמשהו מהקסם עבר אלי, וקצת שינה את דעתי על הסרט, כפיחשהתקבעה אחרי הפעם הראשונה, לפני 3 חודשים ב'גת'. ראשית - החוויה החושית: מלבד המסך הענקי שמכניס לתוך הסרט, יש באולם הזה מגבר Subwopper רב עוצמה: הכיסאות רועדים, ממש רועדים כאשר האוליפאנטים מתקרבים... ועם כל מהלומה של הטרולים. אפילו לברק הירוק של מינאס מורגול יש קול מטלטל. השער של מינאס טירית מורגש בכל פתיחה וסגירה... ומחזק מאד את תחושת הקרב והמציאות. כל אפקט של רעידה מנוצל נכון, והרגע הסופי בהר האש עובר טוב יותר בגלל הנהמה החזקה שברקע, כמו הר געש פעיל. המסך הגדול נותן גם הזדמנות להציץ בנופים ביתר שימת לב, ולהתרשם מהם (שמתם לב להר הענקי שמאחורי אייזנגארד?). ההרים מרשימים יותר, וסצינת הדלקת המשואות מסחררת (במיוחד למי שיש לו בעיות עם גבהים כמוני). חסרים עוד רגעים שלהם. הייתי מוסיף לפחות עוד חצי שעה... הקאסט כולו גם נראה חי וקרוב יותר, ומוחשי. הקסם חי, כמעט כמו בסרט הראשון. פאראמיר נראה מציאותי יותר, ומשכנע מעט יותר... גם גולום מוחשי מאוד.. ונדמה שהוא עשוי טוב יותר מבסרט הקודם וכל פרט אצלו נראה מצויין (ושוב אני חייב לציין שצורת הביניים שלו, לפני האחרונה, שנראית בתחילת הסרט - כנראה מסיכה פלסטית שהולבשה על סרקיס - נראית טוב יותר מהדמות המצויירת; היה צריך לשלב את השניים). כמובן שהקרבות נראים מרשימים יותר וכל מעוף של הנאזגול מסחרר יותר. עם זאת מעבר לרושם הפיזי והחושי, יש עדיין תחושה שהסיפור כפי שעובד לסרט, היה יכול להיות טוב יותר - אילו דנתור היה מוצג כחזק ולא מגוחך; ואילו פרודו לא היה פונה נגד סאם, ואילו סצינת הפרידה בנמלים היתה מוסברת עם רקע ברור יותר, ופרודו לא היה 'מפתיע' אותם כך (גם במקור סאם הופתע, אבל הוא ידע מה הסיבות). נראה גם שכמו בסרט השני, הסצינות של פרודו וסאם חסרות משהו - שלמרבה המזל מספק גולום. אבל קל יותר להתעלם מהפגמים האלה באולם הסינמאקס, וזה אולי היתרון הגדול שלו ע"פ האחרים. המוזיקה המלווה נשמעת מצויין גם היא, ובעיקר קטעי השירה של רנה פלמינג המדהימה - בקטע שארוון רואה את בנה לעתיד ביער (אולי הסצינה הקסומה ביותר בטרילוגיה), וכן ברגע ההצלה של הנשרים מהר האש. בחירה מעולה שעושה את כל הפסקול. לא פלא שהיא מוכרת יותר תקליטים מכל הסופראנו הגדולות שקדמו לה. בקיצור, למי שעוד יש ספקות, ומחפש את הצדדים הטובים שבסרט (משהו שבד"כ מתגלה בצפיה שניה), כדאי מאוד לראות אותו בסינמאקס, כל עוד הוא מציג שם. אתמול האולם היה מלא רק במחיצתו, כך שנראה לי שכדאי למהר. המחיר אגב מופקע למדי: 55 ש"ח. 10 ש"ח יותר מהסרט הקודם לפני שנה, אבל זה שווה.

go girl1

New member
...../images/Emo66.gif

דנתור לא רק הוצג מגוחך אלא כרשע (לפחות מנקודת המבט שלי) וגם לא הראו מה גרם לו לעשות את הצעד הנואש (הפאלאנטיר) פרודו וסאם- לא כל כך הבנתי למה בדיוק הם עשו שפרודו אמר לו לעזוב אולי כדי להמחיש יותר עד כמה סאם אוהב אותו... לא ברור.. אה... ובצעקות של הנאזגול לא נקרע לך עור התוף במקרה?

Eowyn of Rohan

New member
ביקורת טובה../images/Emo45.gif

כבר מזמן אני רוצה ללכת לסינמקס ואין לי זמן.. בקשר למה שלא אהבת, תמיד הסרט משתפר בגירסה המורחבת. למשל דנתור, אני מאוד מקווה שיוסיפו את אלמנט הפלנטיר ואת ההשפעה שלו על דנתור וגם אולי סופים יותר מוסברים.

הלכתי לסינמה סיטי....

רק פעם אחת וזה מקום עצום!!! נורא יפה שם! אגב ראיתי רק פעם אחת את שובו של המלך.

בגלל שאני בחיפוש

אחר שירים יפים ביותר של שרה"ט (למרות שהכל שם יפה!) אתה יכול אולי לציין לי את השם של השיר ששומעים כשהנשרים מצילים את ההוביטים מהר הגזירה?

aniviel

New member
המוסיקה המתנגנת בזמן הסצינה...

היא The End of All Things, הסוף של הקטע... לשאלות על הפסקול, תפנו אלי. טחנתי אותו כבר ומכירה את רובו בעל פה חח

moe777

New member
כמובן שאפשר,

לא רק מילים מהדהדות בראש, גם מנגינות נכנסות היטב לתודעה. בייחוד אם מקשיבים לפסקול יותר מפעמים אחדות, ולפי שמועות אנשים רבים מכורים אל שלושת הפסקולים. למרות שאני מודה, לאחר שחזרתי מהחנות הקשבתי לפסקול "שיבת המלך" פעם אחת בלבד. ולא שהוא גרוע בעיניי, פשוט היו לי כמה דברים בוערים יותר להקשיב להם. וניו אייג', ככל שלא יהיה מהודר ורכוב על תזמורת פלהרמונית עשירת סאונד, עדיין עושה לי את זה הרבה פחות.

אין קשר..

הרי מה זה לזכור משהו בעל-פה?? זה לזכור את המילים.. אולי מוזיקה נשארת ברור, כאילו ברור שזה ככה, אבל זה פשוט לא הגיוני כל כך לומר "אני זוכרת בע"פ את המנגינה הזאת"..
זה הכל.. והכל היה ברוח צינית לא צריך להתחיל להיות כאן רציניים יותר מדי..

aniviel

New member
תתפלאי ../images/Emo3.gif חח

אני זוכרת מנגינות בעל פה. אני נגיד משמיעה אותם לאח שלי מדי פעם, שגם הוא מעריץ שר הטבעות מושבע, וביחד מזמזמת את המוסיקה, ובראש כבר ידוע לי בדיוק איך הצליל הבא בקטע יגיע. עצוב, אני יודעת. אבל ככה זה
אני גם מתאימה את המוסיקות לקטעים. ראית את 'שיבת המלך' 5 פעמים בקולנוע ואני, לדעתי, זוכרת כבר בדיוק באיזה סצינה יש בדיוק איזה קטע קול (בשם שלו) חח

לזכור מנגינות

זה לא כל כך קשה.. כאילו לזכור מילים של שירים זה דווקא הרבה יותר קשה..
אבל.. טוב, אולי זה תלוי בבן אדם?
או שאני פשוט לא הבנתי בדיוק איך את זוכרת את זה.. אבל לא חשוף, אני מניחה..

aniviel

New member
חח כשזה נוגע לשרה"ט...

אני זוכרת ממש הכל... מנגינות, שירים, ואת רוב המשפטים בסרט עצמו (פעם דיקלמתי בערך 30 שעה מהסרט הראשון לאח שלי, מסכן). חבל שבספרות ותנ"ך אני לא ככה
חח

חחח ../images/Emo6.gif

באמת חבל!
ואני יודעת מילא מנגינות (שאני מכירה) וגם שירים (שאני מכירה) אבל לדקלם ממש לא! ראיתי את השני והשלישי רק פעם אחת ואת הראשון שלוש פעמים... כן כן.. אני ממש חוטאת! אבל זה לא אומר שאני לא אוהבת את הסרטים כמובן!

aniviel

New member
../images/Emo12.gif ../images/Emo70.gif

טוב נו, נסלח לך
העיקר שראית חח תבואי למפגש אצלי, תראי את המורחבים

Y. Welis

New member
לא הייתי אומר שיש שם 'ניו אייג'

אם כבר, הווארד שור מושפע יותר ממוזיקה עממית מאשר מ ניו אייג' - שכפי שאני מגדיר אותה, חסרה רקע מוגדר ויותר בגדר יצירה אישית. כך למשל קטעי הכינור הקלטי, החליל הפסטוראלי בקטעי הפלך, או החצוצרות שיש בהן משהו לאטיני, סימן לעבודה שלו על פסקול הסרט The Cell (סרט כבד, אבל מרשים מאוד ויזואלית). הקטעים הווקאליים כאן מזכירים מקורות קלאסיים כמו שירת הבארוק; הרקע הזה מוסיף הרבה מאוד לשיכנוע שמאחורי השירה (וזה גם מתקשר לעיצוב התלבושות שמזכיר לעיתים ציורים מהתקופה), וכמובן הביצוע העילאי של הזמרים המשתתפים (בסרט השני היו יותר אומני מוזיקה אלטרנאטיבית; באחרון יש קלאסיקנים).

Lady of Buffdom

New member
גם אני לפני חודש בערך

ראיתי את שיבת המלך בסינמקס פעם שנייה.
אין מה להגיד, סרט מדהים וסוחף ואפילו יותר מוצלח מ-2 הסרטים הקודמים בטרילוגייה. הרבה התלוננו שהסוף מתמשך מדי, וזה היה קצת מוזר בהתחלה, אבל בצפייה שנייה ראיתי שפשוט מנסים להבהיר לצופים שעבר הרבה זמן בין סצינה לסצינה - לא הכל התרחש בבת אחת אלא אחרי כמה שנים.

ביקורת טובה.. עשה לי חשק לראות אבל.

מתי אין לי חשק?! אני אנסה להגיע לסנימטק למרות שזה מאוד רחוק לי..

אלרוס

New member
גרר...

באסה לגור רחוק... אין סיכוי שאני אגיע לשם כדי לראות סרט...

למעלה